Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4292 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נעים מאוד, קורא לאחרונה בפורום ומתרשם מאוד מהמקצועיות, נחמדות, ועצות החברים בו...

לאחרונה ביקשתי לשדרג מערכת מקורית בפוקוס 2009, בתקציב של 2,500 ש"ח. זרמתי עם המלצת חבר והתקנתי:

מנחת ל HU המקורי

מגבר CERWIN VEGA HED 3600.4

סט קומפוננט HERTZ DSK165.3

סאב HERTZ 8'' (כנראה ES200.5)

ואני מאוכזב מאוד מהתוצאה. הסאב משתלב יפה והבס בסדר גמור, אך חסר הרבה מאוד מיד...כמעט איננו. הטוויטרים צרחניים מדי ומציקים, אך אם מורידים טרבל - חסר פירוט.

אני מחפש סאונד איכותי (מפורט אך לא מעייף) ולא ווליום גבוה ובס מרעיד.

אני מבין שהתקציב לא גבוה מדי, אבל עדין ציפיתי ליותר.

איפה טעיתי? מה כדאי להחליף על מנת לקבל תמורה גבוהה במינימום תוספת? איפה ניתן לשמוע מערכות לפני התקנה באזור המרכז (חוץ מיוסי שכבר נתקלתי בשמו)?

תודה לעוזרים

פורסם

תראה, המלצות לחוד וטעם אישי לחוד, אישית אני לא התחברתי לאף סט של הרץ, ובדיוק מאותם סיבות, ולכן עם כל המלצה שלי אני מוסיף הזמנה למפגש ומדגיש כמה זה חיוני להגיע ולשמוע לפני.

כמו שכנראה אתה תאהב את המורלים יותר, יש שיגידו שהם "אנמיים", טעם אישי.

ועדיין, יש המון משחק עם התוצאה הסופית, וללא קשר לרכיבים עצמם.

איפה המידבאסים מותקנים?

איפה הטוויטרים מותקנים?

מי כיוון לך את המערכת?

SCANSPEAK

פורסם

אכן אין כמו לשמוע ולהתנסות בעצמי. איפה למשל אפשר לשמוע את המורל במרכז (לעומת ההרץ)?

ההתקנות במקומות המקוריים בדלתות. כיוון לי המתקין וגם אני (אני בתחום האודיו הביתי) {הורדתי את תדר החיתוך, כך שהוספתי יותר תדרים נמוכים לקומפוננט}

פורסם

הניחוש שלי הוא שקנית על בסיס המלצה בכתב מבלי לשמוע סט כזה ברכב או לפחות עמדת הדגמה והבעיה היא שבמצב כזה אתה לוקח הימור.

האם ניסית לבדוק איזה הגדרות יש בכווני המערכת ראש עצמה?

אני מתאר לעצמי שלא בוצעו משחקי פאזות לרמקולים ולא משחקי באלאנס ואני בספק עם הגיין גם מכוון נכון אבל אם אופיו הבסיסי של הסט לא נועם לך, מה ההגיון בזה?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

איך אתם ממליצים על ווירטוס אם הוא אומר שהטוויטרים של ההרץ חדים?

הטוויטרים של הווירטוס לא פחות חדים!

תגידו מה שתגידו המידבאס נשמע סביר הטוויטרים ממש לא,וכל מי שאני מכיר ששמע את הסט הזה אומר שהטוויטרים חדים צורמים ולא נעימים,ושמעתי את הסט הזה במעל ל10 התקנות.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

אני מבין שגם פה הדעות חלוקות, והטוב ביותר יהיה לשמוע בעצמי. לכן אני שואל, איפה אפשר לשמוע את הוירטוס?

בנוסף, לדעתכם הוירטוס יתאימו למגבר?

פורסם

וירטוס יתאימו למגבר, אני באופן אישי חושב כמו אריק, הווירטוס רחוק מאוד מלאפיין את האופי החם והנעים של מורל, גם אני וגם רבים אחרים קיבלנו רושם הפוך, של טוויטר דומיננטי ומשתלט יחסית. אני חושב שהטמפו או ההייבריד הם יותר חמים ממנו.

