Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

ב 3.2 הזמנתי חבילה מחיפה. דואר רשום רגיל.

ב 3.2 הזמנתי חבילה מאמזון, לחשבון שיפיטו שלי בארה"ב נבאדה.

ב 5.2 החבילה הגיעה, ובאותו ערב ביקשתי שהחבילה תישלח אלי בדואר רשום רגיל USPS PRIORITY.

ביום שלישי האחרון, 16.2, החבילה מארה"ב הגיעה אלי כבר לבית.

וזו מחיפה עדיין אני מחכה לפתק.

פורסם

4 חבילות מסין הגיעו תוך פחות משלושה שבועות

לעומת זאת, החבילה מארה"ב שהוזמנה ב-20/1 ונותבה לבחריין, נותבה משם לאחר מכן לעיראק (?!) ותקועה שם מה-4/2. המוכר אמר שהוא פנה ל-USPS שיעשו חקירה

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם
ברגע שבדקתי בדואר ישראל, הופיעה שהחבילה בסניף.

ברור לך שזה עתה זכית בפרס נובל על הוכחת אחת התאוריות בפיזיקת קוואנטים?

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
בדקת לפי מספר חבילה ישירות באתר של דואר ישראל?

כי לי קרה שחבילה שלפי טראק17 הגיעה לירדן, הייתה

כאן בארץ, וברגע שבדקתי בדואר ישראל, הופיעה שהחבילה בסניף.

חיובי, מס' פעמים, המערכת לא מזהה את המספר

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

אגב, אעדכן במשהו טוב שהצלחתי להוציא מהדואר,

לאחר שהדואר עבר ליומיים חלוקה, הגיע מצב שפתקים של החבילות הגיעו אחת ל' , ולעיתים , ההודעה ה2 לפני ההודעה הראשונה (כנראה שתקן FIFO זה לא הצד החזק בתאי החלוקה של הדואר, החלטתי לנסות את מזלי ולבקש תיבת דואר בסניף המקומי, לאחר דין ודברים והמתנה של שבועיים קיבלתי,

היתרון , מחלקים שם בכל יום את הדואר לתיבות , ככה שזה מגיע מהר , לא מחכה לשעות הפתיחה או לחלוקת הדואר ויכול ללכת בכל שעה לסניף ולבדוק את התיבה.

החסרון - כבר 3 נסיונות הפניה לדואר מהכתובת הרגילה לשם ועדיין מכתבים שמגיעים עם הכתובת של הבית - מגיעים לבית , המכתבים שמגיעים עם הכתובת של התא דואר, מחולקים ישירות לתיבה כנדרש. אני משער שיום אחד יבינו את משמעותה של ההפניית דואר.

אז אמנם ה"תענוג" עולה כמעט 200 שקל לשנה, אבל מצד שני , למי שאין לו סבלנות ובאמת חס על חבילותיו שלעיתים חוזרות בטרם עת לשולח משום "שלא נדרשו" , זה שווה את המאמץ.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

הסיפור שלי הוא עם המכס ואודה לעזרתכם לפי הפרטים, כדלקמן:

1. ביום 9.2.16 נשלחה אלי מאיטליה (מוכר קבוע ממנו אני מזמין) חבילה המכילה 3 דגמי מכוניות (צעצועים לענייננו) בשווי של 59 יורו (כולל המשלוח, כלומר כל החבילה שווה פחות מ-75$).

2. היום, 21.2.16, בדקתי את מס' המעקב באתר הדואר וקיבלתי את ההודעה הבאה: "הפריט מעוכב במכס. ב 21/02/2016 נשלחה הודעה ראשונה לנמען לצורך שחרור הפריט".

3. כאמור, שווי החהבילה הכולל הינו פחות מ-75$ ואינו חייב במס כלשהו ולכן זה מוזר. אי לכך, ומבלי לחכות להודעה , פניתי לסניף אשר הפנה אותי ל-171. אמת ענו לי מהר.

