Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4326 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1. אני יכול לספור אולי על יד אחת את האיזורים בבני ברק (וזה לא בז'בוטינסקי, זה ברחובות הקטנים) שבהם אין במרחק של קילומטר חנייה מסודרת או איזור פריקה.

אבל כן, זה מצריך מהנהג ללכת את המרחק הזה עם עגלת הסחורה, כן כשתיכננו את העיר הזאת אף אחד לא לקח בחשבון לשים מפרץ פריקה וטעינה לכל שתי חנויות בכל 100 מטר.

הבעיה היא שהנהגים מתעקשים לעצור בפתח החנות כדי לפרוק את הסחורה, וזה באופן הכי מילולי שאפשר, בפתח החנות, אם יכלו לעשות רוורס שדופן ההרמה תהיה ס"מ מפתח החנות היו עושים את זה.

2. חביבי, בני ברק קיימת משנת 1924, תל אביב הרבה לפני, חלק מהעסקים קיבלו היתרים לפתוח עסק הרבה לפני שאני ואתה נולדנו, לפי התנאים שהיו אז לקבלת רשיון לעסק, עכשיו זה מאוחר מדי לרוב המקומות הללו. אי אפשר להאשים את העירייה על זה שבשנת 2014 אי אפשר להחנות משאית בכניסה לחנות שתוכננה ב-1950, עזוב אי אפשר, זה טיפשי לעשות את זה, בעירייה לא עובדים רואי עתידות, לפחות לא כעבודה ראשונה.

כל קניון או מרכז מסחרי חדש שמוקם, מתוכנן עפ"י תקנים עם איזורי פריקה וטעינה סמויים שהם בטח ובטח לא בקדמת החנויות.

3. חביבי ברבי עקיבא כמעט ואין חניות בכלל, קל וחומר איזורי פריקה, אבל יש בהחלט חניות ברחובות הקטנים והמקבילים.

ובכל מקרה מדובר על רחוב עם נתיב אחד לכל כיוון, העמדת משאית שם חוסמת נתיב באופן מוחלט.

4. שוב, לא עניין של אנשים טובים פחות או יותר, אלא תפיסת "אני ואפסי עוד" שמאפיינת הרבה מהנהגים בארץ, במקרה הזה נהגי המשאיות הם רק עוד אחוז אחד בסטטיסטיקה, הם לא שונים מזה ששם את הרכב באדום לבן עם 4 וינקרים כדי לקנות סיגריות וזה שעצר באמצע הכביש כדי לדבר בטלפון, וגם זה שעצר באמצע הכביש כדי להעלות נוסעים, להוריד אותם, להעמיס קניות וכו'.

5. או שאנשים יעבדו בצורה שאינה עבריינית.

6. אז מה הפתרון שלך בתור אזרח שומר חוק? לסגור את כל החנויות שם באיזור הזה? לסגור חצי ואת החצי השני להרוס ולהפוך לאיזור פריקה וטעינה?

7. אז זהו שלא, לא פעם יוצא לי לראות נהג משאית ליד איזור חנייה מסודר (בהמשך ז'בוטינסקי בפתח תקווה) במקום שיש חנייה מסודרת של העסקים באזור, חונה על נתיב, באדום לבן, חוסם אותו, כדי לפרוק סחורה.

למה? כי זה נוח לו, לא צריך להיכנס לאזור החנייה, לא צריך אח"כ לצאת משם, הוא בא עוצר באמצע הכביש, מוריד מה שמוריד ואח"כ חוזר למשאית וממשיך על ז'בוטינסקי.

לא יכול לזכור מתי פעם אחרונה ראיתי נהג משאית מוריד סחורה ולוקח אותה יותר מ-15 מטרים.

אין דבר כזה שנהג משאית יחנה במרחק של יותר מ-15 מטר מהכניסה לחנות שהוא צריך.

8. עסק יכול להחליף שמות, כל עוד יש מספר עוסק מורשה או מספר חברה פרטית, ברגע שקיבל אישור אתה לא יכול לעשות שום דבר, אתה יכול גם למכור את העסק, והקונה יכול לשנות את השם, ועדיין יש לו רשיון עסק, ואתה לא יכול לעשות שום דבר נגד זה.

בכל מקרה מה אתה מצפה לעשות אם יכלת? לסגור חצי מהעסקים ואת השאר להרוס ולהפוך לאיזורי פריקה וטעינה לאלו שנשארו? ברור לך שמעל רוב החנויות האלה יש בתים של כמה קומות כן?

9. החוק צריך לשקף את החיים, ולשים את הקו איפשהו, נכון בשתי הדוגמאות אלה עבריינים, אבל ההתייחסות כאילו מדובר בגזירה משמיים מקוממת אותי, זו בחירה של אנשים, לא גזירה משמיים, אנשים בוחרים להיות עבריינים, זה לא נבחר בשבילם.

10. מאיזו בחינה נהג משאית שחונה שלא כחוק אינו שווה לנהג שגונב רמזור או ממשיך ישר מנתיב שמאלה וכו'? כולם עבריינים.

