Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4772 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
היבואנים לא מפסידים על שום מוצר שהם מוכרים. אז אין שום סיבה שהם ימכרו לי נוזל קירור במחיר מופקע. מה זה מופקע? פי 3 ממחירו בחנות(!!).

מילוי של רדיאטור שלם זה פחות או יותר 5 ליטר, שזו בדיוק הכמות שמגיעה בגלון אחד שאתה קונה בחנות.

אתה מטעה. גלון זה 3.78 ליטר. לכן תצטרך גלון וחצי בערך.

ברכב שלי יש את הוולווליין ושמתי שניים כאלה.

החסכון של 60 שקל על נוזל קירור שאמור להחזיק ל5-10 שנים הוא תמוה לדעתי.

אם אתם קונים גלון של נוזל קירור מרוכז, תמלאו 70% מים מזוקקים ו 30% נוזל, לא תסיימו בכלל את הגלון.

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בשבילך:

גלון היא יחידת מידה למדידת נפח.

• 1 גלון IMP (אימפריאלי, בריטי) = 4.54609 ליטר.
  • 1 גלון US (אמריקאי) = 3.785411784 ליטר.

הגלון המדובר פה בפורום הוא גלון בריטי. אם כי גם זו טעות כי המיכלים שמוכרים הם בעלי נפח של 5 ליטר. אתה מוזמן לבדוק.

בכל מקרה, אין פה שום חסכון בכסף על חשבון איכות מוצר. זה לא שאמרתי שבתחנת דלק מוכרים נוזל קירור ב-25 ש"ח, של יצרן אחר בכלל ולא ברור כמה הוא מוהל אותו. אני מדבר על אותו מוצר בדיוק שנמכר במחירים שונים. כתלות בגורם שמוכר אותו, היבואן או החנות.

פורסם
http://www.ebay.com/itm/1-Gallon-Toyota-Scion-Super-Long-Life-Pink-Antifreeze-Coolant-OEM-NEW-/140916342680?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item20cf44bf98&vxp=mtr

60 ש"ח לנוזל קירור OEM טויטה. אם כן נשאלת השאלה למה תמיד דופקים אותנו במדינה הזאת?

אם נוזל של וולוליין עולה 60 ש"ח אין שום סיבה שבמורשה נוזל של פורד /טויוטה ועוד יעלה בסביבות 200 ש"ח. זו חזירות לשמה!!!!!

ולא מעניין אותי כל מיני תשובות מתחסדות .גם אם זה היה פי 2 יותר יקר מילא אבל כמעט פי 4 . מה?!!?

פשוט לא לקנות דרך הגנבים האלו כלום!!

אני לא יודע אם לצחוק או לבכות מהתגובה הזאת. אין בעייה גבר, תזמין לי לי מיכל אחד כזה. אבל אני רוצה לשלם רק 60 שקלים על המיכל הזה. את כל ההוצאות של ההובלה לארץ פלוס מיסים אתה משלם מהכיס שלך. אני משלם רק 60 שקלים בלבד. למה? כי אתה צריך ללמוד לקח לא לזרוק סתם הצהרות באויר שאין להם בסיס. בוא ואגלה לך סוד, הדרך היחידה שזה איך שהוא ישתלם לך זה רק אם תזמין 4 מיכלים. אבל מה תעשה עם 4 מיכלים לכל הרוחות? נוזל כזה מחזיק מעמד 5 שנים. אם תעשה חישוב של ההובלה לארץ של כזה מיכל ותוסיף מיסים אתה תגלה שהמחיר כבר לא רחוק ממה שגובים בארץ.

אם בחנות מוצר עולה X ובמוסך המוצר עולה 3X אז כן, המחיר הוא מופקע. זה שאתה מוכן לקבל זאת כעובדה קיימת זו כבר בעיה אחרת.