בתחילה הוסבר לי שזה אולי מסיבה בטחונית (?) וכשהתעקשתי כי תבדוק את מס' המעקב, נאמר לי שאני צריך לשלוח חשבונית למכס וניתן לי מס' פקס: 03-9421736/58 . נאמר לי שמדובר במכס ת"א ואשת היעד שם היא שולמית או איריס .ביקשתי לקבל גם טל וניתן לי זה: 076-8873179.

התקשרתי כמה פעמים במהלך הבוקר, בזמנים שונים וכלום.

4. אז התחלתי לחפש באינטרנט. נראה שזה באמת הפקס, ראו כאן, אך טל' אחר אך גם שם אין מענה. ניסיתי את מרכז המידע של רשות המיסים אבל אין שם הכוונה למכס. מצאתי טבלת וורד בגוגל, גם שם הטל לא רלוונטי. כמו כן ראיתי שיש אפשרות לפנות בסיווג הרלוונטי דרך אתר המכס, כאן.

אז אלו הפרטים, שאלותיי:

1. אין לי נסיון עם זה - מה הדרך היעילה ביותר לפנות? דרך פניות הציבור באתר, בפקס, בטל'?

2. האם אתם מכירים את המס' ו/או הלינקים שפירסמתי? הם הנכונים?

3. מישהו שמצא את עצמו סיטואציה הנ"ל בעת האחרונה ויכול להפנו אותי לכתובת המדויקת (אגף, איש קשר, טל, פקס, מייל)?

תודה מראש,

בן.

עריכה אחרונה על ידי benj

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

פקס מנומס בצירוף מסמכים - חשבונית פייפאל, חשבונית מהמוכר, לינק לאתרים ולמוצרים וכו'.

אל תצפה למענה. אם הכל בסדר (ואין סיבה שלא), תראה שהסטטוס התעדכן.

:turn-l:
פורסם

^^^

תודה על התשובה המהירה, אך ברשותך כמה דקויות:

1. יש לך מושג אם הפקס שרשמתי כאן אכן נכון? לא עדיף לפנות דרך מערכת פניות הציבור בלינק שנתתי? או גם וגם אולי?

2. כל שיש לי הוא חשבונית הפייפל ששילמתי, זאת מאחר והקשר מאיביי עבר לפייסבוק ולאחר סיכום ביננו הוא פשוט שולח חשבונית בפייפל ואני משלם. יכולה להיות בעיה?

3. אחרי ששלחתי, תוך כמה זמן לוקח העידכון?

תודה,

בן.

BENJ:

ROY:

פורסם

תפנה אליהם דרך מערכת מפ"ל שצירפת אליה קישור. תכתוב שם את כל פרטי החבילה וצרף חשבונית. לי היה מכשיר סלולרי תקוע במכס, פניתי אליהם דרך האתר עם כל הפרטים והמכשיר שוחרר לסניף הדואר הקרוב אלי.

פורסם

סליחה על הבורות- מה זה אומר מפ״ל? אתה מתכוון למערכת פניות הציבור, בסיווג מכס ודואר חבילות?

כמה סמן לקח עד שהעניין נפתר?

תודה

בן

BENJ:

ROY:

פורסם

כן, זו המערכת אונליין שלהם לפניות הציבור. תוך כמה ימים מועטים חזרו אלי עם תשובה ואמרו שהחבילה נשלחה לסניף הדואר הקרוב אלי.

פורסם

עלילות דואר ישראל, סיבוב 3:

ישנו אתר שאני כותב עבורו ביקורות על קיטים של דגמים. מדי פעם הם שולחים אלי קיט כזה, אני מרכיב אותו וכו' וכותב ביקורת.

היום הסתבר לי שנשלח אלי קיט מתישהו בינואר וב16 לחודש הוכרז כ"לא נדרש" ונשלח חזרה לשולח. מיותר לציין, שלא קיבלתי SMS או ספח!

GEORGE IS GETTING UPSET!

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
  • תוכן חדש...