Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4660 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה, עת שהייתי בארה"ב פנה אלי חבר שידע על ה"שריטה" שלי ושאל אם מענין אותי לראות אסף שלי כלי רכב צבאיים ישנים.

מה עולה לכם בראש כאומרים לכם דבר כזה??..זהן...ששום דבר לא היה יכול להכין אותי להפתעה שבביקור הזה בפורט לודרדיל שבפלורידה.

למרבה הצער, הזמן היחיד שעמד לרשותי היה בשש אחה"צ, שעת בין ערביים.

פרד, כך קוראים לאיש חיכה לנו בפתח הסדנא שלא. על ההתחלה, עומד לו טנק! טיפול בהלם. בסדנא של האיש עומד טנק סטיוארט בריטי מימי מלחמת העולם השניה. עד כמה שאני יודע נעשה בו שימוש בעיקר בצפון אפריקה. החילים הבריטים כינו אותו "האני" כלומר דובשנית.

הכלי נימצא בשלבי שיפוץ מיתקדמים. הצריח הוסר על מנת לאפשר לשתול מנוע חדש.

כבר ירד הערב וקשה היה להשיג תמונה טובה, אבללל...אני מקווה שאני מצליח להעביר דרך התמונות את העצמה של האסף.

אסף אמרתי?? עלאק..לא מכיר הרבה מוזיאונים שיש להם כזה אסף.

מהסדנא עברנו להאנגר, האנגר מתכת ענקי, לדעתי לפחות 250 מ"ר. הן אדם פותח את ההאנגר, מדליק את האור..ו...בתוך ההאנגר ים של כלי רכב צבאיים מכל המינים ומכל הסוגים. מסודרים בצפיפות עד כדי כך שקשה לעבור ביניהם. ג'יפים??? מכל המינים ומיכל הסוגים ומיכל השנים. כולל אחד צהלי עם צ' ועם הצבע לזהוי מן האוויר במילחמת ששת הימים.

משאיות gmc (סיקס) ריאו, קומנדקרים, נ.נ, אה...כן...ועוד טנק אחד M41 להניע ולסע. כמעט כל הכילים במצב תצוגה, למעט בודדים.

כמה פריטים נדירים באסף, כמו הGPA הג'יפ האמפיבי והDUCK המשאית האמפיבית שבנויה על מירכב של gmc.

ואני נותן לתמונות לדבר.

שנה טובה אריה

DSC_0261 (Small).JPG

DSC_0262 (Small).JPG

DSC_0263 (Small).JPG

DSC_0264 (Small).JPG

DSC_0265 (Small).JPG

DSC_0266 (Small).JPG

פורסם

הטנק בתמונה הוא אותו סטיוארט בריטי. ה"התחת" עם כלי העבודה עליו הוא קומנקר, לא נ.נ . רכב פיקוד מ1941. זה הדור הקודם לקומנדקר שאני משפץ עכשיו. הדודג' עם הכננת הלבנה הוא רכב יעודי עם כננת להרמת פצצות אוויר.

פורסם

אתה יודע לבלות...

תודה.

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

פורסם
התמונות כבר עברו פעם אחת מיקצה שיפורים. מה לעשות, הערב ירד, הביקור היתמשך...ואי אפשר היה להוציא אותי משם עם טרקטור...

אני במקומך הייתי מבקש שק שינה ונשאר לישון שם:wink:

יוני מ"יוני אופנועים" בירושלים 0505244105

פורסם

יסלח לי פרד מראש, אבל הגיפ "הצהלי" שברשותו אינו אחד כזה ששירת בצה"ל או אפילו דרך בארצנו הקטנה. מדובר בגיפ מסוג M38A1 (צבאי אמריקאי) מתחילת שנות החמישים. בצה"ל לא היו כאלו.

זו לא פעם ראשונה שאני רואה שאספנים אמריקאים מזוודים גיפ' צבאי אמריקאי בתצורה צבאית ישראלית של מלחמת ששת הימים/יום כיפור....למזלנו עדיין נותרו בארץ מספר מועט של כאלו מקוריים:wink:

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

אוסף באמת מדהים!

אני לא יכול להתאפק מלשאול - האם הכלים האלה במצב ירי תקין?? זאת אומרת, טנק נוסע זה דבר אחד, אבל טנק (או תותח) יורה זה דבר אחר לגמרי!

עופר

פורסם

אריה תודה על התמונות

מבין שהיה לך קשה להיפרד מהמקום, איך אתה מרגיש היום, עדיין נרגש ?

כן זה תמיד מרשים לראות ולחוש כלים צבאיים מן העבר, נוסטלגיה לשמה.

בגרמנייה לא רחוק ממנהיים יש שני מוזיאונים שמנוהלים ע"י אדם פרטי ובהם יש כלים ממלחמת העולם השנייה, גרמניים ואמריקאיים - חבל"ז (חבל על הזמן) אתה רואה אותם ונשאר תקוע לידם.

מצא משה

פורסם

צביקה שלום

אם כבר שיפצת את התמונות

אולי תעזור לאריק לשפץ את הקומנדקר שלו

דרך אגב תסביר לאריק שעל הדודג

זו לא כננת לבנה אלא סירבה ידנית

אם הוא היה משרת בצהל היה יודע זאת

• תוכן חדש...