Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4791 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יום שישי, 21:15. האישה ואני נכנסים לאוטו ויוצאים לבילוי משותף, לקחת הפוגה קלה לשנינו ממירוץ החיים של שאר ימות השבוע.

אנחנו מתקרבים לרמזור היציאה מכפר יונה, לצומת של שד' בגין וכביש 57.

האור ברמזור שלי אדום ואני מתגלגל באיטיות לקראתו. אין שום רכב לפני, רק מישהו אחד שכבר עומד בנתיב השמאלי וכשלושה הולכי רגל שעומדים במעבר החציה וממתינים לאור ירוק.

לפתע צפירה מבוהלת קורעת את אוירת ליל שבת הנינוחה, וכהרף עין אחריה אני מבין שמונית סקודה אוקטביה שהגיעה מכיוון נתניה התנגשה חזיתית לנגד עיניי ביונדאי I20 שהגיעה מכיוון ניצני עוז, בעודה פונה שמאלה כדי להיכנס לשד' בגין.

רעש של שתי חתיכות מתכת שמוטחות זו בזו אינו מרגש במיוחד. רעש של שתי מכוניות שמתנגשות זו בזו במהירות שלהערכתי עלתה על 60 קמ"ש לנגד עיניכם הוא מצמרר. לא מאחל לאף אחד לראות את זה ובטח שלא להיות מעורב בזה.

מעוצמת ההתנגשות הסקודה הוסטה ממסלולה ימינה לכיוון המדרכה. הספקתי עוד לראות את הולכי הרגל נסים על נפשם רגע לפני שהיא הפילה את עמוד הרמזור ונעצרה במקום שבו הם עמדו.

אם הייתי מקדים את הגעתי לצומת בכשתי שניות, אינני יודע האם הייתי גם אני נפגע מהסקודה, אבל בוודאות הייתי חוטף רסיסי זכוכית.

attachment.php?attachmentid=338695&stc=1&d=1368870104

אמרתי לאישה שתתקשר למשטרה ויצאתי לנסות להגיש עזרה. עד שהספקתי להגיע לסקודה, הנהג כבר היה בחוץ בעודו מהלך על רגליו. הצצתי פנימה וראיתי שלא נותרו בפנים אנשים נוספים, והמשכתי בחשש רב ליונדאי. היו בה שני אנשים - הנהג ועוד מישהו שישב מאחוריו. למזלם, שניהם היו חגורים.

פתחתי את דלת הנהג ולאחר שלא זיהיתי עליו דימומים כלשהם, שאלתי אותו למצבו. הנהג, בחור צעיר ומבוהל, התלונן על כאבים בבטנו ואמר שהוא לא מאמין שהוא הרס את הרכב. אמרתי לו כוסומו האוטו, העיקר שנוציא אותך מפה. שחררתי אותו מהחגורה, תמכתי בו החוצה והשכבתי אותו על אי התנועה. חזרתי לנוסע שישב במושב האחורי, גם כן בחור צעיר.

אומנם גם עליו לא זיהיתי דימומים, אבל הוא היה מעולף ושכוב על המושב. ניסיתי לשחרר לו את החגורה, ללא הצלחה. בסופו של דבר עובר אורח אחר תפס אותו מצדו השני, מה שאפשר לי לפתוח לו את החגורה ולהוציאו מהרכב.

כשנוכחתי לראות שאין עוד משהו שאוכל לסייע יותר מכפי שכבר עשיתי, חזרתי למכוניתי ועזבתי את המקום. את מרבית הזמן שהיינו בבילוי העברתי בעוד הרגליים שלי ממשיכות לרעוד.

אין ספק שמישהו מהשניים חצה את הצומת באור אדום. אומנם לא ראיתי את הרמזורים, אבל לאחר שניתחתי שוב ושוב את האירוע בראש, אני נוטה להאמין שזה היה נהג הסקודה.

מצטער שאין לי איזה פאנץ' או נקודה לסיים איתם את הפוסט הזה, הייתי חייב לפרוק את זה מעליי. בבקשה סעו בזהירות וצייתו לרמזורים, תאונת דרכים זה דבר איום ונורא.

תרשים.JPG

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תגובות 77
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לפי דעתי , כול עוד לא הייתה סכנה ממשית כמו שריפה, אסור היה לך להזיז את הפצועים.

מה שכן, להתקשר למד"א , להרגיע את הפצועים בעודם יושבים ולהגיד להם שלא יזוזו ולהמתין יחד איתם לאמבולנס .

ואז הצוות מוציא אותם בצורה בטוחה תוך כדי קשירתם ללוח גב + צווארון ושאר פרצודורה שעושים בזמן תאונת דרכים .

פורסם

אלעד כל הכבוד על פעולותייך במצב לחץ חריג ! זה בהחלט ראוי להערכה ! :mm_yeah:

יצא לי להיות עד למספר תאונות דרכים חמורות.

