Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4578 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מגיע בבוקר לעבודה ומגלה שיש בעייה בחשמל. מזמין חשמלאי ומחכה עד שיבוא (ובינתיים 20 איש מסתובבים בחוסר מעש).

בינתיים אני שם לב להתנהגות מוזרה של מחשבים ופקס שעושים ריסטרט כל כמה דרות באופן עצמוני וקומקום חשמלי לא מצתליח להרתיח את המים. אני בודק מתח ומסתבר ששתיים מתוך שלושת הפאזות נותנות רק 140V.

אני מרים טלפון ל 103 ומסרבים לקבל ממני קריאת תקלה כי אני לא חשמלא מוסמך. שורפים עוד חצי שעה עד שהחשמלאי מגיע ופותח אצלם את הקריאה.

הם עמוסים ולא יודעים מתי הצפי של הטכנאי (לגיטימי לחלוטין לאור המציאות בארץ בימים האחרונים ועם כל הכבוד לי עדיים אנשים בבתים ללא חשמל באים קודם). אני שחררתי את כל העובדים הביתה אבל בגלל שגם אני לא יכול לעבוד התקשרתי שוב וביקשתי שיודיעו לי חצי שעה לפני שהטכנאי מגיע כדי שלא אחכה סתם. זו כבר היתה בקשה מוגזמת והם לא יכולים להענות לה.

הסברתי להם שהחוק מחייב נותן שירות לתת טווח מחייב להגעת טכנאי אבל בגלל שאני מבין שזה לא מצב רגיל אני מבקש רק שתינו לי התראה של חצי שעה עד כמה שעות לפני שהוא מגיע כדי שלא אחכה סתם קפוא במשרד אבל גם לזה הם לא יכולים להענות. לי אין ברירה ואני מחכהכדי להציל לפחות את מחר אבל אין לי ספק שאני הולך להתלונן ולתבוע את הפיצוי המגיע לי לפי החוק.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לגיטימי לחלוטין לאור המציאות בארץ בימים האחרונים...

אבל בגלל שאני מבין שזה לא מצב רגיל...

אבל אין לי ספק שאני הולך להתלונן ולתבוע את הפיצוי המגיע לי לפי החוק.

כנראה שאתה לא מבין את המצב

בינתיים אתה לא הולך לקבל שום פיצוי חוץ מכאב ראש, כאב ראש, כאב ראש, כאב ראש, כאב ראש, כאב ראש, כאב ראש...

עד שייסיימו לפצות את כל אלו שתבעו נזקים הרבה יותר גדולים ממך

יש אנשים שבכלל לא יכלו להגיע היום לעבודה (או לביתם), עסקים קרסו, נשטפו, הוצפו ושנותקו מהחשמל (וגם בתים) בסדר גודל הרבה יותר גדול מאצלך

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אתמול הוא התראיין לחדשות וכל הזמן עשה השוואה מטומטמת לארה"ב.

הוא אמר שאצלנו מרבית מהתושבים קיבלו מענה זריז ובארה"ב אנשים היו מנותקים למשך חודש ויותר מרשת החשמל.

מה שהוא שכח, זה שבארה"ב זה היה פאקינג הוריקן מטורף על פני שטח עצום, בעוד שפה בישראל, זו הייתה רק סופה "עדינה" יחסית לעומת ההוריקן.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם

ההשוואה לא מטומטמת. הנה מלפני כמה ימים ומצב דומה:

http://www.foxnews.com/weather/2013/12/09/system-snow-sleet-freezing-rain-due-to-hit-mid-atlantic-sunday/

עוד מקרה גדול:

http://en.wikipedia.org/wiki/2011_Halloween_nor%27easter

וזכורים לי עוד מספר מקרים שלא מדובר על הוריקן, אלא על סופות שלגים שמנתקים את הציוויליזציה כמו שאנחנו מכירים אותה ולמשך זמן ממושך הרבה יותר.

והנה עוד דוגמא מאירלנד:

http://www.bbc.co.uk/news/uk-northern-ireland-21892567

ובאופן כללי, לא חסרות דוגמאות מהעולם המערבי שבהם פגעי מזג אוויר מותירים אנשים חסרי אונים.

די נמאס לי לשמוע על מלחמת ההאשמות הללו, גם אם חלקן נכונות. היתה הערכות, והביצוע, גם אם לא מושלם, נמצא בתהליך.

ואחריו ילמדו לקחים. אי אפשר לצפות שהכל יהיה מושלם. בטח לא כשמתמודדים עם כוחות הטבע ומקרה די חריג בנוף שלנו.

פורסם

קודם כל כל אחד שנפגע בגלל מחדל של חברת החשמל זכאי לפיצוי (מניסיון. כשטרקטור פגע בכבל שלהם והשאיר אותנו יומיים בלי חקמל הם שילמו יופי את הנזקים).

כפי שאמרתי, א י מוכן לספוג עיכוב בגלל עומס אבל לא מוכן לספוג זלזול. אני ממשיךלשלם משכורות לאנשים שלא עובדים, לא יכול לתת שירות ללקוחות שלי ועוד צריך לשגת בחושך ובקור לחכות שהוד מעלתם יואילו לבוא בגלל שהם לא מוכנים להודיע מתי הם מתכוונים לבוא?

פורסם
ששתיים מתוך שלושת הפאזות נותנות רק 140V.

גם הפאזות התייאשו מהארץ והן מתכננות בריחה למקום שהמתח בו הוא 110V... :-)

והנה הניסיון שלי איתם: חברת חשמל עשו שינוי אדמיניסטרטיבי אצלם במערכת כיון שחיברו את הבניין שלנו מחדש בכבל תת קרקעי במקום כבל עילי. השינוי הזה גרם לכך שבוטלה הוראת הקבע של כל מי שהיתה לו כזו, וגילינו את זה כשיום בהיר אחד נותק החשמל לכל דיירי הבניין שהיו להם הוראות קבע. בלי התראה, בלי לתהותה למה אחרי 10 שנים פתאום לקוחות מבטלים הוראת קבע (ועוד בניין שלם בבת אחת), סתם ככה - באו וניתקו.

