Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4389 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני הייתי מוסיף עוד 5 אלף,היא צריכה לשבת ולראות האם המושב באמת יותר נוח לה,והסלון יותר נעים,זאת צריכה להיות החלטה שלה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מנוע ה-1000 ב-I10 איננו חלש ומספק מענה לכל הצרכים.

מאפשר נסיעה במהירות של כ-100 קמ"ש ב-3 סל"ד בלבד. לא נותן תחושה של מתאמץ ובהחלט מספק נהגים שנוסעים במהירויות כחוק. כמובן שרכב מירוצים מרגש זה לא.

מאפשר לבצע עקיפות וכל דבר שצריך בזמן נהיגה.

באופן יחסי, הוא חסכוני יותר מהפיקנטו 1.25.

פורסם

אני כמובן נוסע כל הזמן עם מזגן דלוק וההתנהגות והביצועים שתיארתי הם כאשר המזגן דולק.

המזגן עצמו טוב מאוד ועושה עבודה נהדרת כבר בעוצמה 2.

פורסם

לא צריך ללכת רחוק, יש 20 חברי פורום ותיקים שנהגו בi10 1.0 אוטומטית בשבוע שעבר ואף אחד מהם לא תיאר את הרכב בתור "לא מתאמץ" או "מאפשר לבצע עקיפות". (בכביש מהיר)

מצד שני הרושם שנוצר לא רלוונטי לפות"ש שהולך להשתמש ברכב הזה פחות או יותר בעיר בלבד - ושם היא סבירה לגמרי, אפילו די נעימה.

ממליץ בחום על נסיעת מבחן על שני הרכבים\מנועים, אני כמעט בטוח שכל מי שינהג בשניהם ילך על 1.25.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

מאפשר נסיעה במהירות של כ-100 קמ"ש ב-3 סל"ד בלבד. לא נותן תחושה של מתאמץ ובהחלט מספק נהגים שנוסעים במהירויות כחוק. כמובן שרכב מירוצים מרגש זה לא.

לי הייתה לפני כמה שנים חיפושית שנת 77' עם מנוע 1.2 (34 כ"ס ומשהו כמו 6 ק"מ על משקל של 800-900 קילו).

גם היא מאפשרת נסיעה במהירות 100 קמ"ש ב 3000 סל"ד בלבד.

מנוע לא נותן תחושה של מתאמץ ומאפשר להגיע לכל מקום במהירות חוקית.

אפשר גם לבצע עקיפות של רכבים איטיים.

אבל פשוט אין יכולת להאיץ. שזה גם המצב ביונדאי 1.0 אוט', קצת יותר טוב כמובן אבל עדיין...

פורסם

מצד שני הרושם שנוצר לא רלוונטי לפות"ש שהולך להשתמש ברכב הזה פחות או יותר בעיר בלבד - ושם היא סבירה לגמרי, אפילו די נעימה.

להזכיר לך את שרשור "הבטחתם יונה, קיבלתי יין" שהתייחס לביצועי הפיקנטו בעיר? איך פתאם i10 חדשה, שהיא כבדה מהפיקנטו (מרכב + תיבה) ואיטית ממנה (תיבה אוטומטית) ובעלת יחידת הנעה חלשה יותר ע"פ נתוניה היבשים, נעשית פתאם ל"סבירה לגמרי, אפילו די נעימה". שואל מתוך סקרנות ולא מתוך התגרות. אשמח גם לקרוא את תובנותיך על הפרש האיכויות בין הפיקנטו ל-i10 החדשה.
:idea:
פורסם

התייחסתי בעיקר לביצועי הפיקנטו מחוץ לעיר, עקיפות בכביש מהיר מעל 100קמ"ש עם מזגן שפשוט לא מתאפשרות.

בתוך העיר הן לידנית והן לאוטומטית (1.0) אין שום בעיה להגיע ל50קמ"ש ולהישאר שם, והi10 אפילו עושה את זה יותר מהר בגלל שהיא מנתקת את המזגן בכל לחיצה סבירה על הגז. (בעוד בפיקנטו הוא נשאר מחובר כל עוד הAC דולק, ולוקח אתו 30% סוסים)

לדעתי שני הרכבים האלה לא מיועדים לכבישים מהירים, בטח שלא במהירויות תלת ספרתיות.

