Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4384 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלומות לכל חברי העוף!

בספטמבר אשתי ואנוכי טסים לאיטליה (האח, הידד!).

לכן, אני מבקש את עזרתם של מלומדי הפורום בתכנון אידיאלי של המסלול.

הטיסה כבר סגורה ואנחנו נוסעים עם איזיג'ט (טיסת לילה מחורבנת - נוחתים ברומא בחצות הליל) והשהות הכוללת היא 6 ימים וחצי נטו בניכוי הטיסות (הטיסה לשם יוצאת ביום ראשון בתשע בערב מישראל והטיסה חזרה יוצאת ב-16:00 מרומא ביום ראשון לאחר מכן).

התכנון הראשוני שלי היה להישאר אך ורק ברומא ולחקור אותה לעומק ולקחת באופן כללי את הטיול ברומא באיזי ולא לרוץ לראות את כל האתרים שיש לעיר להציע ולגמור עם הלשון בחוץ.

ברומא התכוונתי לראות את כל אתרי החובה (ותיקן, קולוסיאום, הפורום הרומי, כל הפיאצות למינהן וכו') ובנוסף ליסוע יום אחד לגני טיבולי בתחבורה ציבורית.

לאחר התייעצות עם מביני עניין ויועצים מטעם עצמם, כולם טוענים ששישה ימים וחצי ברומא הם יותר מדי (גם אם לא ממהרים לשום מקום) ושבאיזשהו שלב ימאס לנו.

לאחר מחשבה על הנושא התחלתי לחשוב שאולי יש משהו בדבריהם במיוחד כאשר אשתי כל הזמן אומרת לי שאני לא אתכנן יותר מדי מוזיאונים, כנסיות ואומנות כי זה ימאס לה מהר והיא מעדיפה שלא יהיו מוזיאונים בכלל (מלבד הותיקן), שזו דרישה שעוד אפשר להסתדר איתה כי ללכת ברומא זה כמו ללכת במוזיאון (הייתי שם לפני שמונה שנים).

אז יועצי הסתרים ייעצו לי לשכור רכב ולנסוע לפירנצה והסביבה ליומיים (לילה אחד).

התחלתי לחקור את הנושא וחשבתי על יום מלא בפירנצה, לינה בעיר ואז לחזור לרומא בערב למחרת כאשר בדרך לעצור אולי בסיינה וכו' ואז התחלתי לחשוב שפירנצה זה בעצם כמעט אותו דבר כמו רומא כי מה כבר יש לעשות שם? לראות את הדואומו, פיאצות, מוזיאונים וכנסיות? מזכיר את רומא ואז שום אנחנו חוזרים לעניין השעמום והמאוס.

אז יועצת סתרים אחת (אמא שלי) הציעה שניסע לאזור הדרום (שם לא הייתי). נאפולי, פומפיי, סורנטו ,אמלפי וכו' כמובן עם רכב שכור כדי שיהיה לנו קצת נוף בטיול הזה.

כרגע הדרום קצת יותר קורץ לי אך אני כלל לא בטוח שביומיים כולל נסיעות חזרה לרומא נוכל בכלל לראות משהו באזור ולא נכסה קילומטרז' מטורף ברכב ולא נהנה בכלל (בעיקרון הרעיון הוא לשכור רכב ביום שני בבוקר, ליסוע לדרום ולהחזיר את הרכב למחרת בערב ברומא).

אז עוצו לי עצה, ידידי המלומדים, מה עלי לעשות? מה מומלץ?

אולי כדאי לחזור לתכנון המקורי של רק רומא? אולי בכל זאת לשלב את פירנצה? האם הדרום הוא מספיק אטרקטיבי? מה יש שם לעשות מעבר?

אשמח גם לקבל המלצות על מקומות לינה ברומא, פירנצה ואזור הדרום. כרגע כבר סגרתי מלון ברומא באיזור טרסטוורה אך יש אפשרות לבטל עד יום לפני הנסיעה. זה המלון:http://www.booking.com/hotel/it/b-roma21.en-gb.html?sid=33f290e6762f674c035a3bfd74510234;dcid=1;checkin=2014-09-07;checkout=2014-09-14;ucfs=1;pr=240,470;pr_cur_code=ILS;srfid=31b010b33244d49e6699d319bd67f799c31f8c64X3

מודה לכם מראש על כל העצות :-P

עריכה אחרונה על ידי eyals05
פורסם

שלום

אכתוב את דעתי כך:

6 לילות ברומא- קצת הרבה.

