Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4343 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים ובוקר טוב!

כרגע אני חושב על רכישת רכב חדש , לבחורה (!) , שחשוב לה שהרכב יהייה לא קטן , אך גם לא גדול מאוד . שייראה לא מיושן ויניב ביוצועים נחמדים יחסית למשפחתית אוטומטית .

עלתה בי המחשבה על סובארו אימפרזה (שנתון 2004+) , איך הרכב בכללי? מה הם ה"מחלות" הנפוצות שלו? מה עלויות התחזוקה ביחס למתחרות צרפתיות ויפניות אחרות למשל?

לי אישית חשוב לקנות את הרכב , ולהיות בכמה שיותר ראש שקט , ושהיא פשוט תשתמש ותהנה .

התקציב הוא בערך 25-26 אלף , אשמח אולי להצעות אחרות .

תודה והמשך יום טוב .

פורסם

אצלנו במשפחה יש אימפרזה 2005 (עם תא הנוסעים החדש, שהגיע לאחר מחצית השנה של 2005).

מבחינת תא הנוסעים- הרכב צפוף. לכל הכיוונים. אם אין כוונה להוביל נוסעים באופן קבוע אז זו לא בעיה, אבל אם כן הייתי בהחלא מחפש אצל אחת המתחרות האחרוץ. לצורך ההשוואה- סיריון מודל 2008 יותר מרווחת מבפנים.

מחבינת מחלות ותקלות- הראדיאטור נוטע להתחיל לדלוף מהראש שלו באזור 140K ק"מ. זו "המחלה" העיקרית של הרכב. זה וגם הגומיות של החלונות האחרויים שנוטים ליפול. ברכב שתקנה סביר שכבר סודר (עניין של 30 או 40 שקל לסיליקון מקשר גומי מתכת ו10 דקות עבודה לבד בבית).

מעבר לכך מדובר ברכב אמין למדיי אבל כמובן שיש לשים לב ולתת את הדעת בעבור הרכב הספציפי ולבודק שטופל כיאות. רכב שטופל כמו שצריך יבטיח שקט. רכב שלא- ובכן, זה עדיין רכב בן 10 ואם סבל מהזנחה אתה תסבול!

מבחינת צריכת דלק- נוראית. עירוני 100% ואתה תראה קבוע 1/8. בין עירוני 100% ניתן להגיע ל1/12. אצלי ממוצע של 85% בין עירוני (כאשר בערך חצי חצי של פקקים וכביש פתוח) והצריכת דלק נעה בין 1/9.5-1/10.5 תלוי בכמה נסעתי בעיר או בפקקים באותו שבוע.

בהחלט ממליץ לבדוק גם עם המנוע הגדול יותר. 1.6 אוטומט זה רכב מאוד איטי. מאוד. גרסת 2 ליטר מורידה מעט את צריכת הדלק (לא טעות), לא עולה הרבה יותר ונותנת ביצועים עדיפים בהרבה ורק יש לשים לב לתחזוקת מערכת ה4X4. אם תמצא אחת שמורה שווה לשקול רכישה של אחת!

אם יש עוד שאלות אתה מוזמן.

פורסם

יצא לי לנסוע בתור נוסע מאחור באימפרזה,דווקא די מרווח מאחור,הרכב גם נוח לנסיעה,די שקט,אני אוהב את המושבים הרכבים,מה שכן המנוע איכות חומרים די הפתיע אותי בדמות דיפונים אפילו דלתות אחוריות רכים,1.5 לא חזק,אמינות טובה.

הסריון פחות נוחה,יש לה תא מטען פחות קטן ולא הייתי אומר שהיא מרווחת יותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

האימפרזה נחותה יחסית למשפחתיות אחרות מקבילות. אני הייתי מעדיף את המיצובישי לנסר או הניסן אלמרה מאותן שנים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
יצא לי לנסוע בתור נוסע מאחור באימפרזה,דווקא די מרווח מאחור,הרכב גם נוח לנסיעה,די שקט,אני אוהב את המושבים הרכבים,מה שכן המנוע איכות חומרים די הפתיע אותי בדמות דיפונים אפילו דלתות אחוריות רכים,1.5 לא חזק,אמינות טובה.

הסריון פחות נוחה,יש לה תא מטען פחות קטן ולא הייתי אומר שהיא מרווחת יותר.

אני נוהג על בסיס יומיומי על האימפרזה וההשוואה נעשתה ראש בראש. בסיריון יש יותר מקום לנוסעים. תא המטען קטן יותר אבל תזכור שהאימפרזה זה סדאן ולכן הגיוני.

כן, האימפרזה זה רכב נוח בהחלט, יחסית שקט בהשוואה לרכבים דומים משנתון זהה.

פורסם (נערך)

ZX2.0

איך היא מבחינת "ביצועים" (עד כמה שאפשר לצפות ממשפחתית אוטומטית?) , שוב הרכב זה רכב לבחורה שבעבר הייה לה רנו סניק 1.6 אוטומט , ולא הייה לה בעיה עם הכוח שהייה לרכב הישן שלה .

מה אתה אומר על הגיר של האימפרזה? כי הגיר של הרנו הייה פשוט סיוט .

אגב גודל ורווח תא הנוסעים , שלא יהייה צפוף כמו במגאן קופה שמשמש כרכב שני , אבל שגם לא יהייה מיניוואן . לרוב היא נוסעת לבד ולפעמים יהייה נוסעה שני (ובמקרים נדירים עוד אחד מאחורה) . חשוב שיהייה נוח לשים קניות .

