Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

yaris ts vs 206 xs

Turbo HKS
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7916 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי שרמזו שהודעתי לא היתה ברורה מספיק אז קפצתי על ההזדמנות לפתוח ת'רד חדש וברור ציותר ואת הקודם אם יוכלו מנהלי הפורום למחוק אני אהיה אסיר תודה כי בכל זאת צריך לשמור על פורום מסודר.

ולעניינינו...

הסיפור הפשוט והברור יותר שלי הוא כזה, אני נוהג כרגע על איביזה 1600 ידנית בעלת 75 כוחות סוס, עם כל הכבוד שרכשתי לרכב הזה וכל אהבתי אליו הגיע השעה לחליפו ולדעתי גם להתקדם צעד משמעותי קדימה.

הרכב הוא רכב בבעלות ההורים שלי ואמור לשמש כרגע שני במשפחה, אך הרכב יהיה ידני ולמזלי היחידים שאוהבים לנהוג על ידני זה אני ואחי שהאיביזה וגם המחליפה שלה ישמשו רק אותנו כביכול.

הרכבים שחשבתי עליהם הם אלו:

פיג'ו 206 אקס אס 1600 גיר רגיל בעלת 110 סוסים, מהרכות אישית שלי עם 206 ידנית (אך חלשה יותר) גיליתי שזה רכב מהנה מאד בעל שלדה מאד מהנה בסיבובים במיוחד! ולכן אני חושב שלגרסא החזקה יותר (מעט אך עדיין) ההנאה אפילו תגדל.

הרכב השני שקורץ לי יותר למען האמת הוא יאריט טי אס בעלת מנוע בנפח 1500 סמ"ק ובעל 106 סוסים. עם רכב זה אין לי הכרות כלל וכלל אך הבנתי שהוא מכוייל ספורטיוית יותר מבחינת מתלים בולמים ובלמים והתנהגותו ספורטיוית יותר.

אני אודה מאד לכל אדם שיוכל לתת לי מידע מסויים על אחד הרכבים הנ"ל שיעזור לי להגיע להחלטתי.

ואם יש הצעות לרכבים אחרים בסגנון המיני בעלות המנועים הקטנים (ככה שפונטו HGT לא באה בחשבון ולצערי גם לא הקליאו 172).

חג שמח לכולם ותודה

אלירן

אלירן לוק

Citroen ZX Volcane

למכירה :(

0526599998

פורסם

אני חושב שהיאריס מושלמת לצורך העניין. גם ה-206 XS טובה מאוד כך שלא ממש תיפול לא משנה מה תבחר. מה התקציב שלכם? הכוונה לרכב חדש?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

דעתי היא שהפז'ו עדיפה.

שתיהן דומות בביצועים פחות או יותר, אבל הפז'ו נוחה ומאובזרת יותר.

אם מדובר ברכב חדש אז לדעת הרוב הפז'ו הרבה יותר יפה, אבל זה כבר הטעם שלך.

בכלליות, ההמלצה שלי היא על 206 XS, נהגתי על אחת ולא התאכזבתי מכלום, למרות שהסטנדרטים שלי גבוהים בנוגע לנוחות ישיבה, התנהגות הרכב וההתמודדות עם כבישי ארץ ישראל המוזנחים.

פורסם

מבדיקה ממושכת שלי ובחינה של כמה רכבים וביניהם היאריס והפזו אני בחרתי ביאריס.

עד היום אני מרוצה מאוד מהבחירה.

היאריס יותר ספורטיבית (לפי מבחנים) ומהנה וכמובן שבינתיים מבחינת האמינות היאריס עובדת טיפ טופ. שום גמגום ושום בעיות.

דברים שפחות טובים ביאריס: רעש, הרכב מרעיש כבר ממהירויות נמוכות יחסית (120) לא זוכר בקשר לפזו. ודבר נוסף - ליאריס יש כוח במהלך כל הסקלה בעוד שהפזו יותר חזקה בקצה, אבל אני די אוהב את הקצה החזק של הפזו - מאלו ממש מגרים אותך להמשיך עוד קצת ועוד קצת ...

פורסם

אחרי 5 חודשים עם יאריס, ונסיון על פיז'ו, ליאריס עדיפות מהבחינה הספורטיבית, כמו שציין senda, יש לה כוח בכל הסקאלה עקב עקומת מומנט ישרה באופן חשוד, וכמעט לא משנה באיזה הילוך תיסע, יהיה לך כוח.

עקב המשקל הנמוך והמנוע המתוחכם, צריכת הדלק ביאריס גם נמוכה יותר.

