Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב לזוג +1 עד 70K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4623 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מתקשה להבין למה כולם מציעים לך צעצועים.

לרכב משפחתי ראשון לא קונים צעצוע.

מומלץ משהו יותר גדול ומן הסתם בטיחותי יותר.

וזה יצא באותו מחיר להלן הרשימה:

יונדאי i30

מזדה 3( כן כן... מה לעשות היא עושה את העבודה)

טויוטה קורולה

לא להתקרב לרכב צרפתי/איטלקי או גרמני.

הצרפתי/איטלקי ימצא במוסך כל יום.

והגרמני שיראה מוסך אתה תפשוט רגל.

הרכבים שהמלצתי לך הם סוסי עבודה. לרוב אמינים, מחירים זולים כי יש אותם כמו זבל.

מרווחים מאוד, נכנס עגלה+ טיולון+ מזוודות ומה שלא תרצה

בטיחותיים מאוד.

אל תקנה צעצועים יקרים וקטנים, שלא מספיקים לשום דבר.

דעות קדומות זה בטוח לא עוזר.

אלה ממש לא צעצועים. הוא ביקש רכב לזוג עם תינוק בדרך. זה בדיוק מה שאני (רק שהתינוק כבר קיים מעל שנתיים) וסופר מיני בהחלט מספיק. כמו כן רכבים שהבאת כאן הם לא "מאוד בטיחותיים", אבל כן מספיק בטיחותיים. לא בטוח שיותר מריו או פיאסטה.

יצאתי מתוך הנחה שרכב חדש זה תמיד עדיף ואם הוא יסתדר עם ידני (כמו שרשם) אז עוד יותר טוב, עלויות אחזקה קטנות משמעותית יחסית לרכבים שהצגת. ברור שרכב יותר גדול - יותר שימושי, ואם כבר I30, אז סטיישן, אבל לפי מה שהוא רשם זה מיותר בשלב הזה. סתם יותר צריכת דלק וחיפוש חניה פחות נוח. זה כבר השיקול שלו, לא שמענו שאלות נוספות או טענות שסופר מיני קטן מדי אחרי שהמלצנו פה על רכבים.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יונדאי i30

טויוטה קורולה

בטיחותיים מאוד.

מכונית משפחתית זה מינימום למשפחה עם תינוק.

מכוניות אירופאיות נמצאות במוסך כל היום.

סופר מיני זה צעצוע.

מי צריך בכלל רכב כשיש מכונת זמן שהביאה אותך אלינו ישירות משנות ה-90.

פורסם

כזוג + ילד + כלב שמתניידים גם עם פיאט פנדה, אני מצטרף בחום להמלצה לסופר מיני.

אין סיבה שסופר מיני לא תשרת אותך כראוי, הן מבחינת בטיחות והן מבחינת שימושיות.

מנסיוני האישי, ממליץ:

- על תיבה ידנית. פשוט כי זה חסכוני יותר (בהנחה ששניכם מסתדרים איתה בלי בעיה והיא לא תהפוך למעמסה נוספת בנסיעה עם הילד)

- כמעט היום בכל הרכבים יש ISOFIX, ועדיין לוודא את קיומם.

- ניתוק כרית אויר קדמית הוא לא משהו קריטי, כי ממילא ההצעה הגורפת היא לא להשים את הילד מלפנים, וממילא הISOFIX הוא מאחור.

- בחר את הרכב עם תא המטען הרחב ביותר, ולאו-דווקא העמוק ביותר. העומק כמעט לא מנוצל אבל הרוחב מנוצל לטובת העגלה.

-העדף רכב עם תא מטען גבוה ככל האפשר, עם חלון אחורי זקוף. זה יאפשר הכנסה של העריסה על גבי העגלה, ויפטור אותכם מהצורך המגוחך לנסוע עם עריסה ענקית במושב האחורי.

- בדוק שהנוסע הקדמי יושב בנוחות כשהסלקל מחובר מאחור. לסלקלים מסוימים יש נטייה לתפוס את כל המרחב ולאלץ את הנוסע מלפנים לשבת זקוף בצורה לא נוחה.

- בדוק את זוית פתיחת הדלת האחורית. פתיחת רחבה יותר - טוב יותר. זה משמעותי כשאתה מנסה לחגור עולל צורח ברחוב צר.

