Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4752 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

רגשתי פיאט פנדה קלאסית חדשה (2013).

נסעתי עד כה כ- 200KM וצריכת הדלק הינה 1:8 ק"מ לליטר.

בדקתי גם באמצעות TRIP מה הצריכה בבינעירוני בלבד... והיא הייתה כ- 1:14

אני מקפיד ליסוע עם סל"ד בין 1500-2500 לא לאמץ יותר מדי את המנוע ועם מזגן בקטנה.

1) האם אני עושה משהו לא בסדר?

2) האם שווה לפנות ליצרן?

3) בחיפוש פה בפורומים הבנתי שצריכה בזמן שהמנוע חדש לא בהכרח מעידה על הממוצע... האם זה נכון ?

תודה רבה,

פורסם

200 ק"מ זה לא מספיק בכדי לקבל תוצאה מהימנה. בצע תדלוק מלא, אפס את מד המרחק ובתדלוק המלא הבא תחלק את כמות הליטרים שנכנסה למיכל במס' הקילומטרים שהרכב עשה מאז. עם הזמן הנתון הזה אמור להשתפר.

8:1 זה די בצד הנמוך לרכב שכזה, אפילו עבור מנוע שנמצא בתקופת ההרצה (ונוטה לאכול קצת יותר שמן ודלק בתקופה זו), אך לאחר עוד תדלוק או שניים כבר תדע אם יש בעיה. במקביל תבדוק את מפלס השמן כשהמנוע קר בתדירות תכופה, עד שתסיים עם תקופת ההרצה. אין מה להסתמך על מחשב הרכב, רק מדידה של ליטרים אל מול המרחק בפועל.

תתחדש. 8)

פורסם

חכה שיגיע ל5KKM כדי שיתייצב.

1500-2500 סלד זה כלום, לא מספיק לעבודה תקינה בכל תנאי הדרך.

אל תפחד למשוך מידי פעם ל4K גם (אחרי הרצה!)

אני מקווה שאתה לא מעביר כל 2.5K סלד, ומצד שני חונק המנוע (נותן פול גז והוא לא מצליח לעלות).

סע לפי התנאים רק תיהיה רציף כזה, אם עכשיו צריך להאיץ, תאיץ נורמאלי, אם צריך לשייט, תכניס הילוך גבוהה ותשייט.

פורסם

עד שהמנוע מגיע לטמפרטורת עבודה הוא מבזבז הרבה דלק.

נסיעה עירונית יכולה להגיע למספרים שציינת.

מדידת צריכת דלק על מרחק קטן כמו 200 ק"מ אינה מדויקת.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

באמת כדאי שתנסה כמה מיכלים מלאים כמו שהציעו לך פה, ותמדוד לפי כמות הליטרים שהכנסת לרכב. זה הכי אמין..

מה זאת אומרת מזגן בקטנה? עם מזגן או בלי מזגן?

פורסם

1-קודם כול תחשב צריכת דלק כמו שALPHA אמר לך.

2-אין טעם ברכב הזה להגיע ל4K הכי גבוהה זה 3.5 וגם בעליות מאוד רציניות,החלפה ממוצעת מתבצעת ב 2.7-3. גם בזמן הרצה הצריכה הזאת לא הגיוניות לא משנה אם אתה נוסע רק בעיר עם מזגן לכזה רכב.

מה אופי הנסיעה שלך? כמה אנשים ברכב?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אחרי שתעבור את ההרצה מלא מיכל מלא, סע עד שיגיע ל1/4, תמלא באותה תחנה ואותה משאבה באותה מהירות שאיבה ותבדוק.

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם

תודה על התגובות.

אני מילאתי מיכל מלא כשהאוטו היה על 100 KM. כרגע ירד שליש מיכל ( 11-12 ליטר) ועשיתי עוד 100 -> כלומר 1:8.3 וזה בול מה שכתוב גם במחשב הרכב. אבל אני אמתין לסיום המיכל.