11. אל תשלה את עצמך, חברות החלוקה משלמות את הדו"חות כי זה משתלם יותר מאשר להיות שומרי חוק, בראייה הכלכלית שלהם עדיף לקבל דו"ח 250 ש"ח מאשר שהנהג יחנה במרחק 100 מטר, יפרוק את הסחורה ויחזור לרכב, ו"יבזבז" עוד 15 דקות, בהם הוא היה יכול כבר להגיע לפתח תקווה.

12. מבטיח לך שהרבה מאוד סחורה ניתן היה לפרוק לא ממשאית אלא ממסחרית קטנה כמו דוקאטו וכו' (ואפילו ג'אמפי), אלא מה, הנהג יפרוק את הסחורה ויצטרך לחזור פעמיים שלוש במשמרת למחסן להעמיס סחורה.

13. בהסתכלות כלכלית גרידא ברור לי למה הנהגים והחברות מעדיפות להמשיך להיות עבריינים, זה פשוט משתלם, בהסתכלות חוקית זה מזעזע.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אענה יותר בקצרה כי אנחנו כבר חוזרים על עצמנו.

טענתך לגבי שטחי פריקה וטעינה בבני ברק לא נכונה (בתוך העיר, לא באזור התעשייה). המקום היחיד בו פתחו מפרצון לפריקה זה ברח' כהנמן 111 ליד הביניין הירוק - אותו סיפח לעצמו בעל הפיצוציה/קלייה שנפתחה שם דאז.

אני מכיר את העיר הזאת היטב, אין מפרצי פריקה טעינה בכל המקומות האלו (לפחות עד לפני כשנה).

קטונתי מלהחליט אילו עסקים יעבדו ואילו לא, אני רק אומר שמתוקף המצב ולאור הנסיבות, יש מקום שהעירייה תפעל לשיפור

התשתית או להקלה על הספקים ה"עבריינים" שכל שביקשו הוא לבצע את עבודתם. ולא, לא תמצא גם ברחובות הקטנים מקום בו תוכל להשאיר משאית/מסחרית גם לא בטווח של 500 מטר מהלקוח. תאמין לי, לא חסרים ספקים מתחשבים שמוכנים לסבול ולסחוב כדי לא להקשות על התנועה. כל הרחובות האלה גם מלאים, גם צרים וגם שם כשתחזור אחרי 10 דקות (סחבת 10 ארגזים של 25 ק"ג כל אחד ללקוח שנמצא 250 מטר משם, גבית כסף, החתמת אותו וחזרת עם העגלה) יחכה לך דוח על השמשה. למה? הפקח רואה אותך בזווית העין, הוא נוסע אחריך, מתחבא עד שהתרחקת כמה צעדים מהרכב, מצלם וזורק את הדוח על השמשה ובורח. כבר קרה שבא החבר שלו אחרי 4 דקות ורשם גם הוא דוח עם מספר ביניין אחר (באותו מקום), לך תלחם איתם.

הטעות שלך שאתה מתעקש להשוות את הספקים לנהגים חוצפנים שמצפצפים על כולם ומתעצלים ללכת שתי דקות מחנייה נורמלית.

אם היית רואה פעם התפלגות דוחות חנייה בחברות החלוקה, היית מבין על אילו סכומים מדובר.

לגבי פריקה ממסחרית ולא ממשאית - אתה צודק והדבר מבוצע בהרבה חברות. עדיין, לך תמצא חנייה חוקית למרצדס ספרינטר בבני ברק (רמז, לא תצליח), מצאת? עכשיו תעשה את זה 45 פעם תוך 9 שעות ;-) .

לגבי הערתך האחרונה: אתה לא צודק. החברות הגדולות עושות כל שביכולתן כדי להביא למצב של בטיחות בדרכים ולא להפך.

בהדרכות יקרות, במערכות לניטור נהיגה, בשכירת חניות איפה שניתן וכן הלאה.

נהגי חלוקה לא יוצאים בבוקר עם משאית/מסחרית עמוסה ואומרים לעצמם "איזה כיף, אני הולך לשים *** על כל הנהגים האחרים" ונהגים נורמליים יעשו את המקסימום כדי להפריע כמה שפחות.

פורסם

1. שוב, גם בתוך העיר יש חניות, אבל עזוב את מרכז העיר, בוא נלך למקומות שאתה יודע שיש בהם איזורי פריקה, מגדלי BSR אתה מכיר? לכל מגדל יש איזור פריקה וטעינה פנימי, בנוסף יש מפרץ חנייה כחול לבן על הפינה של דרך ששת הימים ובן גוריון, והספקים איפה פורקים את הסחורה לכל המסעדות שבחזית הבניין?

באדום לבן, על נתיב של פנייה ימינה, עם משאית ועם מסחרית, ללא הבדל.

אלא מה, הם חוסכים לעצמם לפנות ימינה, ואז לפנות שוב ימינה ולהיכנס לאיזור הפריקה והטעינה, לקחת את האספקה ולעלות במעלית קומה אחת.

הם צריכים לחנות על הכניסה למסעדה. בוא ותגיד לי שזה לא נכון.

