Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4298 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מכיר את הגיר הרובוטי של VW, פורד ויונדאי/קיה - זה שמותקן בקיה סיד הוא הטוב ביותר שיצא לי לנהוג עליו ומפגין התנהגות הקרובה ביותר לגיר אוט' רגיל עם מינימום התבלבלות/רעידות במהירות נמוכה. כאשר הנהג ממהר, הגיר של VW יהיה טוב יותר (העברות הילוכים מאד מהירות), אך ברב מצבים גיר הקיה רהוט יותר.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם (נערך)

שלום

לצערי גם אני קניתי ב 2011 פולו רובוטית.

הגיר אינו בשל בכלל [כאילו מיהרו להוציא אותו לשוק מהר]

מלא צרות .

וכל ההבטחות של מוסכי היבואן על פיתרונות שקיימים פשוט אינן נכונים .

אולי זה פסיכולוגי החלפנו לך חלק תקול מעכשיו הכל בסדר :-}.

לגיר רובוטי צריך להתרגל כשמזנקים מהמקום כדי שלא יקפוץ ויתן מכה .

צריך להתרגל להשעיה המעצבנת בהילוך 1 עד שהוא מחליט לזוז.

יש השעייה מעצבנת גם במעבר בין רוורס ו1 או להפך.

לדעתי עדיף גיר אמין ונטול צרות מאשר חוויה טכנולוגית לא בשלה.

עריכה אחרונה על ידי avi60769
  • 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
אני מכיר את הגיר הרובוטי של VW, פורד ויונדאי/קיה - זה שמותקן בקיה סיד הוא הטוב ביותר שיצא לי לנהוג עליו ומפגין התנהגות הקרובה ביותר לגיר אוט' רגיל עם מינימום התבלבלות/רעידות במהירות נמוכה. כאשר הנהג ממהר, הגיר של VW יהיה טוב יותר (העברות הילוכים מאד מהירות), אך ברב מצבים גיר הקיה רהוט יותר.

הביקורת החיובית לגבי הגיר בסיד (דגם חדש) ובפרט בהשוואה לגיר של VW מוכרת, נכתבה במס' ביקורות שראיתי הן בארץ והן בחו"ל.

מניח שזה לא מופרך לומר שכל פעם שהאירופאים יוצאים עם איזה שכלול חדש (שעם הזמן מתגלה שהוא רווי תקלות), לאחר זמן מה היפנים/אירופאים מכניסים לרכבים שלהם את אותו השכלול, רק טוב יותר ואמין יותר...

HU:OEM+Genesis series 3 high level adapor AMP:Phoenix Gold RX 400.4 COMP:Morel Virtus 602 SUB: Sundown Audio E8

https://www.youtube.com/watch?v=jtQs-1_TH-Q

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון טרי לגבי התיבה:

לאחר מאות אלפי ק"מ שצברתי עם תיבות רובוטיות מסוגים שונים, הבוקר בפעם הראשונה הגעתי למצב שבו מרוב שהרובוט התבלבל, הוא שחרר את המצמד בזמן שהרכב נמצא בעמידה, באופן שגרם למנוע להיכבות.

נהגתי באיזיטרוניק של אופל, בסנסודרייב של סיטרואן, בסלספיד ו-TCT של אלפא רומיאו, בדואלוג'יק של פיאט, ב-DSG של פולקסווגן וכן גם בתיבות הרובוטיות של מרצדס, וולבו, קיה וטויוטה - בזמן שחלקן משובחות ביותר, לחלקן עדיין נדרש ליטוש. ועדיין, הפאוור שיפט של פורד פשוט עוקפת את כולן בהליכה במירוץ אל התואר "התיבה הרובוטית הגרועה ביותר".

