Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4423 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הייתי מפרק פלאגים לוודא שאין סימני של מים חלילה על אחד או יותר.

לעיתים בגלל נזק לפקונג יש דליפה קטנה של מים לצלינדר כשהרכב קר, ועד שהם מתייבשים לאחר התנעה יש קרטוע שנעלם בהמשך.

נקווה שזה לא זה

• תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

גילעד - האמת שכשהרכב מתחמם קצת וחוזר לעבוד "תקין" , יש לו לעיתים מן שיהוק קטן ורגעי , שמייד מעלה לי לראש מחשבה שיש החטאת בעירה. איך אני יכול לבדוק זאת?

ארי - החלפתי לא מזמן פלאגים, וגם הרכב אינו מאבד מים, אבל גם דעתך עלתה לי לראש , ואבדוק גם אותה כדי לצאת ידי חובה ולהיות בטוח. איך נראה פלאג שסבל מקצת מים ?

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם (נערך)

פלג שסבל מקצת מים ניראה חום, או לבן מדי ונקי מדי בגלל הטמפרטורה הגבוה,ה המים הופכים לקיטור, ששוטף את הפלג ומוריד ממנו את הפיח, ולכן האלקטרודה האמצעית,תיהיה לבנה באופן חשוד.

אני מניח שיש ברכבך מצתים מסוג בוש או בירו ,בעלי שלוש אלקטרודות?

בברכה

צביקה

עריכה אחרונה על ידי צביקה.

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אכן פלאג 3 אלקטרודות , BUR6ET.

החלפתי ל NGK (סימול שלהם 57236 ).

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

משום מה יש לי הרגשה שיש לך החטאת בעירה בגלל מצתים לא מתאימים, למה התעקשת להרכיב NGK, ולא בוש או בירו ?

האם יש לך חוטי הצתה מנחושת מולבשים לנגד מבקליט מוגן במגן ממתכת ?

מתי הוחלפו חוט ההצתה אם בכלל ברכב, ומאיזה תוצרת הם?

בברכה

צביקה

פורסם

צביקה , NGK היו המצתים הזמינים בחנות (כנראה זה היצרן הנפוץ או הזול).

יש לי עוד המצתים הישנים, אולי אחזיר אותם רק כדי לראות אם יש שינוי, הרי גם כך אוציא את הנוכחיים כדי לבדוק את מצבם.

כך או כך אני חושב שהאשם הוא בהזרקה, גם כי יש קוד תקלה חי ונושם, וגם כי התופעה קוראת על מנוע קר, ומעט התחממות מעלימה אותה. אני מניח שבשלב בו הרכב צריך להעשיר דלק התקלה מופיעה.

חוטי ההצתה הם שלב בדיקה נוסף, למיטב ידיעתי יש לי ברכב את המקוריים. אין לי מושג ממה עשויים או איזו תוצרת.

פורסם

ארז שלום רב !

מתי החלה התקלה וממתי אתה סובל ממנה, סמוך או אחרי החלפת הפלגים או לפני החלפתם, נסה להזכר, זהו אחד משלבי האבחון, לגלוי השלבים של התקלה.

אני בספק לכך שבעיתך קשורה להעשרת דלק במנוע קר, שמקורה בהזרקת דלק חד נקודתית , אם כי לא הייתי פוסל זאת על הסף .

אך התמקדות במערכת ההצתה חוטי הצתה ומצתים, היא הבדיקה הזולה והאמינה יותר והקלה יותר, לא הייתי פוסל החזרה זמנית של המצתים הקודמים, שאני מניח שהם היו מתוצרת בוש.

בברכה

צביקה

פורסם

היי צביקה ( וכל שאר העוזרים), תודה על העזרה. מיד בהגיעי הביתה רצתי לשלוף נתונים. המצתים הקודמים גם הם היו ngk, הוחלפו לפני 8 חודשים ו-9000 ק״מ נעשו מאז.

הוספתי תמונות של המצתים הקודמים, הם לא נראים משהו אך לא עשו כל בעיה. הבעיה הנוכחית החלה לפני כחודשיים , ולא ביצעתי שום תיקון באותה תקופה, שיכול ליטול את האשמה לצרה הנוכחית, היא פשוט החלה פתאום והלכה ונהייתה חמורה יותר ויותר ( בהתחלה 10 שניות גמגום, שהפכו לחצי דקה, שהפכו לכמה דקות עכשיו). אציין שהיום היה יום חם, וגם על מנוע קר הבעיה היתה כמעט ולא מורגשת. מחר אצלם את מצב המצתים הנוכחיים , ואחזיר את הישנים רק כדי לפסול אותם בתור גורם. אבדוק גם את חוטי ההצתה.zeje9e5a.jpgmumu8epu.jpgve7edata.jpgrejyna4a.jpg9u6ysu5y.jpg7abe4yqu.jpg

פורסם

ארז שלום רב !