בוא נלך עוד קצת לכיוון גבעתיים, על בן גוריון מכיוון גבעתיים לכיוון רמת גן/בני ברק, בצומת בן גוריון עם שדרות ירושלים וכצנלסון, יש שם שיפודי סמי, יש שם כמה חנויות, ואם פונים ימינה לרחוב מעלה השחר יש שם חניות מסודרות, ברחוב עציון יש מלא חניה אבל איפה פורקים סחורה? נכון, על הנתיב, באדום לבן.

לאורך בן גוריון (וכמה שבן גוריון ארוך בבני ברק, וכולל גם ריכוז החנויות הכי גדול) אין מפרצי חנייה לפריקה וטעינה (מעבר למדרכה צמוד לחנויות)?

2. פתרון יותר ריאלי מאשר להגיד "טוב העיר לא תוכננה עם איזורי פריקה וטעינה, ואין איפה לשים עכשיו איזורי פריקה וטעינה, אז שיזד**נו כולם, ניתן Get out of jail free card לנהגי חלוקה" זה לשים באיזור תמרורים של אין כניסה מעל 4 טון או 3.5 טון", רוצים לבצע חלוקה? תשלחו ג'אמפי או סילברדו או משהו מתאים, זה גם יכול לחנות בכל חנייה סטנדרטית.

3. איזה פתרון תשתיתי אתה מצפה שהעירייה תמציא? בהנחה שלהגיד "טוב שיחנו על הנתיב" זה לא מקובל.

4. הפקח הולך אחריך כי הוא רואה כסף קל, כי ספק שאומר "ייקוב הדין את ההר" (אין חניות אז אעשה מה שבז*ן שלי, והחברה תשלם את הדו"חות) מזמין לעצמו צרות בצרורות, ספק חכם ושומר חוק אומר, "במקום משאית אשלח סוואנה ואשלם עם פנגו 5 שקלים חנייה".

כשאתה עושה עבירות בכמויות ואתה שייך לסוג אוכלוסיה שעושה עבירות בכמויות, הפקח רואה אותך ורואה דולרים ירוקים בעיניים, כמו שמי שנוהג על עונדה סיוויק אצ'בק באיזור של מועדוני לילה לא יכול להתלונן שעוצרים אותו לבדיקת שכרות.

5. אתה לא יכול להילחם עם הפקחים, כי אתה עשית עבירה, אתה כן יכול לבטל דו"חות כפולים, נדמה לי שגם יש טווח של שעה שבו אסור לתת שני דו"חות על אותה עבירה. אתה לא יכול להגיד "לא עשיתי את העבירה".

6. אני רואה לא מעט באיזור הזה ספרינטרים (קצת פחות), סוואנות (דיי הרבה), ג'אמפי (המון), פיג'ו בוקסר (גם כן), היילקסים, סילברדו סינגל ג'אנט, טונות על גבי טונות של פרטנרים וברלינגו, ומלא קובו וכו'.

ומשום מה לא משנה באיזה איזור בבני ברק תמיד מצאתי חנייה לולוסטר במקסימום 5 דקות ומרחק של 100 מטר, חנייה זה חלק מהעבודה של שליח, אין מה לעשות, חנייה זה חלק מנהיגה ולכן נבחנים על זה גם בטסטים, לא מתאים לך לחנות? אל תעבוד כנהג חלוקה, יותר קל, אל תוציא רשיון בכלל.

7. עדיין כנראה דו"חות יותר משתלמים מלהיות שומרי חוק, אחרת הם היו שומרי חוק.

8. לא מכיר מה זה חברות גדולות או קטנות, אבל בטיחות בדרכים רחוק מנהגי המשאיות לא פחות משהוא רחוק משאר הנהגים בכביש, אם ע"י נהיגה בצורה בהמתית ומסוכנת ואם ע"י יצירת סיכון בזמן שהם "פורקים וטוענים" כאילו זו איזה פעולה קדושה.

9. נהגי חלוקה בטח לא יוצאים ואומרים "אני הולך לשים *** על כל הנהגים האחרים", הם יוצאים ואומרים לעצמם "איך אני מסיים את המסלול חלוקה הכי מהר?", והדרך היא כמובן לשים *** על כל הנהגים האחרים.

לא פעם הם גם נוסעים בנתיב השמאלי, סתם ככה, הם מנסים להידחף אם נניח יש שני נתיבים וחברים שלהם נהגי חלוקה אחרים חונים באמצע הנתיב הימני, נהג המשאית לעולם לא ייתן לך זכות קדימה, הוא תמיד ינסה להדחף ולהשתמש בגודל המשאית כגורם מאיים שתתן לו להידחף, לא פעם הם קולטים באמצע עלייה שהם לא בהילוך הנכון אלא איזה 3 הילוכים גבוה מדי, מאבדים מומנט אבל הם יזוזו לשוליים כדי לא להפריע? מה פתאום?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

1. שוב ושוב אתה חוזר לאזור של מגדלי BSR, צ'מפיון והסביבה - אמרתי והדגשתי כי אני מדבר על העיר בני ברק ולא על איזור התעשייה.

