Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תאוצה חלשה במאזדה 2.0 2006

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4678 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם, לפני 4 חודשים רכשתי מאזדה 3 ספיריט 2.0

הבאתי אותה מבן אדם שיש לו בחנייה עוד מאזדה ספיריט 2010 ועוד מאזדה cx5 חדשה

בקיצור חולה על מאזדות והחליט למכור את הישנה שלו, מטפל רק במורשה הראה לי ספר טיפולים

שמר מאוד על הרכב, בקושי נסע, 2006 עם 70 אלף קילומטר בלבד, אין שריטה ברכב

כמובן לקחתי לבדיקה, היו פה ושם תיקוני בלאי שכל הזמן רושמים, בגדול לא היה משהו רציני

אני לא נסעתי בהרבה רכבים אין לי מידות השוואה, אבל הנסיעה במאזדה דווקא בסדר גמור, האוטו סוחב בלי בעיה, באמת מרביץ שצריך והכל טוב.

בשבת הזאת נסעתי במאזדה 2008 של חבר 1.6 סמ"ק, כשאני לוחץ על הדוושה ממש בהתחלה, הרכב מתחיל כבר בתאוצה יותר מהירה מהרכב שלי, זה מורגש לי על ההתחלה, אחרי כמה חודשים של נסיעה עם מנוע 2.0 אתה כבר יודע איך הרכב שלך נוסע.

ברור שאם אני לוחץ ברכב שלי על הדוושה עד החצי אני גם עושה תאוצות כאלה, ומרגיש במהלך הנסיעה שהרכב שלי יותר חזק.

אבל מה הקטע הזה בהתחלה? למה יש הבדל מורגש ממשי בין לחיצה עדינה ברכב 2.0 שלי ול 1.6 שלו?

שנתיים הבדל על הכביש, הרכב שלי עבר 74 אלף שלו על 110 אלף,

מה פיספסתי?

תודה לעוזרים

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יכול להיות שיש בעיה שבגללה האוטו שלך לא סוחב טוב.

יכול להיות שזאת רק הרגשה, ובמאזדה 1.6 באמת יש תחושה של "תזיזות יתר"-

אולי זה לא ככה ב2000, אבל לא יודע.

האם בדקת באמת שהיא נוסעת פחות יותר?תאוצות ביניים?עקיפות?

פורסם
יכול להיות שזאת רק הרגשה, ובמאזדה 1.6 באמת יש תחושה של "תזיזות יתר"-

משפט לחתימה של מישהו, יש מתנדבים ?

תחושת התאוצה היא רק תחושה. כל עוד זה לא מבוסס על נתונים שמדדת אין לך שום בסיס לתחושה. כמו כן, לא משווים מכוניות ישנות גם הם הן עברו רק 40 אלף קילומטר על הכביש מכיוון שהן לא חדשות מהניילון ועברו טיפול ותחזוקה שונים.

תחזור עם נתונים מדודים.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

זה בסה"כ עניין של כיול תגובת מצערת. במזדה 1.6 שהיא עגלה לגמרי בתכלס, עשו כיול כזה שהלחיצה הראשונית

מתורגמת לפתיחת מצערת יותר גדולה, וככה הרכב מרגיש 'מהיר', אבל כשנגמרת התאוצה הראשונית ומתחילים לצבור

מהירות מתגלה העגלתיות שלה במלואה.

בקיצור - אין שום בעיה, סע לשלום :)

ועצה קטנה, אם אתה נוהג בסל"ד גבוה ברכב - תדאג לבדוק שמן כל 3-4K, המנוע הזה שותה שמן בסל"ד גבוה,

והמנוע יכול ללכת בלי שום התראה בגלל מחסור בשמן.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

בגלל זה תמיד כדאי להשוות עם עוד רכבים על מנת לקבל בסיס להשוואה.

לא מזמן עזרתי לחבר שלי לקנות מאזדה ספיריט, ראינו 2 אקסמפלרים עם כמעט אותם נתונים. האחד הרגיש חזק , הרבה יותר חזק ממאזדה 1.6 , והשני הרגיש מאוד פרווה ובאמת חלשלוש. בערך כמו ה 1.6. כמובן שהאקסמפלר הזה נפסל במיידית.