לגבי העברת הילוכים ... איך כדאי להעביר לפי מהירות או לפי סל"ד... ואם כן, כמה ?

אני משתדל לא לחנוק את האוטו אבל נשאר בין 1500 ל -3000 סל"ד .

yulianx - האם קנית את הרכב כחדש? ואם כן, האם הצריכה ההתחלתית שלך הייתה גבוהה יותר ?

בנסיעה ממוצעת ברכב יש אדם אחד (אני) ואין כלום באוטו חוץ מהארנק והאייפון :).

אני מבין שאני צריך לפחות לגמוע עוד טנק אחד לפני שאני פונה ליצרן..

תודה.

פורסם

חפיף, במקום להיות חפיפניק תקרא את זה. אם אחר כך יהיו לך תלונות הפורום עומד לשירותך.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
חפיף, במקום להיות חפיפניק תקרא את זה. אם אחר כך יהיו לך תלונות הפורום עומד לשירותך.

איתמר

הי איתמר,

אחלה מאמר! מהנה לקריאה ומלמד.

בעיקר אני שם לב שאני נוהג נכון מבחינת צריכת דלק (מורה טוב לנהיגה לפני 8 שנים ...), בלימת מנוע, האצות מתונות, לחץ אוויר ועוד ועוד.

אני אעשה את המדידה כמו שהצעת שם... ולוקח את הטיפ לס-ב-ל-נ-ו-ת!!!

פורסם

זו כמובן צריכה בעייתית מאוד אבל כפי שנאמר, בסה"כ טנק ראשון על הרכב.

צריכת הדלק בתנאים קשים מאוד (מזגן + פקקים + עליות חדות) היא סביבות 1:12.5, אבל זה באמת אקסטרים.

פורסם

הרכב נקנה אצלי חדש,הצריכה הראשונית הייתה באזור 1/17.

גם בתנאים קשים של עליות עם מזגן (נהג יחיד) הרכב עשה כ 1/16,ממוצע שלו זה 1/17.5.

שליש מיכל אם איני טועה יצא לי דווקא כ 7-8 ליטר,אצלי בשליש הראשון הרכב גומע כ 120 ק"מ.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מה שאתה אומר עוד יותר מדאיג אותי כרגע...

היום ביצעתי נסיעה של 260 קילומטר (פונקט) - 90% ממנה בדרך בינעירונית עם שיוט באיזור ה- 100 קמ"ש, לא פקקים ולא כלום (תל אביב - עכו וחזרה).

סה"כ במדידה הידנית לפי ההנחיות של איתמר יצא (לפי 15.559 ליטר) שהרכב עשה 1:16.7 .

מחשב הרכב במצב TRIP מורה על 1:16.6. אתם חייבים להסכים שזה קרוב בצורה משכנעת.

אלה נתונים שהייתי משיג בשקט במאזדה 2 האוטומטית שהייתה לי לפני כן וממש לא מה שאני מצפה מהפיאט פנדה.

נוסיף לזה נקישות חזקות מאוד וקפיצות של החלון החשמלי הימני - וזה אומר שעלי לפנות ליבואן. בוא נבדוק איך השירות של פיאט.

דרך אגב, יש למישהו מושג מה עושים ? איזה מספר להתקשר או האם אני פשוט יכול לנחות במוסך שירות ?

תודה חברים !

פורסם
אלה נתונים שהייתי משיג בשקט במאזדה 2 האוטומטית שהייתה לי לפני כן וממש לא מה שאני מצפה מהפיאט פנדה.

אם אתה מצפה לקבל מהרכב 30:1 (או אפילו 25:1), זה לא הולך לקרות. 16:1 ממאזדה 2 נשמעים עוד פחות סביר מה 8:1 עליהם הלנת בתחילת השרשור.

אל תשכח שהמנוע עדיין בתקופה ההרצה.

• תוכן חדש...