Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4361 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

אני עומד לפני קניית רכב ורציתי להבהיר את נושא רישום הקילומטראז בטסט.

לי אישית לא יצא להפגש בזיוף וגם לא מצאתי ברחבי הרשת מידע מניסיונם של אחרים.

כשאני קונה רכב אני פוגש כנראה רק בטסט האחרון

שאלותי :

1. האם יש אפשרות להשיג הסטוריה ארוכה יותר כדי לראות את קצב הגדילה ?

2. פרט לרישום הקילומטראז - המערכת של מכוני הרישוי \ משרד הרישוי מתריעה על חריגות ? (ירידה או אי תזוזה בק"מ או תזוזה מזערית מדי ?)

איך אתם נוהגים כשאתם קונים רכב ע"מ לזהות זיופים במד אוץ ? (כוונתי לא לאינדיקציות מכניות אלא רק רישומים)

תודה

אל תסתכלי בקנקן לכי תעשי קפה

פורסם

היסטוריית טיפולים במוסך מורשה - שם בד"כ מתעדים ק"מ בכל טיפול.

אפשר גם להוציא פלט של משרד התחבורע שבו נתוני הק"מ של כל הטסטים.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

יש סימנים שיכולים להעיד על ק"מ גבוהה כמו הגה בלוי מאוד, מושבים קרועים (במיוחד מושב נהג), כמו כן רכב מבריק מדי שנוצץ מרוב ששפככו עליו סיליקון וספריי סקאיי צריך להדליק נורה אדומה (לא צריך להיות חכם גדול מספיק להתקרב לצמיגים ולפלסטיקה החיצונית ולהבחין שהם מפוצצים בספריי סקאי למניהם).

פורסם

סימנים נוספים:

• גומיות דוושות בלויות מאד או חדשות
  • שחיקה בצירי הדלתות

דני

פורסם

ואחרי שגילית את הקילומטרז' שהרכב עבר, מה נותן לך הנתון הזה בעצם? איזו אינדיקציה תקבל ממנו?

לטעמי זה נתון ללא ערך אמיתי, בטח לא כזה שיתן אינדיקציה כזו או אחרת למצב הרכב.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

1. עידן, זה נתון מאוד חשוב. אם הק"מ זוייף ועשו לו דיאטה של 100K, אתה יודע ב100% שעומד מולך רמאי ולא ממשיך לעיסקה.

2. איתמר, מה הקשר בין כמויות הסקאי לכמות הקילומטרים? גם אם בן אדם פרטי והגון לוקח את הרכב לשטיפה פנימית+חיצונית ב50 ש"ח לפני שהוא מראה אותו לקונה הפונציאלי, הוא מקבל כמות אדירה של שמן בכל מקום שרצה ולא רצה.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

אני מסכים איתך אבל כשבאים למכור רכב בד"כ כמויות הסקאי גדולות הרבה יותר במיוחד בצמיגים, במגיני הבוץ ובתא המנוע.

יצא לי לראות כמה פעמים את התופעה הזו במגרשים למכירת מכוניות שמסנוורים את הקונים עם רכב נוצץ במקום להתמקד בדברים העיקריים.

פורסם

בדר"כ קוראים לזה "שטיפת סוחר", אבל גם בן אדם פרטי שרק רצה שהרכב יראה נקי ויפה לקראת הקונה הפוטנציאלי יכול לצאת עם הזוועה הזאת ממכוני שטיפה שונים. אין לזה שום קשר לקילומטראז'.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם
1. עידן, זה נתון מאוד חשוב. אם הק"מ זוייף ועשו לו דיאטה של 100K, אתה יודע ב100% שעומד מולך רמאי ולא ממשיך לעיסקה.

למה לא ממשיך בעיסקה?

אני לא נעלב מזה שהמוכר רמאי, זה רק אומר לי לבדוק לעומק את הדבר החשוב באמת- מצב הרכב.

כל היתר מבחינתי בטל בשישים.

פורסם

יכול להיות שבגלל שאני בא מהתחום הזה של העסקים הראיה שלי שונה.

אם תפסול בעסקים כל אחד שמנסה לרמות אותך לא ישאר לך למי למכור וממי לקנות זו הסיבה שאני משתדל לנתק רגשות ואמוציות כשאני במהלך ביצוע עיסקה.

דבר נוסף, נקודת המוצא שלי היא שמי שמתנהל מולי בעיסקה מנהל אותה כדי להפיק רווח מירבי ולכן עלול לצייר לי תמונה שאינה משקפת את המציאות.

זה שוב מחזיר אותי לאותה נקודה- במהלך עיסקה מעניין אותי רק טיב המוצר שאני רוצה לרכוש ואת זה אני בודק בשבע עיניים.

זה שמתנהל מולי בעיסקה יכול להיות רמאי, גנב, לא ישר וכדומה- בעייה של אישתו, לא מחפש להיות חבר שלו והוא לא מעניין אותי ברמה האישית, מעניין אותי רק המוצר.

תסתכלו על זה ככה- אולי המוכר אכן רמאי אבל המכונית עדיין טובה ותקינה ואתם תפספסו אותה רק כי פסלתם את המוכר.

וגם אם המוכר רמאי והמצב של המכונית לא מזהיר, אולי תוכלו לרכוש אותה במחיר משתלם.

פורסם (נערך)

הפואנטה היא, שאם תפסת אותו מרמה אותך על דבר אחד, לך תדע על מה הוא כן​ הצליח לרמות אותך?

