Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חיישן אויר בB4 שנת 2006

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4640 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לכולם שלום!

לפני כחודשיים באמצע הנסיעה התחיל להבהב נורת ה"קרוז קונטרול" על הלוח מכוונים.נורת הצק אנגין (צהובה) לא נידלקה.

התחברתי למחשב של הרכב ו התקלה שהיית היא:

" pending error code P0030 SUBARU - HO2S 11 Heater Control Circuit ".

איפסתי את התקלה,לאחר כיבוי והדלקת המנוע,נורת הקרוז לא הבהבה יותר. כשהגעתי, ניקיתי את החיישן עם ספרי ניקוי חיישני אויר יעודי,ועל הקונקטור שמתי ספרי מגעים לכל מיקרה.

חודשיים הכל היה שקט,אתמול שוב הבהב הקרוז,שוב אותו P0030,שוב הצק אנגין לא דולק. עשיתי איפוס והסיפור חזר היום בנסיעה.

היום נסעתי כ 25 ק"מ עם הקרוז המהבהב, צריכת הדלק לפי מחשב הרכב נשארה רגילה, המנוע התנהג רגיל וחוץ מהבהבוב על הלוח והחוסר יכולת להפעיל את בקרת השיוט,לא הרגשתי שום הבדל בהתנהגות של הרכב.

חיישן מפירוק עולה כ750 שח, חדש ודאי יותר משמעותית.

מהאיבאי, חדש עולה כ 450 שח. איך אני יכול לבדוק שאכן החיישן תקול בכדי לא לזרוק סתם 450 שח?

תודה לכל העונים.

Subaru Legacy 2006,1994cm^3,AWD,L.P.G Lovato

פורסם

הקוד הנ"ל היא דיווח על תקלה בגוף חימום של החיישן חמצן.

בתוך החיישן חמצן יש גוף חימום, שמחמם את החיישן החמצן עד שהוא מגיע לטמפרטורה הנכונה.

בעת תקלה, אמור להדלק המנורה של בדיקת מנוע ולא של הקרוז קנטרול? באמת מוזר.

על כל פנים לא ממליץ לא על חיישן מפירוק וגם לא על תחליפי..... המקורי אכן יקר מאוד.

בהצלחה.

פורסם

מיהרתי להסיק מסכנות,ולא ידעתי שגם לחיישני הלמדה יש גוף חימום. התקלה ה'צפה' היא לא בחיישן אויר,אלה בחיישן הלאמדה הראשון.

כפי שהבנתי, ברכב הזה (לא בטוח שבכל הסובארו) התגובה הויזואלית שונה לסוג התקלה. אם זה תקלה קבוע אז אכן דולקת הנורת "צ'ק אנז'ין" ואם זה תקלה 'צפה' אז יש הבהוב של נורת הקרוז והקרוז קונטרול עצמו מבוטל.

פורסם

אצלי הנורה דולקת לסירוגין כבר הרבה זמן, צריכת הדלק לא משתנה ודיי טובה אפילו.

החסרון היחיד שאי אפשר להשתמש בקרוז, אותו הקוד

P0030: HO2S Heater Control Circuit (Bank 1 Sensor 1)

אני שייכתי את זה לתקופות הקרות שיש לחות מרובה, אך לפעמים זה קורה גם בקיץ.

בדר"כ אחרי נסיעה אגרסיבית הנורה לא נדלקת לתקופת זמן.

אם אתה מחליט לפתור את זה תעדכן מה עשית,

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם
אצלי הנורה דולקת לסירוגין כבר הרבה זמן, צריכת הדלק לא משתנה ודיי טובה אפילו.

החסרון היחיד שאי אפשר להשתמש בקרוז, אותו הקוד

P0030: HO2S Heater Control Circuit (Bank 1 Sensor 1)

אני שייכתי את זה לתקופות הקרות שיש לחות מרובה, אך לפעמים זה קורה גם בקיץ.

בדר"כ אחרי נסיעה אגרסיבית הנורה לא נדלקת לתקופת זמן.

אם אתה מחליט לפתור את זה תעדכן מה עשית,

אצלי היא נדלקה כבר שהמזג אויר חם יחסית.

הרכב שלך מוסב לגז? לרגע חשבתי שהלאמדה שלי הלכה בגלל שגזי פליטה על גז קצת יותר חמים.

