Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב ל3- מבוגרים ו-3 ילדים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4534 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אודות 3 כסאות בשורה 2 - לדעתי אף רכב בקטגוריה 5+2 (כאילו 7 מקומות) לא מאפשר נסיעה עם 3 כסאות ילדים בשורה אחרונה. נכון אפשר לדחוס, אפשר להתאים ולקנות לילדים כסאות יותר ''רזים'' , אבל כסאות איכות מפנקים לגיל 1-3, 3 בשורה זו פיקציה.

למה ? כי רכבים אלה (כולם) בנוים על פלטפורמה של רכבי משפחה 5 מקומות קלסים . הפתרון בעיני לזה שימוש בשורה שלישית להסעת הילד המבוגר ביותר . רק רכבי פנאי אמריקאים , MID SIZE SUV או FULL SIZE SUV מסוגלים לתת 7 מקומות מלאים.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לגבי הטוראן : לא מכיר מספיק טוב. לדעתי מתומחרת בשמיים וללא הצדקה (בניגוד ל SMAX) ויש פה מישהו שבדק שני טוראנים, בשניהם הצריכה במחשב היתה 1:7 (מפתיע ודורש בדיקה).

דרך אגב , אם חפצה נפשך בגרמניה יש גם אופל זאפירה (רק שהדגם המשווק פה הוא חלש עם מנוע 1.4) . ראיתי גם זאפירה עם מנוע 2.2 ליטר. לא כ"כ מכיר.

תודה רבה!

בכל מקרה, ה-SMAX מתומחרת מאוד בשמיים, דגם הטיטאניום שלהם נמכר ב-219 אש"ח, ואילו ה-Trend ב-187.

ואם מסתכלים על זה, הרכב הוא יחסית ישן (בהיבט עיצוב וסטנדרטים). ורכבים חדשים יותר, מתומחרים בפחות.

הרבה מאוד בעזרתכם, בינתיים הגעתי למסקנה, שכנראה אני נע ונד בין ה-SMAX, לבין האורלדנו.

שני רכבים שונים מאוד, שנותנים דברים שונים מהותית, עם פער במחירים.

מעולם לא חיפשתי קיק-דאון במיני ואן.

אולי אתה צודק. עדיין, בתור אחד שיטחן את הרכב בנסיעות, אני קצת מתבאס שעד שכבר קונה רכב חדש, ולא יד שניה, צריך להתפשר...

יש עדיפות לדעתכם בין רמות האבזור של ה-Trend של הפורד, ל-Invite של האאוטלנדר?

מה עם רמת האמינות ומחירי הטיפולים?

האם היפני יצדיק את עצמו במכירתו במחיר סביר, או שגם הפורד ישמור על ערכו?

פורסם

לפני כשנה חיפשתי אוטו בשביל אבא שלי, חיפשנו מיניוואן כי הוא צריך רכב גבוה וג'יפון נראה לי מטומטם, אס מקס נבדק אבל נפל בגלל שהוא יקר, מאזדה 5 כבר היה, פיז'ו 5008 - חיכיתי לנצח לנסיעת מבחן (וחבל כי על הנייר היא המתאימה ביותר) ושתי המתמודדות הסופיות היו השברולט והרנו. אבא שלי נוסע דיי מעט והדרישה העיקרית שיהיה לו מרווח ונוח. בין שתי הפיינליסטיות לא הצלחתי לבחור ולכן נתתי לכסף לדבר ומי שהציע את העיסקה העדיפה (שברולט)נבחר וניקנה, אבל לו אבא שלי היה נוסע כמות נסועה כמו שלך הבחירה הייתה רנו ללא מצמוץ.

הרכב הראשון שאתה צריך לבדוק הוא הסניק.

נוח מאוד, מרווח, מאובזר ומאוד מאוד חסכוני. נכון עיצוב הפנים קצת קשה חעיכול ויש כמה דברים מוזרים ו/או מעצבנים (תפעול קרוז קונטרול, רדיו וכו') אבל תכנון המרחב מעולה, הרכב מרגיש מרווח ומואר ואפילו נשאר טיפה בגאז' כשמושבים 6-7 פתוחים (בשברולט הוא הופך לתא כפפות).

נהגתי עליו ריק והייתי מאוד שבע רצון מהסחיבה (ותתפלא גם מהגירגור הדיזלי העדין), גם התנהגות הכביש הייתה פרייווטית לחלוטין (השברולט מעט פחות רהוט, ובולם לא משהו), דבר שהוא לא מובן מאליו במכוניות גבוהות.

