Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4424 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

כאמור, לאחרונה בהתנעה קרה, אחרי לילה או כמה שעות שהרכב נח, יש לי קרטוע מוזר מהמנוע, שחולף אחרי כדקה-שתיים.

אני לא יודע מהיכן זה צץ פתאום, במהלך הקרטוע המנוע נשמע מוזר, שומעים זאת בעיקר מהאגזוז, ואם אנסה לנסוע כך יש חוסר יציבות, מנוע לא עובד עגול וגם חסר כוח. הסל"ד דוקא נותר יציב כרגיל, לכן אני נוטה לשלול הצתה לקויה/הזנת דלק באחד הצילינדרים.

אחרי דקה-שתיים הוא חוזר להשמע כרגיל והכל בסדר ותקין, עד להתנעה הקרה הבאה.

צילמתי סרטון של התופעה , הוידאו מיותר האודיו חשוב, אפשר להאזין טוב (אוזניות) ולשמוע את הקרטוע. בשניה 40 ובשניות האחרונות של הסרטון שומעים את המנוע חוזר לעבוד "עגול".

שבוע שעבר החלפתי פילטר דלק, חשבתי שהוא סתום. מסתבר שהוא לא הגורם לבעיה.

מצתים הוחלפו לפני כחצי שנה.

אשמח לשמוע רעיונות והצעות מה לבדוק ומה לעשות על מנת להבין מהיכן הבעיה נובעת ולתקן את זה.

http://www.youtube.com/watch?v=D7UvVX_M_XA

עריכה אחרונה על ידי erezfed

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

• תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

חברים, אין לאף אחד רעיון ? גם ניחוש מושכל יכול לעזור.

לדעתי, העניין קשור לשסתומים, למרות שלא ברור לי למה ההתנהגות הזו, בזמן הפעולה הלא-עגולה של המנוע אני חושב שיש גם רעשי תקתוק של השסתומים, תקתוק חזק מהרגיל, שכמובן גם הוא נעלם כלא היה אחרי 1-2 דקות.

נורת לחץ שמן לא דלוקה, לפני כמעט שנתיים היה לוקח לה חצי דקה להיעלם, הרכב עבר ניקוי קרטר וניקוי משאבת שמן (במוסך) ומאז היא נעלמת מיד בהנעה.

הרכב סועד פילטר שמן מקורי ושמן LM האפור מתוסף MOS2.

הגיוני שהגורם הבעייתי פה הוא השסתומים? אולי המרימים ההידראוליים משפיעים פה? כרגע לדעתי אני בדרך ל FLASH מנוע.

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

אהלן ארז,

קשה לי לזהות שהקרטוע ברכב שלך נעלם, מכיוון שרעש הדפיקות נשמע גם לאחר שנייה (40).

תנסה לתאר במדויק, איך הרכב מרגיש בשניות הראשונות לפעולתו.

הרעש ששמעתי בסרטון, מזכיר לי רעש של דפיקת אגזוז בשלדה עקב תושבות אגזוז עייפות.

ברור לי שזה לא הגורם לבעייתך, אבל זה מונע ממני לשמוע רעש חריג אחר.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

היי אופיר, וכולם :-)

אכן בשניה 40 הקרטוע נפסק ל-2 שניות אך חוזר.

האמת התעכבתי עד עכשיו כי רציתי להוסיף תגובת "התקלה נפתרה" אך לצערי היא לא.

בבחינה מקרוב שמעתי את מנוע הצעדים (ISC) "נלחם" על איזה מיקום הוא צריך להיות, מהר הנחתי שזה הוא והחלפתי אותו בנוסף ששכב אצלי באוטו כבר כמה שנים, הבעיה נפתרה ליום יומיים, וכעת חזרה בגדול.

