Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4482 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

החלטתי לרכוש רכב עירוני , התחלתי לחפש רכב מתאים וביתנים אני די מאוכזב, יכל להיות שאני לא בכיוון.

אני מחפש רכב חסכוני לאדם אחד לנסיעה יום יום (5 ימים בשבוע) לעבודה מרמלה לראשל"צ (עם גיחה לכביש המהיר) .

לא צריך תא מטען, שקית האוכל שלי תיכנס יפה מאוד גם בסלון.

אני מחפש גיר אוטומטי אך מוכן לשקול גם ידני .

התנאי לרכישת גיר ידני הוא מושב נוח ותומך בגב. אני סובל מפריצת דיסק , כל מעבר הילוך מורגש בגב התחתון

אם המושב נוח ותומך,אני מאמין שיהיה בסדר ואוכל להסתדר עם הכאב.

בכל רכב מיני שמצאתי עד כה ,מבליטים את כניסת ה USB במערכת השמע ,כאילו מדובר בפליאת העולם.

יש לי רדיו דיסק מצוין שכולל כניסת USB,AUX , אחליף את הרדיו דיסק ברכב וארכיב את שלי, רכב שבו לא ניתן להחליף,פשוט לא אקנה .

דיבורית בלוטוס מצד שני היא סוג של אבזור בטיחות כי היא מאפשרת לענות לטלפון ללא ניתוק הידיים מן ההגה, רכב המיני היחיד שמצאתי שיש לו בלוטוס עם שליטה מן ההגה הוא יונדאי I10 (אולי יש רכבים נוספים אך טרם מצאתי כאלה ).

כיוון מושב למרחק ולגובה וכיוון ההגה למרחק לא מגיעים כסטנדרט, סך הכל זה מוסיף לנוחות הנהג ו :roll:

איתות במראות או פסים בצבע הרכב, לא מעניינים אותי, הנהג יושב בתוך הרכב, פנים הרכב וסביבת הנהג הם החשובים

העיצוב החיצוני לא אמור לעניין את הנהג, אותי בכל זאת הוא לא ממש מעניין .

חשוב לי שהרכב יפגין אמינות גבוהה, לא אתקרב לרכב צרפתי המכונאים בארץ פשוט לא יודעים לטפל ברכבים אלה וחבל.

רכבים גרמניים יקרים לטיפול וביטוח (מניסיון) ,אולי בקבוצת המיני יש יוצאים מן הכלל .

לא מחפש רכב חדש ,רכב בן שנה-שנתיים בהחלט מתאים בתנאי שלא התעללו בו .

תקציב-50 אש"ח

אשמח לעזרה בנושא

תודה רבה

הכל יחסי בעולם...

פורסם

אם כך אתה בבעיה,היום בכול רכב מיני יש מערכת מובנת.

סליחה,אבל זאת ממש סיבה טיפשית לא לקנות רכב.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יש מעט מאוד רכבי מיני אוטומטיים בתקציב שלך. למעשה יש אחד וחצי - יונדאי i10 מהדור הקודם ומעט מאוד קיה פיקנטו.

במקרה של ה-i10 אכן אפשר להחליף את מערכת השמע, אבל אין בלוטות' (בלוטות' יש רק בגרסת ה-1.25 ליטר של הדגם החדש, שיקרה מהתקציב שהגדרת בצורה משמעותית).

במקרה של הפיקנטו קצת יותר קשה להחליף את המערכת המקורית בפאנל 1DIN סטנדרטי בגלל המבנה. קשה אבל אפשרי, הכל אפשר. הכל גם שאלה של כסף.

לדעתי אתה באמת לא בכיוון. תבדוק מכוניות כמו דייהטסו סיריון או סוזוקי ספלאש.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

העניין של ה USB לא מפריע כמו אי הנוחות בזמן הנהיגה .

אם אוותר על גיר אוטומטי ,ההיצע יגדל ?

אם אעלה סגמנט לכיוון הסופר מיני, אצטרך להתפשר על גיל הרכב , אופציה פחות רצויה אך אפשרית.

אם ישנה סופר מיני שיש לה את כל הכיוונים של המושב וההגה, אשמח להמלצה

הכל יחסי בעולם...

פורסם

מצטער חביבי,

הדרישות שלך קצת מוזרות בעיניי, אתה שם דגש על דברים די שטותיים ומלא בדעות קדומות.

את הטויוטה אייגו תקנה ואת ה-107 לא? למה? כי אחת צרפתית ואחת יפנית? הרי ידוע שזהו אותו רכב בדיוק.

למה כל כך חשוב לך שתהיה אפשרות להוציא את הרדיו ולהכניס את הרדיו שלך? אם אתה לא מתכנן שדרוג סטריאו משמעותי זה חסר משמעות.

למה אתה לא יכול להתקין ב-150 ש"ח דיבורית BT מעולה? אתה מתקין את הפקד שליטה מול העיניים וזה בטיחותי באותה מידה כמו שליטה מההגה.

באשר לכיוון ההגה והמושב - אני יודע שבשיטיגו יש אופציה במושב - לא יודע באחרות, בכל מקרה ב-50 אין לך הרבה אופציות פרט לאלטו.

תקנה סופר מיני משומשת ישנה יותר - אולי תקבל את מה שתרצה.

פורסם

ידידי, אפשר לשאול למה אתה קורא לדרישות שצייתי, "דברים די שטותיים" ?

לכל אחד דרישות משלו, לאחד הן חשובות יותר ולאחר הן חשובות פחות, אני מאמין שיש שפה נאותה יותר להביע את עמדתך לכאן או לכאן.

