Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4621 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מאז שעברתי לרכב קטן אני נגעל מהרכבים הגדולים. התחושה של הישיבה פשוט מעפנה בעיניי וההתנהלות שלהם בעיר מזעזעת.

המקום היחיד שבו נחמד מאוד לנסוע ברכב מסוג זה הוא בכביש 6, שם שמים קרוז קונטרול ונוסעים בכיף. בשביל זה לקנות רכב ענק? לא שווה.

נהגת פעם על מרצדס E קלאס?

תעשה סיבוב בעיר ואח"כ תחזור אלינו עם הכובע שלך ומעט מלח.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

מישהו אמר לי לבדוק את הרכב יונדאי ולוסטר (רמת גימור ELITE)

הוא אומר שניתן למצוא אותה במעט יקר יותר מהקליאו, שנת 2011, והיא תהיה עדיפה ומאובזרת יותר.

ממבט מהיר וקריאה קצרה, היא בהחלט נראית נחמד מאוד, והסאן רוף זאת בהחלט תוספת מעניינת.

מה דעתכם?

פורסם

אתה שוכח דבר אחד, רכב משומש יגיע בלי אחריות וצריכת הדלק שלו תהיה גרועה יותר מהקליאו, קליאו חדשה תהיה מאובזרת עם אחריות ועם צריכת דלק מצויינת.

חבל לרדת לרכב גדול יותר, המכוניות החדשות גם אם הן סופר מיני יכולות לשייט בכבוד ובנוחות בכבישי ישראל, המדינה שלנו קטנה ואין צורך במכוניות מנהלים בזבזניות וגדולות כדי לצלוח 500 ק"מ לאורך ועוד 250 ק"מ לרוחב.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

מסכים.

זה בערך מה שהבחור שהציע לי את הולוסטר טען..

משהו בסגנון של : אתה רוצה מאובזרת ויפה (קליאו), אבל משהו שירגיש יותר "אוטו" - אז הוא אמר לרדת בשנתון ולחפש ולוסטר.

השאלה מה אתם חושבים על זה? קראתי ביקורת אחת של האתר כאן, אבל זה עדיין לא אומר לי יותר מדי.

פורסם

כמו שאמרו פה מעטים אך טובים: קנה לך רכב מהסגמנט המקודש שנקרא "משפחתית קומפקטית"

כל אותם רכבים בדר"כ בתצורת האצ'בק שיש להם מנועים גדולים יותר מהסופר מיני ואבזור רב יותר. לדוגמא פיאט בראבו עם מנוע הטורבו או פולקסווגן גולף.

במחיר יותר גבוהה אפשר אולי למצוא רנו מגאן האצ'בק דיזל מהשנים האחרונות (הדור החדש). מדובר בהרבה רכב בקצת פחות כסף ובעלות לא גבוהה משמעותית. בטח שלא כמו שיעלה לך רכב מנהלים.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

גולף? למה? וולסטר למה להתפזר? הקליאו היא אופציה מצוינת. ואם לא אז פלואנס דיזל צעירה גם c3 picso עדיפות לידניות, שזה בכלל מעולה. הקליאו עדיין גורמת לך ללבטים אתה חוזר תמיד אליה? תהנה ונסיעה טובה. ובנוגע ל"סגמנט המקודש" כמו כל דבר "מקודש", שבודקים אותו לעומק לא מוצאים הרבה סיבות ל"קידוש" חוץ מדעות קדומות ובורות. ד"א הקליאו המאובזרת, מאובזרת הרבה יותר מכמעט כל רכב בסכומים האלה. ודי עם ה"יותר רכב" תתחילו לקרוא לילד בשמו: יותר פח, ברזל ופלסטיק.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

מאיזו סיבה הוולסטר נחשבת להתפזר? כל מה ששמעתי שזה רכב מאוד בסיסי וזול להחזקה. אני טועה?

בשורה התחתונה, עדיף קליאו חדשה (0.9T ידני) ב 95K, על וולסטר 2011-12 אוטומט?

מצד אחד באמת הקליאו חדשה, וזאת הרגשה אחרת (אני מניח, אוטו ראשון!)

מצד שני, הוולסטר משום מה מרגיש לי רכב ששווה יותר, ואם אני אקנה אותו שנתיים אחרי שהוא יצא, הוא איבד המון יחסית מהממחיר המקורי שלו, וזה מרגיש לי כמו "מציאה".

שוב פעם, הידע שלי בתחום הזה מוגבל, אולי כל זה רק הרגשה שלי..

(לגבי הדלק, הבנתי שהקליאו עושה 1:17, הוולסטר 1:14 בכביש מהיר, ההבדל החודשי יהיה 100-200 שקל, זה כסף, אבל אני יכול לחיות עם זה)

פורסם

חדש לעומת קצת-משומש זו השאלה הנצחית שאף אחד לא יכול לתת עליה תשובה קונקרטית, זה עניין אישי שלך.

לדעתי האישית אין לך מה להתלבט על ולוסטר, מה יש בה שאין בקליאו? זה כמעט-בערך אותו הסגמנט. רק שהקליאו חדשה, מאובזרת ואולי גם חסכונית יותר.

שוב, עם 25K שנתיים הייתי מתמקד בפלואנס\מגאן דיזל או c3 picasso hdi, ההפרש בדלק יהיה הרבה יותר מ₪100 לחודש.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

הפיקאסו מזעזעת, אני עדיין בחור צעיר :? !

