Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4689 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא כל כך יודע לפרט דרישות, אני כן יכול לומר שהXPS 15 החדש של דל קלע בול למה שאני רוצה, המחירים באאוט לט בכלל סידרו אותי בראש טוב לקניה. ואז הביקורות הרסו הכל, אני חושב שזה הנייד הכי בעייתי בשוק היום. :cry:

מאוד חשוב לי מסך בגודל 15", ננעלתי על קשיח SSD וסוללת 9 ליבות. מעבר לזה אני פתוח להצעות.

המחשב יוזמן מארה"ב ויגיע לארץ דרך חברת שילוח כלשהי.

המחשב צריך להיות אול ראונדר אמיתי. כלומר שיתאים גם ללימודים וגם לפנאי.

המפרט הרצוי גולש לכיוון I7 או I5 דור שלישי, SSD 512GB לפחות, כרטיס מסך לא נמוך מNVIDIA 640M, וזיכרון פנימי לפחות 8GB עם אפשרות הרחבה.

התקציב 5-6K כולל מסים ומשלוח.

רעיונות?

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש בעיה בדרישות שלך - המחשב שאתה רוצה לקנות יהיה מאוד לא שימושי ללימודים, כלומר בבית הוא יעשה את העבודה, אבל יהיה כבד על הגב (עם סוללת 9 תאים המשקל קרוב ל-3 ק"ג) ומפרט חזק פירושו חיי סוללה יחסית קצרים, בתנאים מסויימים עלול להיות בעייתי בלימודים במקומות שסהם יש מחסור בשקעי חשמל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני לא מתפנק על המשקל, אני מעדיף שיהיה קצת כבד מאשר להתבאס על המחשב. הוא גם ככה עולה הון לא קטן אז שכבר יעשה כל מה שאני עלול לבקש ממנו.

אני מבין שמפרט חזק יותר דרשני בסוללה, מצד שני אני מניח שהסוללה הגדולה והSSD ימתנו את זה. הXPS שרציתי (שדרך אגב מה שרשמתי בדרישות זה כמעט המפרט המדויק שלו) הצליח במבחנים לסחוט 4.5 שעות עבודה רצופות בעומס מלא ו7-9 שעות בעבודה סטנדרטית.

דרך אגב, אם יש כאן מישהו שמחזיק את הנייד שדיברתי עליו ויכול לחלוק רשמים אני מאוד אשמח.

פורסם

תראה, זה הגב שלך ולא הגב שלי, אבל מנסיון במשפחה הגודל האופטימלי למחשב לימודים הוא "13.3 ששוקל בערך ק"ג פחות ממחשב "15.6. ואם אתה שואל אותי אתה תתבעס קשות בכל פעם שיהיה עליך לשאת את המחשב. אל תשכח שהמחשב עצמו שוקל 3 ק"ג, אבל עליך להוסיף גם את משקל התיק (ותיק איכותי מררופד ואטום וא עניין יקר וכבד), מען ושאר אבשרים פריפריים, כך שאת מדבר על לפא פחות מ-5-6 ק"ג. באפן חד פעמי זה לא נורא אבל כאשר אתה צריך להתרוצץ ברחבי האוניברסיטה זה יהיה מטרד לא קטן.

לגבי חיי הסוללה - אין לי נסיון ע המחשבים המודרניים האלה, אבל צריל לבדוק היטב באיזה תנאים ועם איזה תוכנות הם נבדקו. זה דומה מאד למבחני צריכת הדלק של יצרני הרכב. למשל - אני די משוככנע שלא תסתפק בתאורת המסך המינימלית שבה משתמשים בדרך כלל במבחנים, ותאורת המסך היא צרכן אנרגיה גדול מאוד במכשירים אלה (עד סיבה להסתפק במסך יותר קטן).

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ספירל - יש בהחלט מחשבים שלא מהווים פשרה במשקל ובביצועים שהוא מבקש ואפילו בחיי הסוללה, הם פשוט עולים כפול (כמו הפרו רטינה 15 של אפל שיש לי - קוואד קור, ssd gt650 ו7 שעות סוללה ששוקל קרוב ל2 קילו) וכן אוסף החיקויים שיצאו לו של מיטב היצרנים.

הבעיה שהמחיר למפרט כזה הוא לא התקציב של הבחור.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

ליביו - כל רכישה מלווה בפשרות. לי יש דעה מגובשת בנושא, אבל הבחור רוצה הכל בחבילה אחת. הוא צריך להבין שעליו למצוא את השילוב הנכון מבחינת מידות, משקל, מפרט טכני, חיי סוללה ועלות.

בינינו - לצרכי לימודים מעבד i3 מהדור הנוכחי יספק את כל צרכיו. לא ברור לי לאיזה צורך הוא רוצה מעבד i7, אלא אם הוא מתכוון לשחק הרבה, אבל אז לא יקדיש מספיק זמן ללימודים ושימושי המחשב ישתנו.

פורסם

לטעמי גם 2.6 ק"ג זה כבד מדי לסחיבה יומיומית.

אני לא מוצא שום טעם בסחיבה של מחשב חזק למשחקים על הגב.

בחוץ - קח משהו קל וחסכוני בחשמל.

בבית - שחק בנייח שיהיה זול יותר. חוץ מזה, כל משחק שאיננו casual

ייראה טוב יותר על 24 אינץ'.

