Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

לפני מספר שנים בניתי מערכת סטריאו נפרדת לסוזוקי אלטו והפרדתי אותה מהמערכת הראשית כדי שאוכל להשתמש בה גם כאשר הרכב מכובה.

פרסמתי גם כאן בעבר את התהליך > 

העקרון היה פשוט , מצבר נוסף  ורמקולים של מחשב שעברו עיצוב מחדש כדי להתאים למבנה של הרכב וגם למערת החשמל.

לאחרונה אחד האלנמטים התחיל לזייף , נגעתי בממברנה הכל הרגיש תקין , החלפתי בין הערוצים אבל התקלה נשארה. כנראה כבר נהרס מחום הרכב.

מכיוון שהכל סגור כבר אני לא יכול להחליף את האלמנט התקול אז החלטתי לבנות תיבה חדשה מאפס בשימוש הדפסת תלת מימד. בניתי דגם להדמיה כדי לראות איך זה יראה אבל לא אהבתי ועדין יש שאלות.

IMG_20250809_180005.thumb.jpg.509f9c6ae316b0c6d609c04d876ad169.jpg

IMG_20250809_175341.thumb.jpg.6b2df70c24dcc1bc66af4af3164ac380.jpg

השאלות שלי הם כאלו:

1-האם יש למישהו מדריך לבניית תיבות לרמקולים? כלומר , גודל האלמנט ביחס לגודת התיבה הדרוש , סוג בידוד פנימי, אטום או פתוח וכו'

2-עד כמה ניתן להקטין את גודל הגריל של הרמקול? למשל ברמקולים הניידים של JBL הגריל ממש דחוס אך עדיין הסטונט טוב.

3-האם למשהו יש ניסיון עם תיבות רמקולים העשוים מחומר מודפס? האם זה מחזיק מעמד או יכול להיסדק?

וגם ,אשמח לקבל המלצות לאלמנטים עד גודל של 3.5אינץ

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

הרכב פשוט , אין בידוד בדלתות ושלא לדבר על ההכנה עצמה לרמקולים, זה רק חור בדלת.

מרכיב מאחורה כי שם נמצא הסאב , המצבר וגם הפאנל הסולארי.

היחידה נבנתה כדי להיות עצמאית , הפאנל הסולרי מספק חשמל וכבר שנים שלא נגעתי במערכת למעט החלפה חד פעמית של המצבר לחדש יותר.

אני רק צריך לבנות תיבה חדשה לרמקולים כי החום עשה כבר את שלו. 

מחפש לעשות עיצוב שיתאים לאופי של הרכב , אבל גם יוכל לתת סאונד טוב.

עריכה אחרונה על ידי poune
פורסם

הרכב לא מספיק רחב כדי שיהיה הבדל נשמע בין ערוץ לערוץ ,המקום קטן והם יהיו צמודים אחד לשני.

לכן הרמקולים שלי ממוקמים בפינות של הרכב. 

מנסה לעשות עיצוב שיתחבר כאילו חלק מהרכב , לחשוב מחוץ לקופסה שנמצאת בתוך הקופסה.... 

פורסם

הכי קל ויעיל.. רמקולים מדפיים מוכנים, או מוגברים  למחשב.
המחירים כיום די זולים כ.. 400-700  ש"ח.

רמקולים מדפיים רגילים (ללא הגברה פנימית) - יש ב 4-5 אינץ' עם תיבות רמקול בשלל גדלים.
(מופיעים גם תחת שם - רמקולי סראונד)
רמקולים מדפיים מוגברים למחשב, או לחדר - מגיעים עם מערכת הגברה פנימית.

צריך לבדוק - לפעמים ההגברה ברמקולים היא - מרשת החשמל 220V .
ולפעמים ההגברה היא - דרך שנאי 5-12V - או דרך USB כ 5V .

ראה כאן - 
https://www.zap.co.il/models.aspx?sog=c-speakers&db58893=129102%2c129101&db26646=68463%2c26896%2c26902%2c919080%2c26899%2c69292%2c68960%2c68554%2c454282&orderby=price 

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
לפני 41 דקות, ליין מן כתב:

הכי קל ויעיל.. רמקולים מדפיים מוכנים, או מוגברים  למחשב.
המחירים כיום די זולים כ.. 400-700  ש"ח.

רמקולים מדפיים רגילים (ללא הגברה פנימית) - יש ב 4-5 אינץ' עם תיבות רמקול בשלל גדלים.
(מופיעים גם תחת שם - רמקולי סראונד)
רמקולים מדפיים מוגברים למחשב, או לחדר - מגיעים עם מערכת הגברה פנימית.

צריך לבדוק - לפעמים ההגברה ברמקולים היא - מרשת החשמל 220V .
ולפעמים ההגברה היא - דרך שנאי 5-12V - או דרך USB כ 5V .