כפי שהדגשתי קודם, לצורך העיניין כל מה שמעבר לז'בוטינסקי לתוך העיר.

לשאלתך לגבי רח' בן גוריון - בכל החלק ששייך לעיריית בני ונמצא מעבר לז'בוטינסקי, יש חניות בכחול לבן ואין מפרצי פריקה וטעינה (במקרה הזה לא צריך כי כמות העסקים באזור קטנה מאוד).

2. מה שאתה כותב ניראה יפה על גבי הפורום - בכללי, להתייפייף זה תמיד ניראה טוב. בפועל, בוא ניראה אותך חונה סילברדו או אולי רכב קצת יותר מתאים לחלוקת סחורה כמו ספרינטר בחנייה "סטנדרטית" של רכב פרטי. אם מה שאתה נוהג עליו זאת וולוסטר, אני בספק אם 3 חניות "סטנדרטיות" בבני ברק יספיקו לך בלי לשבור משהו בדרך.

4. זאת בדיוק הבעיה. במקום שהפקח יחפש את החוצפן עם הוולוסטר שחייב לחנות על הקיוסק, הוא רודף אחרי אדם שעצר לפרוק סחורה.

זאת בדיוק הבעיה שאינך מבין את ההבדל בין השניים. ואם תתעקש להסתכל ב"שחור ולבן", שניהם בשחור, כלומר ביצעו עבירת חניה.

אם הספק לא עשה את המקסימום שיכל כדי להפריע כמה שפחות, מגיע לו שינקנקו אותו בלי ספק (ולחנות חצי ק"מ מהלקוח כשיש לך רבע-חצי טון חבילות לפרוק בעסק זה לא בא בחשבון). עובדתית, מה שאני אומר לא מופרך - בפ"ת מחלקים דוחות בשפע לנהגים שחנו שלא כחוק, אבל ספקים שחונים בהתחשבות ועושים את המקסימום כדי לא להפריע לא מקבלים דוחות בכלל.

5. בטווח של שעתיים לא נותנים דו"ח נוסף באותו מקום (הפקחים ימצאו פיתרונות יצירתיים לדלג על זה), אם התקדמת למשל 3 ביניינים, תוכל לקבל שוב.

אני מבטיח לך, חברי הטוב שומר החוק מכל משמר, אם אסע איתך בגוש דן יותר מ 10 דקות אני אמצע שביצעת לפחות 2-3 עבירות (ואני אמצא, תאמין לי).

6. תמצא בבקשה חנייה שמתאימה אפילו רק למסחרית קטנה כמו פורד טרנזיט במהלך שעות היום ברבי עקיבא (מה לעשות שיש ברחוב הזה ריבוי עסקים, לא להגיע אליהם?). הרי העירייה כבר מזמן הייתה פועלת כפי שהצעת, אבל היא נהנית מכל העולמות.

7. לצערי, כפי שכבר ציינתי, בעבודה זו באזורים מסויימים אינך יכול לשמור על חוקי החנייה. אני מבין שזה נשמע מאוד לא טוב, זה גם סבבה לומר שזה כל כך חמור ולא בסדר מבלי להיות בסיטואציה המסויימת.

8. שום דבר לא קדוש בזה וההתנהגות היא אינדיבידואלית ולא קבוצתית.

9. טוב, ניראה לי שבאמת יש לך איזו שנאה/פוביה מנהגי משאיות וספקים. תמיד זהו מושג קצת גדול כשאתה מתייחס לקבוצת פרטים כל כך גדולה ומגוונת.

אף אחד לא יוצא במטרה לשים ***, כל אחד רוצה לסיים את יום העבודה בצורה בטוחה קודם כל לפני הכל.

לסיכום - אתה מסתכל על הנושא מנקודת מבט של נהג מתוסכל ועצבני (ולא רק אתה) שמפריע לו מאוד לראות רכב של ספק/שליח/משאית חונה שלא כחוק ואפשר להבין אותך. עם זאת, יש בעיה אמיתית ועליך להבין שרוב נהגי החלוקה יוצאים להביא פרנסה ועושים את המקסימום כדי להפריע כמה שפחות. אתה שואל את עצמך, למה הם צריכים בכלל להפריע? כי לצערנו אין תשתיות מתאימות בארץ ואפילו איפה שהעיריות מועילות בטובן לבנות מפרצי פריקה וטעינה, חיש מהר הם מתמלאים ע"י רכבים פרטיים שמחליטים שכיף לחנות שם.

אני מסכים איתך שיש נהגים לא מתחשבים (יש גם רופאים כאלו, מזכירות כאלו, עורכי דין דאלו וכן הלאה) שבוחרים שלא להיכנס למתחם פריקה וטעינה כדי לחסוך כמה דקות ועל זה צריך לעבוד.

לגבי סוגיית החנייה "על העסק" - כפי שציינת, יש כאלו שמגדילים לעשות וחוסמים את כל הרחוב כמו הנוהג בדרום ת"א - ברמת העיקרון, יש לחנות איפה שאתה מפריע כמה שפחות. בפועל, אני רוצה לראות אותך מגיע לפרוק 40 מדפסות תעשייתיות ששוקלות כ 20 ק"ג כל אחת, חונה 300 מטר מהעסק ומתחיל לסחוב.

