Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4619 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמתי לב כשאני נוסע במהירות נמוכה ממאה קמ''ש המחוג של הסל''ד היה מראה צפונה מ4000 . בבדיקה פשוטה ההשערה שלי אומתה וההילוך הרביעי כאילו לא קיים. מדובר בפאסאט בייסיק 1.6 ל' אוטמט. שנת 1999 .

אשמח להבין מה הגורם לבעיה המסתורית.

פורסם

הרכב שלך נוסע 100 על כ3000סל"ד. מה שאתה מתאר הילוך רבעי אצלך לא עובד. מנוע אמור להיות די רועש בנסיעה כזאת. הרעש לא מפריע לך?

אתה בטוח שאתה נוסע על D? גש מכון גירים לבדיקה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

יכול להתחיל מחוסר שמן בגיר, תפקוד לא תקין של "המוח" ועד שיפוץ/ החלפת גיר.

לא דולקת לך מנורת check engine?

בשביל למצוא את הבעיה צריך להתחבר למחשב דרך obd2 ושם הבעיה תמצא. (או הגורם לבעיה)

פורסם
אני הבנתי שהבעיה היא הילוך רביעי שלא משולב, האמת שיש בריחה קלה של שמן מהמנוע לא יודע כמה זה קשור.

אין קשר השאלה אם מה שאתה רואה זה שמן מנוע או שמן גיר אדום?

בלי שום קשר מומלץ לתקן את הנזילה.

אצלך יש מדיד שמן גיר או שאין? זכור לי שלא.

פנה למוסך או מכון גירים בהקדם לא טוב לנסוע ככה הרכב זולל דלק

פורסם

אין מדיד לשמן גיר, ואכן הרכב זולל שמן ודלק. בכללי אני מרגיש שהחווית נהיגה מחוץ לעיר שווה לנהיגה באביר ממוגן צהלי. עם כל הרעש ובלימת המנוע בסלדים גבוהים.

פורסם
בכללי אני מרגיש שהחווית נהיגה מחוץ לעיר שווה לנהיגה באביר ממוגן צהלי. עם כל הרעש ובלימת המנוע בסלדים גבוהים.

בגלל שאתה נוסע על רכב לא תקין במקום לטפל בו. הרכב לא מעביר להילוך רבעי, בגלל זה סל"ד, רעש ובלימת מנוע.

אל תתעלל ברכב שלך, קח אותו למוסך וטפל בתקלות.

כדי להבין את התקלות צריך לעשות דיאגנוסטיקה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

שמן הגיר ברכבי וולקס וואגן למיניהם (ביניהם גם סקודה)

הוא שמן גיר צהוב ולא אדום.

אין מדיד שמן לגיר, יש בתחתית הגיר פקק, שאחרי שאתה מוציא אותו יש גם מוביל ככה שאין מצב שישפך כל השמן בפתיחה (על מנת למלא שמן ברכב זה יש פרוצדורה שלמה).

הקשר בין אי הכנסת הילוך רביעי לאכילת שמן מנוע נראה לי תמוה עד לא קיים.

פורסם

אין קשר בין גיר לתצרוכת שמן מנוע, אבל כמעט בלי ספק אפשר להגיד שהוא טורף לך דלק.

סביר מאוד להניח שהרכב נוסע בחירום (קדימה בהילוך שלישי, דופק בשילוב לרוורס).

אם עדיין לא שרפת את הגיר, יתכן שתיקון זול יחסית יחזיר את הרכב לתיפקוד רגיל.

בכל מקרה, מומלץ לבדוק גם את השמן. אחרי טראומה, החלפת שמן יכולה לעזור לגיר לשרוד עוד זמן.

• תוכן חדש...