צילום המצתים היה מעשה נבון.

לפי מראה המצתים, יש הצטברות פיח מחשידה , באחד מהפלגים לפחות.

אורך חיי הפלגים האלה, הם 30 אלף קילומטר לפחות.

עינתי שוב בתחילת השרשור, ובאחד התמונות נראים חוטי ההצתה באיכות טובה, אם כי אחד הקונקטרים בחיבור לפלאג, נראה כלא יושב טוב, מומלץ לבדוק ולהושיב את הקונקטור בצורה טובה יותר במקומו.

אני מניח שקשה להשיג מצתי בווש לרכב כמו שלך כי היבואן נמנע מליבט אותם מחוסר ביקוש, ולכן בחנות השגת רק מצתי NGK.

בברכה

צביקה

פורסם

ד״א על פי הקטלוג יש 3 אפשרויות , ngk beru Bosch emyrytyz.jpg

פורסם

כדי לבדוק החטאת בעירה אתה יכול לנתק כל כבל הצתה בנפרד בזמן שהמנוע עובד ולשמוע אם יש שינוי בצליל המנוע וירידה בסל"ד. אם יש לך טסטר למכוניות אפשר לחבר אותו להארקה טוב ולקרב את הקצה שלו לכובע הפלאג בזמן הניתוק כדי שהניצוץ (אם קיים) יקפוץ לקצה של הטסטר ולא ליד שלך.

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

ארז שלום רב !

קבל המלצה נוספת, שבוודאי חשבת עליה, אך נמנעת עד היום לפעול לפיה, מסיבות שלך.

פנה לרון ממוסך רון, הוא מתמצא ברכב זה, ויש לו מספיק ניסיון ידע ומכשור, כדי לאתר, ולפתור את הבעייה.

גילעד באירלנד הרחוקה והקפואה.

כוונתי להחטאת ניצוץ רק בשניות הראשונות של התנעת מנוע, קשה לאתר זאת בעזרת טסטר או ניתוק כבל הצתה, משום שזה מתרחש לזמן קצר ומוגבל.

בברכה

צביקה

פורסם

כל הסיפור בכל רכב מתחיל במצערת. אותות שגויים משם והשמיים לדעתי הם הגבול. אני עם טוסטוס.

האם יש לך בית מצערת קומפלט חלופי, שאתה יכול להתקין אותו?
פורסם
הייתי מפרק פלאגים לוודא שאין סימני של מים חלילה על אחד או יותר.

לעיתים בגלל נזק לפקונג יש דליפה קטנה של מים לצלינדר כשהרכב קר, ועד שהם מתייבשים לאחר התנעה יש קרטוע שנעלם בהמשך.

נקווה שזה לא זה

גילעד - האמת שכשהרכב מתחמם קצת וחוזר לעבוד "תקין" , יש לו לעיתים מן שיהוק קטן ורגעי , שמייד מעלה לי לראש מחשבה שיש החטאת בעירה. איך אני יכול לבדוק זאת?

ארי - החלפתי לא מזמן פלאגים, וגם הרכב אינו מאבד מים, אבל גם דעתך עלתה לי לראש , ואבדוק גם אותה כדי לצאת ידי חובה ולהיות בטוח. איך נראה פלאג שסבל מקצת מים ?

פלג שסבל מקצת מים ניראה חום, או לבן מדי ונקי מדי בגלל הטמפרטורה הגבוהה, המים הופכים לקיטור, ששוטף את הפלג ומוריד ממנו את הפיח, ולכן האלקטרודה האמצעית,תיהיה לבנה באופן חשוד.

אני מניח שיש ברכבך מצתים מסוג בוש או בירו ,בעלי שלוש אלקטרודות?

בברכה

צביקה

צביקה הזמן המוגבל הוא כמה דקות. מספיק זמן לבדיקה הנ"ל לדעתי.

אני חושד שאיכשהו יש דליפה של נוזל קירור לצילינדר.

גלעד ידידי הנכבד.

לפי עדותו של ארז, אין מחסור במי קירור.

בברכה

צביקה.

• תוכן חדש...