Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

yaris ts vs 206 xs

Turbo HKS
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7915 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
את מקומה של היאריס אני יודע היטב , אולי לא הצגתי את דבריי כראוי אבל ממילא המטרה , או המגמתיות של רוכשי הרכב הזה היא לראות בו משהו בעל ערך ספורטיבי טהור. הבעיה היא שגם בנישה המצומצת הזו שבה שוכנת גם הפיאט פונטו HGT [עוד דוגמא רעה] היקרה יותר, היאריס עדיין חיוורת למדיי.

ודווקא כאן הבעיה עם היאריס. , הכוונת הרכב לסגמנט רכבי הספורט היה מוטעה מלכתחילה משום שמהנדסי הרכב רצו ליצור הכלאה בין סופר מיני מוצלחת לכזו שמעט יותר פוטנציה תזניק אותה למעמד שטויוטה הרבה זמן לא היו בו. ייתכן מאוד , שדווקא כאשר יומרות הרוכשים עולות על מגבלות המעטפת , מתקבלת תמונה של מכונית בעלת יכולות גבוהות והיאריס אינה כזו.

בארץ משום מה מתקבל הרושם כאילו מדובר במכונית שמזכירה במשהו את ימי הסוררות של ה GTI. ואני מסכים איתך ללא כל ספק כי זוהי אינה מטרתה. אך הרושם המקובל אצל רוכשיה הוא בידיוק כזה.

צריך היה אולי ליצור הבדל ברור יותר ולמתג אותה בצורה אחרת. גם הקורולה TS אגב [שאינה מיובאת ובדצק] סובלת בידיוק מאותו תסמין.היאריס TS חובקת מוטיב ספורטיבי שדהה עם הזמן וכל מה שנשאר ממנו הוא אותם אנשים שמטפחים תדמית שאינה קיימת...

הדברים שלך מראים שאתה בן אדם שכל כך בטוח שהוא יודע על מה הוא מדבר, שאפילו לא ניסה לחשוב, לשאול או לבדוק ואז יוצאים לו דברי הבל ...

המגמתיות לראות ברכב משהו בעל ערך ספורטיבי טהור :?:

יומרות הרוכשים עולות על מגבלות המעטפת :?:

היאריס TS חובקת מוטיב ספורטיבי שדהה עם הזמן וכל מה שנשאר ממנו הוא אותם אנשים שמטפחים תדמית שאינה קיימת..

פשוט ים של שטויות משתי שפתיך .

היאריס הופיע וזכתה לתארים וכבוד כמכונית מיני יפנית ארופאית, עם הנאה מסויימת מנהיגה והמון הצלחה בארופה.

ה T ספורט מראש לא הגיעה לשחזר את ה GTI אלא אולי את ימי ה 106 ראלי , שאותה (לפחות לפי המגזינים) היא די מצליחה להזכיר. בשביל הספורטיביות החמות יותר יש את ה T150 שאותה אני וכמובן אף אחד פה לא מכיר ...

אף אחד מרוכשי הרכב לא חושב שהיאריס הינה ספורטיבית טהורה (פורשה לפחות) אלא פשוט חושבים שהיא קניה טובה לכסף. יש לה מאפיין ספורטיביות אבל אין ספק שהיא לא מתקרבת לקליאו ספורט/106 GTI וכו שהן גם רכבים יקרים יותר.

בקטגוריה שלה היאריס ניצחה את הפזו ואת הפיאט, גם לטעם המגזינים בארץ וגם לטעמי האישי (עובדה שקניתי יאריס) אני לא אומר שהיא טיל בליסטי אלא אומר שהיא מספקת את השילוב בין מנהל הבנק שלי לבין הרצון שלי לספורטיביות. שאוכל להוציא עוד 50% מההוצאה היום על רכב, אני בהחלט אקנה משהו מדרגה גבוהה יותר.

ודבר אחרון, דווקא ה 206 נחשבת כירידת מדרגה יחסית לספורטיביות של העבר, גם מבחינת שלדה וגם באופן כללי, גם ה XS וגם ה GTI, אפילו ה RC נחשבת כטובה אבל פחות ממה שהיה בעבר.