תגיד שזו בעיה של הספק? אוקי, אז זאת בעיה שלו אבל אני חותם לך שגם אתה היית פועל בדיוק כך במקומו.

פורסם

1. אותם נהגים שמתלוננים על בעיית חניות ואיזורי פריקה בתוך העיר הם גם אלה שפורקים באיזור התעשייה, והפלא ופלא, שם יש איזורי פריקה ועדיין לא משתמשים בהם.

אז נניח שעיריית בני ברק השקיעה מיליארדי שקלים, בנתה רמפות ואיזורי פריקה וטעינה תת קרקעיים במרכז העיר בני ברק, גם מעליות משא משוכללות בנו, עם חניות נוחות וארוכות גם למשאיות, הנהגים ישתמשו בהם? אם לשפוט לפי איזור התעשייה (שהוא בסה"כ פחות משני קילומטר משם), שם בנו מראש מגדלים עם איזורי פריקה וטעינה (בדיוק כפי שאמרתי קודם, תת קרקעיים עם מעליות משא), אז לא, הם ישארו מיותמים או יהפכו לחניות של בעלי חנויות כאלה ואחרים.

על רחוב בן גוריון יש יותר עסקים מאשר בתוך העיר בני ברק.

2. מבטיח לך שאני יכול להחנות גם את זה וגם את זה, נכון שהסילברדו לפעמים קצת חורג מהקווים (תלוי בצייר), אבל הג'אמפי בוודאי שלא, ואני לא מדבר על רכבים קטנים יותר או מקבילות כמו טרנספורטר.

אבל היי, חוץ מהסילברדו הבאתי לך כאן עוד כמה דגמים אחרים לבחירה.

ספרינטר לא רלוונטי אם מחר תוקעים לך תמרור "אין כניסה מעל 4 טון".

3. מעניין שאתה כבר כמה הודעות עם מניפסט שהעירייה צריכה למצוא פתרונות, אבל כשאני שואל אותך ישירות איזה פתרון אתה מציע אתה פשוט מדלג הלאה.

4. בחירה של הפקח ושל העירייה, יבוא הערס עם העונדה סיביק אצ'בק ויתלונן למה את הקורולה שלפניו לא עצרו לבדיקה אבל אותו כן, ושזה אפליה וכו' וכו', יגיע לבית המשפט ויזרקו אותו מכל המדרגות, את העבירה עשית? את מי מעניין שאכפו את העבירה כלפיך ולא כלפי מישהו אחר?

אגב במאמר מוסגר, אני בעד שהפקחים יחפשו גם את זה וגם את זה.

5. אני נוהג בגוש דן, באיזור המדובר, כל יום לפחות פעמיים, תאמין לי שעבירות תנועה אני לא מבצע לעולם, ועבירות חנייה אני לא מבצע אף פעם.

חריג לעניין הוא שפעם אחת לא הכנסתי מספיק כסף במדחן באיזור התעשייה בירושלים, דו"ח ע"ס 100 ש"ח שולם באותו היום.

6. פורד טרנזיט דיזל שהיו פעם במוניות חונה בחנייה רגילה, ונכנס בכל חנייה סטנדרטית, לאבא שלי, ולשכן היה כזה במקביל ושניהם החנו ב-4 חניות את שני הטרנזיטים ושתי מכוניות פרטיות.

7. הייתי אולי יכול להתחיל לקבל אמירה כזאת אם זה לא היה מאפיין סטנדרטי גם במקומות שבהם יש אפשרות אחרת. מכיוון שבמציאות במקומות בהם יש אפשרות אחרת בוחרים להיות עבריינים לא נותר לי אלא לחשוב שהבעיה בנהגים ולא בתשתית. אולי יש בעיות גם בתשתית, אבל חובת ההוכחה על הנהגים.

8. לא מסכים איתך, זה מאפיין כללי של הנהגים בישראל, ומוקצן בנהגי מוניות ומשאיות ועוד כמה מגזרים.

9. יש לי שנאה לנהגים עבריינים, הבעיה היא שעוד לא נתקלתי בנהג משאית אפילו בודד שנוהג כחוק, אפילו אחד.

אפילו כשמעירים להם שיש משאית אחת בנתיב השמאלי, אחת בנתיב הימני, שתיהן פורקות סחורה, חוסמות את כל הכביש, ואם היה מפעיל טיפה שכל היה עוצר 5 מטר אחורה, התגובה היא "אבל אני פורק סחורה" "אבל אתה חוסם את כל הכביש" "אבל אני מביא אוכל" "אני מבין שאתה מוריד סחורה, אבל למה אתה צריך לעצור דווקא פה, באמצע נתיב, על אדום לבן, ובמקביל לעוד משאית שעושה בדיוק כמוך? למה אתה חתיכת חר* שלא חושב על אף אחד חוץ מעצמך ולא יכלת לחנות 5 מטרים אחורה?" אבל אז אני אצטרך להוריד את הסחורה וללכת איתה עד לשם [מצביע על דלת במרחק של פחות מ-5 מטרים, אם תתעקש תקבל מחר תמונות של המקום]".