מצד שני אנשים חושבים שמאזדה 3 זה רכב שטח, ואנחנו לא בדיוק ידועים בתור עם שעושה בחירות מושכלות עם כלי הרכב שלנו, ולכן אתה רואה כל מני שיקוצים כמו אלטו אוטומטית (17 שניות למאה או משהו כזה?) בהמונים בכביש החוף, תקועים על השמאלי.

באשר להבדלי האיכות - עם הפיקנטו היו לי חודשיים, עם הi10 עשרים דקות, ככה שסקירה מקיפה אני לא יכול לתת, מה גם שהאובייקטיביות מעט נדפקת כשאתה עובר מרכב של 60K לאחד של 140K ואז לרבע מיליון וכל זה תוך פחות משעה.

בכללי הרכב הרגיש לי נעים, לטובה אציין את בולמי הזעזועים שהתמודדו עם כל באמפר ושיבוש בצורה פנומנלית, ואת מערכת השמע המקורית שטובה אלפי מונים מהטרנזיסטור שהכניסו לפיקנטו, לרעה אציין את הצמיגים שהיו מורכבים ברכב שלנו שהרעישו באופן חריג למדי, יכול להיות שלא ניפחו אותם כמו שצריך או לא יודע מה, אבל רעשי כביש כאלה לא שומעים בגטס שאני כרגע נוהג בה, זה פשוט היה מוזר ולא נעים.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

ההתייחסות לנהיגה בינעירונית נראות פחות רלוונטיות, נכון שטכנית נסיעה מראשל"צ לפ"ת היא בינעירונית (כי עוברים מעיר לעיר), אבל ברוב שעות היממה קשה מאוד לסוע מעל 80-90 (וזה במקרה הטוב) בכל איזור גוש דן, אז נראה לי שאם מבצעים נסיעת מבחן ביונדאי והביצועים מספקים אז אפשר בראש שקט להינות מהרכב החדיש והחסכוני יותר.

בנוסף, נראה שהרכב לא הולך לסוע הרבה ולכן גם לצריכת הדלק צריך להתייחס לא בשיא כובד הראש, אם זה רכב שהולך לסוע כ1000 ק"מ בחודש, הבדל של כ10-15 אחוזים בצריכת הדלק מסתכם בכ100-150 ש"ח בחודש.

פורסם

חייב לחלוק על הנאמר, מרגישים את המאמץ החל ממאה קמש, 3000 סלד הם לא מעט לטעמי. והחל 110 וצפונה תחושת המאמץ ניקרת במישור.

תמיד אפשר לעקוף , השאלה כמה זמו זה יקח..ומצד שני כמובן שהכל השוואתי, ונסעתי עם הרכב לא מעט נסיעות בן עירוניות קצרות ובינוניות וברוגע הרכב בסדר גמור בסהכ.

פורסם

אם אתה כבר בודק מנוע 1000 ממליץ לך לבדוק גם את הסיאט מיי :מרווחת,חסכונית החסרון היחיד 4 מושבים

פורסם
חייב לחלוק על הנאמר, מרגישים את המאמץ החל ממאה קמש, 3000 סלד הם לא מעט לטעמי. והחל 110 וצפונה תחושת המאמץ ניקרת במישור.

תמיד אפשר לעקוף , השאלה כמה זמו זה יקח..ומצד שני כמובן שהכל השוואתי, ונסעתי עם הרכב לא מעט נסיעות בן עירוניות קצרות ובינוניות וברוגע הרכב בסדר גמור בסהכ.

+1

3,000 סל״ד זה המון ל-100 קמ״ש .

Polo GTI 2013 APR stage 1

פורסם
אם אתה כבר בודק מנוע 1000 ממליץ לך לבדוק גם את הסיאט מיי :מרווחת,חסכונית החסרון היחיד 4 מושבים

זה החיסרון היחיד?

מה עם הגיר הרובוטי הגרוע? חוסר בכיוון מראות חשמלי? חוסר שליטה בחלון חשמל של הנוסע מקדימה? חוסר בפתחי מזגן מרכזיים? כיוון כסא נהג לגובהה? ועוד...

פורסם

ה-I10 ארוכה מהפיקנטו בכ-6 ס"מ, ותא המטען שלה גדול יותר (250 ליטר לעומת 200).

המסילה המשוננת של הפיקנטו נוחה (לי) לשימוש יותר מטיפטרוניק.

עד 27.1.2020 אני עסוק

• תוכן חדש...