- העדף רכב עם גג גבוה ככל האפשר.

-בכל מצב שהעגלה+סלקל+עריסה+תלת אופן לפארק+תיק תינוק+תיק ציוד חירום לתינוק (האישה תתעקש) + המתנה מהסבתא+מנשא גב לתינוק+כלב לא יכנסו לאוטו, תמיד תוכל להתהדר בצ'ימיגג.

קניתי אחד כי חשבתי שתהיה לי בעיה, טרם הייתי צריך אותו.

פורסם
כזוג + ילד + כלב שמתניידים גם עם פיאט פנדה, אני מצטרף בחום להמלצה לסופר מיני.

אין סיבה שסופר מיני לא תשרת אותך כראוי, הן מבחינת בטיחות והן מבחינת שימושיות.

מנסיוני האישי, ממליץ:

- על תיבה ידנית. פשוט כי זה חסכוני יותר (בהנחה ששניכם מסתדרים איתה בלי בעיה והיא לא תהפוך למעמסה נוספת בנסיעה עם הילד)

- כמעט היום בכל הרכבים יש ISOFIX, ועדיין לוודא את קיומם.

- ניתוק כרית אויר קדמית הוא לא משהו קריטי, כי ממילא ההצעה הגורפת היא לא להשים את הילד מלפנים, וממילא הISOFIX הוא מאחור.

- בחר את הרכב עם תא המטען הרחב ביותר, ולאו-דווקא העמוק ביותר. העומק כמעט לא מנוצל אבל הרוחב מנוצל לטובת העגלה.

-העדף רכב עם תא מטען גבוה ככל האפשר, עם חלון אחורי זקוף. זה יאפשר הכנסה של העריסה על גבי העגלה, ויפטור אותכם מהצורך המגוחך לנסוע עם עריסה ענקית במושב האחורי.

- בדוק שהנוסע הקדמי יושב בנוחות כשהסלקל מחובר מאחור. לסלקלים מסוימים יש נטייה לתפוס את כל המרחב ולאלץ את הנוסע מלפנים לשבת זקוף בצורה לא נוחה.

- בדוק את זוית פתיחת הדלת האחורית. פתיחת רחבה יותר - טוב יותר. זה משמעותי כשאתה מנסה לחגור עולל צורח ברחוב צר.

- העדף רכב עם גג גבוה ככל האפשר.

-בכל מצב שהעגלה+סלקל+עריסה+תלת אופן לפארק+תיק תינוק+תיק ציוד חירום לתינוק (האישה תתעקש) + המתנה מהסבתא+מנשא גב לתינוק+כלב לא יכנסו לאוטו, תמיד תוכל להתהדר בצ'ימיגג.

קניתי אחד כי חשבתי שתהיה לי בעיה, טרם הייתי צריך אותו.

או במילים אחרות אל תקנה סופר מיני, כי חצי מהדברים לא מתקיימים, וכי בתאונה הקטנה ביותר לא ישאר דבר מהרכב, אם בטיחות המשפחה חשובה לך, קנה רכב משפחתי אמיתי. מעבר לזה יש את העניין שאם נוסעים למשפחה מרוחקת, נסיעה ארוכה עם סופר מיני ומשפחה מלאה זה סיר לחץ.

מעבר לזה לכל הממלצים, מה התוכנית שלכם ליום שהוא עושה עוד ילד ( לרוב עוד 4 שנים) למכור את הרכב ואז לקנות רכב משפחתי נורמלי?

פורסם
מכונית משפחתית זה מינימום למשפחה עם תינוק.

מכוניות אירופאיות נמצאות במוסך כל היום.

סופר מיני זה צעצוע.

מי צריך בכלל רכב כשיש מכונת זמן שהביאה אותך אלינו ישירות משנות ה-90.

זה שרכב צרפתי היום עטוף בשכבות פח מפונפנות ומעוצבות לא הופך אותו לאמין יותר.

לא לחינם הרכבים האלה מדורגים בתחתית של התחתית באמינות.

והסיכוי שלהם להתחרות ביפנים שואף לאפס.

לא לחינם קראסו יצא בפירסומת של רנו שהיא לא רואה מוסך, אם זה כזה שנות ה 90 אז למה הוא טרח?

למה הרכבים האלה מתרסקים במחירונים בקצב גבוה פי 5 מכל רכב יפני?

