Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4721 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי פורד פוקוס 2008 כשנתיים.

מעוניין להחליף רכב, הכי חשוב שיהיה חסכוני. הכי חסכוני בקטגוריה.

ראיתי בתחום המחיר הזה את היונדאי I30, שברולט קרוז, סוזוקי SX4 וסיטרואן C4.

יש לי עבר לא טוב עם הצרפתיות ואני נורא אוהב איך שהקרוז נראית.

האם יש עוד רעיונות? הכי חשוב שהרכב יהיה חסכוני בעיקר.

רוב הנסיעות הן קצרות בתוך העיר. פעם בשבועיים מחוץ לעיר. (רק לא דיזל)

(הרעיון הוא לגשת לטרייד אין, כיוון שהפוקוס שלי היא מליסינג ויש כאלה בערך 600 ביד2.).

פורסם

הפוקוס נחשבת עצלה יחסית ואולי בגלל זה היא גם שותה קצת יותר מידי אבל לא חושב שקרוז היא הפתרון, גם הקרוז נחשבת עצלה ולא חסכונית, לפחות בשנתונים המתאימים לתקציב שלך. אולי יותר נכון לומר שיהיה לך קשה למצוא רכב חסכוני בהבדל ממשי מהפוקוס, במחיר הזה. i30 אולי תהיה יותר חסכונית אבל לא יודע אם בהפרש כזה משמעותי ששווה בשבילו להחליף רכב.

ממה שאני יודע, בעיקר הונדה סיויק או קורולה רובוטית יהיו יותר חסכוניות מהפוקוס שלך, אבל הסיויק יקרה משמעותית וקורולה רובוטית היא מה שהיא, יש כאלה שלא מסוגלים לנהוג עם גיר כזה (מצמד יחיד).

ובכלל כמה הפוקוס שותה לך שאתה מרגיש שצריך להחליף כדי להשיג חסכונית יותר? אל תשכח בימי הקיץ החמים המזגן דולק קבוע והוא מעלה את צריכת הדלק, אפילו אצלי ברכב (מנוע גדול יחסית, וכביכול המזגן אמור פחות להפריע) מרגישים הבדל בצריכה בין עם ובלי מזגן.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

אף אחת מאלו שציינת אינה חסכונית במיוחד. אין קסמים מכונית משפחתית ששוקלת כ-1300 ק"ג עם מנוע דל מומנט בסל"ד נמוך וגיר אוט' פלנטארי לא תהיה חסכונית בשום סיטואציה בייחוד בנסיעות עירוניות קצרות.

גיר ידני יהיה חסכוני יותר בלפחות 15% בעיר, דיזל יהיה עוד יותר חסכוני. המכונית האולטימטיבית שתהיה חסכונית בנסיעה עירונית היא פריוס, אך לא נראה לי שהיא נכנסת לתקציב שלך.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

אתה לא בכיוון. אף משפחתית 1,600 סמ"ק בנזין לא תשפר בצורה משמעותית את צריכת הדלק שאתה מקבל היום עם הפוקוס. בנסיעות עירוניות קצרות אף אחת מהמכוניות הללו לא תהיה חסכונית במיוחד. אם במקום 10 קילומטרים לליטר תעשה 11 קילומטרים - זה מה שיעשה את ההבדל? אם במילא רוב הנסיעות שלך קצרות, יקח לך איזה 20 שנה לקזז את הסכום שתפסיד על הטרייד אין.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

ידני לא בא בחשבון. אמא נוהגת מעל 30 שנה על אוטומט.

השאלה היא האם לדוגמא יש רכבים נוספים אפילו שלא בקטגוריה, אלא קטנים יותר (אבל לא מיני).

לדוגמא, פאביה 2008 עם הDSG, אופל קורסה, קיה סיד, תהיה חסכונית יותר?

לא מדובר על משפחתומטית סדאן בהכרח, הכי חשוב שיהיה יותר חסכוני.

ראיתי ביד2 גם קורולות 2008 לא רובוטיות שנכנסות בתקציב (לא אכפת לי שהיו ידיים קודמות בליסינג).