האפקט של "וואי אולי אני מפספס פה מציאה! כזאת הנחה על המחירון! והאוטו במצב מכאני מצויין! אפילו עבר את הבדיקה של המכון הקרוב! נו אז הוא קצת הוריד את הקילומטרז, למי אכפת?" הוא המקור להמון אנשים ממורמרים קיבלו רכבים "יד ראשונה מרופא פרטי מצב מכאני מצויין ללא תאונות קילומטרז נמוך נהג יחיד רק נסיעות לעבודה וחזרה"

מי שמנסה להסתיר ממך את טיב המוצר, סביר להניח שמצליח להסתיר ממך את טיב המוצר. כשאתה עוסק עם רמאי, אתה תמיד תשלם על מוצר יותר טוב ממה שקיבלת.

עריכה אחרונה על ידי Yanlin
פורסם

תגיד עידן, ככה אתה עושה עסקים ?

בתהליך שיווק יש מותר ואסור, לרמות אסור אסור. לשנות ק"מ של רכב זה הונאה פר אקסלנס, תפסת את הבנאדם על חם אתה ממשיך במו"ו מולו ?

ההיגיו היחידי הוא שככה תוכל ללחוץ אותו להוריד במחיר וכשאתה תמכור אולי אפילו תוכל לעשות כמה גרושים כי אתה מוכר אותו עם ק"מ נמוך.

ואתה לא רמאי, ממש, הרי קנית אותו ככה, אתה לא יודע מה עשו לו הבעלים הקודמים, נו באמת...

אני בורח אפילו מאלה ששב "תמימות" מפחיתים יד במודעה כאילו הם לא יודעים שהיד האמיתית זה כולל אותם.. אז ק"מ מזויף ? לברוח בטיל.

נוסע בפריוס 2008

פורסם

אם הבחור שמתנהל מולי בעיסקה מנסה לרמות אותי והעיסקה עדיין אטרקטיבית מבחינתי אז בהחלט, אין לי בעיה להמשיך בעיסקה, את מה שצריך לבדוק מבחינת טיב המכונית אבדוק בעצמי ואתן את ההצעה שלי לגבי כמה אני מעריך שהמכונית שווה.

אני שוב אומר- כשאני הולך לרכוש מוצר, כל מוצר משואב אבק ועד מכונית- המוכר לא מעניין אותי וכך גם הסופרלטיבים שישפוך על המוצר שהוא מנסה למכור.

עבורי הנתון של קילומטרז׳ חסר משמעות כיוון שאינו מעיד על מצבו המכני של הרכב, יש רכבים שב-5 שנים עברו 40k קילומטר והמצב שלהם לא משהו ולעומתם יש כאלה שבאותו פרק זמן עברו מרחק כפול ומצבם מצויין.

אותו דבר לגבי נתון מספר הידיים, גם הוא חסר משמעות מבחינתי כיוון שלא בהכרח מעיד על מצבו המכני של הרכב.

כשאני רוכש רכב מעניין אותי לראות היסטוריית טיפולים, אם אין את זה גם לא סוף העולם כי אז אני יוצא מנקודת הנחה פשוטה- מה שעלול להשבר אכן יישבר ולכן אני מחשב עלות של אותם חלקים שעלולים להתקלקל+ עלות יישור קו ולפי זה מגבש את המחיר שאני מוכן לשלם על הרכב.

אישית אני לא מאמין ברמאות לשם מכירה או בכלל ואני מסמפט רמאים אבל זה לא אומר שלא אקנה ממישהו שתפסתי בנסיון רמאות- הכל שאלה של מחיר.

פורסם (נערך)

אתה עדיין לא מבין, נכון? המוצר הופך להיות לא אטרקטיבי ברגע שמנסים לרמות אותך.

תחשוב שהגעת לקנות מחשב. אומרים לך שיש בפנים nVidia Titan חדש. אתה פותח את המחשב, ומגלה שיש שם בכלל nVidia 210. אבל המחשב עדיין דיי זול...

להחליף את הכרטיס זה לא בעייה. אבל אם הוא שיקר לך על זה, על מה עוד הוא שיקר לך? ואיך תדע שעלית על הכל? אולי הלוח אם בכלל זיוף סיני? אולי הווינוס הוא פיראטי? אולי הRAM הוא חצי מהכמות והמהירות המוצהרת? מה לגבי כל מה שאתה לא יכול לבדוק באותו הרגע? מה לגבי הדברים שתגלה רק בהמשך?

כשאתה עוסק עם רמאי, אתה תמיד תשלם עבור מוצר יותר טוב ממה שקיבלת בידיים.

תבדיל. אפשר להגיד שרכב היה בשימוש פרטי בלבד... כאשר בפועל הוא שימש את כל השכונה, אבל בחינם כלום כסף... זה לא בדיוק לשקר. זה סתם להיות לא ישר ולנצל את ההגדרה החוקית לטובתך. זה מסריח, אבל אפשר לתפוס ולהתמודד בהתאם. אבל להגיד שהרכב עבר X ידיים וY קילומטרים, כאשר הנתון האמיתי הרבה יותר גבוהה, זה לא רק רמאות, זה פשע. זה נגד החוק. ואם אתה רוצה להמשיך לעסוק עם פושעים, אז הבנתי איזה מין איש עסקים אתה.

בוא נעשה השוואה יותר וולגארית. נגיד פגשת בחור/ה בפייסבוק. הזמת אות/ה לדייט. הוא/היא מספר/ת לך שהוא/היא עשתה את זה עם X אנשים. אתה מאמין לה. אחר-כך אתה מגלה שבפועל הוא/הוא כוכב/ת פורנו רציני/ת ושרליל/ה ממדרגה ראשונה. מעניין לגבי מה עוד הוא/היא שיקר/ה לך...

אבל ההצעה עדיין אטרקטיבית לא? עדיין יש על מה לדבר... נכון?

עריכה אחרונה על ידי Yanlin
  • תוכן חדש...