Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפים למובילים - WTF?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4402 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טיפים למובילים ושליחים זה מעצבן?

כנראה הכותבים בשרשור רווקים או שכבר הספיקו לשכוח את ארגון החתונה שלהם.

נותני השירות בתחום האירועים פשוט רואים בזוג המתחתן ככספומטים מהלכים. וכאילו עשרות אלפי שקלים שמשולמים לאולם לא מספיקים, עוד מרשים לעצם לבקש טיפ, ואחרי שמקבלים מתלוננים שהוא נמוך מידי ומבקשים עוד.

אמיתי מהחינה שלי:

בסוף הערב ניגש לחמי רב המלצרים (או לא יודע מה בדיוק הוא היה), שאל אם הכל היה בסדר, ועשה הצגה קטנה, שאחריה ביקש טיפ. הנודניק קיבל 300 שקל.

לאחר מכן ניגש לאשתי עם אותה הצגה, ואמר לה שאבא שלה נתן לו טיפ, אבל כנראה שהוא לא כל כך בעניינים, כי הטיפ הזה צריך להתחלק בין הרבה אנשים, ונהוג לתת יותר. :shock:

למזלם של הרבה ממשתתפי הסיפור, שמעתי עליו רק כמה ימים אחר כך.

אם המשכורת שלו כרב מלצרים לא מספיקה לו, שיצא לעבוד בעוד עבודה.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
טיפים למובילים ושליחים זה מעצבן?

נותני השירות בתחום האירועים פשוט רואים בזוג המתחתן ככספומטים מהלכים. וכאילו עשרות אלפי שקלים שמשולמים לאולם לא מספיקים, עוד מרשים לעצם לבקש טיפ, ואחרי שמקבלים מתלוננים שהוא נמוך מידי ומבקשים עוד.

אמיתי מהחינה שלי:

בסוף הערב ניגש לחמי רב המלצרים (או לא יודע מה בדיוק הוא היה), שאל אם הכל היה בסדר, ועשה הצגה קטנה, שאחריה ביקש טיפ. הנודניק קיבל 300 שקל.

לאחר מכן ניגש לאשתי עם אותה הצגה, ואמר לה שאבא שלה נתן לו טיפ, אבל כנראה שהוא לא כל כך בעניינים, כי הטיפ הזה צריך להתחלק בין הרבה אנשים, ונהוג לתת יותר. :shock:

למזלם של הרבה ממשתתפי הסיפור, שמעתי עליו רק כמה ימים אחר כך.

אם המשכורת שלו כרב מלצרים לא מספיקה לו, שיצא לעבוד בעוד עבודה.

בתור מישהו שעובד יום יום באירועים אכן נהוג לתת טיפ לכמעט כל בנאדם שקשור לאירוע כגון צלם, דיג'יי, רב מלצרים וכמעט כל מי שקשור באירוע.

לרב מלצרים אני אישית לא אתן בחיים טיפ מכיוון שברוב האולמות הוא לוקח את כל הטיפ לכיס (במקום לחלק למלצרים שעשו את כל העבודה), שמעתי כבר על רב מלצרים שהכריח מלצרים לתת לו את הטיפ שהחתן חילק להם אישית ומי שלא נאה לו פשוט לא יעבוד יותר.

אצלנו בבר כולם נותנים שירות טוב ומשמחים את האורחים מבלי לדעת אם נקבל או לא נקבל טיפ כי ככה זה צריך לעבוד ולא להכריח אנשים לתת לך טיפ.

פורסם

הכל טוב ויפה שזה נהוג.

אבל מי שרוצה יתן ומי שלא, לא.

נשמע הגיוני שאדם מבקש טיפ? נשמע הגיוני שאחרי שקיבל טיפ מתלונן שהטיפ אינו מספיק?

גם אני עבדתי כמלצר בחיים שלי. מעולם לא ביקשתי כלום, רק אמרתי תודה כשנתנו לי.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם
עוד לא העברת דירה.

לפני כ-9 חודשים העברתי דירה - באמת עבודה גדולה, שתי נגלות עם המשאית.

אבל החוצפה של המובילים - הציבו אולטימטום שהם דורשים שאקנה להם קולה, וכשהוצאתי קולה דיאט (זה מה שאני מחזיק במחסן) הם סרבו לקבל אותה, ודרשו שאסע במיוחד לקנות להם קולה רגילה. אבל, כמובן, הם תפסו אותי בבי**ם כיון שכל הריהוט שלי היה על המשאית, ולא בא לי שהם ישברו אותו בדרך או יהרסו את הקירות (מספיק נזק עשו המנקים כמה ימים קודם).