מנסיעות אישיות שלי על ה XS שמתי לב שידית ההילוכים/קלאצ/גז אינם נותנים הרגשה ספורטיבית והרכב עצמו פחות משדר את מה ששידרו קודמיו .

ציטוט: "היאריס ספורט היא פשוט בדיחה ממונעת על גלגלים " מה אומר הציטוט החכם הזה :?: אתה טוען שהיא נותנת פחות תמורה ממתחרות מקבילות :?:

או שלעומת הקליאו ספורט היא עלובה :?: (גם הקליאו עלובה, יחסית למקלארן F1 ... )

ציטוט: "רמת האבזור והגימור ברכב לא הייתה כה עלובה" כלומר אתה חושב שרכבים אחרים מציעים יותר איבזור במחיר של 104K ש"ח --> ברמה שאתה יכול לקרוא לאיבזור ברכב עלוב ---> תוכיח.

ולסיכום, אם באמת היית מכיר את הרכב, היית יודע שיש לו חסרונות, אבל הוא נותן המון כיף, שילדה מהנה עם בסיס גלגלים קצר שגורם לזריזות יפה ואפשרויות מעבר משקל מהיר, ותמורה מלאה :!: לכסף אפילו בלי ללכת למוסך פעמיים בשבוע.

מקווה שאני אוכל לומר את אותם דברים גם על הרכב הבא שלי, שיהיה בתקווה מיאטה או קליאו ספורט ...

רמה חדשה ציפיות חדשות

פורסם

איתך ידידי manxral המתנסך היטב:

ה-205GTI (וכמובן אמה הרוחנית-הגולף GTI) התבססה על הרעיון המהפכני לתקופה ההיא של לקיחת בסיס זול, מוכך ומוכר ולבנות עליו מכונית מהנה לנהיגה שתהיה בעיקר זולה ונגישה לכל כיס שיכול להרשות לעצמו מכונית חדשה באשר היא. מהנדסי VW ואחריהם מהנדסי PSA עשו זאת באמצאות הגולף/205 המוכרות מאוד והמצליחות+מנועים דלי נפח (יחסית למכוניות ספורטיוביות אז) ומיכלולים רבים זמינים ומשותפים לדגמים אחרים+צבעי מלחמה כמו פלסטיקה ואיבזור נוסף.

היאריס TS עושה בערך את אותו הדבר רק בדרכה שלה. כלומר, לקחו סופרמיני מאוד מוערכת בעולם ושתלו בה מנוע זמין, אמין, לא מסובך ודל סמ"ק אשר יזיז את המרכב הקל יחסית בצורה זריזה לעומת 70% מהמכוניות על הכביש כיום. לזה הוסיפו כיול מיתלים מהזן הקשיח והעליז (הזנב, רק הזנב עליז...) וכמובן סיימו בג'נט 15" חביב, פלסיטקה קרבית יותר ו"נגיעות" בתא הנוסעים.

כל זה הביא לנו ספורטיבית לגיטימית לכל דבר ונאמנה לדרכה של ה-GTI המיתולוגית. אף אחד לא משווה אותה לקליאו ספורט או ל-WRX כפי שאף אחד לא השווה אז בין ה-205GTI ללאנצ'יה דלתא אינטרגלה או ל-205 טורבו 16 הנדירה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אם לא הייתי בטוח בדבריי תהה בטוח אתה שלא הייתי מגיב. אולי סטיתי מעט מן הנושא, בכל אופן ההשוואה הייתה בין 206 ליאריס ולא התייחסות פרטנית לTS בלבד. אולי [שוב] לא הסברתי את דבריי כראוי ולכן אומר זאת שוב - אינני יוצר השוואת בין היאריס TS לקליאו ספורט או ל RC או לפוקוס RS!

נהגתי ביאריס ממש כפי שנהגתי במרבית הרכבים הספורטיבים בארץ , החזקים ,החלשים ומה שביניהם.