הפיז'ו טיפה יותר נוחה, וגם באמת יותר שקטה מהיאריס, שמרעישה במהירויות גבוהות עקב הילוך חמישי קצר מדי לטעמי.

בהזדמנות חגיגית זו, יש לי בקשה.

מישהו מוכן למכור לי הילוך שישי ליאריס TS?..:)

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

זה פחות ההילוך החמישי הקצר ויותר רעשי הרוח והצמיגים שמתחילים להציק כבר ב-100 קמ"ש ומתגברים אקספוננציאלית עם העלייה במהירות, אבל שיהיה...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

ניחוש פרוע שלי זה שליאריס יש עקומת מומנט שטוחה בהרבה בגלל העובדה הפשוטה שהמנוע שלה מצויד ב2 קאמשפטים משתנים ( הVVTI של טויוטה ) מה שיוצר הרגשה לינארית בהרבה.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

Yוב אז אני רואה שהרוב פה מעדיפים את מה שגרם לי לחולשה מההחלה.. את היאריס.

אז יש לי כמה שאלות לגביה...

מה צריכת הדלק שלה?

האצה קלאסית?

איך השלדה?

המושבים ברכב? (קדימה ואחורה)

תודה מראש...

ולעזאזל מה אני עושה ער?!

לילה טוב וחג שמח!

אלירן

אלירן לוק

Citroen ZX Volcane

למכירה :(

0526599998

פורסם
Yוב אז אני רואה שהרוב פה מעדיפים את מה שגרם לי לחולשה מההחלה.. את היאריס.

אז יש לי כמה שאלות לגביה...

מה צריכת הדלק שלה?

האצה קלאסית?

איך השלדה?

המושבים ברכב? (קדימה ואחורה)

!

אלירן

האצה קלסית :?: 9 שניות

שלדה :?: אחלה

המושבים ברכב :?: נוחים למדי אך לא תומכים בצורה מספקת בעיקר בירכיים.

צריכת דלק :?: הכל תלוי בנהיגה שלך, בדרך כלל אצלי זה ליטר ל 12 קילומטר שאני נוסע לפחות חלק מהנסיעה מאוד לא רגוע. אתמול חזרתי הביתה בנסיעה רגועה ועל כביש מהיר לרוב וגיליתי שצריכת הדלק שלי היתה ליטר ל 16.7 קילומטר. כל אחד וחהנסיעות שלו ורמת הלחיצות שלו ...

ואכן המנוע לינארי בגלל התזמון שסתומים

עוד שאלות :?:

אופציה נוספת ולא מוכרת האיגניס ספורט. צפה לנסיעת מבחן בקרוב ...

פורסם

איגניס??

טויטה...פז'ו...סוזוקי...מעניין את מה הכי קל להוריד מהרשימה.

גם אם הוא היה יותר טוב מהיאריס ספורט אף אחד לא היה קונה אותו, וזה מפני שפשוט אף אחד לא אוהב סוזוקי ברכב 4 גלגלים.

פורסם
איגניס??

טויטה...פז'ו...סוזוקי...מעניין את מה הכי קל להוריד מהרשימה.

גם אם הוא היה יותר טוב מהיאריס ספורט אף אחד לא היה קונה אותו, וזה מפני שפשוט אף אחד לא אוהב סוזוקי ברכב 4 גלגלים.

העיקר שדעות קדומות וסטיגמות ממך והלאה.

רק לידיעתך מגאזין EVO האנגלי מעדיף את האיגניס על היאריס (ואת הXS על שתיהן).

פורסם
העיקר שדעות קדומות וסטיגמות ממך והלאה.

רק לידיעתך מגאזין EVO האנגלי מעדיף את האיגניס על היאריס (ואת הXS על שתיהן).

כדאי שתקרא שוב, כי לא אמרתי שאיגניס פחות טובה.

התכוונתי שאני לא מכיר אף אחד שמתעניין במכוניות או חובבי רכב שאוהבים סוזוקי.

כל זה בלי קשר לשום דבר שהרכבים המתחרים הנ"ל מציעים.

ודרך אגב, גם אני מעדיף את ה-XS על שניהם.

פורסם

שהראש עובד הלב מנסה ללכת בעקבותיו ולא תמיד בהצלחה. היאריס ספורט [כל עוד לא בגרסת הטורבו 150 שאינה קיימת כאן כמובן] היא פשוט בדיחה ממונעת על גלגלים. מנוע חסר אוויר במעטפת מכוערת מאין כמוה שההצדקה היחידה [אולי] לרכוש רכב מסוג זה יהיה נעוץ באמינות נדירה לסגמנט.