וזה אחרי שעבד אצלי משך חודש וחצי קבלן עם פועלים - 8 שעות של עבודה מרוכזת וקשה, ובעל הבית טרח לצאת כל יום פעם-פעמיים וקנה להם אוכל ושתיה, על חשבונו.

על שתיה לא הייתי יורד איתם לקטנות. הם עובדים קשה וזה שטויות אבל כשאני עברתי דירה ואחרי ההעמסה הם התחילו עם הטיפ שאלתי אותם כמה הם רוצים. הם זרקו סכום ואני לא התוכחתי אלא שילמתי בשקט.

בסוף ההובלה כשבעל הבית בא לקחת את התשלום נתתי לו את ההפרש בין מה שהסבלים דרשו לבין מה שמגיע לו ואמרתי לו מפורשות שמי שמנסה לתפוס אותי בביצים שיחפש את החברים שלו וששקל הם לא יקבלו טיפ.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני לא נותן טיפ בשום מקום לאף אחד.

זה חוצפה לדרוש כסף על משהו שמשלמים לך עליו!-נתתי 60 שקל על פיצה אז לתת עוד 10 על זה שהוא טרח לעשות את העבודה שלו.

או לשלם 60 שקל על מנה במסעדה ולתת למלצר כסף על זה שהוא עשה 5 צעדים עם הצלחת?

זו חוצפה לבוא ולדרוש טיפים,מי שרוצה שייתן אבל לבקש זה מוגזם.

Infiniti G37-Sold

Toyota Corolla 2014-חזרה לאלבר

Ford Focus 1.5 2016

פורסם

ללא ספק כל הנושא של הטיפים הפך להיות מוגזם, חולני ואפילו? מאוד מאוד מכוער ומעמיד אותך בסיטואציה ממש ממש לא נעימה ולא נוחה ובסופו של דבר? מקביל לסוג של איומים/השפלה/מכריחים אותך לעבדות כלשהי, למה?

סיפור אישי:

במעבר דירה וכו', גם כן נרכשו מוצרי חשמל וכו', זה לא העניין. העניין המעניין הוא, שהזמנו מספר מזרנים ( מחברה מאוד מאוד גדולה ואיכותית וזאת בעצם רשת מן הסתם, גם של המזרנים, כך שאין פה עניין של חסר או לא קיים) ומה היה?

שילמנו הובלה כמו גדולים, הרי מן הסתם, מספר מזרנים וכו', יש לשלם הובלה של כמה מאות שקלים, מאות שקלים חבר'ה ! לא 50 ולא 10 ולא 200. מאות.

לאחר מכן, ביום ההובלה, מגיע המוביל , מעלה את המזרן ( בחיי, המזרנים האלו ילד בן 10 יכול לדחוף ולגרור אותם, הם באמת שלא כבדים ואין פה שום מאמץ עילאי ) ומה אומר לנו? " מצטער, אבל המזרן השני לא היה במחסן/במלאי ותקבלו את זה ביום אחר "

אנחנו כאלו " SAY WHAT? " ובעצם החלקנו את זה מכיוון שהיו לנו מספר ימים ספייר בכל אופן, אוקיי, עד כאן הכל בסדר, נכון? לא !

המוביל ניגש לאבי, ושואל אותו במפורש בצורה חדה וברורה " מה עם טיפ על השירות וזה שהעלנו את המזרן " ( יש 3 מעליות בבניין , הם העלו במעלית המשא הגדולה והמרווחת ) , אתם מבינים, מה עם הטיפ בגלל השירות הוא שואל, כשלא קיבלנו את כל ההזמנה !

נצא רגע מנקודת ההנחה שאבי נותן לו טיפ, מה הלאה? המוביל ביום אחר גם כן יגיע עם המזרן ויבקש עוד טיפ?

*** סיום הסיפור וכאן זה הופך להיות יפה מאוד ***

אבי אומר לו במפורש ( הוא ממש לא פרייאר ) " אתה מגיע עם מזרן אחד ולא קיבלתי את כל ההזמנה, על איזה טיפ אתה מדבר בכלל ? "

"על מה לתת לך טיפ כששכחתם את המזרן השני? "

מה עונה המוביל? " אתה צודק, אנחנו נשתדל לעשות עוד הובלה היום ותקבל את המזרן בסוף היום "

אתם קולטים??? המזרן קיים חי ונושם אבל רצו להרוויח פעמיים על הטיפים !

