Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4459 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לאחר חודשים ארוכים של סריקה מקיפה של כל הרכבים. אלו השתיים המנצחים.

התלבטות היא בין HUNDAY GETS מנוע 1400 97 כ"ס רמת גימור: GLS אוטומט שנת 2008

או TOYOTA YARIS SOL STD 87 כ"ס מנוע 1300 אוטומט שנת 2004

המחירונים שלהם מתאימים לתקציב שלי כמובן.

בגטס הספקתי לנהוג המון פעמים...התחושה היתה טובה הרכב מגיב יפה ומאיץ יפה לעומת רכבים אחרים דיי מרווח וקליל לחניות ובכללי רכב מאוד סימפטי.

את היאריס אני לא מכירה...יש כאן מישהו שמכיר באופן אישי? ויכול לייעץ לי? לגבי נוחות נסיעה והתנהגות של הרכב והחוויה הכללית? וגם לגבי צריכת דלק...כמה היא צורכת? כי הבנתי שבנסיעה משולבת היונדאי מגיעה ל 11.5 12 והיאריס נותנת אפילו יותר.

בגלל ניסיוני הארוך עם המגיבים באתר זה, אלו 2 הדגמים הסופיים נא לא להציע רכבים אחרים. תודה מראש לכל העוזרים

עריכה אחרונה על ידי מור מל
פורסם

היות ומדובר בפער של 4 שנים, אני הייתי בוחר בגטס.

הגטס בדגמים המאובזרים ועם המנוע החזק היא מכונית לא רעה בכלל ומהווה תמורה טובה למחיר השוק הנמוך שלה.

היאריס הייתה טובה בשנים של תחילת המילניום (עיצוב מעניין, מרווח פנימי מפתיע ואמינות של טויוטה) אבל כרכב משומש, מחירו גבוה ולא מוצדק.

לא להתפשר על גטס glf (כרית אויר אחת וללא abs).

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

אני עם מרק,היאריס מאוד אמינה,ולפי מה שדיווחו פה צורכת מעל 1/15,אני גם הייתי מופתע,אבל!

היונדאי הרבה יותר חדשה,ועם נוסיף לזה שהגטס דגם שמבחינת אמינות לא פחות אמין מהיאריס,אין סיבה לקנוחת יאריס ישנה יותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני גם הייתי הולך על הגטס.

שנתון יותר גבוה והיאריס נראה לי שיותר קטנה וצפופה מהגטס במרחב הפנימי.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם

זו ההודעה הראשונה שלך בפורום וכבר יש לך נסיון ארוך עם מגיבים? :)

לפי השאלה נראה שיש כבר 2 רכבים מאוד ספציפיים על הפרק. היאריס נהנית ממוניטין אמינות טוב ומחירון מופרע ומופרך, אבל גם הגטס אמינה וגרסת GLS נדירה למדיי ומבוקשת מאוד, וכנראה גם שעולה פחות מהיאריס.

אני הייתי הולכת על הגטס. אין סיבה לשלם מחיר כ"כ מופרך על יאריס בת 10, כשאפשר לקנות רכב צעיר יותר שנותן לא פחות.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

קודם כול, יאריס 04 אוטומטית תהיה יקרה יותר מגטס 08.

דבר שני, זה הכול תלוי כמה קילומטרים את נוסעת, איפה את נוסעת, ואיך את נוסעת.

היאריס חסכונית יותר מהגטס בפער ניכר ואחת המכוניות האוטומטיות החסכונית בכלל. אצלי הגטס עשתה בנסיעה משולבת(70 אחוז בינעירוני) 1 ל-11.5. היאריס באותם תנאים תעשה קרוב ל-1 ל-15 ואלי אפילו 16. אם את נוסעת 20 אלף בשנה, זה פער רציני. אם את נוסעת למכולת וחזרה, אז לא אמור לשנות כול כך.

למרות שלגטס יש ב-10 כ"ס יותר, בפועל(עקב גיר ארוך כמו הגלות) היא לא מרגישה זריזה יותר מהיאריס.

למרות שהגטס הוצגה כ-3 שנים מאוחר מהיאריס, היא לא מרגישה חדשה יותר מהיאריס,אלא בדיוק להפך.

היאריס שומרת על המחירון שלה כי היא מספקת פיתרון אופטימלי ללא הרבה מתחרים , לאנשים שמחפשים רכב אמין, חסכוני ואוטומטי(לא רובוטי ושאר וריאנטים).

פורסם

דייב, הפער שציינת בצריכת הדלק, לנסועה שנתית של 20 אלף ק"מ מסתכם ב3000 ש"ח לשנה. במונחים של אחזקת רכב זה ממש לא פער רציני.

היאריס סיפקה פתרון אופטימלי, פעם, כשהמתחרות שלה בקטגוריה היו רק צרפתיות עם גירים אוטומטיים ידועים לשמצה. היום, לשלם מעל 30 אלף שקל ליאריס בת 10 זה טירוף, בעיקר כשקטגוריית המיני והסופר-מיני הלוהטת מתחילה לנשוף לה בעורף ולטפטף לשוק רכבים בני 3 במחיר שלא רחוק מהיאריס הזקנה.