אולי יש לך איזה בעיה ברכב

פורסם

דווקא שאני נהגתי על הספיריט 2L הרגשתי בכל מצב שהיא זריזה ומהירה יותר מה-1.6 שברשותי (דור ראשון. בדור השני ל-1.6 יש כיול שמרגיש זריז יותר מה-2.0 ליטר דור שני בתחילת הנסיעה, וה-2L מרגיש יותר חזק, אבל גם יותר לינארי ובוגר).

מה שכן, בנהיגה רגועה התגובה של ה-1.6 די תזזיתית בגלל סידור הילוכים קצר יותר מאשר ב-2.0 ליטר (במנוע הקטן בתאוצה רגועה הגיר נכנס להילוך רביעי כבר במהירות של 40 קמ"ש). אבל עם כל התזזיתיות של ה-1.6 בתאוצה מהמקום, ה-2.0 הרגישה לי הרבה יותר זריזה. בכלל בלחיצה של פחות מחצי דוושה בקו ישר הגלגלים הקדמיים נוטים להתפרפר ובלחיצה מלאה אפילו יש "יעני לוחמת הגה". ב-1.6 בשביל "לפרפר" צריך לחיצה ממש נדיבה על דוושת הגז.

אם אתה מרגיש שה-1,600 זריז בהרבה מה-2.0 שברשותך כנראה שיש בעיה. הכי טוב לבדוק את שני הרכבים ביחד. תנהג בשלך, אחר כך תנהג באוטו של החבר, תחזור לשלך ותנהג שוב בשלו. תנסה להשוות לא רק במישור, אלא גם בעליה קטנה או גדולה. שם מתברר הבדל גדול יותר בין הגרסאות.

misterb - אני לפעמים נוהג בסל"ד גבוה ב-1.6 ולא שמתי לב לשום צריכת שמן. יכול להיות שב-2L זה אחרת (?), אבל לא שמעתי על זה מאנשים שמחזיקים ברכב. אז די חידשת לי עכשיו.

וד"א "עגלתיות" זה משהו יחסי (כמו כמעט כל דבר בחיים). ה-1.6 (מהדור הראשון) דווקא בכלל לא איטי בהשוואה לרוב המתחרות ה-אלף-ששמאות-ליסינגומטיות שנמכרו במקביל אליה כמו הפוקוס 2, לאנסר קלאסיק, רנו מגאן 2, סובארו אימפרזה/B3 ועוד, אבל היא כן איטית בהשוואה לקורולה, יונדאי I30, סיוויק. גם בכבישים בינעירוניים לא בעיה לשייט איתה במהירויות גבוהות ולא צריך בשביל זה לחיצה עמוקה על הגז.

גם בהשוואה לגולף דור 4 עם מנועי ה-1.6, 1.8 וה2.0 שאנשים אוהבים להגדיר כזריזות ומהירות, ל-3 1.6 יש יתרון בנסיעה רגועה ובנסיעה מאומצת היתרון עוד גדל, מניסיון. (עד שמגיעים למהירויות הרבה יותר גבוהות ממה שמותיר החוק). אז כן, אם אתה בא ממנועים מוגדשים, מנועים גדולים יותר, רכבי 1.6 מודרניים, אז כן. ה-3 איטית. בהשוואה למתחרות באותה תקופה, היא לא.

פורסם
דווקא שאני נהגתי על הספיריט 2L הרגשתי בכל מצב שהיא זריזה ומהירה יותר מה-1.6 שברשותי (דור ראשון. בדור השני ל-1.6 יש כיול שמרגיש זריז יותר מה-2.0 ליטר דור שני בתחילת הנסיעה, וה-2L מרגיש יותר חזק, אבל גם יותר לינארי ובוגר).

מה שכן, בנהיגה רגועה התגובה של ה-1.6 די תזזיתית בגלל סידור הילוכים קצר יותר מאשר ב-2.0 ליטר (במנוע הקטן בתאוצה רגועה הגיר נכנס להילוך רביעי כבר במהירות של 40 קמ"ש). אבל עם כל התזזיתיות של ה-1.6 בתאוצה מהמקום, ה-2.0 הרגישה לי הרבה יותר זריזה. בכלל בלחיצה של פחות מחצי דוושה בקו ישר הגלגלים הקדמיים נוטים להתפרפר ובלחיצה מלאה אפילו יש "יעני לוחמת הגה". ב-1.6 בשביל "לפרפר" צריך לחיצה ממש נדיבה על דוושת הגז.

