Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4452 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מה הקשר בין כרית האוויר של הנהג לביטול בגלל תינוק?

שווה לבדוק אם יש בכלל כרית אוויר לנהג - לא מסובך לבדוק את זה.

אין לי כל כך אפשרות לבדוק את זה עכשיו,כי הרכב במוסך והשמאי אמר שהרכב טוטאלוס.

השאלה היא איך אפשר לברר זאת,בעזרת היצרן או משהו??

פורסם

לפי הידוע לי, כריות האוויר הקדמיות נפתחות רק מעל תאוצה מסויימת המורגשת על ידי החיישן. אם היה כשל, היתה צריכה להידלק נורית כרית אוויר, נסה להיזכר אם נדלקה נורית כרית אוויר למשך 7 שניות בכל התנעה (מצב תקין) או שלא (מישהו ביטל את הנורה).

אמנם התמונות נראות קשות, ואם הייתי צריך לנחש לפיהן בלבד, הייתי מנחש שהכריות היו צריכות להיפתח, אבל זה לא מחייב. יתכן שהפגיעה הקשה היא בדיוק ספיגת אנרגיה, כפי שנכתב מעלי.

כיפוף בדלת כן גורם לפתיחת שתי כריות בצד הנפגע.

בכל מקרה, לא תמשיך לנהוג ברכב, ואם היה כשל לי הוא נראה נקודתי.

אפשר כמובן לשלוח מכתב ליבואן/יצרן, אבל לא לצפות לפיצוי כלשהו.

פורסם

כרית אויר? מפרקים את ההגה ובודקים. בקש מהמוסך לבדוק.

נראית תאונה קשה, אבל מצד שני יצאת בלי פגע, אז אולי באמת לא היתה סיבה לפתוח כרית אויר (פתיחה שלה ללא סיבה מוצדקת עלולה לגרום לפגיעה יותר גדולה מאשר אי פתיחתה).

האם הוטחת בדשבורד? האם נפצעת ממתיחה חזקה של חגורת הבטיחות? אם התשובה לשאלות האלה היא שלילית, אז אולי באמת לא היתה סיבה לפתוח את כרית האויר הקדמית (היא לא נועדה להגן עליך מפני שברי זכוכית).

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם
לפי הידוע לי, כריות האוויר הקדמיות נפתחות רק מעל תאוצה מסויימת המורגשת על ידי החיישן. אם היה כשל, היתה צריכה להידלק נורית כרית אוויר, נסה להיזכר אם נדלקה נורית כרית אוויר למשך 7 שניות בכל התנעה (מצב תקין) או שלא (מישהו ביטל את הנורה).

אמנם התמונות נראות קשות, ואם הייתי צריך לנחש לפיהן בלבד, הייתי מנחש שהכריות היו צריכות להיפתח, אבל זה לא מחייב. יתכן שהפגיעה הקשה היא בדיוק ספיגת אנרגיה, כפי שנכתב מעלי.

כיפוף בדלת כן גורם לפתיחת שתי כריות בצד הנפגע.

בכל מקרה, לא תמשיך לנהוג ברכב, ואם היה כשל לי הוא נראה נקודתי.

אפשר כמובן לשלוח מכתב ליבואן/יצרן, אבל לא לצפות לפיצוי כלשהו.

אניי לא רוצה פיצוי ולא כלום,רק שהיצרן יידע שאם יש לו בעיות והיה כשל שלהם אז שהם מה שנקרא "יאכלו אותה" וידעו שהייתה פאדיחה שלהם.

לא נדלקה שום נורה במהלך הנסיעה הכול היה תקין,והייתי במהריות מעל 80 קמ"ש

פורסם
אם איש לא ישב במושב הנוסע הקדמי כרית האוויר לא הייתה אמורה להפתח

היינו חמישה אנשים ברכב ואני ישבתי בתא הנהג ולידי חבר ובנס ניצלנו,ואני בתור לקוח שקונה רכב מיצרן מצפה שהרכב יהיה במצב תקין ולא יקרה מצב שברגע האמת הכרית אוויר לא נפתחת!!

פורסם
מה הקשר בין כרית האוויר של הנהג לביטול בגלל תינוק?

שווה לבדוק אם יש בכלל כרית אוויר לנהג - לא מסובך לבדוק את זה.

זה הקשר:

ציטוט מפות"ש:

הכריות נפתחו רק בצד של הנהג ומאחוריו. ולא מקדימה!!!! בנס לא נפגעתי. משום שעפו גם זכוכיות.

הרכב הוא מאזדה 3 אקטיב שנת 2009.

מה עליי לעשות בנדון?

סוף ציטוט

ואני חוזר ואומר שאולי כרית האוויר בוטלה שם ולא הוחזרה.

