Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4580 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קבל קישור לכתבה חדשה עם יצחק לוי שעונה על שאלותיך:

http://m.icar.co.il/חדשות_רכב/האיש_והמחירון:_ראיון_עם_לוי_יצחק/

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חשבתי הרבה על הבעייה שלכם. את בעיית הסחירות וירידת הערך אי אפשר ממש לתקן.

אבל אם אמא שלך רוצה רכב גרמני חדש וטוב מבית VW הייתי ממליץ לשקול את הסקודה ייטי. עדיין מחזיק את הגיר הגרמני הותיק והאמין של הדור הקודם (DSG6) ואמא שלך תהנה גם מישיבה גבוהה.

פורסם

לדעתי אם אתם רוצים גם רכב מפנק וגם ביטחון מסויים (אין נביא בעירו) מבחינת סחירות אז אולי באמת עדיף לכם לרכוש סופרב1.8TSI 2012 עם גיר אוטומט 6 הילוכים טיפטרוניק. המחיר הוא כ 130-140 , הרכב עדיין באחריות והגיר ידוע כאמין וחזק. כמובן שעדיף מאדם פרטי. בבדיקה קצרה ביד 2 אפשר לראות שם רכבים עם 20-30 אלף ק"מ שזה כמעט כמו חדש לחלוטין. האם כשתרצה למכור ב 2017 לא יהיו סופרבים 2012 שהיו יד ראשונה ליסינג השכרה ועכשיו נמכרות ע"י זה שרכש מהליסינג ב15% פחות מהמחירון?

אני אישית לא הייתי ממצמץ ומזמין את ה 1.4 TSI ELEGANCE בצבע כחול עם ריפודים בהירים ומוסיף סאנ-רוף מקורי מהחברה, נהנה מרכב מדהים וחדש במשך 5 שנים ומקווה לקצת מזל במכירה ולחבר פורום מבין איכות שיבוא לרכוש :lol:

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם
חשבתי הרבה על הבעייה שלכם. את בעיית הסחירות וירידת הערך אי אפשר ממש לתקן.

אבל אם אמא שלך רוצה רכב גרמני חדש וטוב מבית VW הייתי ממליץ לשקול את הסקודה ייטי. עדיין מחזיק את הגיר הגרמני הותיק והאמין של הדור הקודם (DSG6) ואמא שלך תהנה גם מישיבה גבוהה.

הייטי מצויד ב-DSG6 רק בדמי הדיזל שגבר לא מיובאים.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
הייטי מצויד ב-DSG6 רק בדמי הדיזל שגבר לא מיובאים.

הייטי החדש עם מנוע 1.8 מגיע עם תה"ל DSG6

פורסם

חברים!

אין לכם מושג כמה אני מודה לכם וכמה הייתי צריך אותכם!

אחרי קריאה של כל התגובות אני חושב שהגענו לסוג של החלטה, אני אנסה לסכם ואשמח גם תגובות על ההחלטה.

כעקרון, הדרך הכלכלית ביותר לרכישת רכב היא רכישה מליסינג\ יד פרטית אחרי שהרכב "נחרש", אך עוד לפני תחילת התקלות.

הרעיון הזה לא רלוונטי לגבינו, יש לנו קרוז 2010, אנחנו פשוט לא מרוצים מהרכב- הוא לא סוחב. לא נקנה רכב כדי להשאר באותו שנתון ולכן האופציה הכלכלית ביותר אינה רלוונטית לגבינו.

האופציה השנייה היא כמו שאמרו , קניית רכב מנהלים, סופרב 2012 מליסינג. אומנם נחווה פחות ירידת ערך אבל:

1. אני מפחד מהאמינות בשנים האלה. ממה שנאי יודע הסופרב באה עם DSG7. אני מרגיש הרבה יותר בטוח באמינות של האוקטביה החדשה, בייחוד עם 5 שנים אחריות לעומת האחריות המקוצרת של הליסינג.

2. אנחנו לא צריכים סופרב.

