Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מעבר ממיאטה NC לרכב חזק יותר 120k

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4624 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חושב על לעבור מהמיאטה בעלת ההנעה האחורית לרכב חזק יותר הנעה האחורית משעשעת אבל הרכב חלש לי (גם משופרת עם 200 כ"ס הרגישה חלשה).

חושב על EVO 9 או STi בתקציב של 120k אני רואה שנכנסת הSTi בצורתה החדשה.

והינה הפצצת השאלות:

האם הם נחשבות אמינות, איך הן מבחינת ההתנהגות, האם צריכת הדלק תיהיה באופן משמעותי הרבה יותר גבוהה מהמיאטה בנסיעה רגוע ומי מהן מאיצה יותר מהר?

האם ניתן באמת לקחת אותן לשעשועים בכבישי חצץ?

יש איזה מועדון מקביל לסוג הרכבים האלה כמו מועדון ופורום הרודסטרים?

בתודה רבה מראש!

פורסם

האימפרזות טוחנות דלק לפי מה ששמעתי.

צפה לממוצע של 1/5-6 בנהיגה יחסית לא אגרסיבית.

בנוסף,הרוב המוחלט של האימפרזות "משופרות" וצריך לבדוק ב7 עיניים כל רכב לפני שאתה קונה.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

ציוני, במטוטה ממך - לך תלמד לנהוג :lol:

בידיים הנכונות מיאטה החלשה הזו מפרקת על המסלול רוב רכבים חזקים.

צריך ללמד לנהוג בכלל וגם איך לנצל אותה.

אבל אין שום פסול בהתמכרות לכוח.

רק זכור שבד"כ זה אומר לוותר על התנהגות.

אלא אם כן מטפסים לתקציבים גבוהים שם אפשר כבר לשלב...

תחליט מה חשוב לך יותר ותהנה.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם
ציוני, במטוטה ממך - לך תלמד לנהוג :lol:

בידיים הנכונות מיאטה החלשה הזו מפרקת על המסלול רוב רכבים חזקים.

צריך ללמד לנהוג בכלל וגם איך לנצל אותה.

אבל אין שום פסול בהתמכרות לכוח.

רק זכור שבד"כ זה אומר לוותר על התנהגות.

אלא אם כן מטפסים לתקציבים גבוהים שם אפשר כבר לשלב...

תחליט מה חשוב לך יותר ותהנה.

אני אוהב את הנוסח שלך..חח :)

פורסם

הרוב המוחלט של האימפרזות והEVO הם MODIFIED ככה שההתנהגות משתנה מרכב לרכב.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

יש הבדל גדול בין המילים הכתובות והמציאות.

בתור מי שעשה את המעבר בין מיאטה (NB), אימפרזה טורבו ואח״כ (עצירה של שנתיים באלפא 159) וחזרה למיאטה (NC, משופרת) אני יכול לחלוק את התובנות הבאות:

מבחינת התנהגות וכיף - הגדולה של המיאטות הן באפשרות להנות מאוד מהנהיגה מבלי לנוע במהירויות פסיכיות. העניין הוא פשוט - המיאטה מתגמלת מאוד נהיגה טובה (קווים, העברות משקל, בלימה האצה וכולי) בגדול, היא מתגמלת את מי שיודע לקחת את מירב המהירות בפניה (באנגלית זה נשמע יותר טוב - carry as much speed as possible through the corner). בנינגות זה הרבה יותר פשוט - בלום, פנה, האץ. ההנעה הכפולה והדיפרנציאלים ידאגו להעביר מומנט בין הצירים, הצמיגים יתנו המון אחיזה והמנוע ימשוך אותך כמו קטר מהפניה, גם אם בלמת יותר מידי. ללא ספק אפשר להבין את הקסם בזה. אבל צריך להיות פסיכי (לדעתי) כדי לשחק עם מגבלות האחיזה בכבישים ציבוריים - במיאטה זה הרבה יותר פשוט ובטוח.

