Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אלפא רומיאו 4C הגיעה לישראל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4474 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הפורשה קיימן היא רכב שימושי עם לא מעט פלפל?

לגמרי שימושית.

אני אפילו השתנעתי עם אחת לסינגל, עם האופניים בפנים (גלגלי 29").

זה רכב שימושי מהבחינה הזו שניתן להתנייד איתו ביומיום בלי בעייה, לא פחות מב-BMW קופה, לדוגמא.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 600
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אחלה, לא טענתי לאי-שימושיות יומיומית.

רק ההגדרה הייתה קצת אנדרסטייטמנט.

"רכב שימושי עם עם לא מעט פלפל" מתאים אצלי לגולף GTI או פוקוס ST.

הקיימן היא יותר "מכונית הספורט היומיומית הטובה בעולם בכסף נורמלי".

פורסם
lei1989 - למקרה שלא הבנת, "ממרומי גילך" היה בציניות. אני וכל מי שמסתכל בכינוי שלך משערים שאתה לא זקן. גם מבינים שלברבר במוח זה לא לעשות. הבנתי גם הבנתי בגלל זה עקצתי וכתבתי שאני לא זקן (בהשוואה אליך), אם כבר דיברת על לברבר במוח אז אחרי השטויות שכתבת (KTM עם מנוע וגיר של איביזה קופרה, + עוד כמה שטויות...) לא הייתי מגיב בכלל בפורום. לרוב בשרשורים כאלה מי שפוסק שלא היה קונה בנימוקים מהסוג שלך לא באמת מהווה את קהל היעד. כנראה שאתה ויבגני מהווים את קהל היעד. התמזל מזלי ומתוך המגיבים בשרשור אני יודע, פחות או יותר, מי בעל ממון מספיק לרכוש רכב מהסוג. תגובותיהם לרוב שפויות יותר. כנראה של"אלפיסטים" יש היגיון אחר והכל נראה להם לא שפוי חוץ מאלפא. חלקם היו קונים, חלקם לא. אף אחד מהם לא מתלהם, כנראה את זה ממרומי גילך וניסיון חייך עוד לא הבנת. כנראה שמי שלא הבין כאן משהו זה אתה, כי אם אתה אומר שהתגובה שלי מתלהמת אתה כנראה לא יודע מה זה מתלהם ו/או גם ההבנת הנקרא שלך חלשה ביותר, אבל את זה כבר ממרום גילך ונסיון חייך הבנת כנראה.

lei1989, רומן הזכיר את הלוטוס הישנות לפני שאתה כתבת את דעתך המלומדת על אליז S או כל דבר אחר. מצטער להרוס לך, אבל בעיית הבנת הנקרא היא דווקא לא אצלו. הערת ה-"דרך אגב" שלך רק מוכיחה שהוא צדק. גם חוסר היכולת להבין כתיבה סרקסטית. לא הוא לא הזכיר את הלוטוס לפני, כנראה גם הבנת הנקרא שלך חלשה מאוד אם לא שמת לב שלא רשמתי דעות בקשר לאף לוטוס, אני מעדיף להצמד לעובדות. הערת הדרך אגב שלי רק מראה שרמת הבנת הנקרא של רומן חלשה מאוד ו/או שהוא לא קרא עד הסוף בוויקיפדיה, בקשר לכתיבה הסרקסטית ראה תגובתי הראשונה ובהמשך.

אני לא כ"כ מבין את מהות התגובה המתלהמת שלך ("פיאט 4C, פיאט ג'ולייטה" ועוד). זה גורם לך להרגיש שאתה אחד שמבין? אחד שלא יעבדו עליו? שעלית פה על איזה סוד או משהו שאנשים אחרים לא מכירים או לא מבינים? אני אגיד לך למה אתה לא מבין, כי כנראה גם אתה לא יודע מה זה מתלהם וכנראה גם לא יודע מה זה סרקזם (חפש לבד) אם לא הבנת את לשון התגובה, זה לא מעניין אף אחד אולי רק את ה"אינטלגנטים" שקונים את רכבי המותג/תווית רק כי רשום עליהם אלפא רומאו.

