Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4580 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

רציתי להתייעץ אתכם לגבי קניית רכב חדש כרכב פרטי מהיבואן למרות שהוא נכנס חזק לליסינג.

בפרט על האוקטביה החדשה , אבל אפשר לענות על הרעיון באופן כללי.

אמא שלי התעניינה מאוד באוקטביה החדשה 1.4 אלגנס, דגם שלא מגיע בליסינג.

בליסינג כרגע ניתן למצוא רק את הדגם היוצא של האוקטביה ( 2013) , דגם שאנחנו לא מעוניינים בו או את הדגם החדש אך ברסאת ה1.2 Ambition ( בה אנחנו פחות מעוניינים)

בזמן האחרון אני שומע ורואה שהאוקטביה החדשה נכנסת מאוד חזק לליסינג, וכשאני חושב על זה , אחרי 5 שנים שנרצה למכור את האוטו, מי ירצה לקנות אותו באופן פרטי כשהדגם מוצף בשוק הליסינג בזול יותר?!

השאלה נוגעת גם לכל הרכבים האחרים, המאזדה 3 החדשה , הקורולה וכו', אם נקנה אותן אחרי כמה שנים נדפק מירידת ערך בגלל הליסינג באופן דומה.

נניח וירדנו מזה והבנו שלא משתלם לנו לקנות רכב חדש שנמצא בליסינג ונקנה רכב מליסינג שנת 2013( שנתון ישן יותר)

בהנחה שאמא שלי רוצה רכב גרמני,שבשנים האלה האמינות שלו קצת מעורערת ובנוסף האחריות הקצרה של הליסינג לא תורמת לעניין ( פה צריך להדגיש שעל הדגם החדש אנחנו סומכים מבחינת אמינות ומבחינת אחריות גיר (5 שנים)) , מה נקנה? פאסאט? סופרב? האם זה יצא משתלם יותר?

אני אסכם פה את השאלות ואשמח מאוד לעזרה מאנשים שמבינים יותר ממני פה.

אנחנו מרגישים חסרי אונים לצד שוק הליסינג הזה, אבל בכל זאת אולי אני מגזים ולא מספיק מודע לאיך מתנהל השוק ולכן אני צריך עזרה.

1. כדאי לקנות אוקטביה חדשה מהדגם המפואר כמו שאנחנו באמת רוצים?

2. כדאי לחפש אוקטביה חדשה בליסינג, בדגם הלא מפואר והמנוע היותר קטן?

3. כדאי לחפש רכב מנהלים ( כלומר רכב טוב יותר מהאוקטביה היוצאת) בליסינג משנתון נמוך יותר ( לא נמוך מ2012) , אם כן אילו רכבים מומלצים?

4. לקנות רכב חדש שלא נכנס חזק לליסינג בינתיים? ( הונדה אולי?)

עצות נוספות ועזרה באופן כללי תתקבל ביותר מברכה, תודה רבה!

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בראייתי בעיית הסחירות עם רכישה של אוקטביה אלגנס היא לא הליסינג אלא העובדה שבעתיד יהיה קשה לשכנע קונים לשלם יותר על ״הדגם המאובזר״. בשביל רוב הישראלים, אוקטביה זה אוקטביה והמנוע פחות קריטי. זה לא קשור רק לליסינג, זה נכון לכל דגם שיש לו כמה גרסאות.

אבל לא הבנתי, אתם קונים בשביל למכור או בשביל להנות?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מסכים עם צביקה פיק. אתם מנסים לחזות את סחירות הרכב... דבר בעייתי לכשעצמו במדינה עם חוקי מס קופצניים.

מי יודע איך יראה שוק הרכב עוד שלוש שנים... מי יודע מה יגידו עוד שלוש שנים על DSG7 (אז מה אם יש לו 5 שנות אחריות).

קחו למשל את הפוקוס שהיתה מלכת מסירות בליסינג... בעקבות עדכונים וגיר בעייתי ירדה חזק במכירות וכבר פחות נפוצה בליסינג. איך זה משפיע על הסחירות שלה ?

יותר מדי דברים שלא בשליטתכם וגם אתם רוצים רכב משתלם... רמז: רכב חדש לעולם אינו "משתלם" באמת.

אתם סופגים בכל חודש ירידת ערך אדירה.

אז קנו את מה שמצאתם נח לנסיעה וסעו לשלום, יותר מדי דאגות.

פורסם

קודם כל תודה על התגובה!