אין לי שום בעייה לקבל את TS כפי שהיא , מעיין ילדת ביניים משעשעת , שיש בה קורטוב [מסויים מאוד] של עליצות ושל שמחה. כנראה לא הבנתם את דבריי.

הבעיה של ה TS היא לא העובדה כי מדובר במכונית רעה. הבעיה נעוצה כאשר התדמית שנוצרה לה בארץ גורמת לחמומי מוח לחשוב שמדובר באלילה אקרובטית ממונעת. לטעמי [מותר לי לא] , הטויוטה יאריס היא יצור די מכוער , שהמכלול הפשוט שלו אולי הופך אותו לספרטני בצורה כמעט יומרנית.

אני מבין את הסניגוריה שלך על TS משום שבכל אופן רכשת אותה. לא הייתי מצפה מבעל רכב מסוים לקטול כל איבר ברכבו [למרות שיש כאלו].

באשר להתייחסות המגזינים והעיתונות, וודאי שאינך מצפה שאתייחס ברצינות לכל הוגה שורות שמבלה יום יומיים עם מכונית כי הרי זו תהיה שטות מוחלטת. מילא מבחנים ארוכי טווח כגון אלו של AUTOCAR אבל העיתונות בארץ ..תעשה לי טובה.

ובאשר לעניין העלות. לא יודע תשמע, כאשר אני מוציא כ 110 אלף ש"ח על מכונית ,בידיעה שאני מכוון למשהו עם ערך מוסף של הנאה , לא הייתי בוחר ביאריס TS. נראה לי הרבה יותר הגיוני להוציא את הסכום הזה על ה 206. אמנם ה 206 אוטוטו תנשום את נשימתה האחרונה , אבל לפחות יש לה גנים עם מעט נשמה. היאריס צווחת קצת , מיללת , חורכת קצת צמיגים אבל לא ממש מכניסה משהו לעורקים . מי שאוהב ומוקיר מכוניות ספורט מבין היטב עד כמה קריטי הוא המאפיין הנחשק הזה , שקיים בצורה כמעט נדירה במספר מכוניות בודדות בארץ.

הנאה צרופה , [גם בהנעה קדמית ,כן יש דבר כזה] אפשר לקבל אפילו מקליאו 1.4 100 כ"ס. האמן לי היא אינה פחות מהנה מהיאריס TS. כל רכב בעל מימדים שכאלו יהנה משובבות יתר ומאיכות חיים מאוד מיוחדת . אבל משהו ב TS מעבר לעניין המחיר פשוט נראה לי חסר כל הגיון.

ועכשיו לנקודה האחרונה - את הזווית שלי, אני מספר מהניסיון שלי [והוא נרחב]. אתה יכול להעביר ביקורת , אתה יכול לעשות כל מה שאתה רק רוצה. אבל אתה לא יכול לענות בצורה כל כך חסרת התייחסות ולצטט את דבריי.דבר לעניין [כפי שעשית בחלק מדברייך ויפה שכך] ותקבל תשובה ראויה [כפי שקיבלת]....

רבים השניים מן האחד.. מה.. לא?

פורסם
אם לא הייתי בטוח בדבריי תהה בטוח אתה שלא הייתי מגיב. אולי סטיתי מעט מן הנושא, בכל אופן ההשוואה הייתה בין 206 ליאריס ולא התייחסות פרטנית לTS בלבד. אולי [שוב] לא הסברתי את דבריי כראוי ולכן אומר זאת שוב - אינני יוצר השוואת בין היאריס TS לקליאו ספורט או ל RC או לפוקוס RS!

נהגתי ביאריס ממש כפי שנהגתי במרבית הרכבים הספורטיבים בארץ , החזקים ,החלשים ומה שביניהם.

אין לי שום בעייה לקבל את TS כפי שהיא , מעיין ילדת ביניים משעשעת , שיש בה קורטוב [מסויים מאוד] של עליצות ושל שמחה. כנראה לא הבנתם את דבריי.