לדעתי, לקנות היום יאריס במחיר כזה זו טיפשות. המחירון שלה לא יחזיק מים.

פורסם

שלא תביני לא נכון, אני מסכים איתך, אבל כול מה שאמרת תקף אם מישהו יכול להתפשר על הגרסא הידנית.

מי שלא יכול/לא רוצה,וגם לא מוכן לגעת בגיר רובוטי אני עדיין לא מוצא שום אופציה שמביאה נוקאאוט ליאריס תועלת ביחס למחיר.

זה המגוון האוטומטי עד 45 אלף שקל :

דייהטסו סיריון - מתחרה ראויה, אבל למצוא אחת כזאת שלא הייתה ליסינג זאת משימה קשה והמחיר שלה יהיה בהתאם.

יונדאי I10- מצועצעת, לא חסכונית, ועגלה

גטס- לא חסכונית

סוזוקי אגניס- רכב 2006 שמרגיש כמו 96, ומעולם לא נבחן במבחן ריסוק כלשהו.

סוזוקי אלטו- מצועצעת,ספרטנית ועגלה

סוזוקי ספלאש- מתחרה מאוד ראויה אם כי יקרה ב-10 אלף מהיאריס(גם חדשה יותר ב-5 שנים)

פורסם

למה אתה אבל בודק באזור ה45 אלף?

גטס 2008 אוטומטית נמכרת במחיר ממוצע של 25 אלף שקלים,במחיר הזה ניתן לקנות בערך יאריס 2001 או 2002,אז במחיר הזה,יש הבדל של 7 שנים,ככה שממש אין סיבה הגיונית לרכוש רכב ב 7 שנים ישן יותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

דייב, מבלי להתייחס לתגובה של יוליאן- מתוך הרשימה שלך כבר צצו 3 מכוניות כמתחרות: הסיריון, גטס ("לא חסכונית" זה לא בהכרח דיל-ברייקר לרוכש, בשקלול השנתון, הנסועה הממוצעת ומחיר החלפים והאחזקה) והספלאש (עשרת אלפים שקל יותר ולהתקדם ב-5 שנים... ואתה עדיין קורא ליאריס "מציאה"?).

אני דוקא ממש לא מתייחסת לידניות, היא ציינה במפורש רק אוטומטיות. המחיר של היאריס לא מציאותי, ולא משנה איך תהפוך את זה. בהתחשב בגטס שהיא הציבה כנגד (ואני מגיבה ממושמעת ולא רוצה לגרור את הדיון למכוניות אחרות)- הגטס היא רכישה מושכלת יותר.

פורסם

אחרי ריפרוף מהיר ביד 2, יאריס 2004 מפורסמות ב28-37 אלף ש"ח. גם רכבים עם 200 אלף ק"מ משנת 2004 מפורסמים ביותר מ30K! בעוד שגטס 2008 (לא GLF) מפורסמות מחירים של 25-32 אלף ש"ח. אני גם מאמינה שמחיר הסגירה של הגטס יהיה נמוך משמעותית מהמדועה כי השוק שלהן חלש יותר ובעליהן לא בטוחים שהם מחיזיקם מניית בכורה משתתפת.

אסור לשכוח שעם כל הכבוד למוניטין הנהדר של האיריס מהדור הראשון, הוא עדיין לא פאביה ולא חסין מבלאי טבעי שמה לעשות מגיע אחרי יותר מ10 שנים, לעומת זאת במקרה של הגטס, מקבלים רכב רק בן 6 שמשאיר עודף בכיס מ35K.

חבל מאוד שפותחת השרשור לא הקדישה את השורה האחרונה לפירוט הצרכים וכמות הנסיעה במקום להעיר על התנהלות חברי פורום.

אני אישית מאמינה שכחבילה כוללת, הגטס עדיפה, למרות צריכת הדלק הגבוהה יותר.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

(גילוי נאות: אני משוחד, נוהג כרגע בגטס GLI)

אין בכלל מה להשוות גטס GLS ליאריס ישנה.

4 כריות אוויר (יותר מהיאריס), ESP (אין ביאריס), ABS, סאנרוף, חישוקים קלים 15" מקוריים, סטריאו עם שליטה מההגה, פנסי ערפל.. ועוד ועוד.

המנוע ביאריס מפיק 12.4 קג"מ ב4200סל"ד בעוד הגטס מציגה 12.8 ב3200סל"ד, בעיר היא תרגיש יותר זריזה.

מעבר לזה לקחתם את העניין של ה"לא חסכונית" רחוק מדי.

אני עם רגל מאוד כבדה על הגז, מוציא ממנה 1/12~1/13 במשולב. (ואני בספק שתנהגי כמוני, סביר להניח שתקבלי תוצאה יותר טובה)

כמה תוציא היאריס הזאת? נגיד 1/17 במשולב (ואני מאוד אופטימי), עם נסועה ממוצעת של 20K בשנה מדובר על הבדל של ~490 ליטר, שזה ~₪3600.