מה שאני מרגיש (כעת כבר ליותר מדקה שתיים, ממש עד שהמנוע מתחמם) זה קרטוע רציני, הרכב רועד, סל"ד קצת לא יציב (ממש קצת) ועדיין רעש תקתוק נוראי. בסרק הסל"ד קצת גבוהה, 1200 סל"ד, לא אופייני לרכב כשהוא חם (בד"כ עומד על 800 סל"ד). כרגע גם אין הגברה טורים בהפעלת מזגן, אבל זה בגלל שהרכב נכנס למוד חירום כלשהו (מוכר לי מתקלה קודמת). אם אני מנסה קצת "לאמץ" את המנוע אני שומע מעיין פיצוצים קטנים שמזכירים בק-פייר, אבל הם לא. ייתכן ואלו נגרמים משריפת דלק בסעפת יניקה?

סרקתי לתקלות ומצאתי:

[left]Address 01: Engine
  Controller: 8A0 907 311 AE
  Component: 2,0l R4 MONO 1.2.3  D8B
  Coding: PMC 02
3 Faults Found:
00516 - Closed Throttle (Idle) Position Switch (F60)
           30-00 - Open or Short to B+
00515 - Camshaft Position (Hall) Sensor (G40)
           03-00 - No Signal
00282 - Throttle Position Actuator (V60)
           27-10 - Implausible Signal - Intermittent
Readiness: N/A
[/left]

תקלה שניה לא רלוונטית (מנוע כבוי).

מכיוון שהתקלה חוזרת על עצמה עם שני מנועי צעדים שונים (שנראים כמתפקדים תקין) אני מניח שהתקלה השלישית היא תוצר של הראשונה, או אולי להיפך?

האם התקלה הראשונה מעידה על חיישן מצב מצערת תקול?

אבדוק באוטודאטה מה הרוטינה לבדיקתו, אשמח לשמוע דיעות בעלי ידע כאן.

תודה.

פורסם

לדעתי אתה בכיוון הנכון (נשמע כמו זיוף שמזכיר לי שסתומים שלא מתפקדים טוב).

יש רכבים שיש להם שסתום חד כיווני בתוך סנן השמן שמטרתו למנוע ריקון השמן וחזרתו לעוקה.

בשלב ראשון הייתי מחליף את סנן השמן ועושה טיפול קטן (שמן+סנן שמן) ורואה אם זה משפיע בדרך כלשהי על התקלה הזו.

לא שולל לפתוח שוב את הקרטר ולראות מה מצב הבוצה\לכלוך ברישתית של משאבת השמן.

אם אפשר, הייתי בודק לחץ שמן עם שמן מכאני חיצוני לראות שהכל תקין.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לפי הקוד תקלה הראשון שלך,ן.

חיישן הסרק שמופעל ע"י סגירת מעגל, בין המצערת למנוע הצעדים שלך אינו תקין. מכאן שמנוע הצעדים אינו יכול לתפקד.

במנוע הצעדים ברכבך יש מין בוכנה, שבקצה שלה יש חתיכת מתכת. כאשר המצערת סגורה, אז המנוף של כבל הגז אמור לגעת בבוכנה של מנוע הצעדים ולסגור מעגל שידווח ל ECM שאתה במצב סרק.

כשהתופעה שתיארתי למעלה לא מתרחשת, אז מנוע הצעדים אינו מתפקד כראוי.

בפאסט 94 שלי זה קרא לי פעם, לאחר שסתם שיחקתי משעמום עם המתיחות של כבל הגז. גרמתי לכך שהמנוף של כבל הגז לא הצליח לגעת כראוי במנוע הצעדים, ואז האוטו שלי גם קצת השתגע בסרק.

במקרה שלך, קשה לי להאמין ששיחקת משעמום עם כבל הגז :) אך יכול להיות שישנו לכלוך או ג'יפה שמונעת ממנוף כבל הגז לסגור מעגל עם מנוע הצעדים.

תנסה לנקות אותו קצת ולעבור עם ניר ליטוש סופר עדין, כנ"ל גם על החתיכת מתכת של מנוע הצעדים.