לעיניינו, ציינתי עובדה לגבי הסטריאו, אם יש לי משהו ביד (רדיו דיסק משוכלל שכולל את הכניסות השונות) אני לא רוצה לקנות משהו שכולל את אותו הדבר.

לגבי שני הדגמים שציינת, המידע חדש עבורי ומאוד חיוני, תודה רבה.

לגבי הצבת הפקד מול העיניים, תודה על הרעיון.

לגבי המבחר, ציינתי שאני לאו דווקא מחפש רכב חדש , אני חושב שרכב מקבוצת מיני יענה על דרישותיי ואין לי צורך ברכב יותר גדול\יותר מרווח\פחות חסכוני בדלק

כמו כן, ציינתי שאני מוכן לרכוש רכב עם גיר ידני בתנאי מסוים (אותו גם כן ציינתי).

אם ישנם רכבים ש"נופלים בין שתי הקבוצות" אודה לאזכור אודות רכבים אלה.

הכל יחסי בעולם...

פורסם

רכב מיני בד"כ יעביר את כל המהמורות בדרך - ישירות לגב שלך. דיבורית בלוטות' שיהי לך נוח לשלוט בה תוכל להתקין בכל רכב, ובדגמים בהם אין מערכת מובנה תוכן להתקין רדיו דיסק עם איזה כניסות ויציאות שתרצה.

לדעתי אתה צריך להתרכז ברכב שנוח לישיבה ונסיעה ואח"כ לבדוק את האבזור שבד"כ ניתן להתאמה בכמה מאות שקלים.

דווקא יתכן שתמצא שרכב משפחתי, למרות "בזבזנותו" יהיה לך הרבה יותר נוח לנסיעה, ויהיה שווה את ה"קנס" של אחזקה יקרה יותר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

שמח שיש פתרון לדיבורית, לפעמים יש שיחות חשובות שאני נמנע מלענות בזמן הנהיגה בגלל הסיכון הבטיחותי שבפעולה זו .

רכב משפחתי נוח מאוד שישנו במשפחה עונה על השם אוקטביה . הרכב המשפחתי משמש אותנו בסופי השבוע .

הרכב שאני מחפש צריך להיות זול לאחזקה ונוח לנסיעות יומיומיות לעבודה (חצי שעה ביום סה"כ) .

קרוב לוודאי שהכיוון הוא סופרמיני חסכונית ולא מיני

הכל יחסי בעולם...

פורסם

על הפיקנטו לא הייתי ממליץ. הבנתי שהיא לא נוחה לנסיעה. למרות כל זאת, עד כמה שידוע לי, יש לה הגה שמתכוונן גם לגובה וגם לעומק, ומושב נהג גם לגובה וגם לעומק. (כמובן) יש שליטה במערכת הרדיו מההגה, אבל לא נראה לי שיש בלוטות' מההגה בדגם הבסיס הידני.

הגיר האוטומטי לא חסכוני בכלל, וגם הידני לא כזה חסכוני.

אולי זה כן רעיון טוב להסתכל על צרפתיות? שמעתי שלהם יש מתלים הרבה יותר נוחים. במיוחד בישנות יותר, כי בחדשות הם "יישרו קו" עם הגרמניות שאוהבות מתלים נוקשים.

פורסם
על הפיקנטו לא הייתי ממליץ. הבנתי שהיא לא נוחה לנסיעה. למרות כל זאת, עד כמה שידוע לי, יש לה הגה שמתכוונן גם לגובה וגם לעומק, ומושב נהג גם לגובה וגם לעומק. (כמובן) יש שליטה במערכת הרדיו מההגה, אבל לא נראה לי שיש בלוטות' מההגה בדגם הבסיס הידני.

הגיר האוטומטי לא חסכוני בכלל, וגם הידני לא כזה חסכוני.

אולי זה כן רעיון טוב להסתכל על צרפתיות? שמעתי שלהם יש מתלים הרבה יותר נוחים. במיוחד בישנות יותר, כי בחדשות הם "יישרו קו" עם הגרמניות שאוהבות מתלים נוקשים.

לאדון השואל ולמגיבים- הויכוח של הצרפתיות מול השאר הוא דיי מיותר. כל רכב הוא אחלה בפני עצמו, צריך פשוט לבדוק את היתרונות מול החסרונות שלו ביחד למה שאתה רוצה כמובן. נראה לי חבל לפסול רכב כזה או אחר רק כי הוא צרפתי או יפני. אבל זאת דעתי.

בכל אופן , חייב לא להסכים איתך בנוגע לנוחות הנהיגה. הפיקנטו היא מהנוחות יותר ביחס לשאר המכוניות מיני, אבל הכי טוב שהבחור ייקח לנסיעת מבחן וירגיש את זה בעצמו. ובנוגע לחסכוני אני קראתי בכתבה שאומרת שהיא חסכונית יותר בהשוואה ליונדאי החדשה שהוציאו בצורה משמעותית ובטוח יש עוד השוואות מבחינת צריכת הדלק.... שיהיה בהצלחה.

פורסם

אוף טופיק - פות"ש, אם כל העברת הילוך מפעילה לך כאבים בגב אני מציע שתיגש מהר לטיפול כי הבלט\פריצה פעילים אצלך וזה לא מצב שגרה גם למי שסובל מזה שנים.

מנסיון.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
אוף טופיק - פות"ש, אם כל העברת הילוך מפעילה לך כאבים בגב אני מציע שתיגש מהר לטיפול כי הבלט\פריצה פעילים אצלך וזה לא מצב שגרה גם למי שסובל מזה שנים.

מנסיון.

רציתי גם להתייחס לזה. צודק לגמרי. זה לא הגיוני כל כך לנהוג ככה.

• תוכן חדש...