Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4473 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה של הדיוט בנושא:

אז אני מבין שאמורה להיות הגדרה לכל אחת מהם - כך לדוגמה באוטו כתבו על הסיד-GT:

GT או הוט האצ'?

כנרמז משמה, הפרו היא יותר GT ופחות הוט – היא לא באמת מנסה להתחרות בפוקוס ST וחברותיה אלא פוזלת לכיוון הגולף GTI. כנראה שזה דווקא צעד חכם להציג משהו שהוא קצת יותר יומיומי ושימושי, אך מכיוון שאין לה עדיין את הליטוש שמגיע עם המסורת כמו בגולף, המחיר צריך להיות זול יותר.

אז במה ההבדל מתבטא? יש עוד הגדרות בעלי מאפיינים דומים?

.We apologise for the inconvenience

פורסם

הGT הוא סוג של טוררית מהירה ,רכב יחסית כבד וחזק בדרך כלל .שנהדר למרחקים ארוכים , ויש לו פחות מאפיינים של התנהגות ספורטיבית פרופר כמו היגוי סופר חד ומתקשר .

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם
הGT הוא סוג של טוררית מהירה ,רכב יחסית כבד וחזק בדרך כלל .שנהדר למרחקים ארוכים , ויש לו פחות מאפיינים של התנהגות ספורטיבית פרופר כמו היגוי סופר חד ומתקשר .

זה בדיוק העניין, שההגדרה שלך מתאימה יותר לרכב אמריקאי עתיר נפח וצילנדרים ולא לקוריאנית מוגדשת או ל-VW GTI.

פורסם

אפשר לומר שגולף GTI המציאה את ה"hot hatch", לומר עכשיו שהיא רכב GT לגיטימי ? ממש לא וגם לא מתקרבת לכך.

לומר שהקיה דומה יותר לרכב GT מאשר להאצ' ? הכתב ממש התחלק חזק.

GT=gran tourer/touring/turismo

זהו רכב ספורט מלא שמתאפיין בדר"כ:

מרכב קופה שתי דלתות.

מנוע חזק במיוחד.

יכולת שיוט במהירויות גבוהות ללא קושי.

בעל שני מושבים או חלוקת מושבים 2+2.

מה שבטוח זהו לא רכב להסיע את הילדים לגן.

צמד האותיות GT, זהו הצמד שעבר את ההתעללות הכי גדולה בתחום הרכב.

כיום מדביקים את הצמד הזה לשלל רכבים שלא עונים על המאפיינים המוכרים וגם לא מתקרבים אליהם.

הוא באמת חושב שצמד אותיות ירמז על מהות הרכב?

ואם כן, האם ford GT/Carrera GT/Ferrari GTO נכללות באותה הקטגוריה?

בכל מקרה,הייתי מפסיק לקרוא את הכתבות של אותו כתב.

.When a man opens a car-door for his wife, it's either a new car or a new wife

טבלאות השוואה לפולישים,פדים ועוד.

פורסם (נערך)

להכניס את הפרו סיד GT לקטגוריית מכוניות ה-GT זה חתיכת שדרוג. זו קטגוריה בה סדרה 6 היא רמת הכניסה בערך ואפשר למצוא בה מכוניות כגון CL של מרצדס (S קלאס קופה עכשיו), רולס רויס ריית' החדשה, פרארי FF ועוד.

זו או קיה פרו סיד GT? הבחירה באמת קשה :-)

Rolls-Royce-Wraith-0.jpg

עריכה אחרונה על ידי ch2856
פורסם

מבחינתי הלא מקצועית, הוט האצ', כשמה כן היא, האצ'בק משפחתית על סטרואידים. סליפרית כזו, זאב בעור כבש, כל מה שאני אוהב :) [מאזדה 3 MPS, פורד פוקוס ST ו-RS, גולף GTI].

GT זה רכב ספורט לכל דבר, בדיוק כמו שכתב DANI.E

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
אפשר לומר שגולף GTI המציאה את ה"hot hatch", לומר עכשיו שהיא רכב GT לגיטימי ? ממש לא וגם

צמד האותיות GT, זהו הצמד שעבר את ההתעללות הכי גדולה בתחום הרכב.

