Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4423 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה ז"א שימס? כדי לפצות צריך פלטה גדולה בצורה של האטם ראש, או אטם ראש עבה יותר, לא? לא כ"כ הבנתי את עניין השימס.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

• תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הבנתי!

תודה רבה, אעביר את המידע הלאה.

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

ארז, אומנם אינני מומחה בשיפוץ מנועים אבל דבר או שניים למדתי בחיים בנושא שיפוץ ראשי מנוע.

אם הנחיית ייצרן הרכב למידת מינימום היא 132.6 מילימטר ומשפץ מנועים אומר לך שמותר לרדת גם מתחת לזה אז תברח וחפש ראש מנוע אחר.

ירידה ממידת מינימום מקטינה את נפח חלל תא השריפה דבר שיוביל ללחץ דחיסה גבוה יותר. מעבר לזה יש עוד מספר בעיות שנדבר עליהם במידה ותחליט ללכת

על ראש במידה קטנה מהנדרש.

איזה כייף לי :)

פורסם

חלק מהיצרנים נותנים מקטים שונים לאטם ראש מנוע בהתאם לעובי האטם הנדרש (מודדים אחרי חריטה ורואים כמה צריך ״להשלים״).

אז כן, יש אטמים במידות שונות, אולי לא ב vw אבל קיים בהחלט.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לא בדקתי אם VW מוכר אטמים בעוביים שונים אבל בהחלט לא אטם שאמור לפצות על 2-1 מילימטר חוסר.

בדרך כלל האטמים מגיעים בעובי מקסימלי של 0.4 מילימטר מהעובי המקורי בקפיצות של 0.1 מילימטר.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדיין בתהליך, חשבתי לעדכן בסיום אבל יאללה נזרום.

השיפוץ בוצע בהצלחה, הבעיה המקורית כמובן נפתרה, אבל היו (עדיין יש) כמה בלת"מ-ים ותוצרי עבודה כזו שצריך לטפל בהם.

1. היה לי דיון ארוך עם המוסכניק שלי ועוד אחרים, לגבי הלחץ במערכת הקירור, האם צריך להיות ובעיקר כמה. המוסכניק שלי חושב שיש המון לחץ במערכת, גם אני חושב, אבל מדידה "ביד" לא סיפקה אותי. תרם לתחושה הבלת"מ הראשון אחרי ההרכבה, מיכל עיבוי נסדק. הורכב אחד חדש ובמקביל הוזמן אחד של FEBI מקורי מEBAY. הבלת"מ השני שהחשיד לחץ הוא היסדקות הדוד הימני של הרדיאטור. בדיעבד יש הסבר הגיוני לשניהם.

בניתי ממכסה מיכל עיבוי ישן שיש לי מכסה עם ניפל, אליו חיברתי 2 שעוני לחץ שונים על מנת למדוד את הלחץ במערכת הקירור. המקס' שנמדד הוא 0.7 באר. מכיוון שהיצרן מגדיר מכסה שעומד בלחץ 1.2-1.5 באר, אני חייב להסיק שאין לחץ חריג במערכת הקירור. כך או כך כנראה שמחר אעשה בדיקת לחץ הפוך על מנת להיות בטוח (כנראה שתהיה מיותר אבל.... לא כואב לעשות).

הסבר לחשדות: המיכל עיבוי היה בן שנה, החליף אח תאום שלו שהוחלף שנה קודם לכן והתנפח למימדים חריגים. איני יודע מאיזה תוצרת היו שניהם (היתה עליהם חותמת BP) אבל ברור שהם כנראה זבל כלשהו, ולכן הזמנתי אחד מקורי מחו"ל.

הדוד הימני של הרדיאטור נסדק, בחיבור של הצינור העליון שלו. בחינה מדוקדקת הראתה כי כאשר מוציאים את שני המאווררים, בגלל חוסר במקום הצד הימני דוחף את הצינור העליון של הרדיאטור, ואם הצינור העליון לא מפורק מהרדיאטור אז הסדק שנוצר ומיקומו הופכים להיות נורא הגיוניים (זה שהדוד בן 18 שנה גם תורם למסקנה).

2. בלת"מ שני לא היה ממש בלת"מ, אבל המוסכניק שלי החליט שהרדיאטור צריך פירוק וניקוי. זרמתי איתו כי זה לא יכול להזיק, אולי אף לתרום כי אני מתכוון להשקות את האוטו ב-G12. כנראה שבלת"מ זה גרר את סדיקת הדוד הימני, למזלי הצלחתי להשיג אחד חדש (טרם הורכב), התיקון המקומי שעשיתי לדוד הישן כרגע מחזיק טוב בופן מפתיע אז אני ממתין עם זה לכשתהיה לי קריזה לכך.

3. כרגע אני חש בצלצולים במנוע בטמפ' גבוהה, כמובן שזה לא מפתיע כי יחס הדחיסה עלה, וכמובן כיוון ההצתה השתנה לגמרי במהלך הפירוק. המנוע סובב כמה פעמים וכן המפלג פורק. מחר נעשה כיוון נוסף, וכנראה אחפש בב"ש למוסך בו יש סטרובוסקופ על מנת לעשות כיוון מדוייק יותר.