או שבמקומות שיש איזורי פריקה, חונים על נתיב פנייה ימינה (היחיד), באדום לבן, באמצע נתיב, ומכריחים את כולם לנסוע בנתיב שממשיך ישר, והוא בעצם חצי נת"צ (פונה שמאלה לבן, ישר נת"צ) ואז לפני הפנייה לעבור ימינה, ולא רק זה אלא שכשהם מסיימים לפרוק הם צריכים לפנות שמאלה, בלי להסתכל (כי מאחוריהם עוד רכבים שפורקים, וקשה להשתמש במראה) הם פשוט חוצים 1-2-3 נתיבים שמאלה תלוי איזה נתיב הכי פנוי באותו רגע.

אגב בשני המקומות המדוברים (פארק אזורים ומגדלי BSR בהתאמה) יש מפרצי טעינה ייעודיים, בפארק אזורים יש אפילו כמה כאלה, לכל בניין כמעט יש את שלו, ויש עוד חניית פריקה וטעינה מרכזית, בגובה הכביש והפארק, במגדלי BSR יש איזור פריקה וטעינה תחתי, ולשם אף אחד לא מגיע כדי לחנות.

ועדיין שני האיזורים הנ"ל סיוט לנהג הממוצע, ואיזור הפריקה והטעינה ריק.

אתה יכול להגיד שזה אנשים ספציפיים, ושזה לא מאפיין, אבל אתה בעצמך אומר "לא ניתן להימנע מעבירות", כאילו מדובר על מקצוע שהפשע מובנה בו.

בוודאי שיש גם רופאים מזכירות וכו' לא מתחשבים, אמרתי בעצמי, אלה מאפיינים כלליים של הנהג הישראלי, רק מוקצנים בנהגים המקצועיים (כלומר אלה שמתפרנסים מנהיגה).

אני במקום הספק מודיע לעובדים בקבלה לעבודה שזו העבודה, לפעמים כן צריך לעשות הלוך ושוב 5-6 פעמים עם עגלה (מי שישמע את כל ה-40 מדפסות לוקח על הגב), ולפעמים צריך לעשות את זה במרחק של 500 מטר הלוך וחזור.

אני במקום הנהג לא נכנס לעבודה כזאת שדורשת ממני להיות עבריין, ואם מקובל עליי ללכת 500 מטר כדי לפרוק סחורה מקבל את העבודה, אם לא לא, זה חלק מובנה בעבודה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

הפעם באמת אנסה להגיב בקצרה, כי אנחנו כבר טוחנים מים ובסופו של דבר אתה בוחר לומר "הוא חנה באיסור - הוא עבריין" ובסה"כ אם מסתכלים על הדברים בצורה של שחור ולבן, כפי שאתה בוחר לעשות, זה אכן כך.

אני בספק שתצליח לחנות סילברדו (חוקי, לא כזה שקיצרו אותו בקומבינה) בחנייה במקביל בין שתי מכוניות בחנייה ממוצעת (לא רק אתה, גם כל אחד אחר).

אני מניח שיש לך 0 ניסיון בנהיגה ברכבי משא וכן בשינוע סחורות (לי אגב, יש קצת ניסיון כזה מהעבר), ועל כן התגובות השליליות שלך לגבי "עיגול פינות" בנושאי עצירה לפריקה.

ברחוב בן גוריון בקטע המדובר אגב, אין כמעט עסקים ובטח ובטח שלא יותר מאשר בשאר בני ברק. אתה רק מראה פעם אחר פעם על היכרותך השטחית עם האזור. הקטע שבו יש יחסית הרבה עסקים הוא הקטע על בן גוריון הנמצא בין אבא הלל לז'בוטינסקי והצד שבו נמצאים רוב העסקים (כל המספרים הזוגיים) שייך בכלל לעיר רמת גן.

לא תפקידי למצוא פתרונות עבור העירייה - שתמנה מומחה שיחקור ויחליט. אם לא מוצאים פתרון, בוחרים לנהוג בהתחשבות תמורת התחשבות.

ספק שעושה את המקסימום כדי לא להפריע, לא מקבל דוח. ספק שחונה באמצע הכביש בזמן שיש לידו מקום המיועד לפריקה, יקבל דוח ובצדק.

לגבי זה שאינך עושה עבירות בכלל, אשרי המאמין. עדיין לא נסעתי עם אף נהג שלא ביצע עבירה כלשהי במהלך נסיעה של כמה עשרות דקות.

ניראה כי הינך מכיר את החוקים, אם כך אתה בטח יודע שבחנ"א קיימות עבירות רבות מאוד שאותן פשוט לא אוכפים.

הבנו כבר שאתה בחיים לא תעבוד בעבודה כזאת, אין בעיה.

בכל מקרה, יש לי תחושה חזקה שאתה עובד במשרד ממוזג וממקומך כיף לומר "מה זה 800 ק"ג של סחורה? (40 חבילות * 20 ק"ג) תחנה כמה רחובות ליד ויאללה תתחיל להעמיס 10 פעמים (לפחות) ולסחוב 500 מטרים, לעלות מדרכות, לרדת לכביש כי קטנוע חוסם את המדרכה... אה.. זה בקטנה".