ומעבר לזה מן הסתם לחברי היה ועדיין יש רכבים צרפתים ואיטלקים, וכולם מקללים.

המדהים הוא שחלק לקחו בליסינג, ואמרו שלפחות יהנו מהם וכאבי הראש של האמינות ישאירו לקצין רכב,

המדהים הוא שמרוב שזה לא אמין, ותקע אותם כל בוקר בתקלות הזויות, פשוט נמאס להם!

והחליפו לקוראיני או יפני.

נכון זה פחות יפה, נכון הם עכשיו ״פחות״ מבינים ברכבים, אבל לפחות הם נוסעים לעבודה כל בוקר בשקט.

פורסם
דעות קדומות זה בטוח לא עוזר.

אלה ממש לא צעצועים. הוא ביקש רכב לזוג עם תינוק בדרך. זה בדיוק מה שאני (רק שהתינוק כבר קיים מעל שנתיים) וסופר מיני בהחלט מספיק. כמו כן רכבים שהבאת כאן הם לא "מאוד בטיחותיים", אבל כן מספיק בטיחותיים. לא בטוח שיותר מריו או פיאסטה.

יצאתי מתוך הנחה שרכב חדש זה תמיד עדיף ואם הוא יסתדר עם ידני (כמו שרשם) אז עוד יותר טוב, עלויות אחזקה קטנות משמעותית יחסית לרכבים שהצגת. ברור שרכב יותר גדול - יותר שימושי, ואם כבר I30, אז סטיישן, אבל לפי מה שהוא רשם זה מיותר בשלב הזה. סתם יותר צריכת דלק וחיפוש חניה פחות נוח. זה כבר השיקול שלו, לא שמענו שאלות נוספות או טענות שסופר מיני קטן מדי אחרי שהמלצנו פה על רכבים.

מי יכול להסתדר עם ידני ותינוק צורח מאחורה? למה להוסיף דרגת קושי מסכנת חיים,

בשביל לחסוך איזה שקל וחצי.

פורסם

יונדאי i30

טויוטה קורולה

בטיחותיים מאוד.

מתקשה להבין למה אתה מציע לו סגמנט עליו בכלל לא ביקש דעה.

מתקשה להבין למה אתה תקוע עם דעות קדומות מלפני 20 שנה.

באירופה משפחות קטנות מתנהלות עם סופרמיני במשך שנים, ללא בעיה.

ודבר נוסף שאני מתקשה להבין למה אדם שדי ברור שלא מבין / אוהב רכבים כותב בפורום רכב, ועוד בצורה כל כך תוקפנית ולעומתית.

הא, :idea: הבנתי, אתה טרול.

.We apologise for the inconvenience

פורסם
זה שרכב צרפתי היום עטוף בשכבות פח מפונפנות ומעוצבות לא הופך אותו לאמין יותר.

לא לחינם הרכבים האלה מדורגים בתחתית של התחתית באמינות.

והסיכוי שלהם להתחרות ביפנים שואף לאפס.

לא לחינם קראסו יצא בפירסומת של רנו שהיא לא רואה מוסך, אם זה כזה שנות ה 90 אז למה הוא טרח?

למה הרכבים האלה מתרסקים במחירונים בקצב גבוה פי 5 מכל רכב יפני?

ומעבר לזה מן הסתם לחברי היה ועדיין יש רכבים צרפתים ואיטלקים, וכולם מקללים.

המדהים הוא שחלק לקחו בליסינג, ואמרו שלפחות יהנו מהם וכאבי הראש של האמינות ישאירו לקצין רכב,

המדהים הוא שמרוב שזה לא אמין, ותקע אותם כל בוקר בתקלות הזויות, פשוט נמאס להם!

והחליפו לקוראיני או יפני.

נכון זה פחות יפה, נכון הם עכשיו ״פחות״ מבינים ברכבים, אבל לפחות הם נוסעים לעבודה כל בוקר בשקט.

בוא אני אספר לך משהו - אני נוהג מזה שנתיים בניסאן אלמרה 2003, אמא שלי מכרה לא מזמן סקודה פאביה 2002 שהייתה בבעלותה 7 שנים. אני הוצאתי בשנתיים יותר על תיקונים ובלת"מים ממה שהיא הוציאה במשך 7 שנים. יש לי גם כמה חברים עם טויוטות שמתקלקלות כל שני וחמישי, וחברים אחרים שמאוד מרוצים ממכוניות אירופאיות.