פורסם

אין קורולה 2008 שהיא לא רובוטית. חוץ מכמה רכבים ידנים, כל הקורולות הגיעו עם גיר רובוטי בשנת 2008, גם אם במודעה ביד 2 המוכר כתב משהו אחר כדי למשוך את תשומת ליבו של הקונה ההדיוט.

פורסם
אין קורולה 2008 שהיא לא רובוטית. חוץ מכמה רכבים ידנים, כל הקורולות הגיעו עם גיר רובוטי בשנת 2008, גם אם במודעה ביד 2 המוכר כתב משהו אחר כדי למשוך את תשומת ליבו של הקונה ההדיוט.

ומה לגבי השאלה השניה? הנושא של רכבים קטנים יותר כמו פאביה/קורסה שהן עדיין לא מיני אבל יכולות להיות יות חסכוניות?

פורסם

כתבתי זאת פעם אחת - אם אתה רוצה לחסוך בהוצאות הדלק אתה לא בכיוון.

נניח שהפוקוס שלכם עושה 9 קילומטרים לליטר. נניח שתקנה סקודה פאביה TSI+DSG בתקציב שלך ונניח שהיא עושה 13 קילומטרים לליטר בנסיעה עירונית.

הרכב עושה נסיעות קצרות בתוך העיר כך שסביר להניח שהוא לא עובר את ה-10,000 קילומטרים בשנה. אבל אני נותן לך 12 אלף גם בשביל הנסיעה השנתית לאילת והנסיעה השנתית לדודה שגרה בכרמיאל.

12,000 קילומטרים לפי 9 קילומטרים לליטר = 1333 ליטרים של דלק.

12,000 קילומטרים לפי 13 קילומטרים לליטר = 923 ליטרים של דלק.

סה"כ חסכת בליטרים של דלק בשנה אחת = 410 ליטרים של דלק, שהם כ-3280 ש"ח לפי מחירי הדלק של היום (8 ש"ח לליטר).

עכשיו בוא נסתכל כמה זה עלה לך:

על הרכב שלך בטרייד אין תקבל חצי ממחיר המחירון = 25 אלף ש"ח הפסד.

הפאביה לא באמת עושה 13 קילומטרים לליטר = ???? ש"ח הפסד.

לפאביה יש גיר DSG שכבר ראינו לא אחת בפורום שהוא עלול להתקלקל ותיקונו יקר = ???? ש"ח הפסד.

תצטרך להגדיל את התקציב שלך כדי לקנות פאביה DSG = ???? ש"ח על ריבית להלוואה.

ביטוח של סקודה יקר מביטוח של פורד = ???? ש"ח בשנה הפסד.

בדיקה במכון בדיקה לרכב החדש + טיפול גדול שאיכשהו תמיד נופל חודשיים אחרי שקנית את הרכב = ???? ש"ח הפסד.

בסך הכל יש הרבה סימני שאלה ומעט מאוד חיסכון בדלק. עכשיו זה מספיק ברור? כמה שנים לדעתך יקח להחזיר את ההפסדים שכרוכים בהחלפה הזאת?

פורסם

בסגנון שאתה מחפש הפיאט בראבו תהיה הכי חסכונית - השאלה היחידה היא אם תסתדר עם הגיר שלה.

If you wanna turn, turn, don't brake

פורסם

לי יש פוקוס 2010 ממוצע צורך 1/10.5 לא הכי חסכוני אבל אין סיכוי שאחליף בגלל הדלק. המשפחתיות הכי חסכוניות בתקציבך זה הסיויק והקורולה שהוזכרו כבר וזה לא כ״כ משמעותי. תעשה את החשבון אם שווה לך להחליף רכב בשביל לחסוך אולי 150 ש״ח בחודש.

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

הקורולה הרובוטית שברשותי עושה כ-1:13.5 בממוצע (הנסיעה יחסית רגועה, אני מניח שגם שלך תהיה אם המטרה לחסוך בדלק).

במקרה כזה ההפרש עשוי להיות גדול יותר אבל עדיין צריך לקחת בחשבון את המשתנים האחרים.

• תוכן חדש...