לומר את האמת אני אישית לא ממש מתרגש מההתנגשות עצמה, אבל יש איזה מנגנון מובנה אצלי במוח שמגיב בצורה מאוד היפראקטיבית לצליל של חריקת צמיגים.

אני לא ממש יודע להסביר את העניין, אבל עצירות פתע של מכוניות ללא ABS גורמות אצלי לעליית אדרנלין מטורפת.

בכל פעם מצאתי את עצמי מגיש סיוע ראשוני לנפגעי התאונה עם ידיים רועדות.

לא מתאים הקטע הזה- צריך להתחשל איכשהו. :|

בקשר לכביש 57, זה כביש שמאוד קל לחרוג בו מהמהירות המותרת, במיוחד עם צורת "רכבת ההרים" שבין צומת השרון לבין הכניסה לכפר יונה. לא אהיה מופתע שאחד הרכבים נהג שלא בהתאם לתנאי הדרך.

זמין 8)

פורסם

את הנזק שלך עשית , מצטער אבל לא פעלת נכון - הלב במקום הנכון אבל ....

אסור להזיז אנשים שנפגעו בתאונות דרכים , רק פאראמדיק יכול להזיז פצועים ,

הסיבה יכול להיות שיש להם עצמות שבורים או נזק פנימי אחר שכתוצאה מהזזה יגרום לנזק פנימי יותר גרוע .

יצא לי לראות לא מזמן תאונה בערך כמו שאתה ציינת , וגם אני נלחמתי עם אנשים שבאו לעזור וניסו להזיז את הפצועים .

ושוב אחזור על זה , כל עוד לא הגיע מישהו מוסמך , אין להזיז פצועים בתאונות .

פורסם
את הנזק שלך עשית , מצטער אבל לא פעלת נכון - הלב במקום הנכון אבל ....

אסור להזיז אנשים שנפגעו בתאונות דרכים , רק פאראמדיק יכול להזיז פצועים ,

הסיבה יכול להיות שיש להם עצמות שבורים או נזק פנימי אחר שכתוצאה מהזזה יגרום לנזק פנימי יותר גרוע .

יצא לי לראות לא מזמן תאונה בערך כמו שאתה ציינת , וגם אני נלחמתי עם אנשים שבאו לעזור וניסו להזיז את הפצועים .

ושוב אחזור על זה , כל עוד לא הגיע מישהו מוסמך , אין להזיז פצועים בתאונות .

גם מנהל אירוע שהוא חובש רפואת חירום ולרוב גם נהג, יכול להזיז ולעשות את כול מה שצריך .

פורסם

אכן, לא רצוי להזיז נוסעים לפני הגעת כוחות למקום. יוצא דופן לכך הוא בחשש לבעירה או כאשר מיקום הרכב מסכן את הנוסעים (התנגשות על כביש בינעירוני, גם בשוליים) שבמקרה זה עדיף לא להתקרב למקום ההתנגשות בכלל, כדי לא להסתכן בפציעה בעצמך. אגב, התלונות של הנהג על כאב בבטן נובעות בדרך כלל מחגורה שיושבת שלא כראוי על הבטן הרכב במקום על האגן.

לגבי ההתנגשות עצמה: אני מאמין שאילו הנהג הפונה שמאלה היא משגיח יותר טוב במסלול שאותו הוא חוצה, הוא יכול היה להבחין בכך שהמונית אינה מאטה בצורה שתגרום לה לעצור לפני הצומת. התנגשויות בצמתים הינן קשות יחסית, אך נחשבות לקלות למניעה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אין ספק שהכוונה טובה, אבל בשום אופן אסור להזיז נפגעי תאונת דרכים מהמקום, עליהם להמתין ברכב הפגוע עד להגעת מד"א. כמו שכבר כתבו פה, על אנשי ההצלה לקבע עם צווארון ו/או להוציא לאלונקה את הפצועים, ולא למשוך אותם מהרכב ולהשכיב אותם על אי תנועה. מעבר לכך, היה מקום להישאר מספר דקות לכוחות המשטרה שכנראה הגיעו אח"כ (תאונה עם נפגעים) ולמסור עדות, גם אם לא ראית יותר מידי.

רק אם הנוסעים לכודים בתוך הרכב והרכב מתחיל לעלות באש, ורק אם ניתן עדיין להתקרב - רק אז מוציאים בזהירות את הנוסעים. סעו בזהירות.

פורסם

אתמול כשחזרתי לכפר יונה ראיתי את המחזה שהיה שם, יש לציין שכאשר אני הגעתי לשם כבר היו ניידות משטרה בוחן תנועה וכו'.

עדיין לא הבנתי מי עבר שם באדום, למרות שלפי מה שנראה בעל המונית ניסה לגנוב את הרמזור.

ממש לא נעים לראות את זה.

רותם

פורסם

לא נעים בכלל לשמוע שתי מכוניות מתנגשות זו בזו כששומעים את חלקי הפח מתנגשים זה בזה שמהירות..