לרוץ ברכב לדרום, ל 48 שעות, לעשות v ולחזור- לי נראה לי ימתאים.

הייתי שם, הדרום שווה הרבה יותר.רק באתר של פומפיי הסיור הקצר הוא שעתיים-שלוש.

לא בטוח שהייתי רץ לפירנצה.זה אזור טוסקנה, בדר"כ משלבים את הביקור שם בטיול בצפון איטליה והאגמים.

הייתי עושה את רומא בנחת, מקסימום עושה יום טיול מחוץ לעיר לאזור וילה דה אסטה עם המזרקות היפות.

תבלו

אילן

סלע

פורסם

טוף, לאחר תחקיר מעמיק יותר, הוחלט להקדיש לרומא 4 ימים (5 לילות) ולמקום נוסף 3 ימים (2 לילות) כאשר היום השלישי למעשה הוא די בזבוז כי הטיסה היא בשעה 16:00 כך שלא נוכל להספיק יותר מדי ביום הזה.

תודה לאילן ואשמח לעצות נוספות.

פורסם

הנסיעה לדרום מרומא לוקחת כשעתיים לכיוון (על הכביש המהיר כמובן).

כל טיול באיזור הדרום הוא כיום טיול. הייתי באיטליה לפני מס' חודשים ואת הדרום חילקנו כך:

האי קאפרי+סורנטו, פומפי+וזוב, את העיירות על הכביש בין סורנטו לסלרנו חילקנו על פני יומיים.

בדרך לדרום עצרנו בקאזרטה - יש שם ארמון עם גן מאוד מרשים ויפה.

אנחנו ישנו בדרום במלון על הכביש, קצת מעל סורנטו. לקחנו אותו בגלל הנוף המדהים למפרץ. בדיעבד זו הייתה טעות כי במשך היום בכלל לא היינו במלון ובלילה המפרץ פחות מרשים מן הסתם.

עדיף לקחת מלון בסורנטו כך שבערב אתם חופשיים לצאת ולהסתובב ברגל בעיר.

באופן כללי, הדרום די מסחרי וההוצאה הגדולה ביותר שלנו הייתה על חנייה, זו עוד סיבה לישון בסורנטו (אבל חובה מלון עם חנייה).

מסורנטו לעריירות על כביש החוף שווה לשקול לנסוע עם אוטובוס - הכביש מאוד צר ומאתגר מצד אחד, מצד שני, לא ניתן להנות מהנוף במצב זה.

בנוסף, שוב עניין החניות (גם למצוא חנייה וגם המחיר).

יש קו אוטובוס שיוצא מסורנטו עד סלרנו.

לגבי רומא - אנחנו ויתרנו על הותיקן במודע - תכננו וביקרנו שם כמעט בכל פיאצה חשובה וראינו יצירות אומנות של כל האומנים שרצינו ולכן לא רצינו "לבזבז" יום שלם על הותיקן (בין היתר יש תור ארוך מאוד בכניסה).

בנוסף לכך, הותיקן נמצא באיזור שפחות תכננו להיות בו.

מצד שני, אנחנו היינו רק 4 ימים ברומא ולא 6. בכל מקרה, באחד הסיבובים דווקא הגענו לותיקן וקצת הסתובבנו בכיכר סן פטרוס.

כמו כן, ברומא תבדוק את ה-Rome pass. אולי תשלם עליו קצת יותר אם לא תלך לכל המקומות, אבל קיצור התור הארוך בקולוסיאום שווה (אל תשכח ללכת אליו כאחד מ-2 המקומות הראשונים כי הם בחינם בעזרת הכרטיס).

פורסם

לדעתי במסגרת הזמן שלכם לא כדאי להכניס את פירנצה וקפיצה קטנה לטוסקנה יום וחצי לא יספיק ותכנסו ללחץ זמן ותחושתהחמצה.

קח בחשבון כ-3 שעות נסיעה לכל כיוון (ונניח ללא עומס ביציאה/כניסה), בעל מקום יש כמה שעות של שוטטות וביקורים. זה לא קטע כביש של לראות נוף וזהו. תוסיף שאם המטרה רק פירנצה אז הכניסה לרכב פרטי אסורה במרכז העיר, חניה אינה זולה במיוחד - ככה שעדיף להגיע ברכבת ולנוע בעיר אוטובוס.