עכשיו אם זאת לא חזירות אז אני לא יודע מה כן.

כך היה לגבי המקרר שעלה כמו פעמיים וחצי משכורת מינימום, + הובלה, רצו טיפ... המשאית הגיע עד לפתח הבניין יש 3 מעליות ( כולל משא ) והם רוצים טיפ.

אתם יודעים, תכף גם המתקינים של HOT ו YES יתחילו לבקש טיפים כי הם עשו עבודה טובה ולא חתכו לכם את כבלי החשמל והתקשורת בבית.

אני מחכה ליום שהפועלים של פינוי האשפה ( עבודה עם שכר מכובד מאוד לשעות העבודה הקצרות שלהם ולא מזלזל כלל וכלל אלה מעריך מאוד ) יבקשו טיפים על פינוי האשפה שלכם ( כשהם מקבלים שכר מהעירייה דרך הקבלן ) אחרת לא יפנו את הזבל שלכם ( יום זה עוד יגיע אם נמשיך ככה ).

בעתיד הקרוב נתחיל לתת טיפים למארחת של המסעדה על כך שהצליחה במשימתה להושיב אותנו במסעדה ואף למצוא לנו מקום ( למען השם, אני רואה מקילומטר איפה פנוי ויודע איפה ארצה לשבת ).

בהחלט יש להתנגד, לעמוד על שלנו ולא לתת שיתפסו אותנו בביצים, התרבות של הטיפים עברה כל גבול.

נראה אתכם נותנים טיפים בכל חנות שהמוכרים נותנים לכם ייעוץ, שירות או מידע ואתם הולכים, למה לא לתת להם טיפים? מה... נתנו לכם מידע איכותי ( ברור שיחסית לאלו שלא מכירים את האינטרנט ולא מדבר על המוכרים מהסוד הלא טוב ).

עד כמה שזה גם לא תקין, אבל בכל זאת, הטיפים של המלצרים, ושליחי הפיצה עוד איכשהו ( חבר'ה, הם עובדים ברשת מסודרת וגדולה לעיתים, מה למען השם לתת טיפ? ) ועבודת סבלות קשה... סבבה, אני עוד מבין. אבל כל השאר? בחייכם.

פורסם
נשמע הגיוני שאדם מבקש טיפ? נשמע הגיוני שאחרי שקיבל טיפ מתלונן שהטיפ אינו מספיק?

בשלב הזה מה יש לו כבר להפסיד? הרי את הטיפ שכבר נתת לא תיקח בחזרה, הסבירות שתראה את הבנאדם הזה בסופר או בחתונה של חבר שואפת ל0. מקסימום תגיד לו 'לא' והוא ילך.

אבל כן יש סיכוי שתתן עוד קצת, אז מה רע?

על שתיה לא הייתי יורד איתם לקטנות. הם עובדים קשה וזה שטויות אבל כשאני עברתי דירה ואחרי ההעמסה הם התחילו עם הטיפ שאלתי אותם כמה הם רוצים. הם זרקו סכום ואני לא התוכחתי אלא שילמתי בשקט.

בסוף ההובלה כשבעל הבית בא לקחת את התשלום נתתי לו את ההפרש בין מה שהסבלים דרשו לבין מה שמגיע לו ואמרתי לו מפורשות שמי שמנסה לתפוס אותי בביצים שיחפש את החברים שלו וששקל הם לא יקבלו טיפ.

אתה אדוני זכית ב1000 נקודות אינטרנט. שאפו, באמת.

אני לא נותן טיפ בשום מקום לאף אחד.

זה חוצפה לדרוש כסף על משהו שמשלמים לך עליו!-נתתי 60 שקל על פיצה אז לתת עוד 10 על זה שהוא טרח לעשות את העבודה שלו.

או לשלם 60 שקל על מנה במסעדה ולתת למלצר כסף על זה שהוא עשה 5 צעדים עם הצלחת?

לגמרי מסכים, כמו שאמר

.

קח לדוגמה את דומינוס (שאני אישית מאוד אוהב), פיצה פשוטה משפחתית ללא שום מבצע עולה ₪65 עם משלוח. יש מבצעים של פיצה+אצבעות גבינה+לחם שום+שתיה ב₪79.

אותה פיצה פשוטה באיסוף עצמי עולה ₪45, פיצה עם תוספת ושתייה עולה ₪65.