הבעיה של ה TS היא לא העובדה כי מדובר במכונית רעה. הבעיה נעוצה כאשר התדמית שנוצרה לה בארץ גורמת לחמומי מוח לחשוב שמדובר באלילה אקרובטית ממונעת. לטעמי [מותר לי לא] , הטויוטה יאריס היא יצור די מכוער , שהמכלול הפשוט שלו אולי הופך אותו לספרטני בצורה כמעט יומרנית.

אני מבין את הסניגוריה שלך על TS משום שבכל אופן רכשת אותה. לא הייתי מצפה מבעל רכב מסוים לקטול כל איבר ברכבו [למרות שיש כאלו].

באשר להתייחסות המגזינים והעיתונות, וודאי שאינך מצפה שאתייחס ברצינות לכל הוגה שורות שמבלה יום יומיים עם מכונית כי הרי זו תהיה שטות מוחלטת. מילא מבחנים ארוכי טווח כגון אלו של AUTOCAR אבל העיתונות בארץ ..תעשה לי טובה.

ובאשר לעניין העלות. לא יודע תשמע, כאשר אני מוציא כ 110 אלף ש"ח על מכונית ,בידיעה שאני מכוון למשהו עם ערך מוסף של הנאה , לא הייתי בוחר ביאריס TS. נראה לי הרבה יותר הגיוני להוציא את הסכום הזה על ה 206. אמנם ה 206 אוטוטו תנשום את נשימתה האחרונה , אבל לפחות יש לה גנים עם מעט נשמה. היאריס צווחת קצת , מיללת , חורכת קצת צמיגים אבל לא ממש מכניסה משהו לעורקים . מי שאוהב ומוקיר מכוניות ספורט מבין היטב עד כמה קריטי הוא המאפיין הנחשק הזה , שקיים בצורה כמעט נדירה במספר מכוניות בודדות בארץ.

הנאה צרופה , [גם בהנעה קדמית ,כן יש דבר כזה] אפשר לקבל אפילו מקליאו 1.4 100 כ"ס. האמן לי היא אינה פחות מהנה מהיאריס TS. כל רכב בעל מימדים שכאלו יהנה משובבות יתר ומאיכות חיים מאוד מיוחדת . אבל משהו ב TS מעבר לעניין המחיר פשוט נראה לי חסר כל הגיון.

ועכשיו לנקודה האחרונה - את הזווית שלי, אני מספר מהניסיון שלי [והוא נרחב]. אתה יכול להעביר ביקורת , אתה יכול לעשות כל מה שאתה רק רוצה. אבל אתה לא יכול לענות בצורה כל כך חסרת התייחסות ולצטט את דבריי.דבר לעניין [כפי שעשית בחלק מדברייך ויפה שכך] ותקבל תשובה ראויה [כפי שקיבלת]....

או קיי

עכשיו אנחנו מדברים בצורה יותר מובנת ותרבותית ואני גם מבין יותר למה אתה מתכוון.

דבר ראשון, אני לא נותן סנגוריה על הרכב בגלל שהוא שלי, להיפך, הרכב הזה שלי בגלל שאני חשבתי שהוא הכי מתאים לי בתקציב זה.

בדקתי במהלך שנה את הרכבים הבאים:

מיני קופר, איביזה טורבו בנזין (עלתה עדיין 104K ש"ח), פזו 206 XS 1600, יאריס TS רנו קליאו ספורט ועוד כמה רכבים.

המיני והקליאו לא היו בתקציב שלי ומבין כל המכוניות בחרתי ביאריס והסנגוריה שלי עליה היא הסיבה שבגללה בחרתי לקחתה. אם הייתי חושב בתת מודע שרכב אחר עדיף הייתי לוקח אותו ...

הצורה שבא אתה כותב על היאריס גם נראית לי צורה שפוסלת את הרכב הזה בצורה מאוד חזקה מראש.

ציטוט "הטויוטה יאריס היא יצור די מכוער " אולי היאריס נראיית פחות טוב מאשר מפזו לדעתך (האמת היא שגם לדעתי הפזו נראיית טוב יותר), במבחן ההשוואתי חשבו שהיאריס נראיית טוב יותר. עדיין זה עניין של דעה ולכתוב משפט כזה מראה מראש זלזול ואנטיות.