לא כתבת אם החבילה שלכםן כוללת לינות ברומא, שאז אולי לא תרצו לוותר על מה שכבר שולם מראש.

יתכן וכדאי לבדוק הצטרפות לטיול בן יום-יומיים לדרום באוטובוס : ניצול הזמן טוב יותר כשיש מי שלוקח אתכם ויודע בדיוק איך להגיע ומתי פתוח, תחסך זמן עם השכרת הרכב, ניווט (לא קשה בכלל באיטליה אבל בהתחלה הכל הולך לאט ולוקח זמן), בעיות חניה (ותשלום עבורה) ליד המלון ובערים שתבקרו.

אולי לנסות לסכם מחיר עם נהד מונית שיסיע אתכם לבכמה שעות לאתרים הרצויים. לא יהיה הכי זול אבל לא הרבה יותר יקר משכירת רכב ליום. אבל את זה אי אפשר לתכנן מראש במסגרת זמן קצרה.

עלות שכירות וביטוחים ליום או יומיים יקרה יחסית לטווח ארוך יותר. אם בכל זאת תרצו - כוונו את השכירות ליומיים האחרונים ותחזירו את הרכב בשדה התעופה לפני השיבה הביתה.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

תודה על העצות.

כרגע כמו שזה נראה, נתחיל את הטיול ברומא למשך 4 ימים מלאים ולאחר מכן ניסע ברכב שכור ליומיים וחצי לדרום (נאפולי, פומפיי, סורנטו, קאפרי, אמלפי וכו').

כרגע אני מתחבט בין שני מלונות ברומא כאשר שניהם מדורגים כשלושה כוכבים ומחירם דומה.

הראשון נמצא בטרסטוורה והשני באזור פיאצה בולוניה. שניהם מרוחקים כשלושה קילומטר ממרכז העיר.

המלון בטרסטוורה נמצא בשולי השכונה אך יש בפתחו חשמלית שמגיעה עד לפיאצה ארגנטינה ומשם יש ללכת ברגל או לקחת אוטובוס או אמצעי תחבורה אחר.

המלון בפיאצה בולוניה יתרונו בתחנת מטרו שנמצאת במרחק הליכה קצר מהמלון.

את שכונת טרסטוורה אני מכיר מהביקור הקודם שלי בעיר ולנתי בה כך שאולי כדאי דווקא להשתכן באזור שאני לא מכיר.

המלון בפיאצה בולוניה: http://www.booking.com/hotel/it/mercure-roma-piazza-bologna.html?tab=1&origin=hp&error_url=%2Fhotel%2Fit%2Fmercure-roma-piazza-bologna.en-gb.html%3Fsid%3D33f290e6762f674c035a3bfd74510234%3Bdcid%3D1%3B&do_availability_check=on&dcid=1&lang=en-gb&sid=33f290e6762f674c035a3bfd74510234&checkin_monthday=7&checkin_year_month=2014-9&checkout_monthday=12&checkout_year_month=2014-9

המלון בטרסטוורה: http://www.booking.com/hotel/it/b-roma21.en-gb.html?sid=33f290e6762f674c035a3bfd74510234;dcid=2;wl_id=54327390

איזה מלון כדאי לי לבחור לדעתכם?

פורסם (נערך)

ראשית - רומא אכן מתאימה לסביבות 4 ימים (נסיעה בתח"צ לקטקומבות, ואתה מוסיף גם את טיבולי).

שנית - התניידות בתוך רומא - אני קניתי את כרטיס רומא והשתמשתי בתח"צ, אבל הכלי החשוב ביותר היה הרגליים. צעידה של 15-20 ק"מ ביום מפיאצה לפיאצה עם מוזיאונים וכנסיות - והמרחק כלל לא הורגש.

תביא בחשבון שהיום הראשון יהיה בקושי חצי יום - אם הנחיתה היא סביב חצות, ואפילו אם אין איחור משמעותי, לא תגיעו למלון לפני 02:00 (וקרוב לודאי אחרי 03:00 - מדובר בשדה מרוחק מהעיר עם תחבורה די מזופתת. להערכתיכל החסכן של EZY ייצא על מוניות בלילה הראשון). זה אומר שבמקרה הטוב תתחילו את הטיול בשעות הצהריים, הנה כבר ירד חצי יום.