זה הכול

פורסם
זה הקשר:

ציטוט מפות"ש:

הכריות נפתחו רק בצד של הנהג ומאחוריו. ולא מקדימה!!!! בנס לא נפגעתי. משום שעפו גם זכוכיות.

הרכב הוא מאזדה 3 אקטיב שנת 2009.

מה עליי לעשות בנדון?

סוף ציטוט

ואני חוזר ואומר שאולי כרית האוויר בוטלה שם ולא הוחזרה.

זה הכול

השאלה היא איך ולמה בוטלה הכרית אוויר??

פורסם
היינו חמישה אנשים ברכב ואני ישבתי בתא הנהג ולידי חבר ובנס ניצלנו,ואני בתור לקוח שקונה רכב מיצרן מצפה שהרכב יהיה במצב תקין ולא יקרה מצב שברגע האמת הכרית אוויר לא נפתחת!!

לא ציינת זאת בהודעתך הראשונה. מה היו הפציעות של הנוסעים? האם התאונה דווחה למשטרה? יש חשיבות לעובדה שלא נפתחו כריות אוויר אם הנוסע שליד הנהג נפצע ויש תביעת נזקי גוף. אתה יכול לפנות לשמאי הרכב באמצעות חברת הביטוח ולבקש בדיקה של כרית האוויר. ייתכן שניתן להוציא נתונים ממחשב הרכב אבל זה עלול להיות קשה לאור מצב הרכב.

פורסם
לא ציינת זאת בהודעתך הראשונה. מה היו הפציעות של הנוסעים? האם התאונה דווחה למשטרה? יש חשיבות לעובדה שלא נפתחו כריות אוויר אם הנוסע שליד הנהג נפצע ויש תביעת נזקי גוף. אתה יכול לפנות לשמאי הרכב באמצעות חברת הביטוח ולבקש בדיקה של כרית האוויר. ייתכן שניתן להוציא נתונים ממחשב הרכב אבל זה עלול להיות קשה לאור מצב הרכב.

אף אחד מאיתנו ברוך ה' ותודה לאל לא נפצע וזה המזל,אוהבים אותנו למעלה.

דיווחנו למשטרה על התאונה.

הנוסע לידי לא נפגע,רק קיבל מכה קטנה בראש ולא יותר,מחר אדבר עם השמאי ומקווה שאפשר לבדוק

פורסם (נערך)

השמשה התנפצה מהמכה שחטפה ממכסה המנוע שהתעופף ופגע בה ישירות. ושוב: למרות שאתה מעריך את מהירות הפגיעה כ-80 קמ'ש (ויתכן שאתה מעריך נכונה), כריות האוויר לא אמורות ולא נפתחות בפועל בכל מכה. הקריסה המשמעותית שרואים של החלק הקדמי של הרכב ספגה חלק נכבד מאנרגיית ההתנגשות. כנראה שלא היה חסר הרבה לפתיחת כריות אוויר קדמיות.

אני מאוד מתרשם מיכולת הספיגה של רכבים מודרניים. גם אחי עבר תאונה דומה (חזית,אחור, שרשרת) עם רכב ליסינג (קיה פורטה) המהירות היתה גבוהה (דומה, לא הייתי בתאומה ובכל מקרה קשה להעריך, מהירות אופחינית בכביש- 90 קמ"ש לפחות, לדבריו לא הספיק לבלום כלל ולי קשה להאמין), ולא נפתחו כריות. הרכב אגב תוקן בתוך שבוע והמשיך לשרת עד שהוחלף.

עריכה אחרונה על ידי Eily
פורסם

למיטב ידיעתי כל מחשבי כריות האויר מתפקדים גם כקופסה שחורה והן שומרים את המאורעות סמוך מאוד לתאונה, ועד לפתיחת כריות האויר.

עם ציוד מתאים ניתן לקרוא את המידע הזה (מהירות, תאוצה, סנסורים וכיוב) ואז ניתן להבין למה המחשב לא פתח חלק מהכריות (כי לא היה צריך) או שהוא נתן הוראה אבל הכריות לא עבדו, למשל כי הן הוחלפו בנגד אחרי תאונה קודמת או סתם נוטרלו בשביל התינוק.

פורסם

מה נסיבות התאונה? האם פגעת ברכב אחר או שזו הייתה תאונה עצמית? בכל מקרה נראה שהקריסה של חזית של הרכב ספגה את מרבית העוצמה ולפיכך ייתכן שהכריות הקדמיות לא היו צריכות להפתח. כריות הוילון נפתחו ככל הנראה כתוצאה מן המכה שקיבל הרכב בצד שמאל.

• תוכן חדש...