₪300 בחודש זה הרבה כסף, אין ספק, אבל זה בטח לא מה שהיה גורם לי לבחור ברכב זקן ב4~5 שנים, שמאובזר (משמעותית) פחות ובטיחותי פחות.

וכמובן עם ק"מ הרבה יותר גבוה.

בקיצור - אני לא נמנה על אלה שבונים מסגדים לרכבים יפנים ישנים.

כבר אמרתי שאני משוחד?

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

הבחור מעליי צודק.

הייתה לי גטס ואנשים עושים לה עוול, בגלל שנהגו בכל מיני רכבים שחוטים מליסינג/השכרה, שלא עשו להם הרצה מסודרת, טיפולים במרווחים ארוכים מדי וכו'.

לגטס נוצר שם של מכונית לא חסכונית בגלל המנוע 1.35 שהיה בעבר (2003 עד 2006).

אין שום סיבה לרכוש יאריס. המחירון שלה מנותק מהמציאות בכל מקום אפשרי. בכלל המחירון של רוב הטויוטות מנותק מהמציאות.

בדגם שבחרת בגטס אין בעיה בטיחותית. זה דגם מאובזר כהוגן - 4 כריות אוויר, ESP, ABS, והוא קיבל בדיוק כמו היאריס 4/5 כוכבים במבחני הריסוק.

אז כן, היאריס כנראה מעט חסכונית יותר, אבל היונדאי חדשה יותר ב3 שנים, התחזוקה של שתיהן זולה למדי (גם במורשה יצרן).

צריך לקחת בחשבון שברכב שמתקרב לגיל 10 יש סיכוי למצוא יותר בעיות כמו כל מיני דברים שהתייבשו או התיישנו במרוצת השנים, מאשר ברכב בן 6.

זה שהמנוע והגיר של הטויוטה אמינים זה לא מספיק, יש עוד מכלולים מסביב, ולאלו גם יש בלאי.

בגטס גם שילוב מנוע וגיר מאוד אמין.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
זו ההודעה הראשונה שלך בפורום וכבר יש לך נסיון ארוך עם מגיבים? :)

לפי השאלה נראה שיש כבר 2 רכבים מאוד ספציפיים על הפרק. היאריס נהנית ממוניטין אמינות טוב ומחירון מופרע ומופרך, אבל גם הגטס אמינה וגרסת GLS נדירה למדיי ומבוקשת מאוד, וכנראה גם שעולה פחות מהיאריס.

אני הייתי הולכת על הגטס. אין סיבה לשלם מחיר כ"כ מופרך על יאריס בת 10, כשאפשר לקנות רכב צעיר יותר שנותן לא פחות.

את צודקת בכך שנדיר למצוא את הגטס ברמת גימור של GLS , אני מחפשת את הרכב הזה ושיהיה במצב טוב כבר כמה חודשים. לכן אני שוקלת גם את הכיוון של הטויטה יאריס 2004 שמתאימה לתקציב שלי ורציתי לדעת אם יש כאן אנשים שיש להם או היה להם את הרכב או שהיה שיכולים לתת חוות דעת מקיפה על הרכב מבחינת חווית נהיגה? וצריכת דלק?

פורסם
(גילוי נאות: אני משוחד, נוהג כרגע בגטס GLI)

אין בכלל מה להשוות גטס GLS ליאריס ישנה.

4 כריות אוויר (יותר מהיאריס), ESP (אין ביאריס), ABS, סאנרוף, חישוקים קלים 15" מקוריים, סטריאו עם שליטה מההגה, פנסי ערפל.. ועוד ועוד.

המנוע ביאריס מפיק 12.4 קג"מ ב4200סל"ד בעוד הגטס מציגה 12.8 ב3200סל"ד, בעיר היא תרגיש יותר זריזה.

מעבר לזה לקחתם את העניין של ה"לא חסכונית" רחוק מדי.

אני עם רגל מאוד כבדה על הגז, מוציא ממנה 1/12~1/13 במשולב. (ואני בספק שתנהגי כמוני, סביר להניח שתקבלי תוצאה יותר טובה)

כמה תוציא היאריס הזאת? נגיד 1/17 במשולב (ואני מאוד אופטימי), עם נסועה ממוצעת של 20K בשנה מדובר על הבדל של ~490 ליטר, שזה ~₪3600.

₪300 בחודש זה הרבה כסף, אין ספק, אבל זה בטח לא מה שהיה גורם לי לבחור ברכב זקן ב4~5 שנים, שמאובזר (משמעותית) פחות ובטיחותי פחות.

וכמובן עם ק"מ הרבה יותר גבוה.

בקיצור - אני לא נמנה על אלה שבונים מסגדים לרכבים יפנים ישנים.

כבר אמרתי שאני משוחד?

האמת מילים כדורבנות נורא נהניתי לקרוא את הפוסט שלך...אני גם חושבת כמוך אין ספק שאתה מקבל תמורה מדהימה לכסף שלך כשמדובר ביונדאי גטס GLS אבל...כמו שאמרתי ל MIKA אני לא מוצאת את הרכב ברמת גימור של GLS ועברו המון חודשים...לכן התחלתי בימים האחרונים לשקול גם את הטויוטה יאריס.

• תוכן חדש...