אבל אם גם אצלך זה בא והולך,ועוד התקלה היא במעגל החמם ולא בלאמדה עצמה.

כניראה זה בעיה כללית ללא קשר לגז.

פורסם

את תקינות גוף החימום של החיישן ניתן לבדוק בעזרת רב מודד,מנתקים את הקונקטור ומודדים התנגדות בין שני החוטים שבאותו הצבע (שחור או לבן)בשקע.במידה ויופיע על רב המודד צירוף האותיות OL גוף החימום של החיישן אינו תקין ויש להחליף אתו,ערכים של בין 1-3 אום בד"כ תקינים אבל יש להשוות לחיישן חדש עם רב מודד מדוייק.

לסובארו קיימים חיישנים חליפיים של דנסו תואמי מקורי בעלי שקע זהה שמתאימים בול רק יש צורך לבדוק שאורך החוט זהה,מחירם נמוך יותר מאלה שמגיעים באריזה מקורית.

פורסם
את תקינות גוף החימום של החיישן ניתן לבדוק בעזרת רב מודד,מנתקים את הקונקטור ומודדים התנגדות בין שני החוטים שבאותו הצבע (שחור או לבן)בשקע.במידה ויופיע על רב המודד צירוף האותיות OL גוף החימום של החיישן אינו תקין ויש להחליף אתו,ערכים של בין 1-3 אום בד"כ תקינים אבל יש להשוות לחיישן חדש עם רב מודד מדוייק.

לסובארו קיימים חיישנים חליפיים של דנסו תואמי מקורי בעלי שקע זהה שמתאימים בול רק יש צורך לבדוק שאורך החוט זהה,מחירם נמוך יותר מאלה שמגיעים באריזה מקורית.

יש לך את המספר מקט של דאנסו עבור החיישנים האלו?

בכללי ידוע לך על בעתיות עם החיישנים הנל?

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מאחר והתקלה ה"צפה" (רק ה CRUZE הבהב) עברה לתקלה 'קבוע' (עם CHEK ENGINE) דלוק, צצו לי שאלות נוספות בקשר לחיישן הלאמדה הקידמי הזה. איפסתי שוב את מחשב הרכב ואז ניסיתי לבדוק את החיישן.

ניתקתי את החיישן ובדקתי התנגדול סליל החימום שלו. ההתנגדול הייתה 3.2 אוהם. ניסיתי להשאיר את הוולט מטר ולהתניע את הרכב, כדי לראות את מפל המתח 'משחק' לפי הצורך.ולא הצלחתי.

לכן צצו לי כמה שאלות חדשות :

* בהנחה שגוף החימום של החיישן אכן תקול- איך אני מקבל התנגדות 'נורמלית' לסליל חימום (3.2 אוהם ) ?

* האם מישהו מכיר דרך לבדוק דווקא את הצד של המחשב רכב? הרי יכול להיות שדווקא הטרנזיסטור האחראי על הערוץ הזה 'נדפק' ולא מסוגל להוציא זרם\מתח במצב מסויים שבו צצה התקלה. היא נדלקת רק בעמידה במקום,לרוב עם מזגן פועל.

* מצאתי חיישן תחליפי של אותו היצרן - DENSO. החיישן הוא : DOX-0308 OEM. אחרי חפירה ברשת בכל שפה אפשרית, ולפי התמונות של החיבור - החיישן אכן זהה וניראה באמת 'תואם מקורי'. מישהו מכיר את החיישן הזה ויכול לפסול או לאמת אץ התאימות?

*להערכתך, יעשו לי בעיות במכס בתנאי שהחיישן לפני משלוח עולה 79 פאונד (כולל מיסים באנגליה)? נניח נתפס במכס,אני צריך אישור ממוסך שמתחייב על התקינות ותאימות של החיישן? :shock:

תודה לכל העונים! המשך ערב טוב.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

לאחר בירור אצל משווק דנסו בארץ. התברר כי התחליפי עולה 1200 שח לפני מעמ, שסה"כ יוצא בדיוק כעלות המקורי בחברה.

למרות שה'מקורי' הוא אותו דנסו, רק עם חותמת סובארו.

