Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4641 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפניי מספר שעות הוריי ירדו לרכב ע"מ לנסוע לעשות קניות לשבת ,הניעו את הרכב(מאזדה 2 2009)ללא בעיה הכל כרגיל פתאום ניגש אליהם שכן ודברו איתו 2 דקות,תוך כדיי השיחה אבא שלי כיבה את הרכב ,לאחר שהשכן עזב אבא שלי הכניס מפתח לסוויץ,עשה את הקוד(קיבל אישור)וניסה להתניע אך הפעם להפתעתו הרכב לא השמיע אפילו ציוץ,אפילו לא נסיון התנעה או רעש של הסטרטר אך על הלוח שעונים מהבהבת נורה בצורת מנעול אדום, איפה לדעתכם הבעיה?

הזמנו שגריר,הבחור הגיע וחיבר מצבר עזר עם כבלים(חשב ששלנו גמור)אך עדיין לא היה שום צליל או נסיון התנעה, בדק פיוזים וממסרים בתא המנוע וכולם נראים תקינים,בקיצור התייאש ואמר תזמינו גרר למוסך(הרכב יגרר למוסך המרכזי ביום ראשון).

ניסינו לעשות ריסט למערכת ע"י ניתוק המינוס במצבר למספר דקות אך גם זה לצערנו לא עזר.

בקיצור עשינו כמעט הכל(אני חושב)בטרם נגרור את הרכב למוסך, אבל איך ייתכן מצב כזה?רגע אחד הרכב הניע כרגיל במלוא הכוח ורגע לאחר מכן "מת" לחלוטין, מה עוד כדאי לנסות לפניי שהרכב יגיע למוסך?אשמח לעוד כיוונים אוליי בכל זאת נצליח לחסוך את הטירטור למוסך ביום ראשון ובוודאי את החור בכיס.

תודה רבה מראש והמשך יום נעים לכל חבריי הפורום הנכבד.

בברכה,יוסי

פורסם

על פניו נראה שהקודנית תקינה מאחר ונשמע הצליל הנכון המאשר שהקודנית התנטרלה לאחר הקשת הקוד הנכון, מה גם שברכב הנ"ל אם לא תזין נכון את הקוד לא ידלקו לך אפילו הנורות שבלוח השעונים ,

ניסינו כמובן גם להניע עם המפתח השני(ספייר)ולצערנו נתקלנו באותה תופעה בדיוק.

פורסם

שמע היה לי פעם משהו ממש ממש דומה לפני כשנה בתקופת עמוד ענן הייתי עם הרכב בבסיס ממש קרוב לרצועת עזה, שם שירתתי.

בכל אופן החנתי את הרכב כיביתי נעלתי באתי ללכת ונזכרתי ששחכתי דבר מה ברכב, באתי לפתוח עם המפתח את הרכב כמה לחיצות לא קורה כלום הרכב נשאר נעול לא מגיב, מנסה בכל הכוח, כמה מכות לשלט ונאדה, פתחתי עם המפתח ברזל דרך המנעול בדלת נפתח כרגיל, מכניס מפתח לסוויץ לבדוק מה קורה, כלום לא מסתובב לא ציוץ, אני נותן סוויץ, סטרטר, כלום לא נדלקת נורה אפילו בלוח המכוונים והקודנית עובדת ומנוטרלת בהקשת הקוד.

קראתי לאחד החברים שלי מכונאי רכב בחימוש אצלנו צחקנו ואמרנו "נו כמה סיויק כבר שונה מדוד או סופה"? בכל אופן פתחנו מכסה מנוע איפסנו מצבר, שוב מנסים להניע להכניס סוויץ, נאדה, ניסינו שוב לאפס מצבר ושפכנו טיפה מים פושרים על הקורוזיה שהצטברה שם והופ הרכב חזר לעצמו.

אני כבר חשבתי אלף ואחד דברים שזה אחד המשבשים של הקליטה שפרוסים באיזור שכבר השפיעו גם על הרכב שלי מעבר לקליטה הלא קיימת בסלולר שהייתה באותה תקופה שם.

בכל אופן אני חושב שהבעיה טמונה במצבר, נסה לאפס אותו כמה פעמים לנקות את הקטבים שלו אם ישנה הצטברות קורוזיה, אין לך מה להפסיד.

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

פורסם

הייתה לי בעיה ברכב של אחד ההורים לפני חצי שנה. הרכב רנו מגאן שנת 2008, ביום מסויים החליט לעשות בעיות בהנעה שמדמות מצבר חלש. הסטרטר עובד אבל לא מתחיל להניע את המנוע.

עם המזל שלי נתקעתי בחניון תת קרקעי נטוש ולאחר חיפושים אחר רכבים שיעבירו לי כבלים, 3 רכבים שונים לא הצליחו להניע אותי.

יום למחרת הגיע רכב של שגריר ופירק קורוזיה רצינית מאוד שהתחבאה מתחת לחיבורים של המצבר. כנראה שאחד המוסכים החליט לנקות את הקורוזיה רק מלמעלה ובגלל זה לא חשבנו בכלל בכיוון.