כיום מדביקים את הצמד הזה לשלל רכבים שלא עונים על המאפיינים המוכרים וגם לא מתקרבים אליהם.

כנ"ל הכינוי "ספורט":

מה הקשר בין ספורט לבין פיקנטו 3 דלתות (ידנית או אוטומטית)? העובדה שאין לה דלתות מאחור...???

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

רכב GT לא חייב להיות בעל 4 מושבים. ממה שאני יודע זה רכב קופה (2 דלתות), בדרך כלל הנעה אחורית, לא צריך להיות כבד ודי מהיר. דוגמאות: RX-7 (וגם ה8), טויוטה סופרה, אקורה NSX, ניסאן GT-R והסקיילין דור קודם, ב.מ.וו M3, מרצדסים קופה בגרסאות ספורט וכו'.

הוט האץ' זה רכב בעל 3 דלתות או חמש דלתות, הנעה קדמית לרוב, עם מנוע 4 צילינדרים מוגדש. (GTI, לאון קופרה, פוקוסים MAZDA SPEED 3 וכו').

אבל יש גם יוצאים מן הכלל כמו GOLF GTI R32 שהם עם האלדקס ומנוע 6 צילינדר.

פורסם

סלון/לימוזין/סדאן - רכב עם "תחת".

האצ'בק - בגז' עם דלת אחורית מתרוממת.

פאסטבק - כמו האצ', אבל הדלת מוארכת ונראית כמו "תחת" (ע"ע A7).

סטיישן/אסטייט - הארכה של הבגאז' עם דלת כמו של האצ'.

ספיידר/רודסטר - גג נפתח שמוסר לחלוטין מהרכב.

טרגה/CC - גג נפתח ממתכת.

קבריולט - גג נפתח מבד.

קופה - ברמת העיקרון, סדאן בלי דלתות אחוריות.

GT - grand tourer מכונית לנסיעות ארוכות, בדרך כלל כוללת סט-אפ של מתלים נוחים וכו'

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

יש יצרנית שגורמים לזילות של מושגים כמו קופה, GT וכד'. כל מיני הצ'בקים 3 דלתות שקורים להם קופה למרות שהם לא שכבו עם קופה על אותו דונם, כל מיני משפחתיות קטנות שבאות ברמת גימור GT - מסכן מי שיוצא עם אוטו כזה לטיול גדול כי מתלים לא מתלים, מנוע לא מנוע, סך הכל כמה קישוטים, רמת גימור ספורט על רכבים עם מנועים קטנים זה בכלל מצלחיק, ג'נטים 18" הופכים רכבים שלא נוחים גם ככה לכרכרות.

אבל העיקר למכור, מי שקונה אוטו שהוסיפו לשם שלו איזו מילה נחמדה שהם לא מבינים את המשמעות - זה מושך לקוחות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני בספק שאלי שאולי לא יודע מה זה GT, ולדעתי לקחתם את המשפט בצורה מילולית כשהכוונה לא הייתה כזו.

אני חושב שהוא התכוון לומר שהקיה פרו-סיד GT בעלת סט-אפ הרבה יותר קרוב ל-GT.

הייתם אמורים גם להבין את זה בעצמכם מהמשך המשפט שפות"ש לא טרח לצטט:

GT או הוט האצ'?

כנרמז משמה, הפרו היא יותר GT ופחות הוט – היא לא באמת מנסה להתחרות בפוקוס ST וחברותיה אלא פוזלת לכיוון הגולף GTI.

כנראה שזה דווקא צעד חכם להציג משהו שהוא קצת יותר יומיומי ושימושי, אך מכיוון שאין לה עדיין את הליטוש שמגיע עם המסורת כמו בגולף, המחיר צריך להיות זול יותר.

משמע היא לא מחודדת כמו המתחרות בגיזרת ההוט האצ'.