נתון 0-100 לא ממש תופס בחיי היום יום ומכוניות דיזל לא מצטיינות בנתון הזה אבל בסופו של דבר הן זריזות יותר כמעט בכל תנאי הדרך.

ואם אתה עדיין חושב שהוא חלש אני מציע שנערוך מרוץ בין אאוטלנדר 2 ליטר רציף לגרנד סניק DCI רובוטי עם 5 נוסעים וקצת מטען, המיצובישי יעבוד על היום ב5000 סל"ד ולא יזוז.

האורלנדו מאוד (מאוד !) חזק ונוח אבל מבחינת תיכנון פנים הוא פשוט חלל מבוזבז, גם צריכת הדלק מעט מאכזבת, לפי ניסיון של אבא שלי לעומת המאזדה 5 שהייתה לפני מדובר על הפרש של כ10 אחוז סה"כ לטובת האורלנדו, אבל עם השברולט אתה מגיע הרבה יותר מהר :)

מושב הנהג,לדעתי מצויין (גם ברנו, בפורד טיפה פחות) ובתוך העיר היא הוא קצת קשיח (בדומה לפורד, הרנו יותר מוצלחת) ומחוץ לעיר נוחות טובה מאוד (גם ברנו ובפורד).

אס מקס רכב מעולה לדעתי, הוא חזק, אוחז, כייפי ודיי נוח (מושב הנהג טיפה בעייתי לנהגים רחבים), אבל הוא קצת כבד ועם מנוע טורבו חזק שפשוט מבקש שילחצו לו על הגז לא הייתי מצפה לצריכה טובה, אבל הוא ללא ספק שילוב מעולה של נוחות וכיף, רק חבל שיש לזה מחיר.

מבחינה נבואית (שמירת ערך) סביר שהמיצובישי יהיה המוביל (גם יפני וגם כאילו ג'יפון כביכול), הרנו אמורה להתרסק אבל אני חושב שיש סיכוי טוב שהיא תפתיע כי בסופו של דבר מי שצרך רכב משפחתי שימושי וחסכוני (אבל באמת שימושי וחסכוני לא רק אחד כזה שנראה גדול וקוראים לו "סקייאקטיב" או משהו בסגנון) אין לו עוד הרבה אופציות.

על השברולט לא הייתי בונה (וחבל כי לאבא שלי יש כזאת), ועל האס מקס אני באמת לא יודע למה לצפות.

כמובן שכל מה שכתוב בנושא שמירת הערך הוא על סמך מה שנראה לי ויש סיכוי סביר שהוא יתברר כקשקוש גמור.

פורסם

הרכב הראשון שאתה צריך לבדוק הוא הסניק.

נוח מאוד, מרווח, מאובזר ומאוד מאוד חסכוני.

כמובן שכל מה שכתוב הוא על סמך מה שנראה לי ויש סיכוי סביר שהוא יתברר כקשקוש גמור.

אהבתי :-)

אגב, אתה כבר השני שממליץ על סניק. יחד עם זאת, אני נורא מפחד מהאמינות (מתכנן להחזיק הרכב 5 שנים לפחות), לאחר גמר האחריות.

תגידו, יש איזה הנחה סמויה שאתם מתבססים עליה, שהצרפתים החליטו לעשות מכוניות בלי בעיות?

פורסם

אני ארחיב. אני סבור שאנשים קצת כלואים בסטיגמה על רכב צרפתי. מה שהיה נכון לפני עשור אינו נכון בהכרח היום.

אתה רוצה לומר שרכב גרמני יותר טוב ??! זה פשוט לא נכון. כל מקרה לגופו. אני עוקב אחרי מספר סניקים במשפחה ואוגר נתונים. היום רכבים משתפים מכלולים כמו בלגו. חלק מהרכיבים יפניים. אתם חושבים שרכבים יפניים יותר טובים ??! שוב , כל מקרה לגופו. לסניק היו בעיות אבל אני רואה שלאט לאט, הם פותרים אותם ואז אחרי עשור, יש להם משהו ביד שעובד. הם יותר רגישים להזנחה מאשר אחרים.. אאבל גם הביטוח יותר זול וגם הטיפפולים וגם הדלק. לכן, לדעתי , אם תגביר קצת את קצב הטיפולים אז רכב צרפתי יחזיק יפה ויעלה פחות לחודש מפורד ויתן שירות דומה.

צריך לזכור שרנו אתה קונה בזול ומוכר בזול. בערכים אבסולוטיים תפסיד יותר בקניית smax.

כל מה שנשאר לטפל בו זה היחס של היבואן.