מאז המצבר מתפקד והחיים חזרו למסלולם.

פורסם

האם אתה בטוח שהמפתח הוצא לאחר כיבוי הרכב ?.

לי יש מאזדה 3 ספיריט, וקרה לי בתדלוק מקרה דומה, כשכיביתי המנוע ולא הוצאתי המפתח.

מה שעשיתי: הוצאתי המפתח, סגירת הרכב ע"י השלט, פתיחה ע"י השלט ואז הניע.

מאז אני מוציא המפתח בתידלוק, מילוי אויר או כל כיבוי מנוע לזמן קצר.

פורסם

בעייה בעלוקה במידה והסויץ פתוח מהבהבת נורה של רכב עם מנעול

זה אומר שכאילו אתה מנסה להניע ללא הקשת קוד.

בצע ניתוק של הקודנית.

פורסם
האם אתה בטוח שהמפתח הוצא לאחר כיבוי הרכב ?.

לי יש מאזדה 3 ספיריט, וקרה לי בתדלוק מקרה דומה, כשכיביתי המנוע ולא הוצאתי המפתח.

מה שעשיתי: הוצאתי המפתח, סגירת הרכב ע"י השלט, פתיחה ע"י השלט ואז הניע.

מאז אני מוציא המפתח בתידלוק, מילוי אויר או כל כיבוי מנוע לזמן קצר.

אכן התקלה החלה לאחר שאבי כיבה את הרכב בזמן שידית ההילוכים היתה משולבת להילוך אחורי (רוורס )והמפתח נשאר בסוויץ למשך מספר דקות(ככה הבנתי ממנו)אך בנסיון ההתנעה השני(לאחר שסיים לשוחח עם השכן) הוא העביר את בורר ההילוכים לפארקינג והזין את הקוד מחדש בקודנית אך עדיין הנורה האדומה של הרכב עם המנעול נשארה מהבהבת בלוח שעונים ולא היה שום נסיון התנעה או צליל מהסטרטר.לאחר מכן הוציא את המפתח מהסווי'ץ ונעל את הרכב בעזרת שלט הנוחות שברשותו(אין לרכב שלט מקורי),פתח שוב וניסה לחזור על כל התהליך מחדש אך לצערו הכל נשאר בדיוק אותו דבר והרכב סירב להתניע והנורה מהבהבת באופן תמידי בלוח השעונים,עדיין זה נשמע לכם כעלוקה שנדפקה פתאום?לדעתכם ניטרול הקודנית יפתור את הבעיה?

אגב, בעיית מצבר חלש או פיוזים שרופים זה לא בוודאות(העניין נבדק ונמצא תקין).

פורסם
בעייה בעלוקה במידה והסויץ פתוח מהבהבת נורה של רכב עם מנעול

זה אומר שכאילו אתה מנסה להניע ללא הקשת קוד.

בצע ניתוק של הקודנית.

עדכון:

אכן הבעיה היתה בקודנית ,ניתקתי/עקפתי אותה והרכב חזר להניע כמו חדש.

תודה רבה לכל המסייעים ושבוע טוב לכולם.

בברכה,יוסי

פורסם

הקודנים האלה זאת רעה חולה.

גם הרכב שלי לפני שבועיים התחרפן קצת, אני נועל והוא מחליט להיפתח וכל המאותתים נדלקים כל כמה דקות, התעצבנתי והשארתי אותו ככה, בבוקר שאחרי הרכב לא מניע ונשמע רק תקתוק חשמלי. כל החשמל עובד אבל הקודן לא מהבהב.

לאחר כמה בדיקות אמרו שהמצבר חלש והוחלף מצבר, החיים שבו למסלולם.

4 ימים לאחר מכן אני יורד מהעבודה ב-8 בערב והשלט לא עובד, הרכב לא מגיב, פתחתי עם המפתח והקודן מת. עליתי לחפש מישהו עם כבלים, חזרתי אחרי 5 דקות, העברתי הילוכים מהידית כשהרכב כבוי ופתאום הקודם שב לצפצף ולהבהב (לא ברור אם יש קשר להעברת הילוכים).

בשישי ניתקתי את הקודן ואת שלטי הנוחות, עד שאתקין שלטים חדשים, בקודן אין לי צורך.

מדובר במאזדה 3 2008 עם סט שלטי נוחות זול וקודן פשוט.

ברכב השני שלי (I30) יש מערכת איכותית של קוברה וטפו טפו עובדת מעולה (שלטים וקודן במערכת משולבת).

פורסם

שמח שהסתדרת.

העלוקות עושות המון תקלות אין מה לעשות נגד זה זה לא קשור להתקנה גרועה או משהו בסגנון

הם פשוט משתגעות (אולי כי הרוב מתקינים קודניות ממש זולות)

יש מקומות שבהם הרכב לא יכול להניע בגלל אנטנות שבאזור משבשות את התדר (עלוקות אלחוטיות)

• תוכן חדש...