Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעייה עם מתווך

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4588 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פלונטר לא פשוט.

האמת היא שאתה מחוייב רק למתווך הראשון, ולא לשני, אלא אם חתמת מסמך מולו.

מי שמחוייב למתווך השני היא המוכרת. היא תשלם לו בכל מקרה אם הדירה תמכר בתקופת הבלעדיות.

אבל מתווכי דירות הם עם שקשה לסמוך עליו ואתה עלול למצוא עצמך נתבע על ידי המתווך השני.

בתקופה שבה הצעתי דירה למכירה וחיפשתי דירה במקומה בדרך כלל המתווכים שיתפו פעולה, חוץ מכמה מתווכים "עילאיים ומתנשאים".

וכידוע - איני משפטן, אני מדבר רק מתוך ניסיוני המר. כנראה שאין לך ברירה אלא להוועץ בעו"ד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם סבתא שלי מוכרת את הדירה שלה והתחייבה למתווך, יומיים אחרי זה נפל עלי כסף ואני רוצה לקנות ממנה את הדירה.

אני חייב לעבור דרך המתווך ולשלם לו או שאני יכול לקנות ממנה ישירות ושהיא תשלם את החלק שלה בלבד למתווך?

מה מונע מבעלת הדירה להגיד למתווך שהיא לא רוצה למכור את הדירה ואז לצאת מהמחוייבות לו, ושבוע אחרי זה למכור את הדירה ישירות לקונה ולחסוך תיווך?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

בחוזה כתוב שהיא מחוייבת לשלם לו אם הדירה נמכרת בתקופת הבלעדיות, גם אם המתווך לא היה מעורב בעסקה. והתאריך הקובע הוא התאריך שבו הקונה ראה את הדירה לראשונה, וזה, ד"א, גם פועל לרעת המתווך השני במקרה של פות"ש.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

חתמתי רק אצל המתווך הראשון. עם המתווך השני רק שוחחתי בטלפון וממנו הבנתי שמדובר באותה דירה שכבר ראיתי ושהיא עדיין מוצעת למכירה.

התיעצתי היום עם עורך דין שמתעסק בנדל"ן וכמו רובכם הוא אמר שהמתווך שאני חתום אצלו ירדוף אחריי ויתבע אותי.

מכיוון שיש לי את הטלפון של בעלת הדירה אני אדבר איתה ואגשש לגבי מחיר לסגירה. אצל המתווך הראשון הדירה פורסמה ב 850,000 ואצל השני 870,000. לפי מה שהבנתי מבעלת הדירה היא צריכה לשלם למתווך השני 1% עמלה ואם היא מפרה את הבלעדיות 2%. חשבתי להציע לה 830,000 ולשלם למתווך א 2% ושהיא תשלם למתווך ב 2%.

מניסיון שלכם עד כמה אפשר להוריד ממחיר של דירה? הדירה כבר מוצעת כחודשיים למכירה. המחיר הוא סביר ביחס למחירים באזור. הבניין הוא ישן ולי נשאר לברר אם יש אופציה שיעשו תמ"א 38 בבניין בעתיד. מדובר על בניין (לא רכבת) עם 2 כניסות, 4 קומות , 2 דירות בקומה וחדר מדרגות שהוא גם ככה צר וקטן יחסית.

אסף

פורסם

אז אתה מוכן לשלם 830+2% כלומר 846,600?

תגיד לבעלת הדירה שזה מה שאתה מוכן לשלם בסך הכל ושהיא תשבור את הראש עם המתווכים.

אינטרס שלה למכור בסך הכל.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

בדוק כמה זמן עוד נשאר על הבלעדיות של המתווך השני, יתכן שעדיף לחכות.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

במקרה האמור אתה צריך לשלם למתווך הראשון, המתווך השני הוא בעיה של המוכרת. מצד שני - אם העסקה מאוד מתאימה לך יתכן שכדאי לך לשלם גם את דמי התיווך בשמה (ולא לכלול תשלום זה במחיר הדירה, כך שלא יהיה עליך לשלם עליהם מסי רכישה ככל שתדרש לשלמם, אלא רק מע"מ). אמנם מדובר באלפי ש"ח שיגרעו מהאפשרויות שלך לשיפוץ\ריהוט\כל דבר אחר, אבל מצד שני להפסיד דירה שמתאימה לך בגלל 5-10 אש"ח זה הפסד גדול, במיוחד אם המחיר הבסיסי נוח.

שים לב לשני דברים:

1. בדקתי את חוזה הבלעדיות שהיה לי עם משרד תיווך גדול מרשת רי\מקס. היו שם דמי תיווך מינימליים של 12,000 ש"ח. יתכן שהמוכרת חתומה על חוזה כזה ואז יש בעיה עם דמי תיוך גבוהים משמעותית מ-2% (+ מע"מ) המקובלים.

2. יש מתווכים שעובדים במזומן. ודי לחכימא.

פורסם

יש עוד עז - מתווך א יכול לדרוש מבעלת הבית לשלם דמי תיווך כי הוא היה הגורם שהביא לסגירת העסקה (וגם הוא צודק)

אם אתה לא רוצה לפרנס עורכי דין בשנים הקרובות, תמשיך לדירה אחרת.

לחילופין תחתמו כולכם על הסכם דמי תיווך שיהיה מקובל על כולכם.

פורסם

מתווכים גובים דמי תיווך מהקונה. מהמוכר הם גובים את דמי התיווך רק אם הוא חתום על בלעדיות.

• תוכן חדש...