אני לא יודע מה התקציב שלך לסט, ומה יהיה בעיניך פחות צורם, כי הדיצ'י הוא די חד.

הייתי מנסה לשמוע כמה סטים שנכנסים לך בתקציב ומקבל כיוון כללי טוב לגבי האפשרויות שלך.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

למגבר הזה לא צריכה להיות בעיה להגביר סט כמו הוירטוס לדעתי - הבעיה היא בסופו של דבר בטעם אישי ובכוון המערכת.

הרץ יכולים להיות "חדים" בדיוק כמו שמוראל יכולים להיות במידה ולא מכוונים נכונה את המערכת רק שלהרץ יש גוון סאונד באופן טבעי בהיר יותר מזה של מוראל.

אתה גם ציינת שחסר לך מיד - תלונה ששומעים אותה לעיתים גם על מוראל אבל דווקא לגבי ההרץ התלונה הזו בעלת בסיס כבד יותר בעיני אבל אני מדבר על הXL המידבאס שם מושך יותר לכוון של וופר בעוד הטוויטר טיפה בהיר מידי בכדי להתאזן איתו - יחד עם זאת, חבר פורום שניגש אליי בזמנו לייעוץ עם הסט הזה, הצלחנו להוציא ממנו תוצאה לא רעה בכלל ונעימה לאוזן - ועדיין - זה לא פגע לטעם האישי שלו.

אני מציע את הדברים הבאים קודם כל - לפני שמתחילים לשדרג רכיב אחרי רכיב אחרי רכיב - לשפוך המון כסף ולרדוף אחרי הזנב של עצמך:

1. תגיע לאחד המפגשים ותבקש את עזרתם של חברי פורום וותיקים אשר ברכבם פועלת מערכת שפוגעת לטעמך האישי - לנסות לעזור לך לכוון את המערכת.

2 תבצע כוון מערכת אצל בעל מקצוע מומחה לסאונד - ואם תביט בדביק, במקרה יש גוף כזה בפורום - קוראים להם סאונד נולדג' כאשר מדובר כאן על רונן נאור באופן ספציפי. לדעתי זו תהיה ההשקעה הכי נכונה והכי משתלמת שאי פעם תשים על המערכת ברכב שלך.

לגבי סעיף 2 - לפחות אתה תדע שהמערכת מכוונת היטב - אם במקרה זה הסט עדיין לא יפגע לטעמך האישי - עכשיו אתה יודע בוודאות לפחות שהגיע הזמן לצאת למסע חיפושים שמלווה בהשמעות של כל רכיב שאתה אוהב או רוצה לקנות.

הבעיה העיקרית בעיניי אצל חברי פורום צעירים - היא "קוצים בתחת"

חוסר סבלנות מטורף שפשוט מתלווה בתופעה של אני רוצה מהר ועכשיו - תירגע, תיקח את הזמן ותתחיל לגשת למפגשים ותשמע מערכת אחרי מערכת

ברגע שאתה תיפול על מערכת שיש בה רכיבים פשוטים יחסית אבל אתה תגיד לעצמך "וואו, את זה אני רוצה" - תקנה!

או שברגע שתשמע מערכת עם רכיבים טובים שממש אהבת - לפחות אתה כבר קיבלת כוון על יצרנים ומותגים שיותר קולעים לטעם שלך - עכשיו תחפש את הסדרות הפשוטות שלהם - ותהנה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לדעתי הבעיה שלך היא רק בקומופננט.

היתה לי בעיה כזו והחלפתי לקומופננט של Alpine SPG-17CS ואני מרוצה מאוד. מחירו בזאפ 650 ש"ח.

פורסם

האמת היא שתמיד התרשמתי לטובה מרמקולים של אלפיין - סט מעניין!

ושוב חוזר הניגון - לא קונים מבלי לשמוע (אלא אם כן יש ים נסיון וכבר יודעים לקחת הימורים מושכלים)

Pioneer TS-X150

פורסם

מכיר, מכיר - הכוונה שלי היא שגם הסדרות הפשוטות של אלפיין תמיד הצליחו להרשים אותי עם סאונד חם, רך, נעים ומאוזן טוב.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...