Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4565 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש לי בעיה שאני סובל ממנה מאז שאני זוכר את עצמי והיא שינה לא רציפה בלילות. לא זוכר הלילה

האחרון שבו הלכתי לישון ולא התעוררתי באמצע לפחות פעם אחת, סתם, ללא שום סיבה.

אני לא סגור על אם מדובר בנדודי שינה או לא, מבחינת הקריטריונים של וויקפדיה אני עומד בתקן הנדרש:

- קושי להירדם (לא בדרך כלל - במקרה שלי)

- יקיצה במהלך הלילה וקושי בהירדמות לאחר מכן

- יקיצה מוקדמת מדי בבוקר

- שינה שאינה איכותית

מאידך, אני לא חש במהלך היום עייפות כתוצאה משינה לא רציפה, אפשר לומר שאני

בחור די עירני. ממש מציק לי שאני הולך לישון בידיעה שאני אתעורר במהלך הלילה.

האם עוד מישהו חווה את הבעיה הזאת? אולי מכירים דרכים לטפל בה?

The best car safety device is

.a rear-view mirror with a cop in it

פורסם

אז לפי התיאוריה שלך אני גם סובל מנדודי שינה?

לוקח לי בזמן האחרון המון זמן להרדם, זה לא קרה לי פעם, ושינה לא רציפה אין לי (בבית, בבסיס אני ישן על הפנים).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

זו התיאורה שלי וויקפדיה, אני (עדיין) לא צ׳ארלס דרווין.

בכל אופן, לא לוקח לי הרבה זמן להרדם, רק לעתים כשאני לא עייף, או נהיה עירני פתאום לפני השינה.

אם אתה יכול לעשות ספורט כמה שעות לפני השינה זה דבר שיכול לעזור.

לפחות השינה שלך רציפה, תגיד תודה!

פורסם

למה אתה מתכוון בשינוי גישה? אני בד״כ ישן עם פיג׳מה, אמור לעזור?

בכל אופן, אני שומר על אורח חיים בריא יחסית לישראלי הממוצע. משקלי תקין (מעולם לא הייתי שמן למעשה),

מתאמן 4 פעמים בשבוע בחד״כ ושוחה בסופ״ש. לא נוטל תרופות או משהו כזה, חס וגרג׳ובה.

פורסם

רצופה בבית ובבסיס לא, לא יודע למה (למרות שישן לעיתים לבד או עם אנשים שקטים, לא מהאלו שנוחרים כמו טנק בתאוצה).

בבית בזמן האחרון לוקח המון זמן להרדם.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

אני יכול להבין אותך במקרה הזה. כשהייתי חייל צעיר היה לי גם קשה להרדם בבסיס, אחרי הכל אתה רגיל

לישון בבית ופתאום לישון במקום שונה (מה גם שהוא כולל אנשים) זה קצת מוזר. עכשיו אני כבר לא סובל מזה.

אולי אתה לא נרדם טוב בבית כי אתה טרוד מזה שאתה חוזר לצבא? :roll:

פורסם

סבלתי מתופעה דומה לפני מספר שנים, כאשר עוד מילדות הייתה לי נטיה להירדם בשעות לא סטנדרטיות. כמו במשפחה רוסית טובה, הוריי פשוט לא קיבלו את זה וחשבו שאפשר ליישר את זה עם משמעת. מגיל צעיר שטפו לי את המוח שזאת "בעיה", שצריך לטפל בזה ושאם כך ימשך לא אוכל לתפקד בעולם האמיתי.

עברו כמה שנים, התבגרתי והגעתי לחיל האוויר, ופתאום היכולת לקום בשלוש בלילה וללכת למטוס רענן ועירני הפכה להיות יתרון גדול ולא "בעיה". בנקודה הזאת הבנתי לראשונה שאולי ההורים שלי לא בדיוק צדקו בטענתם ושזה משהו ששווה לחקור.

בהמשך עברתי לגור לבד ובשלב מסויים לוח הזמנים אפשר לי לזרום עם מה שהגוף שלי בעצם ניסה להגיד לי כל הזמן הזה. כיום אני חוזר מהמשרד, אוכל משהו קל והולך לישון לשלוש-ארבע שעות. אני קם באזור חצות ואז מתחיל החלק הפרודוקטיבי ביותר של היום שלי - הכנת האוכל למחר, נקיון, אינטרנט, טלוויזיה וכו'. בסביבות חמש בבוקר אני חוזר לישון שעה-שעתיים ולאחר מכן קם שוב לעבודה רענן כמו קרפרי. השיטה הזאת משרתת אותי היטב כבר זמן רב, ולפיה נבחר כעת כל מקום עבודה וכל שותפה פוטנציאלית לחיים. זה לא אומר שאני לא יכול לתפקד בשעות נורמליות, אבל כך אני מרגיש ועובד הרבה יותר טוב, זה מוד הפעולה האופטימלי שלי.

מה שאני אומר לך זה שאתה לא חייב לראות זאת כבעיה, אולי אתה פשוט בנוי אחרת ובאמת כדאי לך לפצל את זמן השינה לשניים באופן יזום. יקיצה טבעית היא דבר נפלא שמעטים זוכים לו בחיים, ולך זה בא באופן טבעי. במקום לסבול תחשוב איך אתה יכול להפיק מזה תועלת.

פורסם
אני יכול להבין אותך במקרה הזה. כשהייתי חייל צעיר היה לי גם קשה להרדם בבסיס, אחרי הכל אתה רגיל

לישון בבית ופתאום לישון במקום שונה (מה גם שהוא כולל אנשים) זה קצת מוזר. עכשיו אני כבר לא סובל מזה.

אולי אתה לא נרדם טוב בבית כי אתה טרוד מזה שאתה חוזר לצבא? :roll:

אבל אני עושה יומיות, לא שומר כמעט ובכללי לא נשאר כמעט בבסיס, נשארתי עכשיו פעמיים לישון אחריי הרבה זמן שלא נשארתי, ולא יודע, לקח לי מלא זמן להרדם והקצתי המון פעמים בשינה.

פורסם

שינה במקום שאינך רגיל אליו תמיד תהיה קלה עם הרבה יקיצות. אחרי כמה לילות במקום תתרגל אליו ושנתך תערב. זה נכון לגבי בסיס צבאי, זה יכול להיות נכון גם במלון דה-לוקס.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

סבלתי מהבעיה הזו במשך שנים.

סתם מתעורר 3-4 פעמים בלילה.

לאחרונה החלפתי מיטה + מזרן משום שעברתי דירה.

הבעיה נפתרה

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

• תוכן חדש...