Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם, 

חיפוש בפורום לא העלה יותר מדי תשובות עדכניות, ייתכן וזה לא פופולארי, 

אבל,

בשנה שעברה טיילתי עם האשה באירופה עם קבוצת חברים,

עשינו סיבוב של 4 מדינות ב-10 ימים עם מכוניות נחמדות (גרמניה, אוסטריה, שוויץ, איטליה),
דאגנו להכניס מוזיאונים, מעברי הרים מעניינים וכבישים שכייף לנהוג בהם בכללי.

אחד הדברים שהוגדרו מראש זה מעבר בפורקה, 
חלום שהיה לי לסגור,
והיתה לי אחלה M850 למשימה הזו ובת-זוג אלופה שנהנתה מכל קילומטר בטיול ושם במיוחד;

בונוס נוסף, 

חבר אלוף (וחבר פורום..) שלא רק גר בגרמניה ועובד עם SIXT, אלא גם צלם מצויין עם מצלמת ריפלקס וסט עדשות ברמה גבוהה,

התוצאה:

תמונה נהדרת שלי עם בת הזוג עומדים ליד הרכב בשניה ספונטנית, שאני רוצה להנציח בהדפסה.

אני רוצה הדפסת מט מצויינת בגודל של 70 על 100 ס"מ, משהו כזה,

אפשר גם פחות,
נגיד משהו בגודל של פוסטר של סרט בבית הקולנוע.

אין לי בעיה לשלם על זה,
פשוט אני לא מצליח להבין מהאתר ברשת מי באמת מדפיס באיכות גבוהה ויהיה שווה את ההשקעה,
את המיסגור וכו' אני אעשה אחרי זה בנפרד בבית עסק שאני מכיר.

אשמח לקבל המלצות, הצעות ורעיונות. 
תודה לעוזרים.

מצורפות תמונות הווי פלאפוניות... סתם כדי להיזכר... 
image.thumb.jpeg.d7b112e58381117644ca0b491f8337e5.jpeg

euroTrip_M850_mout_top.jpg

IMG_1794.JPG

IMG_1722.JPG

עריכה אחרונה על ידי Super_T

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

אם יש לך את המקור ברזולוציה גבוהה, כל בית דפוס אמור להתמודד עם זה בכבוד. תוכל לקבל מושג על האיכות אם תתמקד באלו שיש להם חנות פיזית ולא רק שולחים הביתה. 

לפני הרבה שנים פיקפונג הובילו את התחום בארץ והחזיקו מספר חנויות בהן ניתן היה להתרשם מהמגוון. גם לדפוס בארי יש מה להציע, אם כי את הגודל שאתה מבקש הם מדפיסים רק על PVC ולא זכור לי שהיו להם סניפים מחוץ לקיבוץ. 

אני לא יודע מי עוד פעיל בתחום היום אבל גוגל בטח לא יתקשה להגיד לך. בגדול כולם עובדים עם אותו ציוד ולכן ספק אם ההבדלים יהיו משמעותיים. לא הייתי חושש לנסות חומרים אקזוטיים וניירות כבדים, אבל חשוב לבדוק שזו לא הדפסת UV שתסריח לך את הבית ותגרום לכאבי ראש. 

פורסם

תודה,
אכן יש לי תמונה ברזולוציה טובה מאוד, נראה לי ... 

image.thumb.png.a6b30a1622cb80fb3d40c6ee4a57d275.png

אבדוק לפי מה שרשמת, מקווה למצוא משהו ראוי.

• רעיון טוב! 1

פורסם

אם אתה רוצה הדפסה ברמה גבוהה לך לבית דפוס שאמנים מדפיסים בו לתערוכות. הם גם יעשו לך את העיבוד לפני, כי צריך לדעת מה לעשות עם קובץ כך שיהיה מוכן להדפסה.  זה מדיום שונה ומה שמודפס על נייר נראה אחרת מהמסך וזה תלוי בהרבה גורמים. אולי גם יידרשו ממך החלטות לגבי סוג ההדפסה (נייר) מסגור ועוד. 