אני לא רוצה לנהל שוב ויכוח חסר טעם לגבי המשמעות של המותג, אז נניח ו"אלפא" זה מותג מת לחלוטין, וזו תווית. נניח ומחר גם מנהלי הקונצרן מחליטים לבטל אפילו את התווית, ומהיום יש רק פיאט. משנים את השם של הרכב באופן רשמי לפיאט 4C. למי אכפת? על מה זה משפיע בדיוק? על זה שאתה, lei1989, לא תקנה? לאף אחד לא אכפת אולי רק ל"אינטלגנטים" שקונים את רכבי המותג/תווית רק כי רשום עליהם אלפא רומאו, אני בטוח לא יקנה אבל אתה ורומן בטח תקנו, כי כנראה אתם קהל היעד.

חבל שהתייחסתם לגופו של אדם ולא לגופו של שרשור, התגובות המתלהמות שלכם רק מראות כמה אתם "צודקים".

המסקנה שלי מהשרשור היא שצריך לארגן קורס לשון והבעה למשתמשים בגיל הגריאטרי בפורום.

Detailer.gif
פורסם

חבר׳ה.......לא קצת נסחפנו?

סה״כ דיון על מכונית שגם ככה אינה ברת השגה לכל אחד- לא מבחינת תקציב, לא מבחינת פרקטיות ואפילו לא מבחינת כמות ייצור, זו אינה ״מכונית לכל פועל״...

קצת פרופוציות.

:wink:

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

lei1989, זה עלול להפתיע אותך, אבל יש בפורום הזה עוד משתמשים חוץ ממך. חלקם אפילו די פעילים וכותבים דעות שונות. הנה, כאן, בשרשור הזה, בתגובה מס' 112, דורקי כתב את דעתו על כך שאם הרכב שהוא קונה כולל גם רכיבים מרכבים זולים יותר, זה יפריע לו. עד כאן אתה עוקב? יופי. בתגובה רומן כתב לו שזו פרקטיקה נהוגה בעולם הרכב, וכדוגמא הביא את לוטוס אליז בגרסאותיה הראשונות (תגובה 114).

את תגובתך לכך (מס' 140) פתחת בסגנון לא מתלהם ורגוע לחלוטין וכתבת ש-"

לא יודע מאיפה אתה מביא את השטויות האלו, באתי לרשום לך שגם שאתה צודק אתה טועה אבל בעצם אתה רק טועה". כהוכחה לזה שרומן טועה הבאת את אליז S, בזמן שרומן דיבר על לוטוס רגילה. אחר כך גם הלכת וסתרת את הדעה של עצמך וכתבת ש"

אגב המנוע של אחת האליס הראשונות גם הופיע בטויוטה קורולה".

אתה מבין את השתלשלות וסדר הדברים פה? הנה, שוב: דורקי כתב שהוא לא רוצה רכב שחולק מכלולים. רומן הביא כדוגמא לרכב מוצלח כזה את האליז. אתה הגבת וניסית לרדת עליו, תוך התייחסות לדגם אחר של האליז. הוא התייחס לפניך ללוטוס בהקשר של השיחה הזו. לא מסובך. אחר כך כמובן שרצת לספר שיש לרומן בעיות בהבנת הנקרא, מבלי שאתה עצמך מבין על מה אתה מגיב.

שים לב שלמרות שכל תגובה שלך נפתחה או הכילה התקפה אישית כלשהי, דווקא ענו לך בצורה די מנומסת. שים לב לזה שאתה הוא זה שבכל פעם מצא לנכון ללכת ולנסות להוכיח שלאנשים אחרים כאן יש בעיות בהבנת הנקרא. שים לב שכשאתה כותב דברים כמו "לא יודע מאיפה אתה מביא את השטויות האלו", "אתה רק טועה", "שוב פעם הבנת הנקרא שלך ברמה ממש ירודה" זה נופל בדיוק תחת ההגדרה של "מתלהם", שהבאת כאן. מעבר לזה, התגובות האלו מתייחסות ל"גופו של אדם" ומורידות את רמת הדיון בערך ל0. מעבר למעבר, די מגוחך שאחרי חמש תגובות שלך, בערך, בהן אתה מדגיש כמה לי או לרומן או אולי לאחרים יש בעיית הבנת הנקרא, אתה מוצא לנכון להתבכיין על זה שעונים לך שאולי הבעיה היא אצלך (ואין כאן אולי, אבל מילא).