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אלעד, היית במוסך? אצלי עשו עדכון לגיר השבוע והוא חלק יותר. אבל ללא קשר, לדעתי אתה מחמיר קצת עם הרכב הזה. נכון שהתחושה לא הכי מעודנת לפעמים, אבל אפשר להתרגל לזה וליהנות מהיתרונות שלו: האוטו מהיר מאוד, נוח, יושב טוב על הכביש ומהנה. לי דווקא מפריעה יותר צריכת הדלק בעיר שאצלי היא נוראית

פורסם
ועדיין, הפאוור שיפט של פורד פשוט עוקפת את כולן בהליכה במירוץ אל התואר "התיבה הרובוטית הגרועה ביותר".

אפילו יחסית לתיבות חד מצמדיות? אשמח אם תוכל לפרט למה היא כל כך גרועה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אלעד, היית במוסך? אצלי עשו עדכון לגיר השבוע והוא חלק יותר. אבל ללא קשר, לדעתי אתה מחמיר קצת עם הרכב הזה. נכון שהתחושה לא הכי מעודנת לפעמים, אבל אפשר להתרגל לזה וליהנות מהיתרונות שלו: האוטו מהיר מאוד נכון, ביחס לפיאסטה 1.4, נוח ממש לא, יושב טוב על הכביש הוא לא ומהנה ביחס לדאצ'יה דלתא, אולי. לי דווקא מפריעה יותר צריכת הדלק בעיר שאצלי היא נוראית

הרכב עבר טיפול לפני כ-2,000 ק"מ.

אינני מחמיר עם הרכב. עברו תחת ידי לא מעט מכוניות, חלקן מוצלחות יותר וחלקן מוצלחות פחות. גם באלה שנראו לכאורה פחות מוצלחות (מאזדה 2, פיג'ו 301) השתדלתי מאוד למצוא את היתרונות.

בפורד פיאסטה, למעט העיצוב המוצלח וצריכת הדלק, אין יתרונות. ההגה מרגיש סינטטי, הצמיגים נמוכי החתך אינם תורמים לכושר השיכוך מחד וליציבות בעקומות מאידך, בקרת היציבות נחפזת להתערב גם כאשר לא קיים צורך ממשי, הגימור אינו מושלם, בידוד הרעשים מביש, הארגונומיה לקויה, תיבת ההילוכים הרובוטית גרועה... התעייפתי. היה כאן פוטנציאל אדיר לרכב מוצלח, ואיכשהו נראה שכל שמתכנניו החליטו לאתגר את עצמם ולבדוק עד כמה הם יכולים לקחת פוטנציאל טוב ולהרוס אותו.

אפילו יחסית לתיבות חד מצמדיות? אשמח אם תוכל לפרט למה היא כל כך גרועה.

כן צבי, גם ביחס לתיבות חד-מצמדיות. קרא את דבריי בהודעה מס' 11 בשרשור זה כדי להבין מדוע.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם

אלעד, כנראה זה עניין סובייקטיבי. כל אחד מתחבר לרכב בצורה אחרת. רואים שאתה מבין ברכבים, אני בטוח מבין פחות, אבל אני אישית מאוד מרוצה ונהנה מהרכב, למרות החסרונות. היי, יש רכב מושלם? לפני שרכשתי אותו עשיתי נסיעת מבחן על עוד כמה, כולל הקליאו שהייתה האופציה השנייה שלי, והפיאסטה הרגישה לי הכי נכון, מה גם שהיא הייתה זולה ב-15 אלף שקל מהרנו (ליסינג 0 ק"מ). נהגתי לפני כן בקיה ריו החדשה, ומה אני אגיד לך - זה עולם אחר לגמרי בכל המובנים. הקיה הרגישה לי כמו רכב משנות ה-90. לדעתי, הפיאסטה היא הסופר מיני הכי מתגמלת לחובבי הנהיגה בטווח המחירים הזה.