בתגובה של שניכם נשמע שיש סלידה מקנייה של רכב חדש, וזו בדיוק התשובה שאני מחפש, ובאופן מפורש שאלתי אם כדאי בכלל לקחת רכב מנהלים בליסינג ולא רכב חדש, אשמח אם תייחסו גם לנקודה הזאת, אולי בכלל לא כדאי לנו לקנות רכב חדש, אז מה עם הוא אני רוצה להנות.

נכון שאי אפשר לדעת אם ה DSG באמת שופר, אבל האם יש לך משהו לחדש לי או להער את צומת ליבי לגביו? אולי לא כדאי להסתכן?

פורסם

עוד X שנים תמיד יהיו מכוניות יוצאות ליסינג / השכרה / שקר כלשהו למכירה, שיקשו על מוכר פרטי למכור את המכונית.

אתה מוטרד מהאוקטביה, אבל לקונה פוטנציאלי אולי הפוקוס או המאזדה 3החדשה או הקורולה או כל יוצאת ליסינג אחרת היא אלטרנטיבה ראויה.

אין באוקטביה שום דבר שמייחד אותה בהשוואה למכוניות האחרות. כולן יהוו אלטרנטיבה.

תחליטו את ההחלטה שלכם על בסיס של מה שמתאים לצרכים שלכם היום ולא על בסיס המכירה העתידית.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

נכון שהמאזדה והקורולה והאוקטביה הן אותן אלטרנטיבות לקונה, ואין הבדל ביניהן מבחינת מכירה עתידית, זאת אומרת אני לא יודע מה ירצו יותר עוד חמש שנים ולכל אחד מתאים רכב אחר.

אבל לא על זה אני מדבר, דווקא הצגתי את שלושתן באותו המשפט כדי להראות שאין הבדל ביניהן כלומר אם אני אקנה כל אחת מהן חדשה הליסינג יהווה עליהן את אותה הבעיה, כלומר להפך, ניסיתי להדגיש שאין ביניהן הבדל.

מה שאני אומר זה לא איזה רכב חדש לקחת, כי את זה הבנתי מהקודמים שאי אפשר לדעת מה יהיה עוד חמש שנים, איזה רכבים יהיו, והאם עדיין ירצו אוקטביה, השאלה שלי היא האם קניית רכב חדש היא בכלל כדאית היום? האם לא כדאי לי לשקול אופציות טובות יותר ( אולי רכבי מנהלים) בליסינג? רק בשביל העניין הכלכלי ( ירידת ערך נמוכה יותר), בלי קשר למה שיהיה עוד חמש שנים.

בכל מקרה אני חושב שהאוקטביה החדשה תספק לנו את כל הצרכים ואנחנו לא זקוקים לרכב מנהלים, אבל אם זה ישתלם יותר, זו בהחלט תהיה אופציה. אני פשוט רוצה להבין אם זה באמת ישתלם יותר מקניית רכב חדש, בפרט האוקטביה.

פורסם
השאלה שלי היא האם קניית רכב חדש היא בכלל כדאית היום? האם לא כדאי לי לשקול אופציות טובות יותר ( אולי רכבי מנהלים) בליסינג? רק בשביל העניין הכלכלי ( ירידת ערך נמוכה יותר), בלי קשר למה שיהיה עוד חמש שנים.

בוודאי שרכישה של רכב חדש בתנאי השוק הנוכחיים היא לא כדאית כלכלית. תחשוב על זה ככה -

אתה מפסיד כמעט 50 אחוז מערך הרכב בשלוש השנים הראשונות.

אתה משלם יותר על ביטוח מקיף, כי הרכב חדש ויקר יותר.

אתה משלם יותר על טיפולים, כי הרכב חדש וצריך מוסך מורשה יבואן.

ואיפה עלות הכסף שהפסדת? הרי יכולת לשים את ה-130 אלף ש"ח האלו בהשקעה סולידית ואחרי 3 שנים לצאת עם כמה אלפי שקלים יותר (דיסקוTD5 בטח יוכל לחשב לך כמה בדיוק אלפי ש"ח :wink: ).

בשורה התחתונה אם אתה מחפש את הרכישה הכלכלית ביותר אז כנראה שמדובר במכונית בת שנתיים-שלוש-ארבע, שכבר ספגה את ירידת הערך העיקרית שלה אבל עדיין לא הגיעה לגיל הבעייתי מבחינת תקלות.