אין מה לעשות, הסטיגמות שלך מיושנות. יש מכוניות יותר אמינות ויש פחות אמינות, אבל הקורלציות לפי יבשות זה משהו שעבר מהעולם.

בנוסף ההמלצה שלך לזוג צעיר שצריך לקנות סופר מיני ידנית להעדיף משפחתית אוטומטית פשוט מנותקת מהמציאות. הרכב יעלה להם פי 1.5 הדלק יעלה להם פי 1.5 והתיקונים יעלו להם פי 2. אם אתה כזה עשיר, שיהיה לך לבריאות, אבל משפחות צעירות בימינו מנסות לחסוך, וסופר מיני זו פשוט הבחירה הטבעית במצב כזה.

פורסם
בוא אני אספר לך משהו - אני נוהג מזה שנתיים בניסאן אלמרה 2003, אמא שלי מכרה לא מזמן סקודה פאביה 2002 שהייתה בבעלותה 7 שנים. אני הוצאתי בשנתיים יותר על תיקונים ובלת"מים ממה שהיא הוציאה במשך 7 שנים. יש לי גם כמה חברים עם טויוטות שמתקלקלות כל שני וחמישי, וחברים אחרים שמאוד מרוצים ממכוניות אירופאיות.

אין מה לעשות, הסטיגמות שלך מיושנות. יש מכוניות יותר אמינות ויש פחות אמינות, אבל הקורלציות לפי יבשות זה משהו שעבר מהעולם.

בנוסף ההמלצה שלך לזוג צעיר שצריך לקנות סופר מיני ידנית להעדיף משפחתית אוטומטית פשוט מנותקת מהמציאות. הרכב יעלה להם פי 1.5 הדלק יעלה להם פי 1.5 והתיקונים יעלו להם פי 2. אם אתה כזה עשיר, שיהיה לך לבריאות, אבל משפחות צעירות בימינו מנסות לחסוך, וסופר מיני זו פשוט הבחירה הטבעית במצב כזה.

ברשותי i30

אני יכול להגיד לך שהתיקונים בו זולים יותר מהרכב השני הישן שלי הדיהטסו שרייד.

עד היום טיפול 10 בשרייד עולה יותר מביונדאי (!). השרייד בת 17.

אומנם כיאה לרכב יפני היא עברה את 17 השנים הללו עם 0 תקלות, אבל סתם אחזקה שוטפת עולה כפול מיונדאי.

טסט, וביטוחים עולה דומה.

הדבר היחדי זה דלק, נכון משלם יותר ביונדאי. אבל אין מה להשוות מבחינת נוחות נסיעה, מקום, ובטיחות..

עזוב את הדעות שלי תסתכל טבלאות של סטטיסטיקה של תקלות עולמית ותראה את הדירוג של רכבים יפנים מול צרפתי/איטלקי.

סופר מיני ידנית זאת הבחירה הגרועה ביותר והלא פרקטית בעליל לזוג צעיר,

שמחפש מקום לילד וציוד.

היתרון היחידי של אוטו כזה הדלק,כי תיקונים למשל מזדה 2 או וולסואגן פולו, או דיהטסו סריון עולים כמעט כפול מטיפול ביונדאי i30 או טויוטה קורולה.

אגב שים לב שהוא לא כתב שהוא מחפש רכב חדש.

יונדאי i30 2009 זולה יותר מסוזוקי סוויפט מאותה שנה.

מה לדעתך עדיף?

וגם אם יש דגם שפה ושם עולה טיפה יותר וצריך להוסיף עוד 10 זה עדיין לא פי 1.5 עם כל הכבוד.

גם הדלק לא עולה פי 1.5, רכב קטן אוטומטי צורך כמעט אותו דבר כמו אחיו הגדול.

בטח לא פי 1.5 פחות.

פורסם
מתקשה להבין למה אתה מציע לו סגמנט עליו בכלל לא ביקש דעה.

מתקשה להבין למה אתה תקוע עם דעות קדומות מלפני 20 שנה.

באירופה משפחות קטנות מתנהלות עם סופרמיני במשך שנים, ללא בעיה.