אבל לא רק ניתקו, גם חייבו בהוצאות ניתוק, הוצאות שליחת התראה (שכאמור מעולם לא נשלחה), והוצאות חיבור מחדש - כל התשלומים האלו הופיעו בחשבון העוקב למרות ששלחנו תלונה לנציב פניות הציבור שלהם. כשדיברתי עם 103 וביקשתי לשלם רק את החשבון עבור החשמל, ולחכות לתוצאות הערעור לגבי התשלומים הנוספים, הם אמרו שאין אפשרות כזו ואני חייב לשלם הכל ("ואם יאשרו לך, נחזיר לך בחשבונות הבאים").

הגיע זמן ההפרטה - רק שלאף אחד בממשלה לא יהיו ביצים לעשות את זה.

פורסם

לאור לקחי כמה הפרטות בשנים האחרונות אני סקפטי מאד אם הפרטה תועיל. כיון שחברה מופרטת קיימת רק במטרה אחת - למלא את כיסי הבעלים ובעיקר בעלי השליטה, סיכוי טוב שהפרטה תגרום לדרדור השירות באופן משמעותי. ובדרך נספוג עוד כמה תספורות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מצד שני לקוח לא מחובר הוא לקוח שלא צורך והחשבון שלו בהתאם.

חברת החשמל היא החברה היחידה שאני מכיר שמתלוננת שהיא עובדת ב 100% תפוקה ועוד בוכה שהנא מפסידה בגלל זה.

פורסם

בגדול אתה צודק,

אבל איתרע מזלך והפעם חברת החשמל באמת עסוקה מעל לראש.

אני מניח שאתה לא ירושלמי, עוצמת ההרס היא משהו שלא עובר במסך הטלוויזיה

ותאמין לי שבאמת עדיף להם להתעסק בדברים דחופים יותר נכון לרגע כתיבת שורות אלה,

כי בתים ללא חימום באפס מעלות עם תושבים שלא מורגלים לחשיבה עצמאית ויוזמה זה לא סתם לא נעים

אלא זאת סכנת חיים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לאור לקחי כמה הפרטות בשנים האחרונות...

הפרטה לא באה לבד - הפרטה באה עם פיתחת השוק לתחרות. הפרטה של חברה והשארה שלה בתור מונופול באמת יגרום לדירדור השירות, אבל הפרטה נכונה שכוללת יצירת תחרות בשוק, תגרום דווקא לשיפור השירות, כיון שכשלך בתור לקוח יש אופציות לבחור (ואני מדבר על אופציות אמיתיות, לא על דואופול תחרותי "בכאילו"), אז כל חברה תשפר את השירות כדי לזכות בך.

פורסם

אתה רואה מישהו משקיע כמה מיליארדים בבניית רשת חשמל חלופית?

אתה רואה את המשוכות הרגולטוריות של הקמת חלופות כאלה - אם חברת החשמל לא מצליחה לקבל אישור להקמת תחנה משך כמה שנים - כיצד יאושרו כמה תחנות למתחרה? מי יאשר הנחת תשתית הולכה נוספת?

הפרטה זו סיסמא די נבובה.היו כמה הפרטות מוצלחות, היו גם הפרטות שהזרימו את כספי הציבור לידי כמה עשירים וההפסד כולו של הציבור. חלק מההפרטות לא רשמיות (מה שקורה במערכות החינוך והבריאות) - והציבור רק משלם עוד ועוד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בגדול אתה צודק,

אבל איתרע מזלך והפעם חברת החשמל באמת עסוקה מעל לראש.

אני מניח שאתה לא ירושלמי, עוצמת ההרס היא משהו שלא עובר במסך הטלוויזיה

ותאמין לי שבאמת עדיף להם להתעסק בדברים דחופים יותר נכון לרגע כתיבת שורות אלה,

כי בתים ללא חימום באפס מעלות עם תושבים שלא מורגלים לחשיבה עצמאית ויוזמה זה לא סתם לא נעים

אלא זאת סכנת חיים.

שים לב שמההתחלה אמרתי שאין בעייה לחכות רק שיודיעו לי לפני שהוא מגיע. זה לא בית או מקום שאפשר להגיע מבחוץ וזה אומר שאני צריך לשכת כמו אסיר עד שהם יגיעו (אם בכלל). כל ה שביקשתי שייודיעו לי מתי באים.

אחרי פנייה למבקר חברת החשמל קיבלתי טלפון שהם מגיעים ומשיחה עם הצוית הסתבר שלהם לא היתה שום בעייה להתקשר רק שאף אחד לא ביקש מהם או שאל אותם אם הם מוכנים לזה.

פורסם

או-קיי, תודה על ההבהרה. בקיצור, שירות מקומי ברדקיסטי.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
אתה רואה את המשוכות הרגולטוריות של הקמת חלופות כאלה - אם חברת החשמל לא מצליחה לקבל אישור להקמת תחנה משך כמה שנים - כיצד יאושרו כמה תחנות למתחרה?

בחשמל צריך להבדיל בין יצור והולכה - אפשר להפריט את הייצור ולא את ההולכה, אפשר להפריט את ההולכה ולא את היצור, ואפשר להפריט את שניהם. מיותר להגיד שהפרטה של גוף כזו צריכה להעשות באיטיות, בצורה מובנית, ועם הרבה חוכמה - אין לי ספק שאם זה יעשה כך, זה יצליח.

• תוכן חדש...