Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4363 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
אתה עדיין לא מבין, נכון? המוצר הופך להיות לא אטרקטיבי ברגע שמנסים לרמות אותך.

ככה אני, קשה הבנה, עדיין לא מבין למה מוצר הופך בהכרח ללא אטרקטיבי אם מנסים לרמות אותי.

תחשוב שהגעת לקנות מחשב. אומרים לך שיש בפנים nVidia Titan חדש. אתה פותח את המחשב, ומגלה שיש שם בכלל nVidia 210. אבל המחשב עדיין דיי זול...

להחליף את הכרטיס זה לא בעייה. אבל אם הוא שיקר לך על זה, על מה עוד הוא שיקר לך? ואיך תדע שעלית על הכל? אולי הלוח אם בכלל זיוף סיני? אולי הווינוס הוא פיראטי? אולי הRAM הוא חצי מהכמות והמהירות המוצהרת? מה לגבי כל מה שאתה לא יכול לבדוק באותו הרגע? מה לגבי הדברים שתגלה רק בהמשך?

כשאני ניגש לרכוש מוצר, כולל מחשב, אני מראש יודע כיוון של המפרט שאני רוצה ואני גם מוודא במעמד הרכישה שהמפרט אכן קיים במחשב עצמו, אם אני לא יודע איך לבדוק את המפרט אני אדאג לחבר שיתלווה אלי ויעזור לי עם זה.

ואם אתה רוצה להמשיך לעסוק עם פושעים, אז הבנתי איזה מין איש עסקים אתה.

תפסיק להיות קשקשן בלתי נלאה ותתעסק בגופו של עניין במקום בגופו של אדם ואם נבצר ממך אז עדיף לא להגיב מאשר לכתוב שטויות.

חוזר שוב,

כשאני הולך לרכוש מוצר, כל מוצר- מעניין אותי אך ורק המוצר.

לא מעניין אותי הרוכש, לא פגשתי אותו כדי להפוך לחבר שלו בפייסבוק ולא מעניין אותי מה הוא הולך לספר לי על המוצר שהוא מוכר.

אני פוגש אותו אך ורק כי הוא זה שיכול למכור לי את המוצר שאני רוצה לקנות.

עד כאן בסדר?

מתקדמים,

פוגש מוכר של סיאט ליאון שאני רוצה לרכוש, המוכר מספר לי שהמכונית כמובן במצב מצויין, יד שניה מפרופסור באיכילוב שמחוץ לשעות העבודה מחלק מזון לעניים והמכונית בכלל כמעט ולא נוסעת כי הוא גר מול בית החולים ובית התמחוי נמצא בקומת הכניסה של הבניין שלו וזו הסיבה שהמכונית גמעה רק 50,000 קילומטר על פני 7 שנים.

מגיעים לבדיקה שבתום הבדיקה נאמר לי שהמכונית במצב סביר לגילה אבל הקילומטרז' המוצג בלוח השעונים אינו תואם את זה המוצג בסקנר שסורק כרגע את המחשב ניהול ועומד על 93,000 קילומטר.

לפי דברייך הנחרצים זה השלב בו אתה ניגש אל המוכר ואומר לו "פוייה!!! נו נו נו!!! לא קונה ממך, הרי הקילומטרז' מזוייף ובטח יש לך פלאגים של פז'ו ואיג'קטורים של לאדה ובטוח היא תתפרק עוד לפני שאגיע הביתה!", עושה אחורה פנה ונס כל עוד נפשך בך.

תגיד, אין סיכוי, אפילו של 1% שהרגע פספסת רכב שלמרות עניין הקילומטרז' הוא עדיין במצב טוב לגילו?

אין סיכוי שבהחלטה מטופשת במהלך השנים בעל הרכב ביקש מהמוסכניק שיפחית מהקילומטרז' אבל פרט לזה טיפל ברכב כשורה?

לפני שנה וחצי נכנסת לאיזה מגרש, התעניינתי לגבי רכב מסויים ופתאום הציעו לי מכונית אחרת, היא קרצה לי.

בעל המגרש סיפר לי שהמכונית במצב מצויין, למרות גילה המתקדם עברה פחות מ-40K קילומטרים והחליפה רק יד אחת והיא שמורה ומטופלת.

נדלקתי.

הוא שמח לבשר לי שבמקור הם מבקשים עליה קצת מעל 150K שקלים אבל באותו חודש הם עשו מבצע לקידום מכירות וחתכו בבשר של מחירי הרכבים שאצלהם בסטוק ולכן המחיר שהציע לי היה 120K שקלים שזה פשוט מעולה לרכב במצב כל כך טוב.