לא כ"כ הבנתי מה ניסית להגיד עם הטענה שלך שאני לא יודע מה זה "סרקזם". הלכתי למקור האהוב עליך בעולם - ויקיפדיה. שם נטען ש-"

סרקזם הוא סגנון דיבור עוקצני ומריר, המשמש להקנטה וללעג". זה לא אחד לאחד מה ששאלתי אותך? למה אתה מוצא לנכון להגיב בטון "עוקצני ומריר"? למה אתה מחפש "להקניט וללעוג"? כי אתה חושב שזה הופך את הדעה שלך על שווי הרכב למלומדת ומבוססת יותר? יש אולי סיבה אחרת?

בקיצור, lei היקר, אני לא מבוגר ממך בהרבה. רק איזה 5 שנים. עדיין, זה מספיק כנראה בשביל להבין שאפשר לנהל דיון גם בלי לפתוח כל משפט שני ב"אתה לא מבין" או מבלי להתנסח כל הזמן ב"סגנון דיבור עוקצני ומריר". מאחל לך רק טוב, ושתלמד גם אתה שאפשר להתדיין בצורה קצת שונה, או לפחות לא להתבכיין כשעונים לך באותו הטון שלך בדיוק.

נ.ב אני, בניגוד אליך, לא אקנה אחד כזה כי אין לי כסף לזה. אתה, כנראה, יותר מבוסס ממני ובטח, בתור האדם המבין שאתה, תקנה עוד לוטוס לאוסף. הן הרי נדירות, וגם ממש נגישות במדינת ישראל לכל מי שרק רוצה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אגב, מאחר שזה צויין שוב, אני לגמרי עם דורקי בעניין הזה שלא מקובל שרכב שאמור להיות מאוד "ייחודי" וסוג של יוקרתי יחלוק מכלולים עם רכב זול משמעותית ממנו.

ההשוואה ללוטוס לטעמי לא ממש במקומה כיוון שהלוטוס מראש נבנית כמכונת נהיגה נטו ולא מתהדרת בשום אלמנט יוקרתי (להוציא חלק מהדגמים החדשים) אלא נהפוכו, כדי להפחית משקל יש לה רצפת תא נוסעים שנלקחה מ.......אוטובוס.

:lol:

מה שהיה מקובל בפרארי F40 לא מקובל היום והפרארי F40 נבנתה בזמנים שונים וגם היתה ידועה כמכונית שמיועדת להיות הארדקור לנהיגה ולא מופת לאיכות בניה, הכל שם הוקרב בשם המשקל.

בנו אמבטיית קארבון שמחוברת ל-2 תתי שלדות אלומניום? יכלו להשקיע ולשים מתגים וכו' שיוסיפו יוקרה וסטייל בלי תירוצים וסיפורים.

זה דומה לסיפור עם הריקול של אסטון מרטין, אף לקוח של אסטון לא אהב לגלות שברכב שלו מותקנים חלקים שמקורם בסין, אותו דבר לגבי אלפא במחיר כל כך גבוה (בין אם בצדק או לא), אתה לא רוצה שרכב כזה יחלוק חלקי פלסטיקה עם מכונית שעולה 10-20% משוויה של האלפא.

פורסם

בנו אמבטיית קארבון שמחוברת ל-2 תתי שלדות אלומניום? יכלו להשקיע ולשים מתגים וכו' שיוסיפו יוקרה וסטייל בלי תירוצים וסיפורים.

זו השקעה גדולה מאוד לסדרת ייצור מוגבלת.

עושים זאת רק במכוניות מאוד מאוד מאוד יקרות.

פורסם

עופר אתה צודק לחלוטין, לייצר חלפים שייבדלו את הרכב הזה משאר ההיצע של "מותג האם" זו השקעה עצומה.

מצד שני, כנראה שההשקעה בשלדה הייחודית למותג הינה גבוהה עשרות מונים, תוסיף לזה את העובדה שזו אכן גרסה מוגבלת בייצור וזה רק מחזק עוד יותר את הטיעון- רכב כזה לא צריך לחלוק מכלולים "ויזואליים" עם פיאט פונטו.

גם ככה התמחור שלה גבוה, יכלו לפחות לגלם חלק מהתמחור הזה בהשקעה גם בפרטים הקטנים, אלה שהנהג יראה מול העיניים בכל פעם שיכנס לרכב.

