Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אלפא רומאו 159 או אאודי A5?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4744 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מבין 2 הדגמים הבאים, מהו הדגם העדיף?

אלפא רומיאו 159 טיפטרוניק שנת 2009, עם 67000 ק"מ

אודי A5 שנת 2007 מולטיטרוניק עם 161000 ק"מ.

אם אפשר בבקשה לציין יתרונות וחסרונות של הדגמים ובסופו של דבר איזה מהם עדיף. בנוסף אם יש עוד רכבים באותה קבוצת שווי מומלצים יותר, אני אשמח להמלצה

פורסם

מדובר בשתי מכוניות שונות מאד וזה מאד תלוי בסדר העדיפויות הפרטי שלך.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• אחראי פורום
פורסם

פרט זניח - איזה מנועים? 1.9 באלפא מול 4.2 V8 באודי או משהו קצת יותר שווה כוחות?

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

תעשה נסיעת מבחן בשני הרכבים כי למעט נושאים כמו מפרט מנוע, איך הרכבים נראים, מיאוץ מעמידה במקום, תאוצת ביניים וכו' וכו' אופי הנסיעה בשני הרכבים האלה צריך להיות שונה במהות שלו.

האלפות 159 לא מטופלות לבידוד רעשים ברמה שאפילו מתקרבת לאאודי ועוד לחלקן יש חישוקי 18 שמכניסים לא מעט רעש לכל הסיפור.

מה שאני מנסה לאמר זה שיכול להיות שהאלפא תדבר אליך יותר בעיצוב, בהתנהגות על הכביש ואז פתאום אתה תגלה שאתה היית מעדיף רכב שרוב הזמן יהיה שקט יותר (אפשר לטפל בזה כמובן)

סתם נקודה למחשבה בשבילך לפני שאתה מחליט על פי קריאה יבשה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

רכב אחד עם 67 אלף קילומטר, רכב שני עם 161 אלף קילומטר.

אם מדובר ברכב לנסיעה יומיומית, ברור שהרכב החדש עדיף.

הרכב הישן מועד לפורענות מבחינת אחזקה.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

^פאקטור שישפיע גם בזמן מכירת הרכב

אני כל הזמן חושב על זה. מה עושים עם רכבים שיש להם 200K+ ק"מ יש קונים לדברים כאלו?!

פורסם

שני רכבים מצויינים(יש a5 2007??).

האלפא יותר טרייה וברכבים כאלו שכל תיקון ובלאי כרוך בסכומים מכובדים הייתי הולך על האלפא

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם

אין לי מידע על המנועים כרגע, אבל אני חושב שאני יבדוק את שניהם ויגיע להחלטה תודה לעוזרים

פורסם

אל תתקרב לרכבי יוקרה עם 170 אלף ק"מ. רכבים אלה נועדו למי שהפרוטה בכיסו. כל תיקון דורש משכנתא קטנה.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
תעשה נסיעת מבחן בשני הרכבים כי למעט נושאים כמו מפרט מנוע, איך הרכבים נראים, מיאוץ מעמידה במקום, תאוצת ביניים וכו' וכו' אופי הנסיעה בשני הרכבים האלה צריך להיות שונה במהות שלו.

האלפות 159 לא מטופלות לבידוד רעשים ברמה שאפילו מתקרבת לאאודי ועוד לחלקן יש חישוקי 18 שמכניסים לא מעט רעש לכל הסיפור. אין צורך להסחף. האלפא 159 שקטה למדי והאאודי A5 ממש לא פורעת את השיק שרשמת כאן ואגב, אני לא חושב שמידות החישוקים באאודי קטנות יותר.

ואם כבר מדברים על "שמעתי", אז אני שמעתי שהאמינות של האאודי מוטלת בספק רב (קח הצהרה זו בערבון מוגבל).

בכל אופן, האאודי נסעה כמעט פי 3 מאלפא, בונוס רציני לאלפא.

על אילו מנועים מדובר?

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

המכוניות הללו בקבוצות מחיר שונות כשהיו חדשות,ובטח בשוק יד שנייה האלפא נמכרת אי שם בין 60-150K בעוד האודי רק מתחילה קצת מתחת ל200K.

Porsche 944 turbo

פורסם
ואם כבר מדברים על "שמעתי", אז אני שמעתי שהאמינות של האאודי מוטלת בספק רב (קח הצהרה זו בערבון מוגבל).

בכל אופן, האאודי נסעה כמעט פי 3 מאלפא, בונוס רציני לאלפא.

על אילו מנועים מדובר?

לא חושב שאני נשחף בדוגמא של בידוד הרעשים - אני פשוט הרבה יותר רגיש לנושא בגלל שאני מגיע מתחום שהבידוד בו הוא מאוד קריטי.

ראיתי תא מטען של אלפא 159 מפורק עד היסוד וראיתי כמה גרמניות מפורקות עד היסוד גם כן - בידוד הרעשים ברכבי יוקרה גרמניים הוא מעבר למה שנעשה באלפא - בגלל זה העליתי את זה בתור דוגמא.

ה159 זה רכב שגורם לי באמת, להזיל ריר - לא יודע למה אבל זה אחד העיצובים הכי יפים לרכב מבחינתי מבפנים ומבחוץ אבל שקט הנסיעה הוא אחד הגורמים שיכולים לגרום לי לפסול רכב על הסף - כמובן, ניתן לטפל בזה בצורה טובה מאוד וממש לא פסלתי אלפא בגלל זה - אלא רק העליתי את זה בתור דוגמא לפותח השרשיר בשביל שיעשה נסיעת מבחן רצינית בשתי המכוניות האלה לפני שהוא מוציא ים של כסף על מכוניות שהרבה יותר "בריא" לרכוש אותן חדשות.

ומבחינת אמינות אני הייתי הולך על האלפא במקרה הזה - לא יודע באמת למה, תחושה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לאוודי עם גיר מולטיטרוניק על תתקרב, הגיר מאד בעייתי, חפש מידע באינטרנט לרבות באתרים בחו"ל.

מדובר על גיר רציף בעל שרשרת ולא רצועה שאמור היה להיות אמין יותר, אולם אמינות היא הרחק והלאה ממנו ותקלה בו זה סיפור מאד מאד יקר.

אבל שקט הנסיעה הוא אחד הגורמים שיכולים לגרום לי לפסול רכב על הסף - כמובן, ניתן לטפל בזה בצורה טובה מאוד

זה מאד מעניין? איך אפשר לטפל בזה, אתה מתכוון להוסיף חומרי בידוד? אבל איך מבצעים את זה בפועל, איזה חומרים ואיך מחברים אותם לרכב ואיפה? האם אפשר להוסיף גם חומרי בידוד בתא המנוע למשל שיעמדו בחוב הרב?

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

• תוכן חדש...