למרות השעה המאוחרת התקשרתי למוסכניק שלי ואמרתי לו "אל תסגור את המוסך! אני בא אלייך עכשיו לבדיקת רכב".

נזילת שמן מאחד האטמים במנוע, נזילת שמן מהדיפרנציאל, רצועות מנוע בלויות, רכיבי חשמל תקולים, צמיגים בני 7, חימום\קירור מושבים לא פועל, מערכת אקטיבית של המושבים לא פועלת, משאבת דלק מקרטעת ואלטרנטור שראה ימים טובים יותר ועוד כמה ריג'קטים ששכחתי ובקיצור- רחוק מלהיות מצב מצויין ויותר קרוב למצב רכב שעמד ללא תנועה איזה שנתיים.

במקום לספר למוכר שהתלווה אלי כמה הוא נבלה ורמאי ומשקר לגבי מצב הרכב ניגשתי למוסכניק שלי ושאלתי בפשטות- האם הריג'קטים האלה הם משהו שעלולים לגרום נזק משמעותי לרכב או שמא הכל בר תיקון וכמה יעלה לתקן?

שעה וחצי מאוחר יותר חתמתי על זכרון דברים עם המוכר הרמאי, הוא קיבל רק 75K שקלים תמורת הרכב ולאחר שבוע גם שילם לי 4000 שקלים על משאבת הדלק שהחלפתי, ב-15K שקלים נוספים חיברתי את הרכב לרבעיית מישילין PSS ותיקנתי את כל הליקויים ברכב עם חלפים מקוריים.

כאמור מאז אותו ערב הרכב ברשותי כבר שנה וחצי, הוא כבר שופר ועומד על הספק גבוה, הוא ננהג (מאוד) חזק בכל סופ"ש ועושה זאת באמינות מופלאה, בייחוד לאור היותו בן 11.

מה אני בא להגיד לך?

לכל דבר יש מחיר, יש רמאויות שיכולות לפגוע בך כרוכש ויש רמאויות שאתה כרוכש יכול לנצל ולמנף כי הן לא בהכרח פוגעות במוצר אותו אתה מעוניין לרכוש.

כל התאוריות הגרנדיוזיות של "לך תדע מה עוד הוא הסתיר ממך" מיותרות, בשביל זה לא קונים חתול בשק אלא הולכים לעשות בדיקה במקום שמכיר, מבין ומטפל בשוטף ברכבים דומים לאלה שאתה רוצה לקנות.

את תאוריית ה"זה מתחיל בכפתור ונגמר בניצרה" השארתי איפשהו במוצב בעזה בשלהי 2004.

עריכה אחרונה על ידי edan82

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• חברי המעגל הראשון
פורסם

עידן, מה שאתה טוען נכון כלפי מי שעוסק במסחר מכוניות משומשות. למי שקונה רכב כדי להחזיק בו 5 שנים ולהשתמש בו, מה הוא צריך את כל הכאב ראש והסיכון המיותר הזה? נניח והרמאות לא מזיקה לו ישירות כרגע אבל בעוד x שנים כשירצה למכור יצוצו לו בעיות בגלל זה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

יש משהו בדברייך אבל אני רואה את זה בדיוק כמו בסיטואציה שמישהו קונה רכב שיש לו פגיעת שלדה שולית עם השלכות מסחריות- אתה קונה את הרכב במחיר זול יותר בגלל אותו ליקוי ובבוא היום למכור אותו כנראה שתצטרך לגלגל לקונה הבא בתור את אותה הנחה שקיבלת.

מעבר לזה, באופן אישי אני מאמין שאם יש לי מוצר טוב ביד אין לי צורך לשקר לגבי חסרונותיו כי יתרונותיו עולים על חסרונותיו ומי שקונה ממני רכב הולך להנות ממנו כי אני פדנט.

סיפרתי איך רכשתי את המרצדס (שהקילומטרז׳ שלה אומת עם היסטוריית הטיפולים ומחשב המנוע), קבל איך רכשתי ומכרתי את הבימר שקדמה לב.מ.וו:

גם היא נרכשה מסוחר, הבדיקה העלתה ריג׳קטים סבירים לשנתון והמכונאי הסב תשומת ליבי לכך שהקילומטרז׳ לא ניתן לאימות כי המחשב לא מצליח להסתנכרן ולהציג את הנתון שמופיע במחשב והסביר שיתכן והוחלף לוח שעונים והקילומטרז׳ המוצג אינו האמיתי.

