Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4440 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
למזלך אתה לא שכן שלי, הרכב שלי חונה בחנייה תת קרקעית ובכל התנעה יש רכב קבוע שהאזעקה שלו מתחילה לצפור.

הפאנץ' הוא שאותו רכב חונה 2 קומות מעליי....

אם אני הייתי שכן שלך גם אני הייתי מצפצף בכל הנעה שלך.

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
זה ממלא שמן בטורבו...

רלוונטי לבצע רק אם עוברים מידית ממצב מנוע במאמץ לדימום מנוע. אם בין המאמץ לדימום יש נסיעה של מספר דקות בשכונה ו/או תמרון חנייה, זו פעולה מיותרת, מה גם שמספיק להשאיר את המנוע פועל בסרק.

פורסם

אתה אמיתי? :shock:

אסור לעשות את זה. ברגע שהמנוע נכבה אין לחץ שמן, לכן טורבינה על סל"ד גבוה עלולה להיפגע לאורך זמן. יש יוצאים מן הכלל, כדוגמת מנועי TSI שבהם משאבת השמן ממשיכה לפעול גם לאחר כיבוי המנוע במשך זמן מה.

הדרך היחידה להפחית בלאי זה פשוט להאט את הטורבינה באמצעות עמידה בסרק כחצי דקה עד דקה או נסיעה רגועה לפני כיבוי המנוע, אבל ממש לא כמו שתיארת.

דיסקו פשוט אמר את זאת בציניות.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

פות"ש, בתכלס זה לא משהו כזה נורא, כמו שאמרת זה רק 3 שניות של גז בבוקר, זה לא שהוא עושה את זה בכוונה בכדי לעצבן את השכנים, זה לא שהוא חוצה את השכונה בפול גז ועושה רעש מחריד, הוא רק מנסה את מה שלפי דעתו עוזר למנוע שלו, על האם זה באמת נכון אפשר להמשיך להתווכח, במשך פחות מחמש שניות.

עצתי היא שפשוט תתעלם מהרעש, אתה תראה שאחרי כמה ימים בהם אולי הוא יעיר אותך ותחזור ישר לישון בלי להתעצבן או לחשוב על זה, המוח שלך יתרגל לרעש ולא תתעורר ממנו עוד.

אם אתה רוצה להיות שכן טוב אני ממליץ לך להסביר לו שהוא מסב נזק למנוע שלו בטווח הארוך.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

אני רק שם את זה פה :lol:.

[video=youtube;6y-pdLyZPJ8]

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

זה לא מטרד בכלל לדעתי, כמה שניות של טיפה גז זה מה שמפריע לך?!

לשכן שלי הייתה אימפרזה טורבו משופרת עם צנרת 3 צול', אפשר להכניס שם חתולים שיתחממו בתוכה בחורף!

כל בוקר כשהוא היה מתניע הוא היה מחמם את האוטו לפחות 5 דק' וכל הבניין היה רועד!

שכנים בקומה ה-1 באו אלינו (אנחנו בוועד) להתלונן שכל הצלחות במטבח שלהם זזות מהויברציות של הרעש :lol:

תגיד תודה שיש לך כזה שכן מקסים.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
אבא שלי עם אותו הרגל מימי הקרבורטורים. אמנם יש לו רכב אחד עם קרבורטור, אבל גם ברכבי הזרקה אי אפשר להוריד אותו מזה.

לא נראה לי שתהיה לך פה ישועה, זה הרגל שקשה להוציא מאנשים.

יש לי חבר שאבא שלו עושה אותו דבר. הוא גם נותן מכת גז לפני הדימום.

:?

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני עושה את זה כל בוקר עם מאזדה 3 אקטיב כדי להרשים את אורטל, השכנה שגרה מעליי.

פות"ש, לא נראה לי שיש משהו שאתה יכול לעשות, חוץ מלהקשיב לעצות שקיבלת. אם אני מצליח לסנן את הרעשים של השכנה שלי שמחליטה לצאת על בעלה כל לילה אחרי חצות, אז גם אתה יכול. אם לא הייתי יודע שהם בני מעל 60 הייתי בטוח שהם רבים בכוונה כדי לתבל את חיי המין [ככה זה נקרה בגילים המבוגרים, חיי מין].

