Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4622 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

לקחתי מחשב ישן, פירמטתי אותו, התקנתי את התוכנות שצריך וחיברתי אותו לטלוויזיה של טושיבה CRT 29 במטרה לראות על הטלוויזיה סרטונים ביוטיוב ותוכניות דרך מאקו TV וכ'.

קניתי כבל צהוב עגול, וחיברתי אותו מהכרטיס מסך לטלוויזיה מאחור, אם אני לא טועה ליציאה של RCA או משהו כזה.

אני רואה תמונה על המסך, אבל התמונה לא חדה. בנוסף, מופיעים על המסך "גלים" מלמעלה למטה כל הזמן ושומעים מהרמקולים רעש של "בזזזז" ברקע כל הזמן, גם אם המחשב כבוי ואני על הערוצים של הוט.

בעיה נוספת היא שאין לי ווליום! לא שומעים כלום. חיברתי את המחשב למסך מחשב ייעודי CRT 17 בכבל VGA ורואים מצוין, חד וללא גלים! מכאן שהבעיה היא לא בכרטיס מסך. חיברתי אותו גם לרמקולים ושומעים טוב, אז אין בעיה של דריוורים.

בנוגע לרמקולים אני מניח שחסר לי כבל שמתחבר מהכרטיס מסך מהיציאה הירוקה, ליציאה האדומה והלבנה בטלוויזיה. אם כך, איזה כבל לקנות? אפשרי מאיביי.

בנוגע לרעש מהרמקולים, הגלים מלמעלה למטה ובעיית החדות, מה עושים? אני רגע אחד מלהתייאש ולפרק את כל העסק.

ונניח שאני מצליח לסדר, איך מסדרים אינטרנט? יש לי בבית ראווטר של TP-Link, אבל הוא רחוק מהמחשב מאוד.

תודה לעונים :)

פורסם

לגבי הכבל - אין שום בעיה להשיגו בכל חנות למוצרי מחשב או כלי כתיבה. הנה מבחר מהאיביי. כמובן שאתה צריך את הכבל עם חיבור אזניות זכר.

לגבי התמונה - אני מניח שיש לך איזו בעיה בהגדרה של היציאה מכרטיס הוידיאו. שים לב שאתה צריך להגדיר יחס 4:3,

לגבי הגלים - אין לי נסיון בכך, אבל אני מניח שהבעיה היא בחירה בתדר רענון או רזולוציה שאינם מתאימים לטלויזיה.

לגבי חיבור המחשב לרשת האלחוטית - האם יש לך כרטיס רשת אלחוטית במחשב? אם אין לך קנה כרטיס (שיכול להיות פנימי - PCI - או חיצוני - USB) בעלות של סביב והתקן אותו לפי ההוראות. בדירה בגודל סטנדרטי אין שום בעיה לקלוט רשת, בודאי אם הנתב והכרטיס תומכים בתקן N ומעלה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הרזולוציה של מסך המחשב היא 1024X768 לפחות, על גודל אלכסון של 17".

הרזולוציה של הטלויזיה שבבעלותך היא 576X432, כלומר רבע מהרזולוציה על מסך גדול כמעט פי 4.

זה יראה זוועה ולא משנה מה תעשה, לצערי.

פורסם

רזולוציה של מסך PAL היא 720X576 (וגם DVD לא רחוק מזה). בעבר הלא כל כך רחוק כולנו הסתדרנו עם זה יופי, וראיתי כבר טלוויזיות CRT שמוציאות תמונות חדות וברורות יותר ממסכי "HD" לכאורה בתנאים מסויימים. יש גם את ענין גודל הנקודה במסך. לא הכל זה רזולוציה.

במקרה זה חיבור ע"י RCA (קומפוזיט), נחשב לאחד החיבורים הפחות איכותיים.

לענין הדברים, יש לבדוק את הגדרות כרטיס המסך (ידוע דגם?), לגבי הסאונד - וודאי שיש צורך בכבל נוסף (כבל הRCA הצהוב מעביר רק נתוני וידאו) ואכן מדובר בכבל מעביר בין PL 3.5 (או מיני פלאג) לבין RCA (כמו בקישור השני).

האם קיימות אגב עוד יציאות/כניסות במחשב/טלוויזיה בהתאמה (תמונות גם יכולות לעזור)?

לגבי ענין הגלים ורעש ה"בזזזז" - נשמע מאוד כמו ענין של הפרשי פוטנציאל/הארקה. חפש תחת Ground Loop.

נדמה לי שקראתי פעם שחיבור בין מעטפת הRCA לבין הארקה בשקע חשמל עשויה לפתור את הבעיה (אני רוצה להגיד שזה לא יעשה נזק, אבל אני לא בטוח ולכן זה דורש עוד חיפוש או אסמכתא ממישהו אחר כאן...).

פורסם

גם לי נותרה עוד טלויזיה מאותה סדרה - יש לה 3 כניסות RCA (אחת מלפנמים ושתיים מאחור) ומאחור יש גם כניסת s-video. יש סיכוי סביר שגם במחשב יש יציאה מתאימה, ואז צריך לקנות כבל s-video ויש סיכוי טוב שהבעיה תפתר.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה על התשובות.

שיחקתי קצת עם הגדרות רענון מסך, אין שינוי בין 50 ל- 200, אז שמתי 75 הרץ.

מרגע שאני מחבר את הכבל הצהוב לטלוויזיה, גם אם המשב כבוי ומפסק הספק על אפס, יש רעשי רקע ברמקולים וטשטוש על המסך כאילו לא רואים טוב, קשקושי רקע (כמו פעם בקליטה האנלוגית מהאנטנות). כשאני מוציא החוצה את הכבל הצהוב, הרעשים ו"בעיות הקליטה" גם בערוצי הוט - נעלמים כלא היו.