ודבר נוסף שאני מתקשה להבין למה אדם שדי ברור שלא מבין / אוהב רכבים כותב בפורום רכב, ועוד בצורה כל כך תוקפנית ולעומתית.

הא, :idea: הבנתי, אתה טרול.

איפה ראית שהוא כתב שהוא מחפש סופר מיני?

אני ממליץ לאנשים להפסיק לדמיין שהם חיים באירופה, כאן זה לא פריז שצריך אוטו מיניאטורה, בשביל לקפוץ להביא באגט מהבולנז׳ארי, כאן זה לא צרפת שרכב סופר מיני עולה כמו קילו מלפפונים בישראל ואנשים שם מחליפים אותם כל 3 שנים כמו גרביים.( וגם מרוויחים כפול מישראל)

כן, אם רכב סופר מיני היה עולה בישראל 30 אלף ש״ח ( כמו מחירו באירופה), גם הייתי ממליץ להם על זה, ואפילו שיקנו שניים.

אבל עם כל הכבוד ב 70 אלף יש גבול לטימטום.

אתה גם שוכח שיש להם באירופה גאווה למוצרים שלהם, ויש להם אינטרס לחזק את כלכלת המדינה שלהם.

אין שום הגיון לקנות רכב כזה למשפחה בישראל, בסכום שהוא מחפש. ומצבו במשפחתי.

פורסם

סופר מיני ידנית זאת הבחירה הגרועה ביותר והלא פרקטית בעליל לזוג צעיר, שמחפש מקום לילד וציוד.

אלפי זוגות צעירים במדינה ישראל לא מסכימים איתך, ומסתדרים יופי עם סופר מיני ידנית.

אבל אתה מוזמן להמשיך לחשוב מה שאתה רוצה.

יונדאי i30 2009 זולה יותר מסוזוקי סוויפט מאותה שנה.

סוויפט 209 מגיעה רק באוטומט, ואנחנו המלצנו לו על ידני, כך שזה לא ממש רלוונטי.

מעבר לזה, לפי מחירון יד-2 הסוויפט זולה ב-10,000 ש"ח מה-i30.

גם הדלק לא עולה פי 1.5, רכב קטן אוטומטי צורך כמעט אותו דבר כמו אחיו הגדול.

בטח לא פי 1.5 פחות.

שוב - מי דיבר על אוטומטי? מי שמסתדר עם גיר ידני, אין שום סיבה בעולם שינהג על אוטומט.

כרב משפחטומתי ממוצע, כמו זה שאתה ממליץ עליו, עושה 10-11 ק"מ לליטר' ואילו חלק מהסופר מיני הידניות יכולות לעשות 15-16 ק"מ לליטר. כך שכן, מדובר על פי 1.5.

פורסם

אני לא יודע מאיפה הבנאדם הזה בא, אבל יש לך טונות של סטיגמות שכדאי שתוציא מהראש שלך. (פונה בתגובתי לoverg)

1. אפשר לגדל ילד בסופר מיני בלי שום בעיה. אם האירופאים עושים את זה במכוניות מיני ובמכוניות 2/3 דלתות, אז אין שום בעיה לגדל ילד במכונית סופר מיני עם בגאז' סביר. אותי גידלו בהתחלה בפיאט פנדה. (ישנה, של שנות ה80')

2. את הסטיגמות שלך על האירופאיות כדאי שתוציא מהראש. לא, רנו לא מתרסקת יותר במחירון ממכוניות אחרות. סתם לידע כללי, מבדיקה שביצעתי עבור הרכב שלי (קליאו III 2012), המחירון ירד בסך הכול 10% בשנה! כנראה היונדאי שלך נפלה יותר. :roll:

3. סופר מיני לא יתפרקו בשום תאונה. בעצם גם משפחתית תתפרק בתאונה מול משאית. אבל סופר מיני של היום מאובזרות היטב מבחינת בטיחות ועוברות מבחני ריסוק בציון של 5/5 כוכבים. משפחתית לא בהכרח תגן עליך טוב יותר.

4. אפשר להסתדר עם גיר ידני ועם ילד/תינוק. רוצה לשמוע עוד משהו? עד שהייתי בן 10, ההורים שלי קנו רק רכבים ידניים. ויש לי אחות קטנה ממני ב4 שנים. אז תחשוב, שהם הסתדרו עם שני ילדים קטנים יחסית וגיר ידני בלי שום בעיות.