המכונית שלי (WRX) הייתה נחותה מ-STI\EVO ועדיין היה אפשר לנסוע איתה הרבה יותר מהר ולהזיע הרבה פחות.

ננסה לתמצת:

הרבה פחות נהג ינסע הרבה יותר מהר ב-EVO\STI.

הרבה יותר נהג צריך הרבה מהירות ב-STI\EVO כדי להנות כמו (וקצת אחרת) במיאטה

אם פחות נהג נוהג בהרבה (מדיי) מהירות ב-STI\EVO הוא יעשה הרבה תאונה...

לגבי הנינג׳ות:

לא, המכוניות הללו לא ממש מיועדות לנהיגת שבילים מהירה (צמיגים, מתלים ובלמים לא מתאימים)

צריכת דלק (בשגרה) היא כ-5 עד 6 ק״מ לליטר, חצי ופחות בהתגרזנות, בערך כפול מכך בנסיעה על 90 בשישי, בנתיב הימני אחרי ניסן אקו-מיקרה.

טיפולים רבים יותר ויקרים יותר (ברקסים, שמנים...)

לגבי אמינות יש לשפוט כל מקרה לגופו ותחזוקתו, ככלל ה-EVO אמינה וה-STI B3 אמינות אם החליפו להן את המנוע או שהגיעו לאחר 2010. לפני זה הייתה לן בעיה עם תערובת ענייה מדי שגמרה כמה מנועים ויש לבדוק היטב אקזמפלים מוקדמים יותר.

יש את מועדון STI אבל הוא לא משתווה לרמה של הרודסטרים (8) )

פורסם
Croc-

Evo 9 זה ירידה בסעיף ההתנהגות? אני חושב שאתה טועה.

לא צריך לשים דברים בפי.

לא כתבתי את זה בשום מקום.

אין דעה בנושא כי לא לא יצא לי להתנסות...

פורסם
Croc-

Evo 9 זה ירידה בסעיף ההתנהגות? אני חושב שאתה טועה.

השאלה היא מה אתה מגדיר כ"התנהגות"?

האם זה לזרוק זנב בכיכר ב-20 קמ"ש או לקחת פניה ב-150 קמ"ש שברכב אחר יכול להגיע רק ל-120 קמ"ש?

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

מכיוון ש croc דיבר על נהיגת מסלול אני התייחסתי לסעיף ב.

מן הסתם בכל הקשור לזריקות זנב (בפרט ב קמ"ש) המיאטה עדיפה ובכל זאת אין לזה שום קשר להתנהגות.

על מסלול המיאטה לא תהיה מהירה מאף אחת מהאופציות.

2004 C5 PK

CLIO 172 PH2 2003- SOLD

MEGANE RS 225 2008

פורסם

אפשר לדעת על בסיס מה אתה מבסס את הדברים שלך?

אני יכול להציג לך פלט זמני מסלול של מיאטה ש"עומדת" עם רכבים פי 2 ואפילו 3 יותר יקרים וחזקים ממנה.

ברור שלהנעה כפולה + הרבה כח יהיה יתרון בזמני מסלול. אבל מה כל זה שווה עם הגה פושר ובלמים לא מוצלחים?

בקיצור, אני לא חושב שהמיאטה יותר/פחות טובה מהאיוו/STI. מה שכן, אני בטוח שהן לא ברות השוואה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

זה בגלל שהיא עומדת ימים אורכים בהמתנה לסיבוב המפתח בסוויצ' ומשתוקקת כבר שיניעו אותה :lol:

פורסם

אני עם NB עם צמיגים גמורים עקפתי במסלול 135M, אז קודם כל תראה איך אתה יכול לשפר את עצמך, ואז תגלה דברים מדהימים.

כמו שבובי רשם - "קווים, העברות משקל, בלימה האצה וכולי" זה כל העניין.

מיאטה היא הבית ספר לנהיגה המושלם.

• תוכן חדש...