פורסם

הקליאו 0.9 הידנית הייתה ברשותי ליומיים, הרכב מאוד מאכזב, המנוע בעל רצועת כוח צרה, הגה מנותק, העיצוב הפנימי והחיצוני מרשים למראה אך מאכזב במגע ובגימור הגס והלא מלוטש,מרווח אחורי די מצומצם כתוצאה מתכנון לקוי של פנים הרכב (הרכב גדל והשמין מהדור הקודם).

הגיר הידני הרגיש מאוד מעורפל ולא חלק אך ייתכן וזאת מכיוון שהרכב עובר כרכב מבחן תחת ידיהם של המון נהגים, רכב המבחן גמע כמעט 14 אלף ק''מ.

צ. הדלק סבירה.

הפיאסטה הידנית הרגישה לי טובה בהרבה וכיפית יותר לנהיגה, היא מיושנת אך מחזיקה מעמד יפה מול המתחרות.

אלטרנטיבה שמאוד אהבתי היא ה208 הידנית, סיפקה לי הרבה יותר פאן, מנוע בעל אופי, חיסכון ניכר בדלק, התנהגות והגה טובים משל הרנו.

פורסם
דווקא בשבוע שעבר יצאתי לנסיעת מבחן בקליאו 0.9. מה אומר ומה אדבר... לפורד יש עוד כמה דברים ללמוד מרנו על איך לייצר סופר מיני מוצלחת.

עשיתי נסיעת מבחן בקליאו עם הגיר הרובוטי, רכב מאובזר מאוד, אבל ההגה נוראי, גם לא נוח וגם הפלסטיקה עם הצבעים השונים וגם השחורה ממש מציקה, כל הזמן הייתי צריך להחליף ידיים ולנגב את היד על המכנס או משהו כי זה הציק לי, ההגה גם היה ממש דק ולא הכי נוח, ההשהיה של הרכב ביציאה מהמקום גם מחרפנת לוקח לו שנייה שתיים להבין מה אתה רוצה ממנו בכלל, בישורת יש לו יופי של כוח וזמינות אין ספק. הפיאסטה יותר זריזה ומהנה אבל לנהיגה

פורסם

אלעד - אתה טוען שהתיבה הרובוטית של היאריס, שהיא סוג של קיא הנדסי והנהיגה בא גורמת להופעה של פרכוסים לא נשלטים, טובה יותר מהתיבה של פורד?

האמת שלא נהגתי על הפיאסטה, אבל הייתה ברשותי פוקוס עם תיבה כנ"ל לתקופה של חודשיים וחצי ולא זוכר שהיא כל-כך גרועה.

פורסם

נהגתי בגירסה הידנית ולכן לא אוכל להתייחס לתיבה הרובוטית של רנו.

ה-0.9 אינה חורכת אספלט, אבל המנוע גמיש וזמינות הכוח שלו מפצה יחד עם הטורבו על הנפח הצנום.

שיכוך המהמורות ובידוד הרעשים נמצאים בכמה רמות מעל הפיאסטה.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

מי רוצה עוד עדכון מהפיאסטה?

אמש, אשתי ואני נוסעים לנו בנבלה. אנחנו משייטים בהילוך שישי (התיבה במצב D) כשהמנוע מסתובב על פיפס מעל 3,000 סל"ד והמצערת יציבה, כשלפתע הרכב מתחיל לטלטל אותנו. אני מוריד את העיניים מהכביש ללוח המחוונים ומגלה שלמרות שהרגל שלי יציבה על הדוושה הימנית, מחוג הסל"ד מרקד לו סביב הספרה 3.

הראיתי את זה לאשתי, והיא בתגובה ענתה לי שהיא מכירה את התופעה ושזאת אינה הפעם הראשונה שהיא מתרחשת. אי היציבות בסל"ד נמשכה כדקה לערך ולאחר מכן נעלמה כלא היתה.

מישהו רוצה להמר מה תהיה הקפריזה הבאה של האוטו המחורבן הזה?

נ.ב.: הרכב צבר נכון להיום קצת פחות מ-37K ק"מ.

עריכה אחרונה על ידי אלעד

• תוכן חדש...