ראה כאן - 
https://www.zap.co.il/models.aspx?sog=c-speakers&db58893=129102%2c129101&db26646=68463%2c26896%2c26902%2c919080%2c26899%2c69292%2c68960%2c68554%2c454282&orderby=price 

אייל.

זה בדיוק מה שיש עכשיו ברכב , רמקולים של מחשב 220V שעברו הסבה ל12V

אך הרמקולים נהרסו מהחום.

לכן אני מחפש הדרכה איך לבנות תיבות והאם מישהו אי פעם בנה מחומר מודפס וזה החזיק מעמד , וגם מהיא איכות הסאונד שיוצאת?

האם עדיף לבנות שוב מעץ ואז מסביב "לקשט" את העיצוב 

אני כרגע עם מדפסת פשוטה שאיתה אני עושה ניסויים , אבל כדי להדפיס מחומרים עמידים לרכב אצטרך לחפש בית עסק או מישהו שיש לו מדפסת כזו.

פורסם
בתאריך 29.8.2025 בשעה 21:37, poune כתב:

1-האם יש למישהו מדריך לבניית תיבות לרמקולים? כלומר , גודל האלמנט ביחס לגודת התיבה הדרוש , סוג בידוד פנימי, אטום או פתוח וכו'

2-עד כמה ניתן להקטין את גודל הגריל של הרמקול? למשל ברמקולים הניידים של JBL הגריל ממש דחוס אך עדיין הסטונט טוב.

3-האם למשהו יש ניסיון עם תיבות רמקולים העשוים מחומר מודפס? האם זה מחזיק מעמד או יכול להיסדק?

לגבי 1 

אם אתה מדבר על רמקולים (דרייברים) שאתה לא יודע מה נתוני הTS שלהם אתה קודם תצטרך לגלות מה הם - ואולי זה גם עדיף, בתנאי אמת - מכשיר כמו DAYTON DATS3 מאפשר היום לגלות בעצמך את נתוני הTS של המרקול - בתנאים בהם הוא מותקן או בIB. 

ואז אתה גם תצטרך תוכנה כמו WINISD בכדי לחשב "תיבה" אני מניח שאתה מדבר על נפח אטום. 

2. אתה מתכוון לגריל או לנפח התיבה? - אם מקטינים את נפח התיבה, אתה מגביל את האלמנט ללחץ שונה ויתכן שתצטרך לחתוך אותו גבוה יותר בכדי לקבל סאונד נקי ומבלי לסכן את האלמנט מכאנית. 

לגבי גריל - אם אתה מייצר מנחה קול - WAVE GUIDE - זה יכול אולי להקטין את הכלל כיווניות של הרמקול בתדרים מסויימים אבל זה כן יתעל אותם טוב יותר לכוון אליו הרמקול מכוון. 

3. לגבי חומרים מודפסים - זה תלוי בעמידות החומר לחום, בקשיחות שלו, בעמידות למכות ולרעידות 

אם אתה מדפיס בחומרים תעשייתיים יש המון סוגים של ABS עם קשיחות\רכות משתנים. 

אם אתה מדפיס בחומרים ביתיים PETG יכול להיות בסדר כי הוא עמיד עד 80 מעלות, מאוד עמיד למכות ורעידות אבל קשה יחסית להדפסה והגימור שלו גס מאוד. 

אם אתה מדפיס בABS ביתי - עדיף, ניתן להחליק לגימור עם אדים של אציטון אבל קשה להדפסה יחסית גם ASA. 

אבל יש היום גם HT-PLA שהוא קל להדפסה כמו PLA אבל עמיד לחום כמו ABS... וגם אפשר לטפל במחזורי חום ואז גם עמיד אפילו לטמפרטורות מעל 130 מעלות. 

• אהבתי 2

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
בתאריך 31.8.2025 בשעה 20:14, poune כתב:

הרכב לא מספיק רחב כדי שיהיה הבדל נשמע בין ערוץ לערוץ ,המקום קטן והם יהיו צמודים אחד לשני.

מניסיון עם רכב קטנטן (סובארו ג'סטי) לפני 30 שנים, מגש סיבית מנגר, 

ורמקולים "6 של קנווד דגם Kfc-1665 (תודה על הנוסטלגיה :) ), התוצאה היתה יחסית טובה.

הנהג יכול להבחין בסטראו בסיסי של ימין ושמאל, גם אם נראה שהמרחק ביניהם הוא קטן,

מכיוון שהאוזן יותר רגישה מבחינה כיוונית לצלילים גבוהים (טויטר) ואמצעים (מידריינג'), ופחות לבאס.

זה לא מושלם, אבל לדעתי יספק. 