עריכה אחרונה על ידי HellCat

פורסם

תלוי כניראה מי נוסע מקדימה,לי היה הרבה מרווח בין הכיסא הקדמי.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אין ספק שהאימפרזה מכונית אמינה ומספיק מרווחת ל4, אבל היא מיושנת, האימפרזה ניו אייג' היא בסה"כ מתיחת פנים מקיפה לאימפרזה הראשונה שיצאה לעולם ב92', לטובתה יש מתלים טובים והתנהגות כביש טובה יחסית למשפחתית יפנית בת זמנה אבל המנוע לא כ"כ חזק ובשילוב עם גיר עייף הביצועים חלשים וצריכת הדלק לא מהטובות בקבוצתה, כל זה מדבר על גירסאת ה1.6. יש מנוע 2 ליטר עם הנעה כפולה שאמנם לא נהגתי בה, אבל ללא ספק תהיה כייפית יחסית למכונית משפחתית רגילה, אבל כאן צריכת הדלק כנראה תהיה עוד יותר גבוהה.

במחיר הזה אפשר למצוא פורד פוקוס 2006-7, אמנם היא גם קצת חלשה וכבדה אבל מרווחת יותר, נוחה יותר ובטוחה הרבה יותר, בנוסף היא גם נחשבת אמינה למדי.

רק יש לשים לב שקונים רכב עם 6 כריות אויר, מה שאומר שב2006 צריך לחפש רמת גימור trendX הגבוהה יותר, וב2007 באיזשהו שלב גם דגם ה trend הבסיסי שודרג מ2 ל-6 כריות אויר.

הלאנסר, גם היא חלשה וללא יתרונות הנוחות והבטיחות של הפורד.

פורסם

לא מכיר את הסניק אז אין השוואה ישירה אבל הביצועים חלשים. למה אתה מצפה ממנוע 1.6 עם 94 כ"ס ב5600 סל"ד ובערך 15 קג"מ באזור 3600?

הרכב חלש. מאוד חלש. אבל מרגיש מאוד יציב על הכביש. בא לידי ביטוי בפניות. הופתעתי ממנה, מדובר ברכב בסיסי למדיי אבל היא יושבת לא רע בסיבובים.

מנוע ה2 ליטר לא צורך יותר דלק. שאלתי מספר בעלים של כאלו והצריכה דיי דומה. למרות המנוע הגדול יותר ולמרות מערכת ההנעה הכפולה הצריכה דומה מסיבה נורא פשוטה- למנוע הרבה יותר קל להאיץ את המכונית (והמספרים מדברים בעד עצמם- ב1.6 0-100 זה 14-15 שניות וב2 ליטר מדובר באזור ה10-11).

לגבי הגיר- גיר פשוט ו"טיפש". לא מתוחכם, לא מתחכם. 4 הילוכים ארוכים אבל עושה את העבודה מבחינת אמינות, לא אצלי וגם לא יצא לי לשמוע בסיפורי זוועה לגביו.

יובל, בבדיקה שערכתי אני נהגתי ואז עברתי קדימה וגם אבא נהג בזמן שהייתי מאחורה לפי תנוחת הנהיגה שלו (אני 177 ס"מ והוא מעל 180)- היה יותר מרווח בסיריון. מה שכן אני לגמרי מסכים שהמושבים עצמם עדיפים בהרבה באימפרזה. יותר נוחים ותומכים.

בסה"כ מדובר ברכב טוב, אמין ונוח. בשביל רכב שלא מצפים ממנו להרבה אלא בעיקר בשביל להגיע מA לB הוא בסדר גמור. גם העובדה שבערך כל מוסך במדינת ישראל יוכל לטפל ברכב הזה עוזרת לשמור על מוניטין אמינות גבוהה.

פורסם

A41 מה מופיע בלוח בדיוק? (יש שם הרבה)

מה אתם אומרים בדגמים החדשים יותר על דגם "RX" נפח 1.5 בעל 105 סוסים?

אגב הסניק הייתה 1.6 עם 110 כ"ס .

פורסם

לפי מה שאנשים מספרים לי- מנוע פחות מוצלח. צורך יותר דלק ולא מספק הבדל מוחשי בביצועים. אם ננעלת הייתי מחפש רכב והראשון במצב טוב הייתי לוקח.

פורסם

אוקיי , עכשיו קצת ניכנסתי לחיפושים אחרי ה מנוע 2000 , ראיתי שהרוב נמכרות בהרבה הרבה מתחת למחירון .

עכשיו יש 2 אפשריות שעולות לי בראש - או שהשוק מת , הוא שהמערכת הזאת מאוד בעייתית של ה 4X4 . אשמח לשמוע את דעתכם על כך .

פורסם

לא בעייתית. יש 2 בעיות.

1. אנשים חושבים שהמערכת הזו גורמת לרכב לצרוך דלק בכמויות והדרישה יורדת ומכאן שגם המחיר.

2. חבר חיפש אחת במשך הרבה מאוד זמן. בסוף הוא קנה מאזדה 3 2 ליטר בגלל שהוא לא מצא אקזמפלר אחד במצב נורמלי.

שיהיה בהצלחה.

פורסם

יש לי אימפרזה 2.0 שנת 2006 אוטומטית.

צריכת הדלק אצלי נעה בין 1:9 ל-1:11 (ולפעמים עוד שתי עשיריות טוב יותר) וזה ממדידות קבועות בכל תדלוק מאז שהרכב אצלי וכולל גרירה של אופנוע או שניים מידי פעם.

במקרה יש לי גם סיריון 2008, ואכן תא הנוסעים מרווח יותר בסיריון הקטנה.

לא משהו לעוף עליו, אבל במדד ה"סלקל", לאימפרזה חסר מרווח פנים.

אופנוען

• תוכן חדש...