Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4595 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפי מה שכתבו בוואלה, ג'נרל מוטורס החליטה למקד את המכירות של ביואיק בסין וצפון אמריקה.

באופן מעניין ישראל היא בין המדינות היחידות שביואיק משווקת אצלה באופן סדיר.

אותי מעניין אם יש בכלל עתיד למותג הזה.

מותג מרקורי שהיה המתחרה של ביואיק כבר נסגר.

פרט ללה קרוס, שהמתיחת פנים שלה טרם יובאה ארצה, אין לביואיק מה לחדש.

ייצור הלוצרן פסק, האנקלייב הוא למעשה טראוורס, הוראנו היא קרוז עם סמלי ביואיק והאנקור הוא אופל מקוה/טראוורס.

מצד שני לביואיק יש שוק חזק בסין, אז לא נראה שהמותג ייכחד בקלות.

מה דעתכם בנושא?

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

לפעמים, עם כל הצער שבדבר, צריך לדעת לחתוך בבשר החי ולהוציא את הנמק לפני שהוא ישפיע על כל הגוף.

זה גם המקרה של ביואיק, שלא התרוממה פה בשנים האחרונות למרות שהיו לה רכבים לא רעים. יש מקום מוגבל מאוד בשוק האירופאי למכוניות אמריקאיות ושברולט, קאדילק ולאחרונה גם לינקולן ממלאות אותו בצורה די שלמה. ל-UMI עדיף להתמקד ברכבים היותר אירופאיים שיש לה בקנה, כאלו שבאמת יכולים למכור כאן.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

דינה כדין פונטיאק. למישהו חסרה?

כמעט כל דגם של GM אפשר להשיג עם סמל שברולט או קאדילאק

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

יש כאן פספוס רציני, GM סגרה/מכרה ב-10 השנים האחרונות כמה מותגים מעניינים: זה התחיל באולדסמוביל ואח"כ בזמן כניסתה לצ'אפטר 11 גם פונטיאק, האמר, סאטורן וסאאב (וכמעט גם אופל), במקביל הושקעו משאבים ב-GM קוריאה.

ביואיק היתה יכולה בקלות לקבל גרזן במקום פונטיאק (ויש הטוענים שכך אמור היה להיות) אך הפופולריות של ביואיק בסין (ויש לכך סיבות היסטוריות) הכתיבה שביואיק תשרוד ופונטיאק תלך.

אני דווקא חושב שלביואיק יש מקום של כבוד במארג הדגמים והתוצרים של GM:

קאדילק - מותג הפרמיום של GM שזוכה לעדנה רבה בשנים האחרונות.

שברולט לעם עם מגוון רחב מאוד של דגמים בכל סגמנט.

אופל - השלוחה האירופית של GM שאט אט מאבדת גובה ושברולט כמותג תופס יותר מקום באירופה (המון מוניות קרוז דיזל).

הולדן - השלוחה האוסטרלית שמייצרת דגמים ייחודיים שחלקם עוברים "גיור" לשוק האמריקאי (במו הפונטיאק GTO מתחילת שנות האלפיים ולאחרונה השברולט SS האכזרית).

GMC - טנדרים ורכבי SUV "קשוחים".

ויש את ביואיק.

ביואיק הוא למעשה מותג סמי-פרימיום בין שברולט לקאדילק שממוצב במקביל לתוצרי סמי-פרימיום של יצרנים אחרים כמו וולוו, אקיורה, קרייזלר ולנצ'יה והיא מצליחה בכך לא רע.

מנכ"ל GM דן אקרסון קיבל החלטה אסטרטגית לפיה ביואיק תבצע הרמוניזציה עם דגמי אופל כדי לנצל בצורה מיטבית את ההשקעה הרבה במחקר ופיתוח וכדי להכניס מעט "ניחוח אירופאי"למותג. בינתיים זה עובד לא רע ובקרוב תוצג הביואיק ריביירה החדשה שתהיה למעשה אופל קסקאדה עם גריל "מפל המים" של ביואיק.

כתוצאה מאותה מדיניות הלה-קרוס מבוססת בכבדות על האופל אינסיגניה, הריגל היא אופל אינסיגניה, הווראנו היא אסטרה ברלינה (הוצגה לפני הברלינה), האנקור הוא אופל מוקה ורק האנקלייב הוא דגם "כל-אמריקאי" כאח תאום לשברולט טראוורס/קאדילק SRX/ ג'י.אם.סי אקאדיה ובעבר גם הסאאב 9-4X שהלך לעולמו בטרם עת.