-

פורסם
בתאריך 31.8.2025 בשעה 20:14, poune כתב:

התוצאה עדיין תהיה טובה יותר מכל אופציה אחרת בתקציב נמוך 

גם אם לא נכנס מגש , אתה יכול להתקין אותם בתיבות בתא מטען 

ראה כאן החל מ 5:08

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 6 שעות, lanosforce כתב:

לגבי 1 

אם אתה מדבר על רמקולים (דרייברים) שאתה לא יודע מה נתוני הTS שלהם אתה קודם תצטרך לגלות מה הם - ואולי זה גם עדיף, בתנאי אמת - מכשיר כמו DAYTON DATS3 מאפשר היום לגלות בעצמך את נתוני הTS של המרקול - בתנאים בהם הוא מותקן או בIB. 

ואז אתה גם תצטרך תוכנה כמו WINISD בכדי לחשב "תיבה" אני מניח שאתה מדבר על נפח אטום. 

2. אתה מתכוון לגריל או לנפח התיבה? - אם מקטינים את נפח התיבה, אתה מגביל את האלמנט ללחץ שונה ויתכן שתצטרך לחתוך אותו גבוה יותר בכדי לקבל סאונד נקי ומבלי לסכן את האלמנט מכאנית. 

לגבי גריל - אם אתה מייצר מנחה קול - WAVE GUIDE - זה יכול אולי להקטין את הכלל כיווניות של הרמקול בתדרים מסויימים אבל זה כן יתעל אותם טוב יותר לכוון אליו הרמקול מכוון. 

3. לגבי חומרים מודפסים - זה תלוי בעמידות החומר לחום, בקשיחות שלו, בעמידות למכות ולרעידות 

אם אתה מדפיס בחומרים תעשייתיים יש המון סוגים של ABS עם קשיחות\רכות משתנים. 

אם אתה מדפיס בחומרים ביתיים PETG יכול להיות בסדר כי הוא עמיד עד 80 מעלות, מאוד עמיד למכות ורעידות אבל קשה יחסית להדפסה והגימור שלו גס מאוד. 

אם אתה מדפיס בABS ביתי - עדיף, ניתן להחליק לגימור עם אדים של אציטון אבל קשה להדפסה יחסית גם ASA. 

אבל יש היום גם HT-PLA שהוא קל להדפסה כמו PLA אבל עמיד לחום כמו ABS... וגם אפשר לטפל במחזורי חום ואז גם עמיד אפילו לטמפרטורות מעל 130 מעלות. 

תודה!

המטרה היא להדפיס כנראה מASA.

אשב על כך ואעדכן בתהליך

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 3.9.2025 בשעה 12:46, lanosforce כתב:

לגבי 1 

עדכון הניסוי.

באמצעות בקר אנדרואינו ניסיתי לחקות את הפעולה של DAYTON DATS3 

בזבזתי שעות בבניה עם רכיבים שהיו לי בהגש יד , עם הרבה עזרה מצאט גי'פיטי ולא הצלחתי לזהות את הנתונים של הרמקול 

Screenshot2025-09-13184641.thumb.png.91b5c413d1b1c7135b681e505944aa86.png

התוצאה שהיתי מקבל מהאלמנט לא הייתה הגיונית , לבסוף עזבתי את הרעיו של הבקר הזה 

במקרה נתקלתי במדריך ווידאו שהסביר כיצד ניתן להשתמש בכרטיס קול של המחשב על מנת לקבל בקירוב טוב את הנתונים.

וגם כאן ישנה השוואה ל DAYTON DATS3 בסוף הווידאו והתוצאות קרובות 

הלחמתי את המעגל הדרוש וביצעתי את הניסוי.

Screenshot2025-09-13183502.thumb.png.262cf7f3f7b97585c44c610bae7278c2.png

Screenshot2025-09-13183516.png.b5df89c850dc9cab851c4729dfeb0e30.png

אני לא הכי בקיא בכל הנתונים האלו אבל עכשיו יש לי בסיס לעבוד ממנו 

אמשיך לעדכן ומקווה שזה גם יעזור לאנשים אחרים 

• אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם

אם אני זוכר נכון אתה בעיקר צריך לדעת את הfs בתנאי אמת. תעלה לכאן גרף אמפידנס ודיסטורשן כשיהיה לך זמין

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

ביצעתי שוב פעם את הבדיקה , הפעם עם משקולת קטנה יותר (2גרם) ומפלסטלינה אך לא הצלחתי למצוא נגד לצורכי בדיקה הקטן יותר מי 99 אוהם, מקווה שלא השפעי הרבה על הבדיקה.

הגרף נראה יותר נקי 

image.thumb.png.45df33003b8a95b5df642d3a4edafc72.png

הקו האדום מסמל את התוצאות ביחד עם המשקולת והקו הסגול ללא משקולת

לאחר ביצוע חישובים והזנת נתונים נוספים , אלו הם התוצאות הסופיות.

image.thumb.png.57d9bbd5d9517c2b43ebc2fdbfbaf153.png

הFS עומד על 204 הרץ 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...