אפשרות נוספת - להסתפק במשחקים לא כבדים,

שירוצו בלי למצמץ גם על המעבד הגרפי המובנה (והמוצלח) של אינטל.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

האמת שאני כן יכול להכניס מקבוק פרו 15 לתקציב, יש רפברישד עם מפרט שעומד במה שאני רוצה תמורת 1600$. זאת חריגה שאפשר להתגבר עליה. הבעיה היא שהאחריות היא לשנה עם הגבלות, בדל הXPS יוצא 1250$ וב1600$ אני מכניס אחריות ל3 שנים על כל דבר, כולל טכנאי עד הבית, נפילות ,מכות, שפיכת נוזלים ופרות נופלות מהשמיים. ובנינו? המפרט של הדל יותר חזק.

בסוגיית המשקל קצת קשה לי להבין איך ההבדל בין5-6 ל4-5 ק"ג כל כך משמעותי. ושוב נחזור לXPS, הוא שוקל 2.6 ק"ג, הפרש 600 גרם בינו לבין המקבוק הם לא דיל ברייקר. אז אם דל ואפל יכולים, אני מאמין שיש עוד יצרנים שהצליחו.

לגבי השימושים של הנייד, אני כנראה עובר מהדרום הרחוק למעונות בצפון. משחקים הם חלק מאוד קטן בשימושים שלי במחשב, זה קורה לעיתים מאוד נדירות ולא נמשך יותר משעה-שעתיים. אני מתכנן להריץ תוכנות CAD ותכנות, זה בעצם מחשב שאמור לשרוד את כל שנות הלימודים שלי ועדיין להתמודד בצורה טובה עם העומס.

סתם בשביל הפרופורציה היום סוליד וורקס לא עולה על מחשב עם פחות מ4 GB ראם.

הגודל של המסך לא נועד בשביל משחקים, אני פשוט לא מסוגל לההסתדר עם מסכים קטנים. לא משנה מה אני עושה אף פעם לא נוח לי להסתכל עליהם.

פורסם

תראה - הבן שלי סיים לימודי הנדסה בטכניון כאשר בשנתיים האחרונות היה לו אסוס "13.3 עם מעבד i5-460m (כנראה שקול ל-i3 מודרני) ו-4 ג"ב RAM והמחשב הריץ אתה -Solid Works וה-Matlab בצורה די אינטנסיבית בלי שום תלונות, וכמובן שימש אותו לכל השימושים השגרתיים של בחור בן 22. לכן, אם אין לך תקציב בלתי מוגבל, אתה יכול לחסוך לא מעט כסף על ידי רכישה קצת יותר צנועה.

פורסם

תשכח מטכנאי עד הבית אצל דל. זה רק בתאוריה (גם האיסוף). רק אם מתקלקל חלק ספציפי שאפשר להחליף במקום ישלחו טכנאי (כמובן אחרי שתבלה שעה בנסיון למצוא את הבעיה). לרוב, תצטרך לקחת את המחשב אליהם. מה שכן, הם מתקנים בתקופת אחריות בלי שום טענות או תירוצים.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

דל ירד סופית מהפרק, עם כמה שנדלקתי על הXPS יש לו יותר מידי בעיות ועכשיו גם ביטלו את הקופון 30% הנחה. כלומר מחיר המשופץ עם 3 שנים אחריות עומד על 2,200$ לפני משלוח. סדרת האינספיריון לא מגיעה עם SSD ולא סוללת 9 ליבות.

כרגע מצאתי דיל טוב אצל לנובו על thinkpad t530. השאלה היחידה היא האם האחריות שלהם היא בינלאומית (כלומר אם אפשר לקבל שירות בארץ בתקופת האחריות).

כרגע אני מתלבט בין 2 מפרטים עם הבדלים קטנים, מה עדיף:

Intel® Core™ i7-3520M Processor (4M Cache, 2.90 GHz)

Intel® HD Graphics 4000

8 GB PC3-12800 DDR3 SDRAM 1600MHz SODIMM Memory

או:

Intel® Core™ i5-3320M Processor (3M Cache, 2.60 GHz)

NVIDIA NVS 5400M Optimus Graphics

4 GB PC3-12800 DDR3 SDRAM 1600MHz SODIMM Memory

כאשר המפרט עם הNVIDIA מגיע גם עם האינטל (ONBOARD). ההפרש במחיר זניח לחלוטין והמחיר עומד על 945$.

מגיע עם סוללת 9 ליבות, מסך 15.6 HD, מצלמת 720P ו180 GB SSD.

כדאי?

פורסם

לא מבין במפרטים ברמות האלה, מה שאני כן יכול להמליץ - לא להתעסק עם לנובו.

כל המחשבים בחברה שאני עובד בה הם לנובו T410/T420/T430 - קצב התקלות מטורף, יש טכנאי שלהם

שמגיע פעם בשבוע לתקן מחשבים במקום או לקחת למעבדה, ויש לו המון עבודה. סה"כ כ-200-250 מחשבים בחברה.

לי אישית יש T410, הוחלף לוח אם בגלל בעיה של קונקטור תחתי לתחנת עגינה, והייתה בעיית התחממות שהמחשב היה

כבה עצמאית תחת עומס - החליפו לי מחשב, לא יודע מה עשו למחשב שלי (ניקוי לא עזר).

אנשי הIT מזהירים את כולם לא לקנות לנובו באופן פרטי, ושוקלים לעבור למותג אחר.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תוכן חדש...