:shock:

פורסם
ישנם מקרים בהם הקונקטור של החיישן עצמו דפוק ויש צורך רק לדחוף חזרה את הפינים למקום וזהו.

מצטרף לתגובה זו. אם סלילי חימום תקינים יש לפתח את הקונקטור ולראות שאכן החיבורים של החיישן הם עד הסוף.

בנוסף מומלץ בנוסף להשפריץ טיפה ספריי מגעים על הקונקטור הזכר והנקבה ,לאפס מנורה ולראות תגובה.

פורסם
מצטרף לתגובה זו. אם סלילי חימום תקינים יש לפתח את הקונקטור ולראות שאכן החיבורים של החיישן הם עד הסוף.

בנוסף מומלץ בנוסף להשפריץ טיפה ספריי מגעים על הקונקטור הזכר והנקבה ,לאפס מנורה ולראות תגובה.

כל זה נעשה כבר. בדקתי שהפינים יושבים טוב בסוקט ולא זזים אחורה בזמן סגירת הפלאג.

שמתי מס׳ פעמים ספרי מגעים ובדקתי שהפלאג לא רופף.

סביר להניח שהבעייה היא אכן עם החיישן עצמו, כי התקלה צצה רק בתנאי מסויים- עמידה בהילוך סרק, עם מיזוג מופעל.

לאחר חפירות ברשת, גיליתי שמחשב הרכב ׳מפיל' הכל על גוף חימום תקול, בתנאי שהוא קורא מס׳ פעמים רצוף ערכים מוזרים מהחיישן.

מצאתי באיבאי את התחליפי של דנסו ב 700₪, עכשיו רק נשאר לנסות להעביר אותו בנזק מזערי לארץ.

פורסם
כל זה נעשה כבר. בדקתי שהפינים יושבים טוב בסוקט ולא זזים אחורה בזמן סגירת הפלאג.

שמתי מס׳ פעמים ספרי מגעים ובדקתי שהפלאג לא רופף.

סביר להניח שהבעייה היא אכן עם החיישן עצמו, כי התקלה צצה רק בתנאי מסויים- עמידה בהילוך סרק, עם מיזוג מופעל.

לאחר חפירות ברשת, גיליתי שמחשב הרכב ׳מפיל' הכל על גוף חימום תקול, בתנאי שהוא קורא מס׳ פעמים רצוף ערכים מוזרים מהחיישן.

מצאתי באיבאי את התחליפי של דנסו ב 700₪, עכשיו רק נשאר לנסות להעביר אותו בנזק מזערי לארץ.

קח בחשבון שאם תייבא מחו"ל את החיישן חמצן , אתה תשלם בטוח 18 אחוז תוספת מע"מ, במצב הקיים אתה אולי צריך ולחשוב אולי לשים מקורי חדש מהחברה.

אל תשכח שמוצר בחו"ל לא בטוח שיבוא בדיוק אחד לאחד מה שאתה מבקש, שמעתי על מקרים מעולם שמישהו הזמין חיישן למדה מדגם מסוים והגיע לו אחד אחר. במקורי חדש בחברה אתה יודע מה אתה מקבל בדיוק.

בכל מקרה שיהיה בהצלחה.

פורסם
קח בחשבון שאם תייבא מחו"ל את החיישן חמצן , אתה תשלם בטוח 18 אחוז תוספת מע"מ, במצב הקיים אתה אולי צריך ולחשוב אולי לשים מקורי חדש מהחברה.

אל תשכח שמוצר בחו"ל לא בטוח שיבוא בדיוק אחד לאחד מה שאתה מבקש, שמעתי על מקרים מעולם שמישהו הזמין חיישן למדה מדגם מסוים והגיע לו אחד אחר. במקורי חדש בחברה אתה יודע מה אתה מקבל בדיוק.

בכל מקרה שיהיה בהצלחה.

עשיתי הצלבות לפי מפרטים היצרן. התחליפי מקורי של החיישן שאני צריך הוא DOX 0308, באיבאי מוכרים בדיוק את החיישן הזה. הוא שונה גם ויזואלית משאר החישנים, בגלל החצאית שיש לו מעל ההברגה.

עם התופת של 18 %, עדיין המחיר זול ב600 מאותו חיישן תחליפי המציע יבואן דנסו בארץ.

• תוכן חדש...