ביואיק מאוד מתאימה לישראל ונמצאת כאן מאז שנות השלושים או אולי קצת קודם אפילו. יש לה את הניחוח היוקרתי עם תג מחיר סביר יחסית לתמורה אל מול המתחרים. בכל הסקרים בארה"ב ביואיק זוכה שנם רבות במיקום גבוה וניכר כי בקרת האיכות שלה והחומרים בהם משתמשים טובה יותר ממותגים אחרים בקבוצה (גם מקאדילק לפעמים).

אם השמועה נכונה, חבל מאוד שלא נזכה עוד לראות כאן את ביואיק שצברה קהל מעריצים שמחליף מזה שנים רבות ביואיק בביואיק ובכלל חבל שנוכל מעתה לבחור מותג אחת פחות בהיצע.

פורסם

לביואיק אין אף מכונית שתצדיק קנייה שלה שיש לה מתחרות אירופאיות.

שלום שלום,

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

דווקא יש לא מעט ביואיק חדשות על הכבישים.

הלה-קרוס נמכרה לא רע יחסית לסגמנט.

יש לקוחות לביואיק בארץ, למרות מחירי הדלק והתחרות הקשה.

היא סגרה לUMI את פינת המנהלים/יוקרה שהייתה חסרה לה.

פורסם

באופן מעניין הביואיק לה קרוס בישראל הגיעה במקום השברולט אימפלה.

למרות שבאופן מעניין אין ביניהם קשר חוץ מהמחיר.

ועכשיו אחרי ההגעה של האימפלה מחדש מדברים על סגירת ביואיק.

המכירות של הלה קרוס יורדות מסיבה ברורה, כיוון שהדגם מתיישן.

אם הם יביאו את מתיחת הפנים ועל הדרך גם את הדגם ההיברידי אז המכירות יעלו החזרה (בשיא שלה ביואיק בישראל מכרה 1000 לה קרוס בשנת 2010 - השנה הראשונה של הלה קרוס החדשה).

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

האימפלה החדשה נותנת פייט ללקרוס.

חבל על המותגים האמריקאים, פעם הם היו יחודיים, מי שדיבר פה על פונטיאק, הזקנים של היום היו ועדיין חולמים על פונטיאק (עד כמה שאני רואה את פונטיאק הוא המותג היותר קרבי של GM, ביחס לשברולט שהם סולידיים).

משנות ה90 המותגים האמריקאיים החלו להתבולל וחבל שככה. (דוגמא לכך היא הרכב שיש לי עכשיו, שבעצם הוא די בושה למותג שברולט").

האמריקאים צריכים לעבוד קשה על השם שלהם, השם שהיה להם פעם, אם לא הם יקרסו טוטאלית.

לביואיק אין אף מכונית שתצדיק קנייה שלה שיש לה מתחרות אירופאיות.

שלום שלום,

שטויות.

איזה אירופאית יכולה להתחרות בלאקרוס חוץ מקמארי (שמיוצרת גם בארהב).

פורסם

עכשיו שבשברולט החזירו את האימפלה מהכפור של חברות ההשכרה האמריקאיות, קשה להצדיק את קיומה של הלה קרוס או ביואיק בכלל (למעט בסין - שוק עם חוקים שונים לחלוטין משאר העולם). אין טעם להזכיר בכלל את שאר הדגמים החדשים של ביואיק שהם פשוט דגמי אופל עם גריל שונה ללא כל בידול של ממש וזה צעד שעושים לפני שמורידים את הגרזן - לנצ'יה.

GM יכולה להשתמש בקאדילק שתציג דגמים כמו ה-ES של לקסוס שיכסו על העדרה של ביואיק.

פורסם

כל היצרנים שאני אוהב נסגרים. חבל.מה שאהבתי בביואיק היא התחושה שזהו הדינוזאור האחרון של רכב אמריקאי כמו פעם, משייט, עם מנוע בעל מומנט בשרני וכורסאות עור.אני אוהב את זה.אבח בעולם כבר לא נותרו רבים כמוני.

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם
GM סגרה/מכרה ב-10 השנים האחרונות כמה מותגים מעניינים: זה התחיל באולדסמוביל ואח"כ בזמן כניסתה לצ'אפטר 11 גם פונטיאק, האמר, סאטורן וסאאב (וכמעט גם אופל)

ברוך שפטרנו. מותגים מיותרים לגמרי:

אולדסמוביל - שברולט 2, יוצר תחרות מיותרת בתוך הקונצרן, ודורש ביזבוז על פיתוח דגמים עצמאיים.