אגב, זה לא שאני מצפה שיהיו בה אלמנטים סטייל פגני שכל רכב אצלהם נראה כמו תכשיט, סה"כ להשתמש באלמנטים עיצוביים שיתאימו לייחודיות של הרכב.

פורסם

lei1989 - יבגניפ סיכם הכל בצורה די ממצה, לדעתי. לי אין הרבה סבלנות לריב כשלא משלמים לי על זה, אז תסלח לי (או שלא, לא באמת מעניין אותי) שלא אמשיך את הויכוח המלבב הזה בו אנשים שוטחים בפניך טענות ואתה טוען שכולם מז**ים במוח. רק תיקח בחשבון שלפעמים, רק לפעמים, תגובות כמו שלך נראות מהצד די מצחיק. חוץ מזה, כמאמר הפתגם הידוע - אם אחד אומר לך שאתה שיכור - ניחא. אם שניים - לך לישון.

עידן - אני מסכים ולא מסכים עם מה שאתה אומר. מחד - הציפיה קיימת. מאידך - השיקולים כאן כלכליים לחלוטין, כמו שכתב עפר. זה לא רק מתגים לסדרת הייצור, זה חלקים למדף שמחויבים ברגולציה במדינות רבות ורובם יימכרו בהפסד בסיום אותו פרק זמן מתחייב. זו פשוט הוצאה עצומה שכדי לאפס אותה או להפוך אותה לכדאית צריך לייקר את הרכב עוד יותר (ואז הוא לא ימכור) או למכור בהפסד (וזה גול עצמי).

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני מבין את כוונתך רומן כמו כוונתו של עופר לכן אתקדם עוד צעד, יכלו במקום להשתמש במתגים של פונטו לפחות להשתמש בכאלה שלקוחים מאחת הגרסאות הבכירות של אלפא רומיאו.

אלפא רומיאו של היום היא בהרבה מובנים פיאט עם תלבושת ערב מסיבות מובנות- זול יותר לייצר רכב שחולק 80% מכלולים עם רכב אחר ועכשיו להלביש אותו בבגדים יפים יותר תחת מיתוג "יוקרתי\ספורטיבי" יותר וכך לבקש תג מחיר גבוה יותר- לגיטימי.

יחד עם זאת אם אתה עכשיו מייצר רכב ייחודי, מן הראוי יהיה שגם אם הוא חולק מכלולים כאלה ואחרים עם רכבים אחרים מהמשפחה- שהם יהיו לפחות מאותה רמת מיתוג ומעלה, לא ממותג שנחשב לנחות יותר, כלומר תתקין מתגים שמחזרת מגרסה בכירה של אלפא, לא כאלה שמחזרת מגרסת כניסה הכי עממית שיש.

פורסם

מי שלא נהג בסופר-7, עם מנוע של משפחתית 1.6, לא מבין כמה משקל נמוך יותר חשוב מאקזוטיקה מנועית.

לגבי החשיבות של אילו רכבים אחרים חולקים מתגי איתות עם האלפא, זו עובדה ששייכת לכת שה-fetish שלה הוא ליטוף דשבורדים והאזנה ממושכת לקיליקים של מתגי איוורור. אני לא מבין למה זה בכלל מעניין, ובטח למה זה מעניין במכונית נהיגה.

חצי דקה במכונית נהיגה וכבר לא איכפת לך אם הדש עשוי משאריות של קופסאות קוטג' (ואם כן, קנה משהו אחר).

פורסם

זו תהיה קצת סטיה מה-4C שעליה נסב השרשור, אבל משקל (היעדרו) הוא באמת נושא שלא מקבל מספיק חשיבות.

זו הסיבה המרכזית מדוע אני לא חולם (ועבור רובנו, כל המכוניות האלה הם חלומות) על הויירון, למשל. היא שוקלת כמו טנק. באותה ליגת מחירים, +/-, יש קוניגסג ופאגאני ששוקלות כחצי טון (ואף יותר מזה) פחות מהויירון. כל קילו נוסף זה עוד קילו לבלום, להטות, להפנות ולהאיץ בחזרה. לי מאד קשה לקבל כהישג, על אחת כמה וכמה כחלום, 1900 ק"ג של מכונית על.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...