התקלה השלישית שלך היא חיישון מצב מצערת, שגם הוא בעל השפעה רבה על תפקוד המנוע. זה בעצם חיישן המבוא של המערכת, שמשדר לה מה כמות הדלק שעליה להזריק.

האם יש לך בית מצערת קומפלט חלופי, שאתה יכול להתקין אותו?

פורסם

בהחלט יתכן כי ישנה תקלה בחיישן CTP (חיישן מצערת סגורה), החיישן מתפקד כמו מיקרוסייץ, וסוגר מעגל כאשר המצערת סגורה לגמרי.

החיישן יכול לצאת מפעולה ולא לתפקד במצב שבו משחקים עם בורג גובל סגירת פרפרית מצערת, מתיחת כבל גז למצב שבו המצערת לא נסגרת עד סופה וכד.

בהחלט תקלה בCTP תגרום למנוע הצעגים להשתגע או לא לתפקד בכלל.

הקוד תקלה הראשון כניראה גורם לתקלה השלישית.

הקוד תקלה השני לגבי חיישן קאמשפט, יתכן והמגע רופף בקונקטור, או שניתקת את הקונקטור בזמן שהסוויץ פתוח.

בכל מקרה תבדוק בספרות על בדיקת CTP, ואני חושב שלפני כמה שנים טובות הייתה לך בעיה הקשורה למצערת.

פורסם (נערך)

שניכם צודקים מאוד. לא אכריז שהבעיה נפתרה אלא רק בעוד יום יומיים של בדיקות, אבל אכן זה מה שקרה. המנוע צעדים החדש לא נתן את האות הנכון ( עד 1 אוהם) במצערת סגורה, אלא התנגדות משתנה וקצת יותר גבוהה, לעיתים הציג נתק ( ומכאן השגיאה לגבי מנוע מחובר לB+), החזרתי את המקורי והוא מתפקד סבבה. ממה התחילה בכלל התקלה? הפרפרית לא היתה נסגרת עד הסוף, ולא הגיעה למצב ״סרק״, כי הכפתור במנוע צעדים לא נלחץ, מצד שני חיישן מצב מצערת רואה שהוא במצב שמתאים לסרק, ולכן הרכב השתגע. מסיבה לא ברורה הכבל גז מנע מהפרפרית להסגר עד הסוף. אני לא זוכר מתי שיחקתי עם הכיוון שלו, אבל זה חייב להיות רק אני אז אין את מי להאשים.

כרגע הרעיון של פלאש מנוע יורד מהפרק, למרות שכבר קניתי. על הדרך החלפתי צינורות דלק יבשים והצצתי בראש. לא נראה לי שיש עניין לפלאש פה, ראו תמונות וחוו דיעה y7y8ebu2.jpgypeme9e5.jpgu7a2edu2.jpg8yzaqeta.jpg6upejary.jpgyme4e2yz.jpg

יקיר- שים לב שכתבתי שתקלה שניה לגבי חיישן קאמשפט לא רלוונטי. התקלה הזו תמיד תופיע אם הרכב לא מונע …

איציק- מערכת השמן שלי תחת

מעקב. הפילטר שלי מותקן ככוס אנכית ( לא מתרוקן בכיבוי) והקרטר ומשאבה עברו ניקיון , עם זאת אני כבר לא בטוח שאכן הרעש שאני שומע הוא שסתומים, אעקוב ואם צריך אבדוק אצל בעלי מקצוע.

פורסם

ד.א ארז, במנוע שלי שהוא כמעט תאום לשלך, לא קיים חיישן קאמשאפט. אלה רק חיישן קרנק, שממוקם על גבי המפלג, שמונע ע"י גל עזר שמניע בין השאר גם את משאבת השמן.

פורסם

טוב, לצערי ה-IDLE עובד טוב, והוא לא הגורם לבעיה.

עוברים לדגש של איציק. שלב ראשון הוא לעשות פלאש למנוע, קניתי פלאש של gunk (מוזר שרשום על האריזה שהוא מבוצע על מנוע קר, למשך 5 דקות).