לסיכום, אפשר להיות חכם גדול כשאתה חונה פעמיים ביום בין חנייה אחת מסודרת בבית לבין חנייה מסודרת בעבודה וכל מה שאתה צריך לקחת על כתפיך זה אולי הלפטופ אולטרה בוק (שלא יהיה כבד חס וחלילה) במעלית (וגם אני חי בצורה דומה היום, רק שאני יודע להתחשב ולהבין קשיים של אנשים אחרים).

פורסם

יש לכם את זה ביותר חופר ולא רלוונטי?

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.
פורסם
הפעם באמת אנסה להגיב בקצרה, כי אנחנו כבר טוחנים מים ובסופו של דבר אתה בוחר לומר "הוא חנה באיסור - הוא עבריין" ובסה"כ אם מסתכלים על הדברים בצורה של שחור ולבן, כפי שאתה בוחר לעשות, זה אכן כך.

זה בדיוק מה שאמרתי, רק שהוספתי שאי אפשר גם לעשות עבירות וגם להתלונן שאתה חייב לבצע עבירות, כשקיימות אלטרנטיבות (לא נוחות ככל שיהיו, יש אלטרנטיבות).

אני בספק שתצליח לחנות סילברדו (חוקי, לא כזה שקיצרו אותו בקומבינה) בחנייה במקביל בין שתי מכוניות בחנייה ממוצעת (לא רק אתה, גם כל אחד אחר).

אני מניח שיש לך 0 ניסיון בנהיגה ברכבי משא וכן בשינוע סחורות (לי אגב, יש קצת ניסיון כזה מהעבר), ועל כן התגובות השליליות שלך לגבי "עיגול פינות" בנושאי עצירה לפריקה.

כמו שאמרתי, אולי הסילברדו לא יתפוס רק חנייה בודדת, אבל שאר הרכבים כן, ואני יכול להחנות את הרכבים הנ"ל במקביל בחנייה תקנית, וגם עשיתי זאת עם חלק מהם שדורשים רשיון ב' בלבד (עם הגבלה של 4 טון ולא 3.5).

יש לי גם נסיון בשינוע סחורות, אם כי לא סחורות יבשות אלא דברים קצת יותר רגישים ממדפסת, רגישים לטמפ' ולכוחות צד.

וגם אז תמיד דאגתי לחנות בחנייה תקנית, ללכת, להשאיר תעודה בכניסה, לעלות במעלית, לפרוק את הסחורה (שזה אומר בשבילך אשכרה לפתוח את הקולרים ולהוציא את הכל משם באופן מסודר), לסדר כל דבר במקומו, לסגור את הקולרים ולחזור את כל הדרך, לקחת חזרה את התעודה, לחזור לרכב, לשלם על חנייה ולצאת.

אוסיף ואומר שניתן כמובן היה לבצע את השינוע רק פעם בשבועיים או חודש בכמות גדולה יותר, עם משאית קטנה או מסחרית גדולה.

ניתן גם היה לחנות בכניסה לקומה הרלוונטית תוך כדי חסימת נתיב, להיכנס דרך דלת עם קוד (שהיה לי את הקוד), ולהגיע ישירות למקום חפצי.

מזמין השינוע שילם יותר על העובדה שזה בוצע פעם או פעמיים בשבוע במקום פעם בשבועיים או חודש, וגם עלות החניה גולמה במחיר השילוח.

אני יודע על מה אני מדבר כשאני אומר שאפשר אחרת.

ברחוב בן גוריון בקטע המדובר אגב, אין כמעט עסקים ובטח ובטח שלא יותר מאשר בשאר בני ברק. אתה רק מראה פעם אחר פעם על היכרותך השטחית עם האזור. הקטע שבו יש יחסית הרבה עסקים הוא הקטע על בן גוריון הנמצא בין אבא הלל לז'בוטינסקי והצד שבו נמצאים רוב העסקים (כל המספרים הזוגיים) שייך בכלל לעיר רמת גן.

אתה טועה, על ז'בוטינסקי בקטע בין בן-גוריון ועד מחלף גהה יש המון המון עסקים, ובקרוב יהיה שם גם הקניון החדש שמוקם בצומת, בנוסף יש גם את מרכז מור, איזור ה"מרכז הרפואי", כל המסעדות, המאפיות וחנויות הפיאות לכל אורך הדרך.

אתה שוכח שעסקים הם לפעמים גם בקומות העליונות, הם לפעמים גם משרדים, וגם הם צריכים מדי פעם מדפסת או קרטון נייר ודיו.

כל השטח הזה אגב שייך לבני ברק, מבן גוריון עד גהה, רמת גן זה מבן גוריון לכיוון מערב, הצד השני.

לא תפקידי למצוא פתרונות עבור העירייה - שתמנה מומחה שיחקור ויחליט. אם לא מוצאים פתרון, בוחרים לנהוג בהתחשבות תמורת התחשבות.