3. אני חושב שבסופו של דבר אם נרצה לנסות למכור את הרכב באופן פרטני כדי לא להיקלע למעגל הליסינג , אנשים פחות יירצו לקנות רכב מליסינג מאשר רכב מיד פרטית, בייחוד שהוא יהיה כבר יד שלישית. ( היד הראשונה הייתה מעט קילומטרים- זה הצפי)

בקיצור ההחלטה כנראה תהיה לקנות אוקטביה חדשה , מפוארת, מה שאנחנו באמת רוצים, לבלוע רוק, לנסות לא להיות נביאי הרכב.

לנסות להסתמך על העובדה שיש לנו את הדגם המפואר ולחזק את היתרונות שבו לקראת המכירה העתידית, בנוסף לחזק את העניין שזו קניית רכב פרטי יד ראשונה ולא ליסינג.

הכי חשוב, אני קונה רכב כדי להנות, ואני כלכך לא יכול לדעת מה יהיה עוד חמש שנים, אז למה להכנס למעגל סבל, לפני כל קניית רכב אני אנסה לצפות ללא הצלחה, מה יהיה עוד חמש שנים מרגע המכירה. מעדיף להיות שקול, אבל לא להכנס למעגלי התפשרות בשביל דברים שאי אפשר לצפות.

תודה רבה לכולם! אשמח לביקורת!!

פורסם

רק דבר אחרון:ותרו על הסאן רוף - הדבר הכי מיותר ברכב באקלים הישראלי. הדבר היחיד שסאן רוף עוזר זה לירות מתוך האוטו בלי לפוצץ לכולם את האזניים...

פורסם

1. עד כמה שידוע לי שסאנרוף באוקטביה זה רק בהזמנה מיוחד של כמה חודשים.

2. אחלה רכב שבעולם, באמת מרגיש רמה אחת מעל כולם ומחזק את הבחור שאמר לקחת אותו בכחול עם ריפודים בהירים...

3. קניית רכב חדש היא תמיד לא קניה חכמה בגלל ירידת הערך הגבוהה בשנים הראשונות. לדעתי מי שצריך לקנות רכב חדש מהחברה זה רק מי שיש לו פטור ממיסים או שיש לו עודף כסף אחרת אני לא יכול לחשוב על שום סיבה הגיונית למה לא לקנות משומשת שמורה בת שנה עד שלוש פחות ולכן אני מחזק את הבחור שאמר לקנות סופרב 2012.

אם אני הייתי קונה הייתי קונה או האוקטביה 1.4 אלגנס (אם רכב חדש זה מה שעושה לך את זה) או את הסופרב 2012

בהצלחה

פורסם

זה נכון שמי שרוכש רכב חדש- יוצא "פראייר" בגלל ירידת הערך.

מצד שני, חיים רק פעם אחת, יש הנאה מסוימת הוצאת הרכב מהסוכנות עם הניילונים, כאשר אתה יודע שקנית משהו חדש ללא היסטוריה.

קחו בחשבון שבקניית רכב משומש יש הרבה אי ודאות, אתה לא יודע איך נהגו בו לפני, האם קרעו אותו וכו'.

לגבי ענין הסחירות ומכירה עתידית- לדעתי במותגי צ'מפיון אין מה לדאוג, כי הרבה פעמים יש מבצע של שדרוג לרכב חדש עם טרייד אין במחיר מחירון- זה נכון בד"כ לימי מכירות מיוחדים.

אגב, לאלה שהמליצו לקנות סופרב 2012 במקום האוקטביה, כדאי לדעת שירידת הערך של הסופרב גדולה יותר, כי זה רכב בסגמנט גבוה יותר, לא משפחתי כידוע.

לדעתי, רכישת האוקטביה לדעתי זו מכונית טובה. הם בהחלט שיפרו את הרכב ביחס לדגם הקודם, שכלכשעצמו היה רכב טוב עם נתונים טובים.