פורסם

אם שאלת אם לקנות רכב מנהלים חדש בפרטי או בשיטת ליסינג מימוני ?בשתי הדרכים ובהנחה שהרכב חדש, אתה משלם וסופג את ירידת הערך .

לגבי שאלה האם כדאי לגשת למגרש של חברת ליסינג לקנות רכב שסיים חוזה (בערך בגיל 3 ) : אז פה בהחלט יש איזשהוא הגיון כלכלי.

אתה קונה רכב לאחר שספג את רוב ירידת הערך שלו, חרש את כל הארץ, בתוספת גילוי נאות של טיפוליו+ אחריות מורחבת כלשהיא ועם פחות כאב ראש מלרוץ לחפש רכב פרטי. פה אני רואה את ההגיון הכלכלי, למרות שזה עדיין לא הכי כלכלי. (גם החברה צריכה להרוויח ויש עוד אובדן קטן במכירת רכב עם יד ליסינג).

הכי כלכלי זה כנראה ללכת ולקנות רכב מיד פרטית בן שלוש עם ספר טיפולים מלא ובצב טוב . לא פשוט אבל אפשרי.

פורסם

מעולה, הבנתי.

רכב בן שלוש לא רלוונטי בשבילינו, מינמום 2012.

אם כך, לפי מה שאמרת גם בליסינג במצב הזה כשהרכב " לא חרוש ואחרי ירידת הערך שלו" לא ייצא כלכלי או משתלם בהרבה מלקנות רכב חדש. ואכן אם לא קננה רכב חדש זו סוג של התפשרת, אז אם זה לא יחסוך לי באופן משמעותי ובנוסף לזה אני צריך להתפשר, אני אקנה רכב חדש, אשתדל להחזיק אותו חמש שנים ומקווה שזו תהיה האופציה המאוזנת ביותר בין אפשרות כלכלית לבין חוסר התפשרות.[

תקנו אותי אם אני טועה ואם כדאי אחרת.

תודה רבה!

פורסם

סייב מאוד צודק.

בכל זאת, לא הייתי מבטל רכישה. הדגם הזה על פניו מוצלח מאוד, ודגמים מיוחדים יחסית של רכבי ליסינג מושפעים פחות מהתופעות שציינת. נכון הוא, שרכב כמו גולף מושפע עוד פחות כי אין בליסינג כמעט בכלל... אבל יש לו חסרונות משלו.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

לשואל שלום,

חבריי התייחסו כאן לאופציות רכישת משומש בעיקר, ברשותך אתייחס בקצרה לאופציה שאתה העלית בראשית מכתבך,

לדעתי אם תקנה את האוקטביה 1.4 המפוארת , כמו שכתבו קודמיי, תחווה את ירידות הערך וכן את התחרות מצד נפלטות הליסינג,

אבל!

אין ספק שרמת האבזור והמנוע יבדלו אותך מכל השאר, וגם אם במכירה, לא תקבל את תוספת המחיר לרמת הגימור הגבוהה, אני כמעט בטוח שרמת הגימור שאתה מחזיר בשילוב זה שהבעלות שלך פרטית תגביר את הסחירות של הרכש שלך,

אתה לא תהיה עוד אחד עם 1.2 "רגיל"

ואל תשכח שתהנה מאוד, זה רכש טוב

יוסי

פורסם
אני כמעט בטוח שרמת הגימור שאתה מחזיר בשילוב זה שהבעלות שלך פרטית תגביר את הסחירות של הרכש שלך, אתה לא תהיה עוד אחד עם 1.2 "רגיל"

בשביל שהמנוע החזק יותר יגביר את הסחירות אתה צריך ליפול על אחד שמבין ולא על ההדיוט המצוי. בשביל ההדיוט המצוי, המנוע הלא סטנדרטי זה דווקא חיסרון. ומה לעשות, שיש יותר הדיוטים מכאלו שמבינים.

אני אתן לך דוגמא - למישהו מהעבודה שלי הייתה יונדאי i30 עם מנוע 2 ליטר. הוא החליט למכור אותה ופרסם ביד 2 - לא קיבל אפילו טלפון אחד במשך כמה שבועות. בהברקה שהציע לו מישהו אחר הוא שינה רק פרט מידע אחד במודעה - את נפח המנוע. פתאום הופס, הגיעו הטלפונים. הבחורה שקנתה את הרכב בסופו של דבר אפילו לא הבינה שזה דגם ה-2 ליטר, רק שהרכב נוסע יותר טוב.

ובלי קשר, זה אחלה רכב.

• תוכן חדש...