כל הכבוד שעצרת והגשת עזרה לפצועים, רק היה אסור לך לגעת ולהוציאם מחוץ לרכב כמו שתיארת ובגלל הסיבות שתיארו כבר פה.

מוזמנים לשאול ולהתייעץ בתחום מצלמות דרך לרכב

פורסם

אלעד היקר.לצערי הרמזורים לאורך כביש 57 מהווים המלצה בלבד.בחודש האחרון בלבד אני יודע על 3ת"ד על הכביש שתיים מהן בצומת נורדיה.אני כבר מזמן בודק פעמיים לפני שאני חוצה בירוק איזשהוא צומת על 57..

שמח לשמוע שלא היית מעורב ויצאת בשלום.

ביום חמישי נתקלתי בתאונה דומה בכביש581 בצומת עם כביש61,שתי נהגות, פוקוס חדשה ןיונדאי i20 יצאו ללא פגע וסרבו להתפנות לבי"ח.הפוקוס מרוסקת מקדימה כולל פתיחה של 2 כריות אוויר מלפנים.

סעו בזהירות.

צומת מזרחית משם בצומת חניאל לקח שנים עד שרימזרו את הצומת שידעה ועדיין יודעת תאונות.

בצומת הספציפית שהזכרת היתה כזכור את תאונת אוטובוס הילדים הנוראה.

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם

כמו שרשמו לך אסור להזיז פצועים - פגיעת עמוד שדרה , ראש , פנימית יכולה להרוג מייד במידה ואתה מזיז אותו.

מה עושים?

מתקשרים 101 , אוספים כמה שיותר מידע בלי להזיז את הפצועים : מס פצועים , הכרה , פגיעות נראות לעיין(לדומא פגיעת בטן , יד שבורה) , וכמובן אם אתה רואה שטף דם מטורף ואתה יודע לשים ח.ע רוסי אז תשים בזהירות (סביר מאוד להניח שלא תיתקל במצב כזה בתאונת דרכים)

אסור לעשות יותר מזה!!

לגבי תאונה עם אופנוע אותו דבר, רק דגש מיוחד שאסור להוריד את הקסדה מהרוכב.

פורסם

אני לא יודע איזו השכלה\הכשרה יש למגיבים כאן, אבל התגובות אינן נכונות בלשון המעטה.

בהיותי חובש צבאי לשעבר, מתנדב מד"א במשך שנים לא מעטות - ההוראות הן קודם כל להרחיק את הנפגעים מכלל סכנה - לצורך העניין, הרכב שעבר התנגשות חזקה ועלול להתלקח\ להתפוצץ (כפי שקרה מספר שעות קודם לכן ליד בר אילן).

נכון, שלפגועי עמ"ש יכול להגרם נזק (ייתכן אף בלתי הפיך), אך לפחות הוא ישאר בחיים אחרי השריפה. אם הפצוע מזיז בעצמו גפיים ומנסה לצאת בכוחות עצמו - אין שום מניעה לעזור לו בכך. בנוסף לכך, הסכנה לפגיעת עמ"ש ברכבים מודרניים בעת תאונה חזיתית היא מינימלית (בתנאי שהנפגע היה חגור), בשל מבנה החגורה ,הגה ומשענת הראש.

אלעד - פעלת נכון, ללא צל של ספק!

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם
אני לא יודע איזו השכלה\הכשרה יש למגיבים כאן, אבל התגובות אינן נכונות בלשון המעטה.

בהיותי חובש צבאי לשעבר, מתנדב מד"א במשך שנים לא מעטות - ההוראות הן קודם כל להרחיק את הנפגעים מכלל סכנה - לצורך העניין, הרכב שעבר התנגשות חזקה ועלול להתלקח\ להתפוצץ (כפי שקרה מספר שעות קודם לכן ליד בר אילן).

נכון, שלפגועי עמ"ש יכול להגרם נזק (ייתכן אף בלתי הפיך), אך לפחות הוא ישאר בחיים אחרי השריפה. אם הפצוע מזיז בעצמו גפיים ומנסה לצאת בכוחות עצמו - אין שום מניעה לעזור לו בכך. בנוסף לכך, הסכנה לפגיעת עמ"ש ברכבים מודרניים בעת תאונה חזיתית היא מינימלית (בתנאי שהנפגע היה חגור), בשל מבנה החגורה ,הגה ומשענת הראש.

לפי תיאור המקרה, הסכנה היחידה שנשקפה לנפגעים לאחר התאונה היא הוצאתם מרכבם והשכבתם על הכביש.

פורסם

אבל הרכבים לא עלו באש נכון? לא הייתה שום סכנה נראית לעין, אז אין שום סיבה להזיז את הפצועים...

הייתה רוצה שיהפכו אותך למשותק בלי שום סיבה? מילא הרכב עולה באש ואז בסדר מה שיקרה יקרה אבל ככה בלי שום סיבה להסתכן בלהפוך אנשים למשותקים?

• תוכן חדש...