הסיבה היחידה שההורים שלי עברו לרכב אוטומטי זה השוק הישראלי הדפוק שלא היה מוכן לקבל בזמנו רכבים ידניים.

5. צריכת הדלק של הסופר מיני הידניות טובה מהותית מכל משפחתית כמעט (למעט משפחתיות דיזליות והיברידיות).

6. נסיעה ארוכה עם סופר מיני זה סיר לחץ? :lol::lol::lol: בוא אני אגלה לך משהו. הרכב שלי היה בערך בכל מקום אפשרי בארץ. נסעתי באותו יום הלוך חזור לאילת. נחש מה? לא קרה לי כלום. חזרתי בלי כאבי גב, הרכב לא התחמם, ולי לא קרה כלום והנסיעה עברה בשלום בלי שום בעיות.

אותו דבר גם לגביי קיסריה שזו נסיעה ארוכה ממקום מגורי.

7. אמרת בטיחותיים מאוד על i30, קורולה ו3. על היונדאי אני יכול להסכים כי היא קיבלה 5/5 כוכבים בריסוק. אבל קורולה?! עם 4 כריות אוויר? ובלי ESP עד 2010?! גוועלד! גם ה3 לא טומנת את ידה בצלחת. :roll:

בקיצור, אם אתה לא רוצה שעוד כמה אנשים יפרקו עליך עצבים וירשמו כאן מגילות, תפסיק לרשום שטויות ותתחיל להתעדכן במה שקורה בעולם הרכב, כי זה לא נראה שאתה מעודכן, אתה תקוע בסטיגמות שמתאימות לשנות ה90' אולי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
אני לא יודע מאיפה הבנאדם הזה בא, אבל יש לך טונות של סטיגמות שכדאי שתוציא מהראש שלך. (פונה בתגובתי לoverg)

1. אפשר לגדל ילד בסופר מיני בלי שום בעיה. אם האירופאים עושים את זה במכוניות מיני ובמכוניות 2/3 דלתות, אז אין שום בעיה לגדל ילד במכונית סופר מיני עם בגאז' סביר. אותי גידלו בהתחלה בפיאט פנדה. (ישנה, של שנות ה80')

2. את הסטיגמות שלך על האירופאיות כדאי שתוציא מהראש. לא, רנו לא מתרסקת יותר במחירון ממכוניות אחרות. סתם לידע כללי, מבדיקה שביצעתי עבור הרכב שלי (קליאו III 2012), המחירון ירד בסך הכול 10% בשנה! כנראה היונדאי שלך נפלה יותר. :roll:

3. סופר מיני לא יתפרקו בשום תאונה. בעצם גם משפחתית תתפרק בתאונה מול משאית. אבל סופר מיני של היום מאובזרות היטב מבחינת בטיחות ועוברות מבחני ריסוק בציון של 5/5 כוכבים. משפחתית לא בהכרח תגן עליך טוב יותר.

4. אפשר להסתדר עם גיר ידני ועם ילד/תינוק. רוצה לשמוע עוד משהו? עד שהייתי בן 10, ההורים שלי קנו רק רכבים ידניים. ויש לי אחות קטנה ממני ב4 שנים. אז תחשוב, שהם הסתדרו עם שני ילדים קטנים יחסית וגיר ידני בלי שום בעיות.

הסיבה היחידה שההורים שלי עברו לרכב אוטומטי זה השוק הישראלי הדפוק שלא היה מוכן לקבל בזמנו רכבים ידניים.

5. צריכת הדלק של הסופר מיני הידניות טובה מהותית מכל משפחתית כמעט (למעט משפחתיות דיזליות והיברידיות).

6. נסיעה ארוכה עם סופר מיני זה סיר לחץ? :lol::lol::lol: בוא אני אגלה לך משהו. הרכב שלי היה בערך בכל מקום אפשרי בארץ. נסעתי באותו יום הלוך חזור לאילת. נחש מה? לא קרה לי כלום. חזרתי בלי כאבי גב, הרכב לא התחמם, ולי לא קרה כלום והנסיעה עברה בשלום בלי שום בעיות.

אותו דבר גם לגביי קיסריה שזו נסיעה ארוכה ממקום מגורי.