כנראה אדוני לא מודע להבדל בין מוסך לבין חנות מסכנה לחלקי חילוף. אתה מבין, למוסך יש לשלם מיסים גבוהים של ביטוח, חברת שמירה, הוצאות על הליפיטים, לשלם על הכשרה של מכונאים ועוד ועוד. אתה משווה מוסך לאיזה חנות חלקי חילוף מסכנה שכל דפ"ר יכול לעבוד שם ולהקיש מחירים על הקופה הרושמת? אוטו דיפו\אייס (בדרך כלל זה סניף משולב) מחזיק מיליון מוצרים, אם הוא מוריד מחיר על מוצר אחד אז הוא יכול לחפות על ההפסד במוצר אחר. לדוגמה, רשתות המזון הגדולות שמוכרות מלפפונים ועגבניות ב 0.49 אגורות לק"ג. נראה לך שהם קונים את זה מהחקלאי ב 10 אגורות לק"ג? מה פתאום, הם מפסידים על הירקות בכדי למשוך אותך אליהם ואז משחילים לך צינור על הרוטב לסלט, סוכר וכיוצא בזה. למוסך אין את האפשרות לעשות כאלה דברים. כמה כבר פריטים הוא מוכר?

זהו עולם חופשי, במוסך לא מוכרים תרופות או מיים מיוחדים. זה המחיר, לא נאה לך? אל תכנס.

לא אין לי מוסך ואין לי שום קשר למוסך, פשוט מפריע לי שאנשים נוטים לראות רק את הצד שלהם ולא גם את הצד השני של המטבע.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
במוסכים, כשבאוטו-דיפו/אייס, את אותו המוצר הדיוק, עד לרמת הברקוד, אפשר לרכוש בשליש מחיר?

אני אגלה לך סוד, בחניות ביצחק שדה המחיר של אותם נוזלים נמוכים בחצי עד 60% פחות, מאשר בבאוטו-דיפו/אייס.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם
כנראה אדוני לא מודע להבדל בין מוסך לבין חנות מסכנה לחלקי חילוף. אתה מבין, למוסך יש לשלם מיסים גבוהים של ביטוח, חברת שמירה, הוצאות על הליפיטים, לשלם על הכשרה של מכונאים ועוד ועוד. אתה משווה מוסך לאיזה חנות חלקי חילוף מסכנה שכל דפ"ר יכול לעבוד שם ולהקיש מחירים על הקופה הרושמת? אוטו דיפו\אייס (בדרך כלל זה סניף משולב) מחזיק מיליון מוצרים, אם הוא מוריד מחיר על מוצר אחד אז הוא יכול לחפות על ההפסד במוצר אחר. לדוגמה, רשתות המזון הגדולות שמוכרות מלפפונים ועגבניות ב 0.49 אגורות לק"ג. נראה לך שהם קונים את זה מהחקלאי ב 10 אגורות לק"ג? מה פתאום, הם מפסידים על הירקות בכדי למשוך אותך אליהם ואז משחילים לך צינור על הרוטב לסלט, סוכר וכיוצא בזה. למוסך אין את האפשרות לעשות כאלה דברים. כמה כבר פריטים הוא מוכר?

זהו עולם חופשי, במוסך לא מוכרים תרופות או מיים מיוחדים. זה המחיר, לא נאה לך? אל תכנס.

לא אין לי מוסך ואין לי שום קשר למוסך, פשוט מפריע לי שאנשים נוטים לראות רק את הצד שלהם ולא גם את הצד השני של המטבע.

זוכר מה כתבתי לך בעמוד הקודם? אז אני אצטט את עצמי:

היבואנים לא מפסידים על שום מוצר שהם מוכרים. אז אין שום סיבה שהם ימכרו לי נוזל קירור במחיר מופקע. מה זה מופקע? פי 3 ממחירו בחנות(!!).

ושוב פעם, אני לא יודע מי הכניס לך לראש שהמוסך או היבואן הם מסכנים ושהם לא מרוויחים. אין דבר כזה. חנות ויבואן הם לא מלכ"ר. הם לא נמצאים שם למטרות חסד ונדבה. אז בבקשה, אל תנסה למכור לי את זה שהם חייבים להרוויח על כל מוצר שהם מוכרים, אחרת "רחמנא ליצלן" הם יפשטו רגל.