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

פשוט תתרגל,יש לי שכן עם טרנספורטר דיזל שגם נותן קיק בהנעה.

שנים הוא עושה את זה וכבר לא מזיז לי.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

אני חושב שהעצה הכי טובה שנתנו פה, זה לנסות להסביר לו את עניין החימום הלא שווה שהוסבר פה.

תנסה לדבר איתו, בחברות, שיבין שאתה בא לטובתו ולא בשבילך, ולהסביר לו שמכת גז כזו רק תפגע לו באמינות הרכב לאורך זמן ותגרום לו לנזק לרכב ולנזק לכיס. לך תדע, אולי זה יעזור.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם
יש יוצאים מן הכלל, כדוגמת מנועי TSI שבהם משאבת השמן ממשיכה לפעול גם לאחר כיבוי המנוע במשך זמן מה.

אפשר קישור להסבר רשמי של הדבר? מעולם לא שמעתי על זה וגם במוסך לא ידעו לענות.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

^

אני זוכר שרשור בפורום הטכני שהסבירו בו שלא צריך לתת לטורבו "להירגע" במנועים האלה בגלל שתכננו את העסק כך שהטורבו ממשיך לקבל שמן לאחר כיבוי המנוע עד שהוא "נרגע".

למשל במנועי טורבו פחות מתקדמים כמו של קיה ויונדאי יש מדבקה מול הפרצוף של הנהג שצריך לתת לרכב לפעול לפחות דקה אחת על סרק לפני כיבוי כדי שהטורבו "ירגע".

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

אני גם שמעתי כמה וכמה פעמים שמשאבת השמן ממשיכה להזרים שמן לטורבו במנועי TSI במשך כמה דקות בודדות לאחר כיבוי המנוע ויש שמועה שהטורבו בפאביות ממשיך לגדוש גם כשהמנוע כבוי....

גבי,

מתקדמים או לא, קאיה ויונדאי רואות פחות מוסך מהוואגיות.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם (נערך)
אפשר קישור להסבר רשמי של הדבר? מעולם לא שמעתי על זה וגם במוסך לא ידעו לענות.

זה שהרבה מוסכים מורשים בארץ לא כ"כ מתמצאים ברכבים שהם מטפלים בהם, זה לא חדש, ועצוב שזה כך.

היה פה שירשור ענק יחסית עם ויכוח על נושא הצורך בהמתנה לפני כיבוי המנוע במנועי הTSI. באיזשהו שלב של השירשור מישהו כאן מהפורום העלה סריקה של מכתב/ צילום מסך שבו רואים את הפנייה שלו ליצרנית שבאירופה בשאלה על נושא ההמתנה לאחר כיבוי המנוע, ומופיע תשובת היצרנית שאין בעיה לכבות ושמשאבת השמן ממשיכה לפעול כ5 דק' לאחר כיבוי המנוע.

התשובה מאוד הגיונית, שכן יש מדינות באירופה שמחייבות כיבוי המנוע ברמזורים, מצד אחד, ומצד שני יש לך את כל המערכות של Start&Stop שבעצם מכבות את המנוע בכל עצירה.

הייתי מוצא לך את ההודעה ההיא, אבל לך תמצא עם ריבוי השרשורים בנושא, ובמיוחד שכאשר מקישים TSI בחיפוש... :roll:

עידן82,

אמנם פחות מתקדמות, אבל מרבית הבעיות בוואגיות הן במכלולים (במיוחד הגיר) שסביב המנוע והטורבו, ולא במנוע והטורבו עצמם שדווקא מראים אמינות יחסית טובה (אם נוציא את נושא ה1.4TSI סופר צ'ארגר ובעיית המותחנים ב1.2TSI/1.8TSI שכבר די טופלה באמצעות הריקול).

עריכה אחרונה על ידי ya_pl
עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

• תוכן חדש...