איזה גודל הקובץ המקורי והאם יש לך אותו ב-RAW?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

הקובץ שוקל 3.5 מגה בערך
אני יכול לבקש אותו ב-RAW, אני כמעט בטוח שככה החבר צילם..,

אבל RAW יצריך עיבוד בלייטרום או משהו כזה .. לא?

פורסם
לפני 21 דקות, Super_T כתב:

הקובץ שוקל 3.5 מגה בערך

תבקש, לא יזיק. העסקים שפאלו מדבר עליהם בד"כ מצויידים בסט של תוכנות גרפיקה מבית Adobe או Corel שיודעות לעשות את כל המניפולציות הנחוצות, אבל ככלל אצבע רצוי להביא להם את הקובץ הכי שלם ובתול שאתה יכול. 

אם אתה מעלה אונליין, הגרסה הנוכחית שלך תספיק. בית הדפוס יצטרך להמיר את ה-RGB ל-CMYK ולעשות עוד כמה פרוצדורות שגרתיות, אבל עם הגודל והרזולוציה שכבר יש לך כרגע סיכויי ההצלחה גבוהים למדי. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 3 שעות, Super_T כתב:

הקובץ שוקל 3.5 מגה בערך

בכל מקרה להדפסה איכותית יהיה טוב לתת לבית הדפוס לעשות עיבוד מתאים. 

לאיזה גודל אתה רוצה?

פורסם

הקובץ שאת נתוניו העלית בתמונה אינו מתאים להדפסה במידות שאתה רוצה.

רזולוציה איכותית לצפיה מקרוב היא 300dpi.

מה שאומר בחישוב פשוט שפוסטר של 100x70 ס"מ צ"ל  12,000x8,500 פיקסל (בקירוב).

אתה יכול לבצע אקסטרפולציה לקובץ בתכנת עיבוד כלשהיא (פוטושופ), אבל זה יבוא על-חשבון חדות התמונה.

בקיצור-המחסום שלך הוא לא בית הדפוס (לכולם היום יש פלוטרים שיודעים להדפיס ב-1200-2400 dpi, שזה הרבה מעבר ליכולת האבחנה של העין האנושית).

גם למכון ההעתקות השכונתי שלך יש פלוטר שיכול להדפיס לפחות ב-600 dpi (שגם זה אובר-קיל למה שאתה צריך). 

את הנייר עחיו ידפיסו אתה יכול למשש לפני ולהחליט אם מתאים לך.

אבל שוב- עם הקובץ הנוכחי לא תקבל תוצאה ראויה

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם (נערך)

אבל הוא לא יצפה בזה מקרוב, מדובר בפוסטר.

שום מצלמה דיגיטלית/אנלוגית יקרה ככל שתהיה לא מייצרת קובץ מקורי במספר הפיקסלים שתיארת.

150/72 dpi ופחןת מזה זה תקין לגמרי לפוסטר.

מבחינת גודל פיקסלים הקובץ מצוין, צריך כמובן את המקור שישקול כנראה בסביבות ה-20 מגה, משם למקומות מהסוג שפאלו המליץ. אם אתה רוצה מושקע, אז תשקיע קצת יותר במקום שיעזור לך קצת עם עיבוד תמונה וכו'.

אני חייב לציין שעם מכונות ההדפסה המודרניות גם עסקים מקומיים של חנויות צילום גוועות של פעם מספקים הגדלות שנראות נהדר עד 30*50 לפחות, אבל אם כבר להשקיע אני ממליץ להשקיע עד הסוף. בלי אינטרנט. חנות פיזית שבה אתה רואה עם העיניים את אפשרויות הבחירה בהדפסה :)

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 14 דקות, natco כתב:

הקובץ שאת נתוניו העלית בתמונה אינו מתאים להדפסה במידות שאתה רוצה.