אגב, לפי התיאוריה שלך יפנאוטו צריכים להיות במצב מצוין. עובדה, הם חייבים מאות מיליוני ש"ח והם מפסידים כל שנה מיליוני ש"ח. איך? למה? הם הרי לא מחלקים ח"ח חינם, או חס וחלילה מוכרים מכוניות במחירי הפסד.

פורסם
אני לא יודע אם לצחוק או לבכות מהתגובה הזאת. אין בעייה גבר, תזמין לי לי מיכל אחד כזה. אבל אני רוצה לשלם רק 60 שקלים על המיכל הזה. את כל ההוצאות של ההובלה לארץ פלוס מיסים אתה משלם מהכיס שלך. אני משלם רק 60 שקלים בלבד. למה? כי אתה צריך ללמוד לקח לא לזרוק סתם הצהרות באויר שאין להם בסיס. בוא ואגלה לך סוד, הדרך היחידה שזה איך שהוא ישתלם לך זה רק אם תזמין 4 מיכלים. אבל מה תעשה עם 4 מיכלים לכל הרוחות? נוזל כזה מחזיק מעמד 5 שנים. אם תעשה חישוב של ההובלה לארץ של כזה מיכל ותוסיף מיסים אתה תגלה שהמחיר כבר לא רחוק ממה שגובים בארץ.

כנראה שאתה לא מבין פה עניין. אם יצרני נוזלי קירור כמו ולווליין פרסטון ועוד יודעים למכור בארץ בסביבות 50 ש"ח לגלון.

אין שום סיבה שיהיה הפרש של פי 4 מקודה. יש לך נטייה להתחכם. המחיר מנופח. אולי יש לך אינטרס שאתה רוצה לחלוק איתנו בכיף.

פורסם
בשבילך:

הגלון המדובר פה בפורום הוא גלון בריטי. אם כי גם זו טעות כי המיכלים שמוכרים הם בעלי נפח של 5 ליטר. אתה מוזמן לבדוק.

בכל מקרה, אין פה שום חסכון בכסף על חשבון איכות מוצר. זה לא שאמרתי שבתחנת דלק מוכרים נוזל קירור ב-25 ש"ח, של יצרן אחר בכלל ולא ברור כמה הוא מוהל אותו. אני מדבר על אותו מוצר בדיוק שנמכר במחירים שונים. כתלות בגורם שמוכר אותו, היבואן או החנות.

ממתי אנחנו מודדים בגלון בריטי ?

כל הגלונים של נוזלי הקירור שנתקלתי הוא 3.78

Renault Clio MK2 ph1 1.4RT

Renault Clio Sport 172RS 2.0

FRANCE

פורסם

בינתיים הם רק מפסידים מהשיטה הזאת, כי בוא נראה, הם מוכרים משהו במחיר פי 4 מהחנות שלידם, אז מאיפה אתה חושב שאני אקנה?

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

פורסם
אני אגלה לך סוד, בחניות ביצחק שדה המחיר של אותם נוזלים נמוכים בחצי עד 60% פחות, מאשר בבאוטו-דיפו/אייס.

מי למשל?

כולם בכפר עם AK ורק אתה עם קפצונים ?

זה לא קצת דפוק ?

פורסם

צנטרל לא מתווכח על המחיר הוא פשוט נותן מחיר זול למוצרים איכותיים וגמרנו סיפור, פרוחזאד לעומת זאת נותן מחיר לפי הפנים שלך ואז מתנהל מאבק מי יותש ראשון, ואז יש הנחה על כל מוצר של לפחות 10 שקלים.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

כנראה שאתה לא מבין פה עניין. אם יצרני נוזלי קירור כמו ולווליין פרסטון ועוד יודעים למכור בארץ בסביבות 50 ש"ח לגלון.

אין שום סיבה שיהיה הפרש של פי 4 מקודה. יש לך נטייה להתחכם. המחיר מנופח. אולי יש לך אינטרס שאתה רוצה לחלוק איתנו בכיף.