פונטיאק - מותג-פחות-יוקרתי-מביואיק-אבל-אבל-פחות מיינסטרים-משברולט (Poor Old Nigger Thinks It's A Cadillac). למה?

האמר - גם אמריקאים הבינו (במיוחד כשדלק אצלם התחיל לעלות 4 דולר לגלון) שאין צורך בדבר הבזבזני והמיותר הזה

סאטורן יחד עם ג'יאו - אוטו עוד יותר מסכן משברולט, כאילו שברולט לא מספיק גרוע.

סאאב - הכלאה בין שברולט לאופל עם טורבו. אחרי שחיברו טורבו למנוע של קרוז/אסטרה, איבד את הרלוונטיות, אפשר לסגור את הבסטה.

בעתיד אפשר גם לאחד בין התוצרת של דייהו/שברולט ואופל/הולדן/ווקסהול, אפשר להשאיר את השמות לשווקים שונים, ואפשר לאחד בין השמות, ולקרוא למותג החדש DaChOpeHoV או משהו.

כנ"ל ביואיק, מותג מיותר, שאת הנישה שלו ממלאות מצויין שברולט וקאדילק.

הנה GM, נתתי לכם ייעוץ עסקי, 50M$ בבקשה (פרטי חשבון בנק להעברת כספים יישלחו בה"פ לפי דרישה)

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

כנפי באמת מצער שאתה ועוד בודדים (אולי גם אני, פשוט את האמת לא יצא לי עדיין לנהוג באמריקאיות קלאסיות), אוהבים את הסגנון הזה.

פעם היה להם שם ומוניטין, היום כבר קשה להם לעמוד בדרישות של רוב האנשים בעולם.

(וגם באמריקה, גם לשם הגיעו האירופאיות והיפניות "הקטנות")

פורסם

שטויות.

איזה אירופאית יכולה להתחרות בלאקרוס חוץ מקמארי (שמיוצרת גם בארהב).

הקאמרי היא טויוטה, כלומר יפנית, כלומר אסייתית ולא אירופאית. למעשה היא עצמה כמדומני בכלל אמריקאית ולא מגיעה בכלל לאירופה.

אירופאית שיכולה להתחרות בלקרוס היא הסופרב. מכונית איכותית ומרווחת לא פחות... וגם מיפן יש לה מתחרות לא רעות.

לעניינינו- אם אכן הייבוא של ביואיק לארץ יופסק, לדעתי זה יהיה מצער. ביואיק, במיוחד הלקרוס מצליחה לשלב בין איכות גבוהה מאוד ואופי אמריקאי אמתי. מכונית גדולה, שקטה, מאובזרת, מפנקת ונוחה לשיוט. גם מבחינת התנהגות כביש ביואיק כבר לא נחותה כל כך ומציעה יכולות גבוהות. האמריקאיות השתפרו המון, וחבל שלא הרבה מעריכים אותן.

מה שמוזר זה שדווקא ביואיק מוכרת יפה בארץ בשנים האחרונות והלקרוס לא כל כך נדירה בנוף הישראלי, הסיבה שהמכירות ירדו לפי דעתי זה בגלל שהרכב כבר די הרבה זמן לא עבר שינוי (לאחרונה הלקרוס עברה מתיחת פנים, אבל עדיין לא הביאו אותה לארץ). כאשר יגיע (אם יגיע) הדגם המתוח, אני מאמין שהמכירות יעלו שוב. בינתיים יש לה תחרות קשה, והיא לא מציעה משהו מיוחד פרט לאופי האמריקאי למי שאוהב את זה (ובשביל זה יש עכשיו את המאליבו החדשה שנראית לי מעולה, ואת האימפלה הגדולה והמיוחדת יותר).

פורסם
ברוך שפטרנו. מותגים מיותרים לגמרי:

סאאב - הכלאה בין שברולט לאופל עם טורבו. אחרי שחיברו טורבו למנוע של קרוז/אסטרה, איבד את הרלוונטיות, אפשר לסגור את הבסטה.

ברוך שפטרנו מג'נרל מוטורס: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=508854

מצידי שג'נרל מוטורס יסגרו חטיבות, יעלימו שמות וישחטו מותגים. הם כבר מזמן לא בחזית. אפילו שהם ניסו כבר משהו חדשני עם ה-וולט, השקר התגלה במערומיו, והציבור לא רכש מכוניות.

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

• תוכן חדש...