Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רעש קצת מוזר בסל"ד 3000

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4656 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הרעש שדיברתי עליו אופייני מאוד גם להילוך סרק. הכוון של מערכת הפליטה יותר הגיוני.

ניסית כשהרכב קר לגמרי לדפוק על האגזוז לכל אורכו עד כמה שאפשר, ובעזרת כפפות שלא תתלכלך יותר מדי.

אולי אחד הדודים לא מחובר טוב, או שבור מבפנים (אתה תשמע את הרעש כשתדפוק על הדוד השבור).

אכן בטסט אתה מחוייב בבדיקת עשן בלבד ללא בדיקת 4 גזים (עד כמה שידוע לי), הסרת ממיר קטליטי (וריתוך צינור במקומו) אסורה ומצריכה בעל מקצוע בכל מקרה, לא תוסיף כח למנוע (לא משהו מורגש בכל מקרה) תגרום לרעש רב מהמנוע (שמושך גם את אנשי החוק) ועלולה להזיק לשסתומי הפליטה בטווח הרחוק יותר.

גם אני נגד!

עוד אפשרויות: תושבות (מנוע, אבל הגיוני יותר לכוון הגיר)

אני חושב שזה קצת בעייתי להיכנס מתחת לרכב, הוא מונמך נורא.

אז על פניו, אתה חושב שהבעיה באה מאיזור מערכת הפליטה או המנוע?

כי לי זה נשמע שזה מגיע מאיזור המנוע, הלוואי שהייתה לי דרך להשמיע את הרעש, ניסיתי להקליט עם האייפון אבל לא שומעים שם את זה.

מחר מקסימום אני אקח את הרכב למוסך ונראה על מה מדובר, לפחות רציתי לקבל אינדקיציה, פחות או יותר, ממה זה יכל לנבוע.

רק היום שמעתי את זה, אולי אפילו זה כל הזמן היה שם ופשוט היום (אני בדר"כ נוסע עם מוזיקה) נסעתי נסיעה רגועה ולא שמעתי.

ולמה דווקא תושבות גיר יותר הגיוניות מהמנוע?

Honda Civic 93' Manual Transmission

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
כי בהילוך סרק הגיר לא משולב, והרעש איננו במצב הזה. אבל גם זה רק ניחוש.

Possible, possible..

כן, כשאני חושב על זה עכשיו באמת אם הילוך לא משולב ואין את הרעש הזה אז הגיר באמת לא זז מה שנקרא, ולכן גם אין את הרעש.

יש לך מושג כמה עולה תושבת גיר, וכמה צריך להחליף?

פורסם

לי אין מושג, יכול מאוד להיות שלחברי פורום אחרים יש מושג.

מזכיר לך שגם תושבות הגיר זה ניחוש. בעל מקצוע ישר יוכל במבט קצר להגיד לך אם התושבות קרועות ודורשות החלפה וכמה זה יעלה.

פורסם
לי אין מושג, יכול מאוד להיות שלחברי פורום אחרים יש מושג.

מזכיר לך שגם תושבות הגיר זה ניחוש. בעל מקצוע ישר יוכל במבט קצר להגיד לך אם התושבות קרועות ודורשות החלפה וכמה זה יעלה.

כן, אבל אני פוחד שאני אגיע למוסך והוא לא ידע על מה אני מדבר, או שלחילופין, יתפור אותי על כלום.

כמו שאמרתי, הרעש מגיע בסביבות 3,000 סל"ד, ואולי אף מעל (אני לא יודע בוודאות, כי עם עלית הסל"ד, גם רעש המנוע עולה ויכול להיות שבגלל שהוא חזק אני מפסיק לשמוע את הזמזום המעצבן הזה - והוא עדיין קיים).

זה קורה בכל הילוך, ובסרק זה לא קורה.

זה כמו רטט של פאלפון, ואם אני לא טועה גם זה מגיע מצד ימין של הרכב, אם זה משנה. אם מדובר בתושבת גיר, משמע המנוע רועד, יכול להיות.

בקשר לממיר קטליטי - אם אני לא זקוק לו בבדיקת הטסט השנתית, ואכן הוא הגורם לבעיה הנ"ל, מה הבעיה שאני אוריד אותו? אני לא מחפש כוח או זריזות, אני מדבר על הבעיה הספציפית הזאת. אם הבעיה היא אכן בממיר קטליטי, למה לשלם כסף בשביל חדש אם אני יכול פשוט להסיר אותו?

פורסם
בגלל הסיבות שציינתי.

אוקיי, אני אשאיר אותו ואבדוק אותו גם, מקסימום אני אחליף לאחד חדש.

אני פשוט קצת חסר אונים עכשיו :oops: , הרעש הזה מעצבן אותי. הרעש הרגיל שהיה אז היה פשוט מדהים (פילטר פתוח), ופתאום הזמזום הזה נכנס לתמונה.

אתה ממליץ לי ללכת למוסך הרגיל שאני מטפל בו, או למוסך יעודי של אגזוזים וכו'?

פורסם

אם אתה מרגיש בנוח עם המוסך הרגיל שאתה מטפל בו, אז גש אליו. זאת מכיוון שאתה לא יודע בוודאות מאיפה הרעש, ואם יש צורך גם יעלו את הרכב על מגבה ויבדקו.