כדי ״להקשות״ על העניין- הרכב היה יד רביעית (כלומר אני אהיה חמישית) ואין שום היסטוריית טיפולים.

כאמור המוסכניק אמר שסה״כ המצב סביר בהחלט לשנתון, היד קצת גבוהה והקילומטרז׳ לא מאומת אבל מה, הרכב נוסע מצויין, אין תאונות והאמת שחתיך לאללה.

45k שקלים עוברים ידיים, הרכב נשאר במוסך כשבתא המטען יש חלקי חילוף שהכנתי מראש לטיפול במחלות של הדגם.

מקפיץ שנה וחצי קדימה ובערך 7k שקלים בטיפולים כולל צמיגים, מגיע בחור שהתעניין לגבי הרכב, אני אומר לו בקצרה מה טופל ברכב תחת בעלותי ומציג חשבוניות, מודיע לו מה הקילומטרז׳ על השעון ומסייג שאני לא בטוח שזה נתון אמיתי, מראה לו איפה ביצעתי תיקון צבע קטן בגלל מכה קטנטנה ומציג לו 2 תמונות של המכה בנייד.

10 דקות מאוחר יותר הבחור סיים להתרשם מהרכב ומבקש שנכתוב זכרון דברים, אני מתעקש שלפני שנעשה זאת שיבוא איתי לסיבוב כדי להתרשם אם הרכב מתאים לו.

חזרנו מהנסיעה בת ה-5 דקות (אני נהגתי)- נחתם זכרון דברים על סך 35k שקלים, קצת מעל מה שנמכרים אקזמפלרים דומים בשוק מאותו שנתון.

אני סה״כ אומר שלא צריך להפוך לטאבו את העניין הזה של לברוח כי ניסו לעבוד עלייך, לטעמי יש מקום בחלק מהמקרים לנטרל את ״רעשי הרקע״, קרי המוכר, ולהפעיל שיקול דעת קר לגבי המוצר נטו- הוא יהיה לי טוב או לא.

אני גם מקבל את זה שיכול להיות שהגישה שלי לעסקים היא די קרה, הנסיון הצנוע שלי כל פעם מלמד אותי שכשעושים בעסקים שיקול דעת קר ונטול רגשות- הסבירות לעסקה מוצלחת גוברת.

זהו, סיימתי לחפור פה ואני לא מתכוון ללכת אחורה ולספר גם על רכישת הפז׳ו וגם לא לספר על השיקולים ליורשת של הבנץ.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מסכים איתך ב100% כשמדובר במכוניות מיוחדות שלא סביר שתמצא כזה רכב באותו מצב והבעיה היחידה היא יד וק"מ. רק גולם יוותר על גולף ראלי (סתם דוגמא) במצב מכאני ושלדה מעולה בגלל יד 10 ו300K ק"מ. אבל כשמדובר במכונית נפוצה, כמו קורולה למשל, אין טעם לקחת את הסיכון, קלוש ככל שיהיה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני מרגישה קצת אשמה כי ההערה שלי הציתה פה את הדיון הארוך ונעלמתי.

כמובן שהרבה תלוי באיזה רכב מדובר ומה סדר הגודל של השקר, גם אני מתעניינת ברכב יותר ממה שאני מתעניינת במוכר ובגלל זה אני לא שוללת על הסף כל מוכר שאינו פרטי שפוגש אותי בביתו (דווקא הרכבים המשומשים היותר מוצלחים שהיו ברשותי\משפחתי נרכשו מטרייד אין\סוחר והנבלות הגיעו מהפרטיים שפגשו אותנו בחניית ביתם).

גם הזיופים של ק"מ בדר"כ לא קוראים מ93K ל50K ב7 שנים, כי גם 93K זה עדיין נחשב לק"מ אטרקטיבי. מצד שני אם הגעת לראות רכב עם 120K בשביל לגלות שהוא עבר 200K, זה נראה אחרת, כי בטווח הזה שללת עוד רכבים רבים שיכולים להיות לא פחות טובים.