לא רציתי להיכנס לפרטים טכניים, אבל תוכנות שיודעות לעשות אקסטרפולציה לקבצים כאלה ולדמות את ה-300dpi הנחוצים עומדות בבסיסה של כל תעשיית הדפוס על קנבס ובפורמט רחב בעשרים שנה האחרונות. בתור מי שתמך במכירת המכונות הראשונות לפיקפונג (שהיו החלוצים בתחום מבחינת המרה אוטומטית) ולמספר בתי דפוס נוספים בארץ כשהם רק נכנסו לתחום ה-B2C, אני יכול להרגיע אותך ולומר שהיכולות קיימות. צריך רק גרפיקאי פיקח על המחשב שיקדיש לזה את תשומת הלב הראויה. גם קובץ המקור עשוי לסייע. בכל אופן, זה לא מקרה אבוד כמו שאתה חושב.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם

הנקודה המרכזית ששוכחים לחשוב עליה כשעוסקים ברזולוציה, כמו שצויין כאן, זה מרחק הצפייה. 

אני ממליץ על מקום איכותי יותר דווקא בגלל סוגיות של עיבוד מתאים (למשל, שלא ייצא כהה מדי, כי על מסך הכל נראה בהיר יותר, וצריך לדעת לעבוד עם הסיטוגרמה). 

עמידות של הנייר לאורך זמן, מבריק מול מט, צבעים נכונים ושאר דברים שמי שלא מדפיס לא מודע להם. 

פורסם

לא אמרתי שאבוד. וברור גם שאף חיישן של מצלמה לא מגיע במקור לרזולוציות כאלה. אפשר להגיע ליופי של תוצאות באקסטרופלציה, אבל צריך מישהו עם רגש שיעשה את זה בסבלנות.

והנס, אף אחד לא מדפיס ב-72 dpi, אלא (אולי) אם זה פוסטר באיילון, שצופים בו מ-30-50 מטר. 72 זה רזולוציה לאתרי אינטרנט, שבה בטעינה המהירה חשובה מאיכות התמונה.

150-180 dpi זה לטעמי המינימום להדפסה בפורמט רחב (זו הרזולוציה בה אני מדפיס את ההדמיות על שלטים של אתרי בנייה, שהם גדולים פי ארבעה מהפוסטר של פות"ש, וצופים בהם מרחוק הרבה יותר) , ומה שהתכוונתי הוא, שפות"ש צריך תיאום ציפיות.

הוא כתב 

בתאריך 4.6.2026 בשעה 22:48, Super_T כתב:

אני רוצה הדפסת מט מצויינת בגודל של 70 על 100 ס"מ, משהו כזה,

והוא ככל הנראה מצפה למשהו ב"איכות פוטו", כמו הגדלה של תמונה מפילם של 20/30 מפעם.

מכל מי שזרקו לו פה שמות של פורמטים (שלא קשורים, האמת לרזולוציית ההדפסה), אף אחד לא הזהיר אותו שהקובץ שיש לו כרגע ביד לא שמיש כמו שהוא. 

ענייני פורמטים טובים בעיקר לצורך שליטה בנתוני חשיפה, נאמנות צבעים, וכו'.

הוא כרגע סבור ש...

בתאריך 5.6.2026 בשעה 09:50, Super_T כתב:

אכן יש לי תמונה ברזולוציה טובה מאוד, נראה לי ... 

מקובץ כזה הייתי מעלה באקסטרופולציה לכיוון ה-180dpi, כדי ליצור "פשרה אופטימלית" עם חדות התמונה, ומבקש להדפיס טסט או שניים של 10x10 ס"מ מאיזורים רחוקים אחד מהשני בתמונה, כדי לראות שהמכונה מאופסת לגוונים ולבהירות, וכדי להבין את משמעות צפיפות הפיקסלים בפועל, ואת הנראות על נייר מט ולראות שזה אכן מתאים לפות"ש.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

תודה לכולם,

אז - אני אדאג לקובץ ה-RAW של התמונה שאני רוצה,
ואז אעלה לפה את הנתונים, תגידו מה אתם חושבים - נמשיך משם.

פורסם

המשך התייעצות תיאורטית בסבירות גבוהה רק יבלבל ויכניס אותך לכל מיני סרטים לא נחוצים. תשיג את הקובץ המקורי וגש עם שניהם למספר בתי דפוס איכותיים, קח הצעות מחיר ותבקש שיסבירו את התהליך, אח"כ חזור לפה ונעזור לך לקבל החלטה מושכלת.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...