בפעם הקודמת ביצע את הכיוון בהצלחה יתירה חברנו מהפורום יקיר (ba323f) בסגרת עבודתו במוסך בב"ש, אולי גם הפעם המשימה תועבר אליו.

4. יש לי קצת זיופים במנוע, וקרטועים בין מהירות 60-80 קמ"ש (ורק שם). לא ברור ממה זה נובע עדיין, מרגיש כמו בעיית הצתה. נראה אחרי הכיוון הצתה.

5. אני חושב שיחידת ההזרקה שלי צריכה איזשהו כיול לסל"ד סרק, או כיול באופן כללי. כרגע האוטו מתנהג כמו מזדה קרה, בהתנעה הוא עף ל-1500 סל"ד, ובחום יורד ל-1000 סל"ד, לפעמים נשאר באיזור 1200 סל"ד. אני זוכר סל"ד יציב של 800, ולמרות שלפי הספר ההתנהגות הזו לא נראית חשודה, ואף תקנית, אני מרגיש שמשהו שם לא מכוון טוב. בעבר בהתנעה קרה הרכב היה מתחיל ב-1200 סל"ד ואז יורד לאיזור ה-800.

זהו לבינתיים.

פורסם

כמה גילחו מהראש ? מהי המידה הסופית של גובה ראש המנוע ?

לחץ הדחיסה גדל השאלה הנשאלת בכמה (ניתן לחישוב).

ניסית לעבור לדלק באוקטן גבוה יותר ?

פורסם

הי ארז, סטרובוסקופ אני יכול להשאיל לך, רק שאני גר במרכז וזה קצת רחוק. אם תגיע לאיזור המרכז, אתה מוזמן.

איך ביצעת תיקון לסדק בדוד הרדיאטור באופן שיחזיק? ואיפה מצאת דוד חדש?

תודה.

פורסם (נערך)

מרק: האמת אין לי מושג, אני מפחד לשאול :-) אני מעריך שלפחות 1 מ"מ. הקיט ששומש מתוצרת victor reinz מק"ט 02-28290-05, שם מצויין שהאטם בעובי 1.75 מ"מ. אני מעריך שעובי הראש עומד על 130 מ"מ.

(ד"א, מכיוון שהיתה לי טעות במדידה שחזרה על עצמה, עם פספוס קבוע של 16 מ"מ ניגשתי לקליבר שלי והבנתי שהסתכלתי על קצה המתכת ולא על השנתה שמראה את ציון המידה, יצאטי טמבל).

פחות חשוב לי חישוב לחץ הדחיסה כי אני מרגיש שהמנוע עובד כפי שהיה, הצלצולים הועלמו יפה ע"י כיוון הצתה, שכרגע נמצא במצב טוב אך לדעתי עדיין לא אופטימלי. בנוסף אורב לפתחי גם כיוון מערכת ההזרקה, אבל זו סאגה משלה עם השלכות מהעבר ולדעתי מצריכה שרשור חדש באם מישהו יחפש מידע על הזרקה זו.

בוקי - תודה רבה על עזרתך, מהיכן אתה? יוצא לי להגיח למרכז בערך אחת לחודש, מי יודע אולי בסוף נמצא הזדמנות (אם לא אסיים זאת קודם). הומלץ לי ע"י מס' אנשים לבצע בעצמי את הכיוון, ע"י ניסוי ותהייה, תוך כדי נסיעה ולמצוא את הנק' המיטבית. אני יודע מה לעשות אבל אני מטיל קצת ספק ביכולותיי למצוא את הנק' האופטימלית ללא עזרה "מדעית" כמו מכשור וסטרובוסקופ.

הסדק בדוד: פירקתי, ניקיתי ייבשתי, ומרחתי עם האצבע מהסיליקון הנפלא של victor reinz, אני עדיין בודק כל יום ומסרב להאמין אבל פשוט לא נוזל כלום. סיליקון פסיכי יש להם, בכל מקרה יש לי דוד חדש בבגאז' שממתין לזמנו ולקריזה שלי (אולי כשיגיע המיכל עיבוי של FEBI אטפל בשניהם).

כפי שרשמתי בשרשור ההוא, אין תחליף לקשרים ונסיון של בעל מקצוע. 2 טלפונים (אולי לבני דודנו?) ולמחרת חיכה לי דוד חדש חדש :-)

עריכה אחרונה על ידי erezfed

פורסם

רק רציתי לשתף שהיום קניתי G13 מצ'מפיון במחיר שערורייתי של 97 (!!!) ש"ח לבקבוק.

זה המחיר בכל המוסכים אני מניח.

לא מצאתי חנות (סטייל הפרסי וכו') פה בב"ש שמוכרת את זה.

קשה לי לשבת מרוב כאבים ...

• תוכן חדש...