אני אתן דוגמא מהחיים (אפילו שתיים), לפני שנה אני והבן זוג חיפשנו רכב, אז לפני הרכישה של הרכב הנוכחי נבדקה מאזדה 3 ספיריט 2008. יד 1 92 אלף ק"מ, עם כל הכבוד ליכולת המשא ומתן של בן הזוג שלי המוכר ירד יותר מידי במחיר ומהר מידי, שעת ערב מאוחרת נפרדנו לשלום ואמרנו שנהיה בקשר. למחרת, דרך מישהו שמכיר מישהו בדקנו את ההיסטוריה של הרכב, בשנת 2011 הרכב עבר שיפוץ גיר והמונה עמד על 89 אלף ק"מ. ברור לי שבשנתיים (האירוע היה ב2013) הרכב עבר יותר מ3KKM, לא ראינו סיבה להכניס את הראש לעסק הזה והמשכנו הלאה.

זמן קצר לאחר מכן מצאנו את הרכב שרצינו (הפונטו איבו שבסמלון, השוק לא מוצף בו כמו במאזדה 3, במיוחד שרצינו את רמת האיבזור דיינמיק וראינו רק 2 כאלה) בן הזוג שלי עשה שמיניות באוויר כדי למצוא את ההיסטוריית הטיפולים, להגיע לבעלים המוקריים של הרכב ולוודא נתונים, לקחת את הרכב לבדיקה ולסגור עסקה. כי זה היה רכב ששווה להתאמץ בשבילו.

בימים אלו אני עוזרת לאחות של החבר לחפש אוטו. החלטנו לבדוק מאזדה 3. אתמול מצאתי את עצמי בשיחה עם מוכר של אחת משנת 2007 יד2 (במקרה הטוב) מליסינג עם 130 אלף ק"מ. הבן אדם מספר לי שאם רשום ברישיון השכרה\החכר זה אומר ליסינג נהג יחיד (בולשיט) ובכלל 130KKM מ2007 זה רכב שלא נסע ואם זה היה בליסינג תפעולי היו עליו 230KKM. ברגע זה נופל לי האסימון שיש עוד 1000 רכבים כמו שלו וממש אין לי למה להוציא אנרגיות על השטויות שלו אז עניתי לו: עזוב, עסקה לא תצא מפה, להתראות".

יש רכבים שפשוט לא שווים את המאמץ והסיכון. אני חושבת שצריך להיות מדובר ברכב באמת נדיר ומיוחד כדי שאקח אותו למרות זיופים בק"מ.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

קודם כל את באמת לא בסדר, זרקת פצצה וברחת בזמן שפה עוד שניה הולכים מכות....:wink:

אני מסכים עם הדברים שכתבת וזה כל הפואנטה- לא צריך לפסול רכב כי המוכר שלו לא ישר כמו סרגל או רמאי, צריך לבחון כל מקרה לגופו ובשורה התחתונה להסתמך על מצב הרכב עצמו.

יש נטייה מוגזמת להבהל מקילומטרז׳ גבוה מהממוצע ולא פעם זה בכלל לא הכרחי- אבא שלי מכר את הרכב האחרון שלו שהיתה חריגת קילומטרז׳ בערך 20% מעל הממוצע.

עשו לו את המוות, כל מי שהתקשר לבדוק את הרכב (באלנו 2002) מיד חתך כששמע את הקילומטרז׳, אף אחד אפילו לא שאל את הסיבה לקילומטרז׳ החריג- אבא שלי מתגורר בבת ים ועבד בהרצליה פיתוח ובנוסף ההורים שלי אוהבים לטייל בארץ.

האבסורד הוא שהרכב נסע 90% מהמרחק המצטבר על כבישים בינעירוניים כיוון שאבא שלי מעדיף בתוך העיר, כל עיר, להתנייד בתח״צ, ובלי קשר הרכב היה מטופל לפי הספר וללא תאונות, באמת בובה של רכב.

לבסוף נמכר לסוחר רכב במחיר נמוך במעט ממחיר המחירון.

פורסם

האמת שאתמול התחלתי לכתוב תגובה מהטלפון ופרשתי באמצע, החלטתי להגיב כשיהיה זמן מול המחשב.

אבל היי, כל בחורה צריכה שיהיו לה ברמוזה גברים שהולכים מכות בגללה, לא? :wink:

בכל אופן עיניין היחס של האנשים לקילומטראז' גבוה מהממוצע זה כבר נושא לדיון בפני עצמו.

לגבי הרכב של אבא שלך, דווקא נשמע לי מוזר, כי לרוב אנשים מקבלים ביותר הבנה קילומטראז' גבוה ברכבים ישנים יחסית. ככל הנראה הסוחר ראה שהאוטו "בובה" והוא יעשה לו דיאטת קילומטראז' בעצמו או שיהנה מהפרשי מחירונים לוי יצחק-יד2.

Mini Cooper S R56 - לכיף

• תוכן חדש...