די שקוף פה שהמשלוח עולה משהו, חינם הוא לא.

having that said אתה צריך לראות את הפרצופים של השליחים כשהתחלתי להזמין ולא נתתי טיפ, מאוד מהר הבנתי שאם אני רוצה להימנע מרוק בפיצה שלי - חייב לתת טיפ או לוותר על דומינוס.

מאז אני פשוט מגיע לשם פיזית עם הרכב שלי, מעדיף לשלם על דלק ולא לתמוך בתופעה המטופשת הזאת.

מעבר לזה אני מכיר אחד שעובד בתור ברמן בנתניה, אחרי טיפים החולירע סוגר ₪12K נקי בחודש, אותו אחד שאני כביכול צריך לתמוך בעבודתו הקשה עם טיפים כן?

אני שמרוויח (טוב, הרווחתי, כרגע מובטל) ₪6.5K אחרי מסים צריך לתת כסף שחור "להרגשה הטובה" של מישהו שמרוויח כפול ממני! איפה הצדק פה?

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

צריך לשים את הנושא של הטיפ בפרופורציה. נכון, מי שחצוף, צריך להעמיד אותו במקום.

אבל שליח פיצה , שגם ככה סטודנט ככל הנראה, או משלים עבודה, או אני לא יודע מה, ונכון שהוא מקבל משכורת, אבל הוא מגיע גם שבחוץ 38 מעלות ואנחנו במזגן, גם שבחורף יורד מבול והוא מסכן את עצמו על הטוסטוס הזה, ומגיע כולו רטוב, אז אני נותן בשמחה. מגיע לו.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

אני לא מבין איזה חוצפה יש לנותני שירות לבקש טיפים.

טיפ לא דורשים, טיפ מקבלים.

אני עבדתי באולם אירועים תוך כדי הצבא, בחיים לא ביקשתי טיפים...ואיזה פלא...רוב האירועים הייתי יוצא עם הכי הרבה טיפים.

טיפ מוביל אמור לקבל רק אם הוא עשה מעבר למצופה, למשל השליח של הסופר מקבל ממני בדרך כלל 20 שקל, כי הוא מסדר לי את הקניות בבית (וגם כי הוא חוסך לי מונית).

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
צריך לשים את הנושא של הטיפ בפרופורציה. נכון, מי שחצוף, צריך להעמיד אותו במקום.

אבל שליח פיצה , שגם ככה סטודנט ככל הנראה, או משלים עבודה, או אני לא יודע מה, ונכון שהוא מקבל משכורת, אבל הוא מגיע גם שבחוץ 38 מעלות ואנחנו במזגן, גם שבחורף יורד מבול והוא מסכן את עצמו על הטוסטוס הזה, ומגיע כולו רטוב, אז אני נותן בשמחה. מגיע לו.

כן אבל בוא נשים את הכל בפרופורציה שנית:

אתה עובד מאוד קשה בעבודה, נדרשת להגיש מצגת למישהו/משהו ונאלצת לעשות זאת במקביל לעבודות בבית, בזמנך החופשי, בזמן הלילה, לא ישנת בכלל, הגעת למחר והגשת, קיבלת טיפ? הבוס נתן לך טיפ? החבר לעבודה נתן לך טיפ? נתנו לך טיפ כי עשית את חלקך בעבודה?

בוא נהיה ריאליים ידידי, מדובר בעבודה עם שכר + תנאים + הפרשות + שעות נוספות עבור השליחים בחברת דומינוס ! בוא לא נשחק אותה תמימים.

במה שונה השליח מבחור שעובד בחנות מכירות בשכר מינימום אבל עם בונוסים של מכירה? שגם ככה לפעמים נמוכים מאוד ונגיד עושים 5,000? נו אז מה? למה אותו בחור שנכנסים לחנות שלו 500-1000 לקוחות ביום ( מנסיון אישי ) צריך לקלקל את הקול שלו ולתת הסבר אחר הסבר ולא לקבל טיפ? ההסבר שלי חוסך ועוזר להם בעשרות עד מאות ואם לא אלפי שקלים, נו אז מה? מישהו נתן לי טיפ? לא.

זה עבר כל גבול, נמשיך או תמשיכו להיות טובי לב ואנחנו נגיע למצב שהקופאית לא תשרת אותך כי לא נתת טיפ, תעשה לך פרצוף ועובד הנקיון לא ינקה לך את השכונה.

סתם שאלה, למה אתה לא יורד לתת טיפים לאנשים המבוגרים מאוד מאוד שמנקים את הרחובות בחום, קור , גשם או בסירחון וכו'? הם אלו שעושים לך את החיים לטובים ונוחים וקלים וחוסכים לך המון עוגמת נפש וסרחון בשכונה או ליד הבניין, אז...?