מכיוון שהמנוע שלי די נקי, אני לא חושש לעשות זאת, מה גם שלא נראה שיש לי גישה לשסתומים בלי הורדת ראש מנוע. אני צריך ללמוד עוד את הנושא כדי להבין את מבנה השסתומים והמנוע אצלי.

פורסם

טוב, אז הפלאש מנוע לא עזר ;-( התייעצתי עם המוסכניק שלי והוא נתן לי תוסף שאמור לעשות את העבודה, טרם ניסיתי אותו מכיוון שהשמן שלי על מקס׳ ואיני רוצה למלא יתר על המידה. כך או כך לדעתו בהורדת הקאמ. אפשר להגיע למרימים בלי להוריד ראש, אני טרם יודע איך זה נעשה אבל זה יהיה ה- last resort אם שום ״שמן נחשים״ לא יעשה את העבודה ;-)

פורסם

ארז, עם איזה שמן עבדת לפני ה FLUSH ולאיזה שמן החלפת לאחר מכן ?

אגב, ברשת יש המון מידע על תקלות הנעת בוקר בדגם שלך עם ה COLD START INJECTOR, אבל לפי הפירוט של האנשים, אצלך מדובר במשהו קצת שונה (הרכב מניע בסדר אבל לא עובד "עגול").

ייתכן וזה אולי קשור לבעיה שלך. שכחתי לשאול, בדקת לחץ שמן ? עם איזה צמיגויות עבדת עד כה ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני עובד עם lm האפור מתוסף mos2 כבר כמה שנים בצמיגות 10-40. הוא היה לפני הפלאש, והוכנס גם אחריו. למעשה אין לי בעית הנעה כלל, תמיד מניע בנגיעה, את כל נושא ה cold start כבר כיסיתי בבדיקות. למעשה אחרי הדגשים שלך הקשבתי לעומר ומדובר בבירור ברעש שסתומים. באחת ההזדמנויות היה לידי מכונאי שאישר שהרעש מהם. בדיקת לחץ שמן טרם עשיתי , תתבצע כנראה בסופ״ש כשאזדמן למוסך שלי, למרות שכלל לא נראה לי שיש בעיית לחץ. מרגע שהרכב מתחמם קצת, עם טיפה ״טורים״ שמשחררים את השסתום, הרכב עובד יפה כתמול שלשום.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

אוקי, הוזמנו מרימי שסתומים מ-USA והוחלפו, הבעיה בעינה עומדת :-(

תקלה 00282 עדיין קיימת, והיא הכיוון שלי כרגע לפתרון הבעיה, למרות שאין לי מושג מדוע התסמינים הם רעשי שסתומים כ"כ חזקים, מוזר מאוד.

[left]
Address 01: Engine
  Controller: 8A0 907 311 AE
  Component: 2,0l R4 MONO 1.2.3  D8B
  Coding: PMC 02
2 Faults Found:
00515 - Camshaft Position (Hall) Sensor (G40)
           03-00 - No Signal
00282 - Throttle Position Actuator (V60)
           27-10 - Implausible Signal - Intermittent
Readiness: N/A
[/left]

[left]

[b]00282 - Throttle Position Actuator (V60)[/b]

[b]00282 - Throttle Position Actuator (V60): Implausible Signal[/b]

[b]Possible Symptoms[/b]
[/left]

[list]
[*=left] Idle Speed too high 
[*=left] Idle Speed Regulation in Limp Mode 
[*=left] Cruise Control System (CCS) not working 
[/list]

[left][b]Possible Causes[/b]
[/left]

[list]
[*=left] Throttle Position Actuator (V60) jammed 
[*=left] Wiring/Connectors from/to Throttle Position Actuator (V60) faulty 
[/list]

[left][b]Possible Solutions[/b]
[/left]

[list]
[*=left] Check Throttle Position Actuator (V60) 
[*=left] Check Cruise Control System (CCS

)

• תוכן חדש...