אם אתה מרגיש שה-1,600 זריז בהרבה מה-2.0 שברשותך כנראה שיש בעיה. הכי טוב לבדוק את שני הרכבים ביחד. תנהג בשלך, אחר כך תנהג באוטו של החבר, תחזור לשלך ותנהג שוב בשלו. תנסה להשוות לא רק במישור, אלא גם בעליה קטנה או גדולה. שם מתברר הבדל גדול יותר בין הגרסאות.

misterb - אני לפעמים נוהג בסל"ד גבוה ב-1.6 ולא שמתי לב לשום צריכת שמן. יכול להיות שב-2L זה אחרת (?), אבל לא שמעתי על זה מאנשים שמחזיקים ברכב. אז די חידשת לי עכשיו.

וד"א "עגלתיות" זה משהו יחסי (כמו כמעט כל דבר בחיים). ה-1.6 (מהדור הראשון) דווקא בכלל לא איטי בהשוואה לרוב המתחרות ה-אלף-ששמאות-ליסינגומטיות שנמכרו במקביל אליה כמו הפוקוס 2, לאנסר קלאסיק, רנו מגאן 2, סובארו אימפרזה/B3 ועוד, אבל היא כן איטית בהשוואה לקורולה, יונדאי I30, סיוויק. גם בכבישים בינעירוניים לא בעיה לשייט איתה במהירויות גבוהות ולא צריך בשביל זה לחיצה עמוקה על הגז.

גם בהשוואה לגולף דור 4 עם מנועי ה-1.6, 1.8 וה2.0 שאנשים אוהבים להגדיר כזריזות ומהירות, ל-3 1.6 יש יתרון בנסיעה רגועה ובנסיעה מאומצת היתרון עוד גדל, מניסיון. (עד שמגיעים למהירויות הרבה יותר גבוהות ממה שמותיר החוק). אז כן, אם אתה בא ממנועים מוגדשים, מנועים גדולים יותר, רכבי 1.6 מודרניים, אז כן. ה-3 איטית. בהשוואה למתחרות באותה תקופה, היא לא.

זה מה שאני אומר, עשו מהמאזדה עגלה ובפועל היא זריזה לא פחות מכמה משפחתיות.

פורסם

אפשר כי יש איבוד הספק בממסרה האוטומטית ( החלקה ואי הצמדות טובה בהתחלה ) , לא הוחלף נוזל ממסרה .

ואפשר בעיות אחרות .

גש למוסך מורשה יבואן , בקש בדיקה של בוחן רכב , ובדוק טיפולים בעבר .

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

הכל עניין של פרספקטיבה. תנסע במגאן RS והמאזדה תיראה לך עגלה. תעלה על SL65 AMG והמגאן RS תיראה לך כקורקינט. כל אחד והסטנדרט שלו.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

זה כי משפחתיות, ברובן המכריע, עגלות. זה לא באמת חיסרון כי זה לא באמת שיקול, אבל זה המצב.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

פותח השרשור התלונן רק על הבדל בשניה הראשונה של התאוצה מהמקום. הוא לא טוען שהספיריט איטית יותר בכללי, אז

אין מה לשלוח אותו למוסך ולהלחיץ אותו.

אצלי זה היה ב-2L, וקיים גם בפוקוס 2L החדשה. ב-1.6 לא ידוע לי על בעיה דומה.

ולגבי העגלתיות של המזדה - הייתה לי קורולה 1.6 רובוטית שהייתה מצויינת וסחבה נהדר. קיבלתי מזדה 1.6 לשבוע, חדשה,

עם כמה אלפי ק"מ, והיא פשוט הייתה זוועתית. לא הבנתי איך זה שתמיד כולם מציינים את העובדה שהמזדה 1.6 היא הכי זריזה

וספורטיבית ומתנהגת. היא הייתה איטית בצורה משמעותית מאד לעומת הקורולה, ההגה שלה היה נוראי, כמו במשחקי וידאו של פעם,

רועשת ולא נוחה. היו לה זויות גלגול פחות גדולות, אבל זה היתרון היחיד. פשוט חיכיתי שכבר יחזירו לי את הקורולה.