בדוק היטב שעות וימי פתיחה של מוזיאונים, באירופה אתרים רבים סגורים יום בשבוע, בד"כ ביום שני, אבל צרי לבדוק פרטנית בעת תכנון המסלול.

התח"צ יעיל אבל בשעות מסויימות עמוס מאד. תצפית על הקהל המסתער על הרכבת בשעות העומס בתחנת הטרמיני היא נושא למחקר אנתרופולוגי מרתק, אבל עלול להיות מסוכן למי שלא ערני מאד (ואני מתכוון לדריסה, זה כבר מעבר לגן העדן לכייסים).

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אנחנו היינו במצב דומה ובחרנו לנסוע דרומה.

לנו נותרו פחות מיומיים לאחר שעתיים וחצי בבוקר היום הראשון הלכו על התור בהשכרת רכב בתחנת הרכבת טרמיני (מומלץ להמנע מלשכור רכב מסיקסט בארץ שבכלל עובדים באיטליה עם חברה מקומית ולא עם סיקסט האיטלקית!) וכן היינו צריכים להגיע לשדה התעופה בשבע-שמונה בערב של היום שלאחר מכן. נסענו לאורך החוף ונמנענו מלהכנס לנאפולי לאור האיחור שנגרם באיסוף הרכב וכן החלפנו את המערה של קאפרי שדורשת הפלגה בת כמה שעות במערת האזמרגד (Grotta dello Smeraldo) לאור "חיבתה" של בת זוגי להפלגות. יחד עם זאת נכנסו לעיירות המהממות שלאורך החוף (פוזיטנו, סורנטו וכו') ובחזור הקדשנו מספר שעות לביקור בפומפיי.

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם (נערך)

האמת שבדקתי קצת את ענין ההשכרות לתקופה הנ"ל (למעשה מדובר על שלושה ימי השכרה).

באופרן הוצעה לי פולקסווגן גולף ב-144 אירו בעוד שבאויס הציעו פוקוס ב-160 אירו.

ברור לי ששני הרכבים זו רק קטגוריה אז מדובר על אותה הקטגוריה. בשני המקרים מדובר על רכב ללא הגבלת קילומטרז', נהג נוסף בחינם (שזה טוב כי אשתי היא חולת הגה ולא תוותר לי על הנהיגה (כאשר אני בכלל מעדיף רכיבה על אופנוע)) וביטול השתתפות עצמית.

בעוד שבאויס מדובר כמובן על שכירה מאויס, באופרן מדובר על חברת נשונל מג'ורה המקומית שהבנתי שהיא מאוד גדולה באיטליה אך ההמלצות עליה באינטרנט לא טובות כל כך (מלבד דריש שמאוד ממליץ עליה משום מה).

נראה לי שבשביל הפרש של 50 שקל אני אלך על אויס בסופו של דבר בתקווה שהתורים באויס טרמיני לא יהיו ארוכם כפי ששי מתאר.

ספיריאל, החסכון של איזיג'ט הסתכם בכ- 1,500 ש"ח לעומת טיסה שכירה.

לפי מה שחרשתי ומצאתי באינטרנט, הנסיעה מהשדה במונית עולה 40-45 אירו (בוא נגיד 50 אירו בלילה) ונסיעה ברכבת (שלא עובדת בשעות האלה) לטרמיני עולה 14 אירו לבן אדם כך שהעלות הנסופת מסתכמת לעוד כ- 20 אירו (לא משהו רציני).

תודה על הטיפים :-)

עריכה אחרונה על ידי eyals05
פורסם (נערך)

השכרת רכב - כשבדקתי, אופרן היו הזולים ביותר והרכב נשכר מיורופקאר (נתתי להם הצעת מחיר זולה יותר והם ירדו במחיר).

הייתה אופציה זולה יותר, איזו חברת רכב איטלקית, אבל אמרו לי להיזהר עם החברות המקומיות.

שאטל משדה התעופה לטרמיני ב-4יורו לאדם:

http://www.terravision.eu/

אנחנו השתמשנו בזה בטיסה חזרה (המלון שלנו היה במרחק 15 דקות הליכה מטרמיני).