אני מדגיש כי הממיר מחובר ל- AV1 והמחשב ל- AV2. ניסיתי לחבר את המחשב לטלוויזיית CRT אחרת, מבחינת ההפרעות תמונה והשמע אין שינוי.

לגבי האינטרנט אין לי כרטיס רשת אלחוטי, אלא רק חוטי רגיל. התקן USB יחזיק מעמד ללא ניתוקים?

אני מצרף תמונות.

האם לקנות כבל אחר?

תמונה1 004.jpg

תמונה1 006.jpg

תמונה1 008.jpg

תמונה1 003.jpg

תמונה1 009.jpg

פורסם

כמו שציין sperial, יש לך יציאת S-Video במחשב וכניסה מתאימה בטלוויזיה.

מעבר לחיבור כזה עשוי לשפר את התוצאות.

תצטרך כמובן להחליף בין חיבורי הממיר למחשב.

פורסם

זה לא S-VIDEO. לפחות לא בלי מתאם.

עם הכרטיס מסך היית אמור לקבל מתאם מTV-OUT לקומפוננט (אדום, כחול, ירוק).

יש לך גם את החיבור הזה בטלויזיה והוא יתן לך את האיכות הטובה ביותר.

פורסם

זו טלויזיה עתיקה, בת 12 לפחות וסביר שהרבה יותר. אין לה כניסת YPbPr (כחול-ירוק-אדום), אלא רק composite (מחבר צהוב יחיד). המכשיר שלי הוא מ-2001 או 2002 ויש לו גם שקע mini-DIN עם 4 פתחים ל-s-video. המכשיר של פות"ש הוא בעל מסך קמור, כנראה עוד יותר ישן, כך שיתכן שאין לו גם חיבור זה.

עריכה - לא ראיתי את הצילום של אחורי הטלויזיה. יש לו כניסות כאלה. בתמונה של חיבורי הטלויזיה ה-s-video מוסתר על ידי הכבל הצהוב. במחשב יש חיבור s-video עם שקע 7 פתחים. צריך לבדוק באתר יצרן כרטיס המסך איזה כבל יתאים לחיבור שלו לטלויזיה. יתכן שכבל כזה הגיע עם הכרטיס ונמצא באיזה מקום במחסן של פות"ש. אפשרות אחרת היא כבל שיתאם ל-YPbPr לי יש שני כבלים כאלה שהגיעו עם כרטיסי המסך אבל הם קצרים מאד ומצריכים מאריכים עם תקעי RCA.

לגבי כרטיס רשת USB - השתמשתי בשניים כאלה מספר שנים בלי בעיות מיוחדות. כיום יש לי תשתית בקירות כך שרוב המחשבים מחוברים בחיבורים קויים (אם כי יש לי איזה בעיה עם הסיומות בקיר בגלל חוסר התאמה של בתים של ניסקו ושקעי RJ45 של גוויס).

פורסם

ע"י מתאם.

מנסיוני S-VIDEO ארבע פינים לא יכנס שם בלי מתאם.

בכל מקרה כפי שהצעתי קודם, האופציה האיכותית ביותר היא קומפוננט שמסוגל לסחוב גם אות FHD,

לא שזה עוזר לך כל כך עם הקשישה שלך :)

פורסם

כוסות רוח למת. אני ממליץ לוותר.

כבודה של הבומבה במקומו מונח, אבל עברו הרבה דורות מאז במסכים,

וכל LCD הכי פשוט של יצרן-המדבקה הכי הזוי שתמצא ייראה טוב יותר,

מעבר לכך שיהיו לו את החיבורים המתאימים.

הגלים נוצרים מלולאת אדמה ו/או מכבל לא תקין ו/או לא מספיק מסוכך.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מעניין לעניין באותו ענין:

יש לי טלויזיה מודרנית של סוני ויש לה כניסות קומפוננט, HDMI ו-YPbPr בלבד. אין s-video.

מעוניין לחבר אותה לאחד משני מחשבים ניידים בני 5-6 שנים, עם שקעי VGA ו-s-video (שקע 7 פינים) ולא יציאת HDMI. כרטיס הוידיאו הוא 900 ו-950 של אינטל.

החיבור עם כבל מ-s-videoקומפוננט נותן איכות ירודה ביותר. לא מצאתי כבל שיעביר אות מיציאת המחשב ל-YPbPr, לפחות לא בחנויות הרגילות בחיפה.

למישהו רעיון יותר טוב?

פורסם
כוסות רוח למת. אני ממליץ לוותר.

כבודה של הבומבה במקומו מונח, אבל עברו הרבה דורות מאז במסכים,

וכל LCD הכי פשוט של יצרן-המדבקה הכי הזוי שתמצא ייראה טוב יותר,

מעבר לכך שיהיו לו את החיבורים המתאימים.

מחזק. יש לי טלוויזיה כזאת (למעשה אין לי טלוויזיות דקות בבית מתוך פרינציפ), שעובדת 10 שנים, ותמשיך לעבוד כנראה עוד 20. אבל ניסיתי לחבר מחשב לשם (יש לי יציאת RCA בכרטיס מסך), אומנם הכל עבד, אבל תוך 10 דקות קיבלתי כאבי עיניים מ"איכות" התמונה, הבנתי שאין צורך להמשיך, והחזרתי את המחשב למקום שלו עם המסך שלו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...