7. אמרת בטיחותיים מאוד על i30, קורולה ו3. על היונדאי אני יכול להסכים כי היא קיבלה 5/5 כוכבים בריסוק. אבל קורולה?! עם 4 כריות אוויר? ובלי ESP עד 2010?! גוועלד! גם ה3 לא טומנת את ידה בצלחת. :roll:

בקיצור, אם אתה לא רוצה שעוד כמה אנשים יפרקו עליך עצבים וירשמו כאן מגילות, תפסיק לרשום שטויות ותתחיל להתעדכן במה שקורה בעולם הרכב, כי זה לא נראה שאתה מעודכן, אתה תקוע בסטיגמות שמתאימות לשנות ה90' אולי.

מעודכן ועוד איך.

וזה שאפשר להסתדר עם ידנית לא אומר שזה נוח לעמוד 3 שעות בפפקים, להעביר הילוכים מ1 לניוטרל, וללחוץ על קלאץ שילד משגע אותך.

אני יודע כי יש לי ידנית מ1998 וכל פעם שאני נכנס לפקק אני מקלל את היום שקניתי ידנית.

והיות ו90 אחוז מישראל עומדים בפקקים רוב היום.

אפשר להבין למה כמעט אף אחד לא בוחר את זה.

אין טעם להמשיך את הדיון כי הפותח שלו לא נראה שממש מעוניין במידע שאנחנו מספקים.

סתם זרק שני שורות וחצי ונעלם.

ושוב אם אני תקוע בשנות ה90 איך תסביר שהרכסים הכי נמכרים באופן כללי בעולם וישראל זה יפני קוריאני?

איך תסביר את הפרסומת של קראסו עד היום שאנו לא רואה מוסך?

מה גם היבואן תקוע בשנות ה90.

בקיצר לסיכום, המלצתי לפותח הדיון קנה משפחתית גדולה אוטומטית, אתה עוד תודה לי על זה.

פורסם
מעודכן ועוד איך.

וזה שאפשר להסתדר עם ידנית לא אומר שזה נוח לעמוד 3 שעות בפפקים, להעביר הילוכים מ1 לניוטרל, וללחוץ על קלאץ שילד משגע אותך.

אני יודע כי יש לי ידנית מ1998 וכל פעם שאני נכנס לפקק אני מקלל את היום שקניתי ידנית.

והיות ו90 אחוז מישראל עומדים בפקקים רוב היום.

אפשר להבין למה כמעט אף אחד לא בוחר את זה.

אין טעם להמשיך את הדיון כי הפותח שלו לא נראה שממש מעוניין במידע שאנחנו מספקים.

סתם זרק שני שורות וחצי ונעלם.

ושוב אם אני תקוע בשנות ה90 איך תסביר שהרכסים הכי נמכרים באופן כללי בעולם וישראל זה יפני קוריאני?

איך תסביר את הפרסומת של קראסו עד היום שאנו לא רואה מוסך?

מה גם היבואן תקוע בשנות ה90.

בקיצר לסיכום, המלצתי לפותח הדיון קנה משפחתית גדולה אוטומטית, אתה עוד תודה לי על זה.

אתה מתבכיין על הפקקים בארץ, ובאירופה אנשים מסתדרים עם ידני בפקקים ארוכים ללא סוף באמצע כיכר הנצחון בפריז? (והרוב שם קונים ידני) ובשאר האיזורים העמוסים, סתם נתתי דוגמה.

אגב, אם אתה מתנהג נכון בפקק, אתה לא צריך כל הדרך להעביר הילוכים מראשון לניוטרל. ועוד משהו, ממתי יש בארץ פקקים שמשתרכים 3 שעות?

90% מישראל עומדת בפקקים? כן? לפי מה הגעת לנתון הזה?

הפותח מעוניין במידע שמספקים, אבל המידע שאתה מספק סותר את כל המידע שהאחרים נותנים.

הרכבים הכי נמכרים בעולם זה יפני וקוריאני?

חשבת על זה למשל שביפן יש יותר יצרנים מאשר במדינות אחרות? סובארו, טויוטה, הונדה, ניסאן, מאזדה, דייהטסו.

מה יש לצרפתים? פז'ו, רנו וסיטרואן.

לגרמנים מה יש? במותגים העממיים רק פולקסווגן ובמותגי היוקרה מרצדס וBMW. ברור לך שהם ימכרו פחות.

מעבר לזה, יש מכוניות שלא מגיעות בכלל לארצות הברית כמו רנו.

