Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4708 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לכל נכבדי הפורום!

קליאו B 1999 1.4 E7J 780 עם 8 שסתומים שברשותי עברה לאחרונה אוברול "לעניים", וכעת היא לא מניעה.

בוצעו הפעולות הבאות כדלקמן:

1. פירוק ראש
  2. פירוק קארטר שמן

3. החלפת רינגים וניקוי בוכנות.
  4. החלפת בוכנה 3 כולל טלטל עקב שבר בבוכנה המקורית (התחליפית נרכשה מפירוק, תואמת במידות)
  5. ניקוי ראש מנוע והחלפת שסתומים כולל מחזירי שמן למובילי שסתום ומחזיר שמן לפולי קאמשאפט
  6. החלפת אטמים מרכזיים (ראש, סעפת יניקה, סעפת פליטה)
  7. הרכבת ראש על פי המומנט הנדרש (20 נ"מ + 97 מעלות) + שימוש בחומר אנטי-סיז נגד היתפסות
  8. כיוון שסתומים By The Book לפי הסימונים על הקאמ ולפי הנתונים הבאים:
    יניקה: 0.10
    פליטה: 0.25
  9. החלפת רצועת טיימינג + משאבת מים
  10. כיוון טיימינג בדיוק המירבי (קאמשאפט: שעה 12, קראנק: שעה 6, או למעשה - אמצע המכלולים, כלומר אמצע הראש, אמצע הבלוק)
  11. סגירת קארטר עם אטימה תואמת (RTV)

לאחר הפרוצדורה הנל בוצעו ניסיונות להניע, ללא הצלחה.

ניסיונות להתגבר על התקלה כללו את הדברים הבאים.

1. החלפת סלילי הצתה (היו תקולים במעמד רכישת הרכב)

2. ניקוי חיישן קראנק (בעייתי מאוד בדגמים האלה על פי בדיקה שעשיתי באינטרנט)

3. ניסיון להניע את המנוע עם מצבר חזק יותר (מרכב מונע)

4. בדיקת חוזרת של הטיימינג

5. ניקוי מגעים בצמת ה ECM.

אודה מאוד על עזרתכם האדיבה והמקצועית, כי אני על סף ייאוש טוטאלי. (הושקעו ברכב כ 50 שעות עבודה)

רונן.

פורסם

היי עמוס, תודה על המענה.

יש ניצוץ, יש לחץ דלק, אין אימובילייזר, אין קודנית.

בנוסף, נשמע שישנם פיצוצים בצילינדרים - משמע שיש ניצוץ ודאי. בהתייעצות עם מוסך בו אני מטופל מזה זמן,

נאמר לי שיכול להיות שחוטי ההצתה הפוכים בין הסלילים.

ניסיון להפוך אותם לא הוביל להצלחה לצערי.

נותר לי לחשוד בתזמון לא תקין, או במצבר חלש (זרם נמוך). חוות דעת נוספות יתקבלו בברכה.

פורסם

זו אכן הצורה שבהם מחוברים חוטי ההצתה. במקרה וטעיתי, ניסיתי לעשות הצלבה בין הסלילים - ללא הועיל.

תודה על המענה חיים ועמוס, מצפה לתגובות נוספות.

פורסם

אם יש ניצוץ, נסה לרסס מעט ספרי קארב למצערת ותבדוק אם המנוע מגיב.

אם לא מגיב (מתניע לשניה ומתכבה למשל) אז כניראה שיש בעיה מכאנית, בדוק קומפרסיה בכל הצילינדרים, אם היא חלשה בדוק את כיוון השסתומים.

אם המנוע מניע ומיד מתכבה עם ספרי, אז יש בעיה של דלק- לחץ דלק או פולסים למזרקים.

פורסם

שעון פשוט לבדיקת קומפרסיה דרך הפלגים עולה כ180 ש״ח תקנה ותבדוק קומפרסיה זה האלף בית לפני הכל אתה חייב לדעת אם הרינגים תפסו. אחרי זה תבדוק ניצוץ ותנסה להניע עם ספריי קרבורטור ישר ליניקה אם יש ניצוץ והקומפרסיה תקינה המנוע חייב לעבוד על הספריי גם בלי דלק. או שפישלת בגדול עם התזמון. אחרי זה תדווח מה קורה. אני מקווה שתמצא את הבעייה בפשטות. ואגב השעון עובד ע״י חיבורו לפלג ואז לתת סטרטר הלחץ צריך לעלות לסביבות ה 170 פחות מזה זה לא תקין.

פורסם

נכבדיי היקרים, תודה רבה לכולכם על המענה וההתייחסות.

הטענות שלכם לגבי הקומפרסיה מאוד הגיוניות, מאחר ולא ביצעתי החלפה של הסליבים.

יש לציין, שלאחר החלפת הרינגים, נסיונות לסובב את הקראנק התאפיינו בהתנגדות קשה - דבר שלדעתי המעיד על "אי התרגלותם" של הרינגים החדשים למצב הקיים (הרינגים עוד לא תפסו את המקום שלהם). לאחר מספר לא מבוטל של סטארטרים, המצב השתפר והסיבובים של הקראנק "התרככו".

לצערי הרב, אחרי כל הפתיחות והסגירות של מכלולי ראש המנוע לצורך בדיקות וכיוונים, המצב כרגע שהראש נפח את נשמתו עקב הברגות ברגי האבטחה של הרוקר (נדנד) שפשוט נטחנו.

ככל הנראה שהשלב הבא שלי יהיה באמת לבדוק קומפרסיה, להחליף ראש, להחליף בית מצערת (נשבר מנוע התריס שעליו יושב כבל הגז), להחליף חיישן גובה שמן עוקה (נשבר), ולהחליף חיישן קראנק.

בינתיים - הרמתי ידיים, כי העלויות המצטברות כבר הגיעו ל עלות שוות ערך למחיר האוטו.

ראש+סעפת יניקה+חיישן קראנק+חיישן גובה שמן=באיזור ה 700...

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

בלגאן... הלך הראש, והידיים הקודמות שהתעסקו איתו גמרו אותו (בשיפוץ).

מחפש מנוע/ראש מנוע כזה אחר. לצערי.

עזרה תתקבל בברכה.

• תוכן חדש...