אם אתה מאזור רחובות, אני יכול להמליץ על בעל מקצוע ישר מתחום המפלטים שלא יקח לך שקל אם לא צריך להחליף משהו מתחומו.

פורסם
אם אתה מרגיש בנוח עם המוסך הרגיל שאתה מטפל בו, אז גש אליו. זאת מכיוון שאתה לא יודע בוודאות מאיפה הרעש, ואם יש צורך גם יעלו את הרכב על מגבה ויבדקו.

אם אתה מאזור רחובות, אני יכול להמליץ על בעל מקצוע ישר מתחום המפלטים שלא יקח לך שקל אם לא צריך להחליף משהו מתחומו.

תודה רבה לך על התגובות, קודם כל!

נה, אני מהצפון. מחר אני אקפוץ אליהם בבוקר, נראה על מה מדובר, בכ"מ, תודה! אני אעדכן כבר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הזימזום הזה נשאר תמיד כשאתה בסל"ד הזה או שזה מתחיל רק כשאתה מגיע ל3000 ואז מפסיק?

זה נשמע חזק יותר כשהחלונות פתוחים או סגורים?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הזמזום הזה מתחיל באיזור ה3,000 סל"ד, ונגמר קצת אחריו (3300 למשל), זה הכי בא לידי ביטוי כשנוסעים ליד גדר או משהו, כי הרעש חוזר מהגדר, ממש לא הרעש האופייני למנוע שלי.

אבל יכול להיות שהוא גם ממשיך, פשוט עם עלית הסל"ד גם הרעש הרגיל של המנוע עולה ו"מעלים" (בשמיעה) את הזמזום.

כשאני לוחץ על הקלאץ' בשביל להעביר להילוך הבא, הרעש נעלם בשניה.

הייתי במוסך, המוסכניק קצת עסוק הוא אמר שהוא יתקשר אלי ויגיד לי לבוא, אבל על הדרך הוא נשכב ונתן כמה אגרופים לאגזוז וזה היה נראה כאילו משהו תקוע בתוך האגזוז (כמו למשל כדור קטנטן) וגם האגזוז בסרק רעד ועשה צלילים מוזרים.

אגב, חבר'ה, הרעש של הבעיה נשמע כמו רעש סטטי של רמקולים. קשה לי לנסות לתאר את הרעש במילים, אבל תחשבו שבמקום ה"ווום" הרגיל, הצליל ניהיה יותר חד ונשמע כמו "תזזזזזזז"

פורסם

כשאני לוחץ על הקלאץ' בשביל להעביר להילוך הבא, הרעש נעלם בשניה.

יכול להיות שמיסב ההילוך הישיר בגיר שחוק.

לגבי האגזוז שרועד, יכול להיות שהחלפת גומיות הצנרת תפתור את הבעייה.

פורסם
יכול להיות שמיסב ההילוך הישיר בגיר שחוק.

לגבי האגזוז שרועד, יכול להיות שהחלפת גומיות הצנרת תפתור את הבעייה.

חזרתי עכשיו מהמוסך, הוא אמר לי אגזוז.. הוא נתן קצת מכות כמו שאמרתי ושמעו כאילו יש משהו בפנים, החלפנו לאחד חדש, הרעש אמנם פחת אבל עדין קיים קצת, וכך גם נפרדתי מ500 שקל.

ברכב אין ממיר קטליטי.

אגב, אני מאמין שהרעש בא מכיוון המנוע.

טיימינג נעשה לפני חצי שנה כולל משאבת מים, אז יש למישהו מושג מה זה עוד יכול להיות? בסרק המנוע הכי שקט בעולם, וכמובן יוצר צליל יפה עם עליית הטורים, אבל דווקא באיזור ה3000 (שמתי לב שבהילוך ראשון שני זה לא קורה) יש רעש סטטי..

פורסם
חזרתי עכשיו מהמוסך, הוא אמר לי אגזוז.. הוא נתן קצת מכות כמו שאמרתי ושמעו כאילו יש משהו בפנים, החלפנו לאחד חדש, הרעש אמנם פחת אבל עדין קיים קצת, וכך גם נפרדתי מ500 שקל.

אגב, אני מאמין שהרעש בא מכיוון המנוע.

בטח שיש משהו בפנים, זה הפלטות של הדוד.

אם הוא דופק ואתה שומע רעש כאילו חלק שבור בפנים או רעש של אורז, סימן שהדוד מתפורר ואז צריך להחליף.

נשמע שהוא לא פתר את הבעייה שלך.

איזה חלק בדיוק הוחלף? הדוד האמצעי או הצינור הגמיש?

איזה מנוע זה? יש VTEC? אולי הוא נכנס לפעולה בטווח הסל"ד שציינת וזה הרעש שאתה שומע?

קשה לתאר את הרעש דרך המקלדת.

אם תוכל להקליט את הרעש שאתה שומע זה יהיה טוב.

תראה את הסרטון הבא:

http://www.youtube.com/watch?v=VTIip_ayXc0 דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

ב 0:26

האם זה דומה לרעש שאתה שומע?

• תוכן חדש...