כל מי שנהג [ונוהג] ביאריס יודע היטב שהמילה ספורט אולי גדולה עליה במידה אחת או שתיים , עדיף היה לדחוף לה זוג אותיות כגון GS או איזה קשקוש אחר. עניני הספורט [לפחות במחיר זה] זניחים הם אלמלא רמת האבזור והגימור ברכב לא הייתה כה עלובה. 110 אלף ש"ח עבור רכב נטול כל השראה של ממש ברמת העידון. ניחא קשיחות המתלים [יומרות שכאלו] ולוח השעונים הלבן-סיד משהו , אבל איפה הביצים איפה הנשיכה? היאריס לא היא זו שתחזיר עטרה ליושנה של הזוהר של אמצע שנות ה 90 כשהיה לנו אתGTI T את ה RSI ודומותיהן...

אם כבר הבחירה ביניהן ..וודאי שעדיף 206 , עם שלדה כמו שלה אפשר להינות בכל מקום ובכל עת...

רבים השניים מן האחד.. מה.. לא?

פורסם
היאריס לא היא זו שתחזיר עטרה ליושנה של הזוהר של אמצע שנות ה 90 כשהיה לנו אתGTI T את ה RSI ודומותיהן...

אם כבר הבחירה ביניהן ..וודאי שעדיף 206 , עם שלדה כמו שלה אפשר להינות בכל מקום ובכל עת...

הטעות שלך היא שהיאריס כלל לא מנסה להחזיר עטרה ליושנה. היא לא מתיימרת להיות מכונית ספורטיבית אמיתית כמו הקליאו ספורט. היא מתיימרת להיות מתחרה ל-206XS ותו לא. מכונית מהנה בתקציב נמוך, עם ערך מוסף של אמינות. עובדה שיש לה קהל גדול למדי. אני מבטיח לך שאף אחד מנהגי ה-TS לא חושב אפילו לרגע שהיא מהווה תחרות לספורטיביות אמיתיות. ואם כן אז יש לו הבנה מוטורית לקויה מאוד.

אני נהגתי על היאריס. היא באמת מכונית חמודה. כיפית אפילו. יש לה מגרעות ויש בה גם כמה דברים טובים. אני בהחלט יכול להבין אנשים שמעדיפים אותה על פני ה-206. וגם להפך! אבל ממש אין חשש שהיא תיכנס לפנתיאון של המכוניות המהנות של העבר או של ההווה. זו לא ה-205GTI של היום וגם לא מתחרה בקליאו ספורט. זאת סופר מיני קטנה ומהנה ותו לא.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

את מקומה של היאריס אני יודע היטב , אולי לא הצגתי את דבריי כראוי אבל ממילא המטרה , או המגמתיות של רוכשי הרכב הזה היא לראות בו משהו בעל ערך ספורטיבי טהור. הבעיה היא שגם בנישה המצומצת הזו שבה שוכנת גם הפיאט פונטו HGT [עוד דוגמא רעה] היקרה יותר, היאריס עדיין חיוורת למדיי.

ודווקא כאן הבעיה עם היאריס. , הכוונת הרכב לסגמנט רכבי הספורט היה מוטעה מלכתחילה משום שמהנדסי הרכב רצו ליצור הכלאה בין סופר מיני מוצלחת לכזו שמעט יותר פוטנציה תזניק אותה למעמד שטויוטה הרבה זמן לא היו בו. ייתכן מאוד , שדווקא כאשר יומרות הרוכשים עולות על מגבלות המעטפת , מתקבלת תמונה של מכונית בעלת יכולות גבוהות והיאריס אינה כזו.

בארץ משום מה מתקבל הרושם כאילו מדובר במכונית שמזכירה במשהו את ימי הסוררות של ה GTI. ואני מסכים איתך ללא כל ספק כי זוהי אינה מטרתה. אך הרושם המקובל אצל רוכשיה הוא בידיוק כזה.

צריך היה אולי ליצור הבדל ברור יותר ולמתג אותה בצורה אחרת. גם הקורולה TS אגב [שאינה מיובאת ובדצק] סובלת בידיוק מאותו תסמין.היאריס TS חובקת מוטיב ספורטיבי שדהה עם הזמן וכל מה שנשאר ממנו הוא אותם אנשים שמטפחים תדמית שאינה קיימת...

רבים השניים מן האחד.. מה.. לא?

• תוכן חדש...