אין כאן שום העברה של הפרו-סיד GT מקטגוריית ההוט האצ' לקטגוריית ה-GT כמובן.

ולעניין הוט האצ' מול GT, ההוט האצ' לעולם תתבסס על רכב האצ'בק (מפתיע), עם שיפורים כאלה ואחרים, מנוע גדול וחזק יותר, מתלים קשיחים יותר, למעשה ניתן להתייחס להוט האצ' כאל תת-דגם של הדגם שעליו הוא מתבסס.

ה-GT בד"כ אינן מתבססות על רכב קיים ואינן גרסאות חזקות יותר, בד"כ אם הם מתבססים על אותה שלדה כמו רכב אחר זו תהיה גרסה פתוחה/סגורה של ה-GT.

מדובר באופן כללי על מכוניות שמתבססות על הקיים (שלדה, פח, עיצוב, פלסטיקה, מנועים, תיבות הילוכים) עם שיפורים היכן שניתן כאשר הבסיס היה בד"כ מוכוון לקהל הרחב ולא לגירסת הביצועים, מול רכב שתוכנן מ-0 או קרוב לכך.

אגב זה הלינק לכתבה המדוברת

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

נעשה פה קצת מישמש....

רכב GT- רכב בעל מימדים נדיבים יחסית, מנוע עתיר ביצועים ומאפיינים ספורטיבים כאלה ואחרים שהמטרה העיקרית שלו- יכולת כיסוי מרחקים גדולים במהירות ונוחות כאשר ברוב המקרים משייכים לקטגוריה רכבים שהינם 2 דלתות.

דגמי רכבים בקטגוריה- פרארי 599 ו-612, מזראטי גראן טוריסמו, ב.מ.וו סדרה 6, מרצדס CL וכדומה.

הוט האץ׳- רכב במרכב 2 קופסאות (האצ׳בק) בגירסה ספורטיבית.

דגמי רכבים בקטגוריה- גולף GTI, אופל קורסה OPC וכו׳.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
אני בספק שאלי שאולי לא יודע מה זה GT, ולדעתי לקחתם את המשפט בצורה מילולית כשהכוונה לא הייתה כזו.

אני חושב שהוא התכוון לומר שהקיה פרו-סיד GT בעלת סט-אפ הרבה יותר קרוב ל-GT.

הייתם אמורים גם להבין את זה בעצמכם מהמשך המשפט שפות"ש לא טרח לצטט:

משמע היא לא מחודדת כמו המתחרות בגיזרת ההוט האצ'.

אין כאן שום העברה של הפרו-סיד GT מקטגוריית ההוט האצ' לקטגוריית ה-GT כמובן.

ולעניין הוט האצ' מול GT, ההוט האצ' לעולם תתבסס על רכב האצ'בק (מפתיע), עם שיפורים כאלה ואחרים, מנוע גדול וחזק יותר, מתלים קשיחים יותר, למעשה ניתן להתייחס להוט האצ' כאל תת-דגם של הדגם שעליו הוא מתבסס.

ה-GT בד"כ אינן מתבססות על רכב קיים ואינן גרסאות חזקות יותר, בד"כ אם הם מתבססים על אותה שלדה כמו רכב אחר זו תהיה גרסה פתוחה/סגורה של ה-GT.

מדובר באופן כללי על מכוניות שמתבססות על הקיים (שלדה, פח, עיצוב, פלסטיקה, מנועים, תיבות הילוכים) עם שיפורים היכן שניתן כאשר הבסיס היה בד"כ מוכוון לקהל הרחב ולא לגירסת הביצועים, מול רכב שתוכנן מ-0 או קרוב לכך.

אגב זה הלינק לכתבה המדוברת

נראה לי שאתה לא הבנת את הכוונה שלו.

הוא עושה הבחנה מאוד ברורה בין הוט האצ׳ (ומכניס לקבוצה רכבים כמו הפוקוס st) לעומת קבוצת הgt (ומכניס לקבוצה את הgti).

את הפרו סיד בחר לכלול בקבוצה השניה.

• תוכן חדש...