הפלואנס, ממש חשבתי עליה, אבל היא פשוט מרגישה גדולה ומנופחת..

לגבי המגאן, על מה מדובר בדיוק? אני מחפש מגאן החדשה ביד 2, החל משנת 2010, זה נותן לי גג 10 תוצאות שממה ששמתי לב הן כולן בנזין.

מה יש בוולוסטר שאין בקליאו...? האמת שאני לא יודע.

בגלל זה שאלתי אותכם.

(אני אומר את האמת, אני קצת משוחד, הסאן רוף וריפודי עור האדומים ממש מושכים אותי!)

פורסם

במקום קליאו חדשה הייתי הולך על אוטו יותר מרווח ונוח ולא כבול בתנאי אחראיות לטיפולים אצל קרסו. ולגבי עלויות אחזקה/דלק הייתי מגלם את זה במחיר, ז"א במקום קליאו ב-95 אולי אוקטביה ב-85.

פורסם
מסכים.

זה בערך מה שהבחור שהציע לי את הולוסטר טען..

משהו בסגנון של : אתה רוצה מאובזרת ויפה (קליאו), אבל משהו שירגיש יותר "אוטו" - אז הוא אמר לרדת בשנתון ולחפש ולוסטר.

השאלה מה אתם חושבים על זה? קראתי ביקורת אחת של האתר כאן, אבל זה עדיין לא אומר לי יותר מדי.

מה ירגיש "אוטו" ברכב קוריאני? זה סתם צעצוע בעיצוב יפה..

פורסם
מה ירגיש "אוטו" ברכב קוריאני? זה סתם צעצוע בעיצוב יפה..

צודק, כי כל הרכבים הקוריאניים הם סתם צעצועים מיופיפים .. :roll:

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
צודק, כי כל הרכבים הקוריאניים הם סתם צעצועים מיופיפים .. :roll:

לא כולם אבל בטוח שלהגיד על רכב צרפתי שהוא לא "אוטו" לעומת קוריאני זה שטות גמורה. כאחד שלא מת על צרפתיות ידוע שמבחינת בנייה ותחושה של "אוטו" הן עדיפות בהרבה על קוריאניות.

פורסם
מאז שעברתי לרכב קטן אני נגעל מהרכבים הגדולים. התחושה של הישיבה פשוט מעפנה בעיניי וההתנהלות שלהם בעיר מזעזעת.

נהגת פעם על מרצדס E קלאס?

תעשה סיבוב בעיר ואח"כ תחזור אלינו עם הכובע שלך ומעט מלח.

ירון, אי אפשר לתאר טוב יותר ממה שכתבת. ואני כל כך טוב מכיר את זה על בשרי כי דווקא יצא לי לעבור ממרצדס E לרכב קטן. זה היה בשבילי פשוט שוק: רכב קטן צפוף, מושב לא נוח, אין בידוד רעשים, אין מתלים, כל הדרך מקפץ. פשוט נורא.

במשך שנה נהגתי על רכב קטן מעבודה ובמקביל בשביל הכיף על מרצדס E. אחרי שבוע ראשון עם המכסחת דשא הרגשתי שמרצדס זה פשוט חללית לא מהעולם הזה, פתאום הרכב לא מרגיש את הכביש, אחיזה זה אחיזה וכל השאר (אני יכול לכתוב על זה סיפור שלם). וכל פעם שחזרתי לרכב קטן סבלתי נורא והיה לוקח לי כמה ימים להתרגל כל פעם. עכשיו יש לי מרצדס אחרת ולנסוע על הרכב הקטן נעשה עוד יותר גרוע.

ואתה יודע מה הקטע הכי מצחיק? קוטר סיבוב של המרצדס קטן יותר משל רכב קטן כי ברכב קטן הגלגלים לא פונים כימעט לצדדים, פרסות וחניות הופכות לסיוט. תאמין או לא, יום אחד כאשר חניתי על הרכב הקטן בחנייה צפופה ברוורס ירקתי לשמשה ואז הבנתי את כל הבדיחות עם הוישר בפנים.

אז איך אני מסתדר עם רכב קטן בכל זאת? פשוט סובל בשקט, למדתי לחיות עם זה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

התשובה לשאלה שלך די פשוטה.

לכל אחד דעה משלו.

לדעתי רכבים קטנים זה סיוט וסבל אחד גדול, ואם אתה נוסע 100 ק"מ ביום אז עוד יותר. אם הרכב הקטן חדש או מאובזר זה לא משנה שום דבר. בלי לחשוב פעמיים הייתי קונה רכב מרווח וישן יותר. מכוניות קומפקטיות הן פשרה, וכמו כל הפשרות אתה מקבל קצת מהחסרונות והיתרונות של האופציות הקיצוניות יותר.

הבעיה היא שרכב גדול ונוח עולה יותר כסף. אם בדלק, בתחזוקה או בקנייה.

כדי לדעת אם זה שווה לך את הכסף, תחשוב על איזה דברים אתה מוותר תמורת הרכב הנוח: טיולים בחו"ל, דירה במקום יותר נוח או תחביב אחר. ואז תוכל להחליט אם זה שווה לך את תוספת התשלום.

בהצלחה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• תוכן חדש...