אתה מבין את העיקרון? נמשיך לשחק אותה עם הטיפים בסוף כולם יאכלו אותה.

פורסם

אני קורא וקורא ורק מתעצבן יותר

נהינו מדינה של שנוררים, מקבצי נדבות ודורשי פרוטקשן

לא תשלם לשליח טיפ הוא ירק לך בפיצה זה פרוטקשן

לא תשלם למוביל מראש טיפה שמן ישברו לך חצי מהדברים זה פרוטקשן

כולם פה נהיו עברינים וכלכלה שחורה...

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

אומנם לא קשור ישורות לטיפ,אבל יצא לי להתקל במוביל חוצפן.

הזמנתי ארון בגדים יחסית קטן,היה אמור להגיע תוך שבועיים אבל המתקין התקשר אחרי כמה ימים ואמר שהיום יגיע להתקין,באותו היום הוא לא הגיע,אחרי טלפונים ועצבים מסתבר שיש לו מיליון תירוצים,רכב קטן מידי,טיפטוף גשם ועוד שלל תירוצים ,רדפתי אחריו במשך שבועיים עד שהואיל בטובו להגיע ולהתקין.

דמי התקנה והובלה של הארון סוכמו מראש ועמדו על 240 ש"ח.לא התווכחתי וידעתי מראש את הסכום.

בסיום ההתקנה ואחרי שבועיים של עצבים עם המתקין,שאלתי שאלה רטורית כמה אני חייב לך? אמר כפי שסוכם 240. אמרתי סבבה ונתתי 250 עגול.

המוביל לקח ובלי בושה אפילו התחיל ללכת ולא חשב על העודף.ישר קלטתי את זה והערתי לו מה בקשר לעודף?

בעיניים תמימות ומסכנות אומר לי: "מה? מאיפה יש לי עכשיו 10 ש"ח?". :roll:

אמרתי לא מעניין אותי על העיקרון אני רוצה עודף.למזלו היה למתקין השני 10 ש"ח בכיס.

במצב נורמלי,שהיה בא בזמן בלי תירוצים והתקנה טובה,לא הייתי חושב לקחת את העודף ואפילו הייתי מחזיר לו אם היה מראה נכונות לעמוד בסכום הנקוב.

אבל בסיטואציה הזאת,הוא לא היה יוצא מהבית שלי עם עודף אפילו שזה רק 10 ש"ח.

Renault Clio TCe 120 EDC

פורסם

לגמרי,ממש צריך להכין תקציב בצד רק בשביל טיפים (רב המלצרים ישלשל לכיסו אז מחלקים לכל מלצר אישית)

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

גם אני מתנגד לכל השיטה שחייבים להשאיר טיפ.

כשאני מכניס את הרכב לשטיפה חיצונית ופנימית עבור 60 ש"ח - למה אני צריך לשלם שוב לשוטף? האם לא שילמתי רגע קודם על השטיפה?

כשאני מזמין קפה בבית קפה, הבאת הקפה לשולחן לא כלולה במחיר הקפה (אה לא? אז למה הוא עולה 18 ש"ח?!)?

כשאני מזמין הובלה לרהיטים, העלאת הרהיטים לבית לא כלולה במחיר? אז למה עלי לשלם פעמיים?

אני לא נגד טיפים, טיפים יכולים להוות תמריץ מצויין לנותן השירות לעשות עבודה מעבר למה שהוא מחוייב.

בכללי, כשאתה מקבל שירות טוב ויעיל יש רצון לתמרץ את נותן השירות.

הבעיה טמונה בכך שהיום אתה חייב להשאיר טיפ, ולא סתם להשאיר טיפ אלא כמה שיגידו לך.

מה שקורה בפועל שנותני השירות פשוט זורקים כי הם יודעים שאת הטיפ הם יקבלו בכל מקרה ככה שבשביל מה להתאמץ?! (במצב נורמאלי,

אמור להינתן שירות טוב ללא תלות בטיפ בכלל).

למרות כל זאת, כולנו נמשיך להשאיר טיפים כי ככה נהוג. :|

פורסם

אתה לא חייב שום דבר,לתת טיפ זה עדיין לא חוק וזה נתון לשיקול דעתך.

זה שאנשים מתעצבנים\עושים פרצוף\מצפים לטיפ ממך - בעיה שלהם,שיילכו להוריד את התסכול בחוץ.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

• תוכן חדש...