יש לי שאלה, אם הייתי אומר לך , קח רכב חדש ואתן לך 50000 שח לתקן אותו אם תהיה תקלה . עדיין היית הולך לקנות את הרכב השני ? סביר להניח שאם יש בעיה כלשהיא היא תתגלה ותתוקן במסגרת האחריות. אז קנית כאב ראש בזול. כל אחד צריך להחליט לעצמו מהו מחיר כאב הראש שהוא מוכן לשלם.

לסיכום, בגראנד סניק 2013 אני רואה שילוב מרחב ,גיר ומנוע טובים , מחיר אחזקה תחרותי. רכב שהבשיל.

פורסם

אכן דיברתי על המנועים של קונצרן פיג'ו- סיטרואן.

היו בעבר בעיות, לפי ידעתי רובן תוקנו והמנועים לא מציגים יותר מחלות ילדות.

אגב אני הייתי בודק את הC4 פיקאסו. בגלל שדגם חדש לגמרי הוצג כבר בחו"ל ואמור להגיע גם לארץ הייתי נכנס ללובינסקי רק כדי לראות אם ניתן לקבל איזו הנחה יפה לרכב בסוף ימי חיו (של הדגם כן?).

פורסם

אף אחד לא כתב קיה קארנס? יש משהו שאתם יודעים ואני לא? נראית לי משהו שהוא קצת מהכל + 7 שנות אחריות. שווה בדיקה?

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

תודה על המידע.

איך המזגן בקיץ? האם שורה שניה מרגישה בנח? ושורה שלישית?

קיבלתי תגובה של אדם שמאוד מרוצה מהאוטו, אבל המזגן זו אכן בעיה לטעמו (היום שאלתי, והאוטו בן שנה וחצי, משמע זה מהדגמים האחרונים)

אצלי דגם טיטניום. הוא שונה במנוע, באבזור ובמידות צמיגים.

המכונית נוחה ומרווחת מאוד. גם בשורה הראשנה וגם בשניה. בשלישית, המקום מצומצם יותר. יחד עם זאת, המושבים בשורה השניה ניתנים להזזה קדימה/אחורה, מה שמגדיל את המרווח בשלישית. מכיוון שהישיבה גבוהה והמרווח בשניה הוא נדיב, השורה השלישית בהחלט אפקטיבית והשניה לא ממש מצטופפת. אבל לא הייתי מושיב שם (בשלישית) גדולי גוף באופן קבוע.

לגבי המזגן, יש פתחים בשורה ראשונה ושניה. אין בשלישית. מעולם לא סבלנו מחום. אגב, מרבית השנה אנחנו נוסעים שוילון גג השמש הענק מוסת. אין לזה השפעה שלילית. הביקורת היחידה היא שמהירות זרימת האוויר הנדרשת לקרור מהיר או כשממש חם חייבת להיות גבוהה וזה קצת מרעיש. מכיוון שאני מכיר גם את הדגם הקודם של ה S_MAX בו המזגן תפקד דומה, לרגע לא הססתי בבחירת המכונית לאור החבילה המוצלחת במיוחד של תכונותיה.

עוד משהו - כנראה עוד כשנה/שנה וחצי ה S_MAX תצא בדגם חדש. לא בטוח שהוא ישמור על חלק מהיתרונות של הנוכחית. בתקווה שכן.

נכון שהדגם מאוד ותיק, אך הוא לא נופל מהאורלנדו החדש יותר. לדעתי גם בעיצוב. לא פעם, יש עדיפות לדגמים ותיקים שכל מחלות הילדות כבר מאחריהן...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
אף אחד לא כתב קיה קארנס? יש משהו שאתם יודעים ואני לא? נראית לי משהו שהוא קצת מהכל + 7 שנות אחריות. שווה בדיקה?

צודק, פרחה מזיכרוני. לא מכיר אותה, אבל עם מנוע בנזין 2 ליטר וגיר אוטומט פלנטרי סביר שהיא לא בולטת לטובה מבחינת חיסכון בדלק כמו הרנו ובטח לא חזקה כמו האורלנדו והפורד.

בקשר לאמינות, המציאות, כמו כמעט בכל דבר בחיים, פחות גרועה מהסיפורים.

הבעיה בנושא האמינות היא פקטור האולי, הסניק אולי תהיה פחות אמינה משברולט (גם לחטיבת שברולט הקוריאנית יש היסטוריה של מכוניותלא מאוד אמינות), פורד וכו' ואלי היא תתקלקל.

אבל לעומת זאת באספקטים אחרים של הרכב, פקטור האולי נעלם.