צודק, אני לא מבין כאן עניין. ניהלתי 3 חנויות בחו"ל אז אין לי שמץ של מושג איך עסק מתנהל. אתה משווה לי פרסטון עם נוזל קירור מקורי של טיוטה באמת אחלה השוואה. אתה רוצה לשים פילטר תחליפי ברכב? אחלה, אבל אל תתלונן ותלין שעסק שמוכר את הפילטר המקורי הוא גנב.

כמו שהסברתי כמה פעמים כאן אבל לאנשים קשה לקלוט, שופרסל יכולה להפסיד על ארגז קוקה קולה (וזה מה שהם עושים בפועל, אני יכול להראות לך מחירון של קוקה קולה לעסקים ובקבוק קולה עולה יותר ממה שסופרסל מוכרים אותו לצרכן) אבל מצד שני, אחרי שהם גרמו לך להיכנס אליהם לסופר הם מרוויחים עלייך בגבינה הצהובה למשל או במוצר אחר. כנ"ל עם אייס\אוטודיפו שהם כבר הפכו לסניף אחד בהרבה מקומות. למוסך לעומת זאת יש רק רווח על החלקים והעבודה וזהו זה. אין לו מאיפה להוריד לך ממש.

איזה גילוי נאות אתה רוצה? שאני מודע לכל הדברים שאדם רגיל מן המניין לא מודע להם? אין לי מוסך ואני לא מכונאי אבל ניהול עסק זה ניהול עסק ואין הרבה הבדלים אם זה מוסך, סופרמרקט או חנות לחלפי רכב.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

למיטב ידיעתי, באוטו דיפו/אייס יש נוזלי קרור גנריים (לא הכי איכותיים).

ולא מקוריים של היצרנים, כגון G13 של פולקסווגן או פראפלו של פיאט

לדוגמא, G13 בנפח ליטר וחצי למהילה 50% כלומר 3 ליטר של נוזל מוכן ומקורי

עולה בצ'מפיון 90 ש"ח.

פורסם
[quote name=

צודק, אני לא מבין כאן עניין. ניהלתי 3 חנויות בחו"ל אז אין לי שמץ של מושג איך עסק מתנהל. אתה משווה לי פרסטון עם נוזל קירור מקורי של טיוטה באמת אחלה השוואה. אתה רוצה לשים פילטר תחליפי ברכב? אחלה, אבל אל תתלונן ותלין שעסק שמוכר את הפילטר המקורי הוא גנב.

כמו שהסברתי כמה פעמים כאן אבל לאנשים קשה לקלוט, שופרסל יכולה להפסיד על ארגז קוקה קולה (וזה מה שהם עושים בפועל, אני יכול להראות לך מחירון של קוקה קולה לעסקים ובקבוק קולה עולה יותר ממה שסופרסל מוכרים אותו לצרכן) אבל מצד שני, אחרי שהם גרמו לך להיכנס אליהם לסופר הם מרוויחים עלייך בגבינה הצהובה למשל או במוצר אחר. כנ"ל עם אייס\אוטודיפו שהם כבר הפכו לסניף אחד בהרבה מקומות. למוסך לעומת זאת יש רק רווח על החלקים והעבודה וזהו זה. אין לו מאיפה להוריד לך ממש.

איזה גילוי נאות אתה רוצה? שאני מודע לכל הדברים שאדם רגיל מן המניין לא מודע להם? אין לי מוסך ואני לא מכונאי אבל ניהול עסק זה ניהול עסק ואין הרבה הבדלים אם זה מוסך, סופרמרקט או חנות לחלפי רכב.[/quote]

תיהיה ראלי מי שמייבא לא מביא גלון אחד אלא מכולה והמחיר שהוא מקבל זה חצי מ ה60 ש"ח עם עלויות הובלה היבואן מקבל מוצר במחיר הנ"ל בערך. המפיץ לוקח עוד כמה עשרות אחוזים בקושי נגיע ל 100 ש"ח עם רווח נאה לכל הצדדים.