ספק שעושה את המקסימום כדי לא להפריע, לא מקבל דוח. ספק שחונה באמצע הכביש בזמן שיש לידו מקום המיועד לפריקה, יקבל דוח ובצדק.

אז אם זה לא תפקידך למצוא פתרונות עבור העירייה אז תוותר פעם הבאה על זריקת "שהעירייה תמצא פתרון".

מומחה לא יכול להמציא משאית שמתקפלת למזוודה, הפתרונות נעים במנעד שאני ציינתי, בין איסור כניסת רכבים מעל 4 טון ועד להשקעת מיליארדים בחפירה תת קרקעית של איזור פריקה וטעינה, רמפות ומעליות משא.

אבל כמו שכתבתי, ישקיעו את המיליארדים ואז יגלו שהספקים ממשיכים לחנות על הכביש, פשוט כי זה יותר נוח, יש כבר תקדימים, כפי שציינתי באיזור התעשייה של אותה עיר יש איזורי פריקה וטעינה תת קרקעיים, עם רמפות, עם מעליות משא, והשימוש בהם? רק מי שכבר קיבל כמה דו"חות ולמד (אגב מדי פעם עוברת שם ניידת של פקחים שמנקה את רחוב בן גוריון מז'בוטינסקי ועד ששת הימים ע"י דו"חות.

לגבי זה שאינך עושה עבירות בכלל, אשרי המאמין. עדיין לא נסעתי עם אף נהג שלא ביצע עבירה כלשהי במהלך נסיעה של כמה עשרות דקות.

ניראה כי הינך מכיר את החוקים, אם כך אתה בטח יודע שבחנ"א קיימות עבירות רבות מאוד שאותן פשוט לא אוכפים.

בוודאי שקיימות עבירות שלא אוכפים, לצערי הרב, וכבר כתבתי על כך כמה פעמים.

בעניין אכיפת עבירות תעבורה למקבלי ההחלטות במשטרה יש אג'נדה ברורה והיא לשמש מנגנון גבייה עבור משרד האוצר.

הבנו כבר שאתה בחיים לא תעבוד בעבודה כזאת, אין בעיה.

בכל מקרה, יש לי תחושה חזקה שאתה עובד במשרד ממוזג וממקומך כיף לומר "מה זה 800 ק"ג של סחורה? (40 חבילות * 20 ק"ג) תחנה כמה רחובות ליד ויאללה תתחיל להעמיס 10 פעמים (לפחות) ולסחוב 500 מטרים, לעלות מדרכות, לרדת לכביש כי קטנוע חוסם את המדרכה... אה.. זה בקטנה".

לסיכום, אפשר להיות חכם גדול כשאתה חונה פעמיים ביום בין חנייה אחת מסודרת בבית לבין חנייה מסודרת בעבודה וכל מה שאתה צריך לקחת על כתפיך זה אולי הלפטופ אולטרה בוק (שלא יהיה כבד חס וחלילה) במעלית (וגם אני חי בצורה דומה היום, רק שאני יודע להתחשב ולהבין קשיים של אנשים אחרים).

אני עבדתי בעבודה כזאת, ולא אחזור לעבוד בעבודה כזאת, בשביל זה שלוש שנים קמתי בשעה 5 וחצי בבוקר לנסוע וללמוד בירושלים, מרחק שעה ורבע נסיעה באוטובוסים ולהיות בבית הספר בזמן לפני השיעור הראשון ב-07:30, בשביל זה למדתי שנתיים בעתודה טכנולוגית, ובשביל זה שירתתי בתפקיד טכנולוגי במשך יותר משלוש שנים וחצי, (ולמעשה הייתי אמור לשרת 5.5 שנים, אלא שהצבא קיצץ נגדים).

אחרי כל זה, כן אני עובד במשרד ממוזג, ואיתי לעבודה אני לא לוקח לפטופ, אלא דווקא אייפד מיני (שקיבלתי מתנה).

אבל לחשוב שמעולם לא עבדתי קשה זה טיפשי, זה מטומטם, וזה גם לא נכון, גם ההנחה שלך שמעולם לא עבדתי בשינוע לא נכונה.

אני גם יודע להתחשב ולהבין קשיים של אנשים אחרים, אם זה רכב נכה מצידי שיעצור באמצע הכביש ברחוב חד סטרי עם נתיב אחד.

אבל כשזה חלק מהעבודה שלך, או שתקבל את העבודה כמו שהיא ותהיה אזרח שומר חוק, או שתמצא לעצמך עבודה אחרת.

גם אני כשלקחתי את העבודה בשינוע ידעתי מה זה כולל כדי לשמור על החוקים, עשיתי את החושבים שלי אם זה כדאי לי או לא, ואז בחרתי.

אולי כדאי לפצל את זה מהשרשור לשרשור חדש בנושא.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

הכי חשוב, למדנו מי לוקח אייפד מיני לעבודה.

השכלנו.

התקשרו ממשרד התשתיות הלאומיות והודיעו שעוד הודעה אחת ואתם פוגעים בכבל התת ימי של בזק והופכים תוכי מצוייר למובטל.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4326 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...