אז אולי בהשוואה לפוקוס דור קודם היא יותר זריזה קצת, וגם בהשוואה למגאן או לB3, אבל זה לא ממש חוכמה - כולן באמת כבדות ולא זזות.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
פותח השרשור התלונן רק על הבדל בשניה הראשונה של התאוצה מהמקום. הוא לא טוען שהספיריט איטית יותר בכללי, אז

אצלי זה היה ב-2L, וקיים גם בפוקוס 2L החדשה. ב-1.6 לא ידוע לי על בעיה דומה.

ולגבי העגלתיות של המזדה - הייתה לי קורולה 1.6 רובוטית שהייתה מצויינת וסחבה נהדר. קיבלתי מזדה 1.6 לשבוע, חדשה,

עם כמה אלפי ק"מ, והיא פשוט הייתה זוועתית. לא הבנתי איך זה שתמיד כולם מציינים את העובדה שהמזדה 1.6 היא הכי זריזה

וספורטיבית ומתנהגת. היא הייתה איטית בצורה משמעותית מאד לעומת הקורולה, ההגה שלה היה נוראי, כמו במשחקי וידאו של פעם,

רועשת ולא נוחה. היו לה זויות גלגול פחות גדולות, אבל זה היתרון היחיד. פשוט חיכיתי שכבר יחזירו לי את הקורולה.

אז אולי בהשוואה לפוקוס דור קודם היא יותר זריזה קצת, וגם בהשוואה למגאן או לB3, אבל זה לא ממש חוכמה - כולן באמת כבדות ולא זזות.

נראה לי שהביאו לך קיה פורטה ולא מאזדה 3, כי אין הסבר הגיוני למה שכתבת על ההגה.

BW

פורסם

2006 זו צורה ישנה לא? בצורה ישנה יש תיבת הילוכים עם 4 הילוכים. אבל של הצורה החדשה יש תיבת הילוכים בעלת 5 הילוכים.

אז זו לא אותה תיבה ויכול להיות שמשם נובע השוני בתחושה.

אבל המזדה 2.0L רכב חזק רק אם נותן לו גז. צריך להגיע ל-6500 סל"ד כדי ליהנות ממנה, והיא מהנה מאוד. הבעיה שלה שהיא קצת קופצנית...

פורסם

אצלי זה היה ב-2L, וקיים גם בפוקוס 2L החדשה. ב-1.6 לא ידוע לי על בעיה דומה. לא ידעתי, תודה על המידע. מי שאני מכיר שמחזיקים ברכב זהה לא דואגים לבדוק תמיד את מצב השמן, רק בטיפולים (לך תבין, אני בודק פעם בשבוע לפחות...). אני אומר להם שישימו לב.

בקשר לביצועים של המאזדה, אין ספק שהקורולה הרובוטית זריזה ממנה בהרבה. גם האוטומטית הרגילה מהירה יותר. הקורולות ידועות ככאלה שיש להן מנועי 1.6 חזקים יחסית לקטגוריה. אני אבל לעומת זאת בכלל לא התחברתי לגיר הרובוטי. תגובותיו איטיות, העברות מורגשות, לוקח לו הרבה זמן להבין איזה הילוך צריך להיכנס, תאוצות ביניים מאוד מטלטלות עם השהייה ארוכה יחסית ואז בעיטה קדימה. אני בכלל לא אהבתי למרות החוזק היחסי. המאזדה איטית יותר, אבל שילוב המנוע-גיר שלה חלק יותר ומובן יותר.

בכל הקשור להתנהגות כביש, את האמת אין לי מושג על מה אתה מדבר. ההגה תקשורתי, חד, בשרני, בעל משקל טוב ודיוק. ההגה הכי טוב בקטגוריה ביחד עם הפוקוס. מעט תת היגוי גם במהירויות גבוהות בהרבה מהממוצע, מעט מאוד זוויות גלגול, שלדה מתקשרת יחסית שנענית לכל הפניית הגה, אחיזת כביש גבוהה ונכונות במשחקי היגוי יתר נשלטים תחת מאמץ. אין ספק שהיא משדרת משהו קצת יותר ממשפחתי לנהג שאוהב נהיגה, למרות הביצועים הלא מדהימים בגרסאת ה-1.6.

• תוכן חדש...