ישנם הרבה מוצרים בארה"ב ובריטניה שנמכרים בפערים שדי דומים לפעמים לארץ או שהם יקרים בעשרות אחוזים ולא במאות !!!

יש עדיין שוק חופשי בעולם . מה שקורה שזה מגיע לקרטלים ומונופולים המחירים מזנקים ולא חסר דוגמאות .לדוגמא במוצרי החשמל היו יבואנים בלעדיים למינהם ,שקמו להם יבואנים מקבילים ששברו אותם ושנים האחרונות פתאום המחירים צנחו.

למה ? כי הם יכלו לעשות מה שרוצים והרווחים צריכים להיות בצורה חזירית.

לעניינו זה לא פעם שאנחנו נתקלים במחירים מגוחכים במוסכי היבואן ספציפית. וברבה פעמים אין הצדקה מעבר לזה שמדובר במונופול דורסני!!

פורסם
צנטרל לא מתווכח על המחיר הוא פשוט נותן מחיר זול למוצרים איכותיים וגמרנו סיפור, פרוחזאד לעומת זאת נותן מחיר לפי הפנים שלך ואז מתנהל מאבק מי יותש ראשון, ואז יש הנחה על כל מוצר של לפחות 10 שקלים.

תיהיה ראלי מי שמייבא לא מביא גלון אחד אלא מכולה והמחיר שהוא מקבל זה חצי מ ה60 ש"ח עם עלויות הובלה היבואן מקבל מוצר במחיר הנ"ל בערך. המפיץ לוקח עוד כמה עשרות אחוזים בקושי נגיע ל 100 ש"ח עם רווח נאה לכל הצדדים.

ישנם הרבה מוצרים בארה"ב ובריטניה שנמכרים בפערים שדי דומים לפעמים לארץ או שהם יקרים בעשרות אחוזים ולא במאות !!!

יש עדיין שוק חופשי בעולם . מה שקורה שזה מגיע לקרטלים ומונופולים המחירים מזנקים ולא חסר דוגמאות .לדוגמא במוצרי החשמל היו יבואנים בלעדיים למינהם ,שקמו להם יבואנים מקבילים ששברו אותם ושנים האחרונות פתאום המחירים צנחו.

למה ? כי הם יכלו לעשות מה שרוצים והרווחים צריכים להיות בצורה חזירית.

לעניינו זה לא פעם שאנחנו נתקלים במחירים מגוחכים במוסכי היבואן ספציפית. וברבה פעמים אין הצדקה מעבר לזה שמדובר במונופול דורסני!!

לא נכון כלל וכלל. כאשר אתה מזמין מיכל אחד אתה לא משלם כמו היבואן שמשלם על קונטיינר שלם. קודם כל, הובלה של מכולה עולה מעל 1,000 דולר היום. תוסיף לזה את עלות הביטוח של הסחורה והמכולה (שאתה חייב לרכוש), תוסיף את הפריקה של המכולה, הבדיקה שהמכס או שלטונות הביטחון בודקים את המכולה לוודא שאין אמל"ח או משהו מזיק או מוברח, תוסיף את האחסנה של הקונטיינר בנמל, תוסיף את המכס שהיבואן משלם על הסחורה פלוס עלות ההובלה פלוס עלות הביטוח, תוסיף את ההובלה של הקונטיינר מהנמל אל היבואן, תוסיף את הכסף שמשלם לפועלים לפרק את הסחורה מהקונטיינר, תוסיף את ההנגר, המחסן שבו היבואן צריך לאחסן את הסחורה ועוד כל מיני דברים שאתה לא מודע להם בכלל.

הנה, דוגמה אמיתית למשל. סחורה שעולה 100 אלף שקל מסתיימת בעלות של מעל 300 אלף שקל אחרי שהיא יוצאת מן הנמל.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4260491,00.html

ועוד דבר, אם אתה חושב שהיצרנים בעולם סופרים את ישראל ממטר אתה טועה. אנחנו מדינה קטנטנה, בקושי ראש סיכה על המפה העולמית. ישנם שווקים הרבה יותר חשובים ומשמעותיים משלנו.

• תוכן חדש...