הסניק בטוח יותר שימושית מהשברולט, בטוח יותר זולה מהפורד ובטוח חסכונית בהרבה משתיהן.

במשפחתי יש המון ניסיון עם רנואים, והן היו מצויינות, לי יש פיז'ו והיא מעולה. יכול להיות שאם במקום רנו ופיז'ו היו לנו טויוטה ומאזדה אז אפילו מעט התקלות שהיו לא היו קורות, אבל בצד הבטוח, אנחנו נסענו במכוניות שהן בטוח יותר נוחות ובטוח יותר בטוחות.

כשקנינו פולקסווגן בטוח שילמנו יותר, בטוח נסענו במכונית פחות נוחה ומרווחת, ובמקרה הזה גם נכנסנו הרבה למוסך והשארנו שם אלפי שקלים רבים. קורה.

בכמות הנסועה שלך הבדל בין רכב שעושה 1:11 (אורלנדו משולב) לרכב שעושה 1:13 (סניק משולב פסימי, עד כמה שאני זוכר המחשב ברכב ההדגמה הראה באיזור ה 1:14) יוצא הפרש של כ3000 ש"ח בשנה בדלק, מול הפורד ההפרש יהיה כבר עוד יותר גדול.

זה מספיק כסף לתקן תקלות, בנוסף יש לך אחריות 3 שנים שבהן תוכל לשים לב אם הרכב בעייתי.

מה גם שמחירי הביטוח של רנו זולים יחסית (לא זוכר כמה שילמנו על השברולט).

אני מצטער שאני נשמע כמו פרסומת לרנו, פשוט אני התרשמתי ממנה מאוד לטובה ולדעתי היא גם מתאימה טוב לצרכיך (שום דבר לא מושלם) וגם היא הקניה הנכונה מבחינה הגיונית.

ו

פורסם

אני אישית נהגתי על הסניק 2012 מספר פעמים בדגם הבנזין 5 מושבים ולמיטב זכרוני הוא היה מאוד נוח, פרקטי, מזגן טוב, מגביל מהירות = שווה את משקלו בזהב ועוד כמה קשקושים. דווקא מהמנוע 2 ליטר הבינוני ותיבת ההילוכים הרציפה שנתנה הרגשה של מכסחת דשא רעשנית (לנהגים לוחצים כמוני) דיי פינצ'רו. הדגם הארוך עם 1.5 דיזל רובוטית יכול להיות פתרון מעולה לנהג הרגוע( לדעתי לנהגים כמוני יש צורך בלפחות 5 מ"ג מורפיום).

מה שאני אומר שלקיה כמעט ואין חסרונות גדולים ולכן אולי היא תהיה הפשרה הטובה והמשתלמת

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

קיה קרניבל טורבו דיזל.

7 מושבים בגודל מלא,מזגן חזק,מנוע חזק,אמינות וצריכת דלק הגיונית לרכב שכזה בתנאי שאתה לא נוהג כמו חורני.

הבעיה שכבר לא משווקים חדשות אז אפשר למצוא רק יד 2 2012-2013.

אופציה נוספת היא היונדאי I800 אוטומטית דיזל שיש לה 7+1 (איבזור מקורי ולא א.צ.ז) אבל קצת מיותר אם מצטרף נוסע שישי רק לפעמים.

עוד אופציה ולדעתי גם הכי הגיונית במשוואה שלך היא הסאן-יואנג רודיוס דיזל החדש שהגיע השנה, אנשים מדווחים על רכב מעולה.

יש לו 6+1 בגודל מלא עם תא מטען ענק.

חדשה עולה בערך 200.

יד 1, 0ק''מ עולה 170-180.

בהצלחה!

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

גם הI800 וגם הרודיוס אינן זולות ואינן חסכונויות. למעשה ברמת המחירים שלהן עדיף כבר SMAX.

לא יודע לגבי הקארנאס.

למה פורד לא מביאים CMAX...

פורסם

ממה שאני מכיר, האאוטלנדר לא מתקרב לצריכת הדלק שאתה מחפש. רכב מרווח ונוח אבל תצטרך להזיע בשביל לגרד את ה-13 ק"מ לליטר. בטח לא עם רכב עמוס כמו שאתה מדבר עליו. הפורד מאובזר וחזק אבל יקר וגם לא חסכוני. ה-5008 הוא אופציה מצויינת ואולי הייתי מחכה לראות את הסיטרואן C4 פיקאסו החדש שצריך להגיע. ממה שקראתי עד כה מהאתרים הישראלים שבחנו אותו בחו"ל, מדובר ברכב חסכוני ומרווח.

• תוכן חדש...