אגב, בארץ רנו תפסה תאוצה מאוד חזק בזכות רכבי הדיזל שנמכרים סוף סוף במחיר ריאלי ועם תמורה מדהימה למחיר.

היבואן נותן שירות טוב בארץ, המחירים של הטיפולים סבירים ובנתיים כל מי שאני מכיר שרכש רנו בכמה שנים האחרונות מאוד מרוצה ולא סבל מבעיות אמינות. רק טיפולים ולנסוע.

בלת"מים והפתעות יכולים להיות בכל רכב. הנה, עובדה "היפניות" האמינות שלך, כמו טויוטה, מבלות במוסך על ימין ועל שמאל בריקולים. :roll:

קרסו ממש לא תקוע בשנות ה90. רק שתדע, הם עשו מהפך מטורף בשירות שלהם וביחס ללקוח והם יותר טובים מפעם.

הרכבים של רנו הרבה יותר טובים מפעם, יותר אמינים, נותנים תמורה טובה יותר לכסף ובטיחותיים כמו תמיד.

אגב, גם הרכבים הישנים של רנו יחסית אמינים, פשוט הגיר האוטומטי דפוק (על זה אין עוררין) והאלקטרוניקה הייתה פחות טובה מהמתחרות. היום הם יישרו קו ובכמה שנים האחרונות יש שיפור מהותי. יש עשרות אם לא מאות אנשים בפורום שיעידו על כך שיש שיפור מהותי.

אין שום סיבה למהר ולרכוש רכב משפחתי.

אני לא מבין את הבהלה של הישראלי המצוי לרכוש ישר משפחתית 1.6 אוטומטית.

אנשים מוציאים רישיון, רק יומיים על הכביש, אין להם משפחה, צריך משפחתית 1.6. למה?

חוץ מזה, כמו שאמרתי, יש כאן לא מעט אנשים שמגדלים או גידלו את הילדים שלהם בסופר מיני או אפילו במכוניות מיני ולא קרה כלום. אפשר לגדל ילד בסופר מיני בלי שום בעיות, גם שני ילדים אפשר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

יש לנו טרול, בואו נפטם אותו.

overg - כמה ילדים יש לך? בני כמה הם?

אדום overg - אני לא יודע כמה ילדים גידלת. אני גידלתי שלושה בנים. נכון שגילתי אותם בבית (dorsht - אני לא ממליץ לגדל ילדים לא בסופרמיני וגם לא בואן מפואר), אבל הובלתי אותם מקצה הארץ ועד קציה - במכוניות סופרמיני ידניות. נכון, זה היה בשנות ה-90, אבל הילדים של היום לא יותר גדולים, והסופרמיני יותר בטוחות. אז אדון אובער-חוכעם - ממליץ לך ללמוד מנסיון של אחד מזקני השבט: סופרמיני יכולה להוביל שלושה ילדים במושבי בטיחות על כל ציודם - כולל עגלה - מחיפה לאילת בלי יותר מדי קשיים. זה מצריך התארגנות, כולל ביטול כרית אויר קדמית-ימנית, וזה לא שיא הוחיות, אבל למי שלא עושה את הקו פעמיים בחודש זה ממש לא נורא. ונכון שמומלץ לעשות הפסקה כל שעה-שעתיים, אבל זה נכון גם אם נוהגים במרצדס מסדרה S.

פות"ש - יש לך אמצעים מוגבלים. זה נכון לרכישה ( הגדרת תקציב מספק אבל לא גבוה), ומכך אני מסיק שגם לאחזקה השוטפת. לטעמי עדיף רכב קטן אבל אמין (כלומר יחסית חדש, או אפילו מהניילונים) על פני רכב יותר גדול אבל ישן שיגרור הוצאות יותר גדולות. אבל מתוך התחשבות במשפחה שקול לבחור בסופרמיני מהסוג הארוך - שקרוי במקומותינו בשם "סדאן", בסגנון של הריו או האקסנט, או האצ'בק עם תא מטן גדול (כגון הקליו). איני ממליץ לך על דגם מסויים שכן איני מכיר דגמים אלה מקרוב, אני עצמי נוהג בסויפט, ובהחלט מבין למה בשרשור זה מסתייגים ממנו, פשוט תא המטען שלו יחסית קטן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...