במידה ומשתמשים בזה, חשוב לקרוא את ההוראות (רלוונטי לחזור, לא יודע איך זה הולך מהשדה לרומא) - לאחר התשלום צריך להדפיס את הוואוצ'ר. לפני הנסיעה יש לגשת עם הוואוצ'ר לדוכן של החברה כדי שיחתימו אותו, אחרת לא ניתן לעלות לשאטל.

זו הדרך המשתלמת ביותר והמחיר מגוחך.

אני לא יודע אם השאטל עובד בלילה.

עריכה אחרונה על ידי romer-
פורסם

לפי מה שחרשתי ומצאתי באינטרנט, הנסיעה מהשדה במונית עולה 40-45 אירו (בוא נגיד 50 אירו בלילה) ונסיעה ברכבת (שלא עובדת בשעות האלה) לטרמיני עולה 14 אירו לבן אדם כך שהעלות הנסופת מסתכמת לעוד כ- 20 אירו (לא משהו רציני).

כנראה מחיר רשמי. מעשית נהגי מוניות בנמלי תעופה עושים קופה לא קטנה מתיירים אבודים בשעות הלילה.

לפני מספר שנים נחתתי ב-FCO בשעות הערב . הליכה מאד לא נוחה לרכבת (עולים ויורדים די הרבה מדרגות עם המזוודות), קונים כרטיס (טופס שנראה כמו 1003 וממולא בכתב יד) ואז עליה לרכבת, שלעומתה הגרוטאות של רכבת ישראל נראות כמו TGV: קרון עתיק עם דלת צרה ומדרגות תלולות. חצי שעה ואנחנו בטרמיני. אני יודע שהמלון נמצא במרחק לא יותר מכמה מאות מטרים, אבל בשעה 10 בערב לא מתחילים ניווט באומא עם האשה בצד רחד ומזוודה של 1 ק"ג בצד השני. בקיצור - מצאתי מונית שלקחה אותי לסיבוב ארוך בסמטאות, רק ההגעה מהטרמיני למלון (בויא נאציונאלה) עלתה לי איזה 30 אירו.

לפני כחצי שנה היה לי סיפור דומה בליסבון: הגעה בשעה 11 בלילה, מונית (שדווקא לא לקחה אותנו לסיבובים יותרים) שעלתה משהו כמו 25-30 אירו. בדרך חזרה, בשעות היום, משרד הקבלה של המלון הזמין לנו מונית. עלה כ-12 אירו.

בכל מקרה - הסיפור של הפרש המחירים בין חברות סדירות ל-EZY די תמוה. אני מניח שהזמנת כרטיסים לפחות חצי שנה מראש. האם המחיר כולל את כל התוספות?

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הזמנתי כשלושה וחצי חודשים לפני הטיסה.

אם הייתי מזמין חצי שנה מראש המחיר היה אפילו נמוך עוד יותר.

המחיר כולל מזוודה אחת של 20 קילו שאני מניח שזה יספיק לנו ובנוסף מותר להעלות עוד שני תיקי יד או טרולי קטן (יש את המידות הספציפיות באתר של איזיג'ט) וגם תשלום על בחירה של מקומות.

נכון להיום המחיר עלה בכ-100 אירו מאז שהזמנתי.

מישהו היה באזור פיאצה בולוניה ויכול לספר האם השכונה נעימה ויש מה לעשות בה בערב?

פורסם

לגבי מזוודה - לדעתי קצת גבולי לשני אנשים ל-6 ימים. אני נסעתי בשבוע שעבר ל-4 לילות לבד, המזוודה שקלה כ-13-14 ק"ג, וב-mode קיץ, בלי בגדים למזג אויר קר\גשום.

לכן אני ממליץ לך אחת משתי אפשרויות:

1. לבדוק את תחזית מזג האויר 1-2 ימים לפני הטיסה וגם לארוז כמה ימים מראש - כך שאם מתגלה שאתה זקוק למזוודה נוספת תוכל לבצע הזמנה מוקדמת למטען נוסף ולא לשלם את המחיר המופקע בשדה.

2. לשקול תשלום תמורת מזוודה נוספת כבר עכשיו מתוך מחשבה על הקניות שאשתך תרצה לבצע (אל תשכח - נשים אוהבות נעליים, ורומא היא מקום טוב לקנות אותן).

שים לב שהחברה מקפידה מאד על גודל מטען היד, הקפד שהתיקים יעמדו בתקן מבחינת מידות חיצוניות ברוטו.

• תוכן חדש...