דיברת על איבזור ומחיר, אז בהשוואה של שני הרכבים שכתבת עליהם מול היאריס הנתונים מראים ש:

היאריס 106K הקליאו 1.4 עולה 107K והפזו 113K כבר היאריס זולה יותר, מהקליאו בקצת ומהפזו בהרבה.

יחס כוח סוס למשקל --> אצל היאריס טוב יותר משני אלו.

מערכת סטנדרטית --> יש רק ליארוס ולפזו

אחריות --> ליאריס 3 מלאות ולשתיים האחרות רק 2 (אני לא יודע אם עדיין יש את ה"אחריות יבואן" המוגבלת).

למעשה אני לא רואה יתרונות באיבזור לרכבים המתחרים מול היאריס אפילו שהם יקרים יותר ממנה (הפזו בהרבה).

בקשר לנשמה, אני אוהב את היאריס שלי, לפעמים אפילו מנשק אותה, ואני בטוח שהיא גם אוהבת אותי בחזרה. אבל זה עניין של טעם, עובדה שיש חילוקי דעות בנושא, עובדה שיש כאלו שהשוו את היאריס TS ל106 ראלי (אנשי מקצוע לא אני כמובן) ועובדה שרוב או כל כתבי הרכב חשבו שדווקא ל 206 אין את הנשמה שהיתה לאחיותיה לשעבר.

אז פה זה על טעם ועל ריח, פשוט הסיגנון קטילה לך בהתייחסות ליאריס נראה כאילו התגובה היא יותר אישית מאשר עניינית.

נ.ב שם לב שאפילו שיש לי את היאריס עדיין אמרתי שאולי האיגניס תהיה טובה יותר, אני לא מצהיר על רכבים שאני לא מכיר ואני לא פוסל את האופציה שיש טובות מהיאריס. אם האיגניס תרגיש טוב יותר בעניי אז אני אצהיר בפה מלא שהיא המועדפת עלי ואם הייתי קונה היום ...

יאללה שבת שלום.

הדיון תם בעניי ואני חושב שסך הכל הבנו אחד את השני ...

פורסם

אנשים קשים :-)

בבחירה בין ה206 ליאריס - על הנייר אין יתרון לאף אחת מהם. תנהג בשתיהן ותחליט מה אתה אוהב יותר.

אני אישית נהגתי בשתיהן ובחרתי בTS כי היא הרגישה לי טוב יותר.

בנוגע לבחור הנחמד שנהנה לקטול את "מה שעשו מהTS" : אף אחד לא הפך את הרכב הזה למשהו שהוא לא.

סה"כ מיני חמימה במחיר הזול ביותר בקטגוריה שלה. שוב, במחיר הזול ביותר בקטגוריה שלה.

הייתה לי RSI כך שאני אפילו יכול להשוות למיני חמימה מהדור החצי ישן.

הTS עדיפה כמכלול על הRSI, בלי שום ספק בכלל. התנהגות מהנה יותר, מנוע לינארי יותר (ברמות "כוח" המצחיקות של הקבוצה, עדיף, לי לפחות, כוח ליניארי זמין תמיד), רכב אמין יותר (חוטא שכמוני, מנסה לחפש אמינות ברכב ספורטיבי...).

היתרונות של הRSI - מושבים מדהימים וסאנרוף... אה, והיא לא בגובה של קאיין ;-)

לבוא ולהפיל "אשמה" על רוכשי הרכב שעושים ממנו משהו שהוא לא זה מצחיק.

אני אישית מכיר כמה וכמה בעלים של TS, ואף אחד לא מתייחס אליו או מתיימר להפוך אותו למשהו שהוא לא.

לגבי הערך המוסף, לא הHGT, לא האיגניס ספורט, לא הTS ולא ה206 יתנו לך את הערך המוסף שנתנו הרכבים הקטנים והזולים של פעם. אל תשלה את עצמך.

אז עם כל הכבוד, ובאמת שיש כבוד... אל תצא בהצהרות מפוצצות... ניסוח יפה לא הופך אותן לנכונות.

:-)

• תוכן חדש...