בהצלחה

פורסם

אני גם חושב שסאנרוף הוא מוצר מיותר לחלוטין אך המלצתי עליו בכדי לעזור לרוכש הפוטנציאלי לבדל את עצמו משאר מתחרות הליסינג כשירצה למכור. לא להאמין אבל סאנרוף זה MUST אצל חלק מהרוכשים או יתרון גדול אצל החלק השני (וכמובן לא למי שמעל גובה מטר תשעים )

פורסם

אפרופו הערת קודמי לגבי סאנרוף, היום בבוקר ראיתי מונית סקודה אוקטביה, אלגנס, כאשר הנהג, כנראה בעל דימוי עצמי נמוך, החליט להחליף את יציאת האגזוז המקורי (שהינו בעל יציאה כפולה, כאשר פתחי היציאה נמצאים בזווית מעוגלת כלפי האדמה) ביציאה של 2 פתחים בעלי סיומת ישרה, כאשר לכל אחת מהיציאות הוא הצמיד עיגול עבה שיוצר תחושה כאילו מדובר ביציאות אגזוז גדולות, משהו בדומה לזה שהיה קיים בהונדה סיוויק של השנים 90 ו- 91.

כנראה שיש גם בעלי דימוי עצמי נמוך שסאנרוף מעלה להם את הדימוי.

בעיני, כמובן שמדובר בשטות גמורה.

איני מבין מדוע צריך לבדל את הרכב, ומעוד צריך להזמין סאנרוף בהזמנה מיוחדת בעלות של 5,000 ש"ח בשביל איזה קונה ערס שאולי בעתיד ירצה רכב בדיוק עם סאנרוף.

לדעתי, קונים את הרכב כדי להנות ממנו, כאשר מגיע רגע המכירה- מוצאים את הפתרון המתאים, גם טרייד אין יכול להיות פתרון.

פורסם
לדעתי אם אתם רוצים גם רכב מפנק וגם ביטחון מסויים (אין נביא בעירו) מבחינת סחירות אז אולי באמת עדיף לכם לרכוש סופרב1.8TSI 2012 עם גיר אוטומט 6 הילוכים טיפטרוניק. המחיר הוא כ 130-140 , הרכב עדיין באחריות והגיר ידוע כאמין וחזק. כמובן שעדיף מאדם פרטי. בבדיקה קצרה ביד 2 אפשר לראות שם רכבים עם 20-30 אלף ק"מ שזה כמעט כמו חדש לחלוטין. האם כשתרצה למכור ב 2017 לא יהיו סופרבים 2012 שהיו יד ראשונה ליסינג השכרה ועכשיו נמכרות ע"י זה שרכש מהליסינג ב15% פחות מהמחירון?

אני אישית לא הייתי ממצמץ ומזמין את ה 1.4 TSI ELEGANCE בצבע כחול עם ריפודים בהירים ומוסיף סאנ-רוף מקורי מהחברה, נהנה מרכב מדהים וחדש במשך 5 שנים ומקווה לקצת מזל במכירה ולחבר פורום מבין איכות שיבוא לרכוש :lol:

אבא שלי תקוע עם סופרב 2010 שעומדת למכירה כבר תקופה ארוכה. אין ביקוש לרכב.

מדובר על יד ראשונה עם 63K עלה לכביש בסוף 2010. לא רכב שחוט. כנראה שגם הסופרב כבר לא להיט ביד 2

פיאג'ו 2020, MP3 500

יונדאי סנטפה, 2014

פורסם

כדאי לכם טוב טוב להפנים: גם מלכת השוק בעבר- מזדה 3 אינה להיט בשוק יד שניה.

למעשה השוק היום הוא קשה ביותר, חב' הליסינג מציעות דילים משתלמים ביותר: רכישה בתשלומים, התחייבות לרכישה חוזרת כעבור תקופה, בהתאם לחוזה, מתן אחריות נוספת על הרכב ועוד ועוד גימיקים.

בנסיבות הללו, כאשר המגרשים של הליסינג וטרייד אין מפוצצים ברכבים, אין להיט בשוק יד 2. השוק הוא שוק של קונים.

למעט אולי רכבי נישה מסוימים כגון מכוניות 7 מקומות שיש להם ביקוש חזק במגזרים מסוימים כגון דתי וחרדי וכו'.

לכן, מצחיק לקרוא שאנשים חושבים בעת הרכישה על סיכויי המכירה.

• תוכן חדש...