Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4790 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ואיך הנוכחים (אלא אם כן הם ניחנים בכושר נבואה עילאי), יכולים לדעת שהרכב לא יעלה באש או בעוד 2 דקות, לא תגיע משאית 15 טון, שנהנג בדיוק מדבר בפלאפון ותעיף את כל המכוניות המעוכות לקיבינימט?

לו היינו יכולים לדעת את העתיד...

אלעד , לפי דבריו , מיקם את הפצוע על אי תנועה.

אם טורחים להגיב ,לפחות תקראו את הסיפור במלואו, דרישה מינימלית...

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

• תגובות 77
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני לא יודע איזו השכלה\הכשרה יש למגיבים כאן, אבל התגובות אינן נכונות בלשון המעטה.

בהיותי חובש צבאי לשעבר, מתנדב מד"א במשך שנים לא מעטות - ההוראות הן קודם כל להרחיק את הנפגעים מכלל סכנה - לצורך העניין, הרכב שעבר התנגשות חזקה ועלול להתלקח\ להתפוצץ (כפי שקרה מספר שעות קודם לכן ליד בר אילן).

נכון, שלפגועי עמ"ש יכול להגרם נזק (ייתכן אף בלתי הפיך), אך לפחות הוא ישאר בחיים אחרי השריפה. אם הפצוע מזיז בעצמו גפיים ומנסה לצאת בכוחות עצמו - אין שום מניעה לעזור לו בכך. בנוסף לכך, הסכנה לפגיעת עמ"ש ברכבים מודרניים בעת תאונה חזיתית היא מינימלית (בתנאי שהנפגע היה חגור), בשל מבנה החגורה ,הגה ומשענת הראש.

אלעד - פעלת נכון, ללא צל של ספק!

שמע גם לאחר תאונה הסיכוי להתלקחות יחסית נמוכה. כמו שאתה יודע שמוציאים פצוע מרכב עושים את זה בדרך ששומרת על עמ"ש( צווארון פילדלפי+ ספר תורה + קרש גב שתוך כדי מטפל בכיר מחזיר את ראש הפצוע בשביל לנסות ולמנוע נזק)

אתה לא יכול לדעת מה המצב של הפצוע, גם אם הוא מזיז גפיים הגוף שלו מוצף באנדרנלין וכאב הוא לא ירגיש.

מדא אמורים להגיע תוך דקות ספורות , עדיף לך לא לקחת אחריות (ולהזכירך רוב האנשים שתפגוש לא יחשבו בכלל על הפן הרפואי) והתועלת של הזזת הפצוע נמוכה , עדיף להמתין למד"א.

פורסם
ואיך הנוכחים (אלא אם כן הם ניחנים בכושר נבואה עילאי), יכולים לדעת שהרכב לא יעלה באש או בעוד 2 דקות, לא תגיע משאית 15 טון, שנהנג בדיוק מדבר בפלאפון ותעיף את כל המכוניות המעוכות לקיבינימט?

ואם הנהג משאית היה עולה על האי תנועה ומועך את הפצועים?

במציאות הרכב לא עלה באש וסתם סיכנו את הפצועים.

פורסם

מדריך לנפגעים בתאונות דרכים. שימו לב ביחוד לסעיף השני

אין להזיז נפגעים ממקומם: תזוזה יכולה להחמיר את מצבם של נפגעים, לכן אם לא נשקפת סכנה לחייהם בעקבות שריפה או דליפת דלק יש להשאיר אותם במקומם ולהזעיק את מגן דוד אדום.

מכיון שכאמור לא נשקפה סכנה לחיי הנוסעים, אסור היה להזיזם.

פורסם
שמע גם לאחר תאונה הסיכוי להתלקחות יחסית נמוכה. כמו שאתה יודע שמוציאים פצוע מרכב עושים את זה בדרך ששומרת על עמ"ש( צווארון פילדלפי+ ספר תורה + קרש גב שתוך כדי מטפל בכיר מחזיר את ראש הפצוע בשביל לנסות ולמנוע נזק)

אתה לא יכול לדעת מה המצב של הפצוע, גם אם הוא מזיז גפיים הגוף שלו מוצף באנדרנלין וכאב הוא לא ירגיש.

מדא אמורים להגיע תוך דקות ספורות , עדיף לך לא לקחת אחריות (ולהזכירך רוב האנשים שתפגוש לא יחשבו בכלל על הפן הרפואי) והתועלת של הזזת הפצוע נמוכה , עדיף להמתין למד"א.

ספר תורה??? מתי עברת קורס ע"ר?

פורסם

את האמת עברתי ריענון לפני שלוש שבועות , וככה גם לימדו אותי בקורס חובשים לפני כמה שנים.

פורסם

ספר תורה בא כתחליף לצווארון ולרצועות קיבוע של האלונקה. אני מניח שאת הרענון עברת במסגרת הצבא, כי באזרחות זה לא בשימוש כבר מזמן

פורסם

כל הכבוד, אתה בן אדם טוב, ולא הרבה היו עושים את זה (או היה להם האומץ לכך),

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

סתם יש לי שאלה שמעניינת אותי, אם קרה לי דבר כזה ומשהוא בא ומשך אותי מחוץ לרכב וגרם לי להיות משותק.

כמובן שאפשר להוכיח שזה נגרם בגללו, אני יכול לתבוע את הבחור לא?

פורסם

אני דווקא חשבתי על קורס הסמכה לרבנות :lol:

אלעד, בלי קשר ללא להזיז את הפצועים, סחטיין על קור הרוח, יש אנשים שלא מסוגלים לחשוב בכלל במצבים דומים (לשמחתי לא אני אבל אני מכיר כמה).

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

אני הייתי בצד של הנפגע לפני כמה שנים, תאונה של חזית (שלי) בצד של טנדר שפנה על קו לבן באמצע כביש בין עירוני.

הקורולה שלי הייתה מרוסקת, אי אפשר היה לפתוח את הדלתות בכלל.

זה קרה ליד כפר ערבי, ותוך דקה היו עליי 30 בני דודים, שהיו מאד להוטים לעזור, ורצו למשוך אותי דרך חלון הנוסע.

אני, מסתבר, הייתי עם שברים בעצם בית החזה ובצלע (מהחגורה), ועוד כמה פציעות שטחיות יחסית.

למזלי חברים שלי שהיו כמה דקות אחריי הגיעו לזירה, ומנעו מהם להזיז אותי. ישבתי ברכב חצי שעה עד שהגיע רכב כיבוי אש

עם ציוד הידראולי לפתוח את הדלת, ואז הוציאו אותי בצורה מסודרת עם קרש וקיבוע צוואר וכו'.

אגב להפתעתי מיד אחרי התאונה הייתי מאד קר רוח, התקשרתי להודיע לחברים שלי שעשיתי תאונה, להרגיע את המשפחה,

תיחקרתי את העדים לגבי מה קרה לרכב השני וכו', כל זה כשאני יושב ברכב מרוסק עם צלעות שבורות..

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

ראשית, התייחסות לכל המגיבים שציינו ששגיתי בכך שהוצאתי את שני החבר'ה מהיונדאי: אני מודה ומתוודה, אין לי שום ניסיון בדברים האלה ולשמחתי, מעבר לתאונה אחת של נזק בלבד שיצא לי להיות מעורב בה לפני יותר מעשור, תודה לאל מימיי לא באתי במגע כה קרוב עם תאונות דרכים, בטח לא עם כאלה שמתרחשות מולי. באותו רגע שזה קרה, הדבר היחיד שעבר לי בראש זה לראות האם יש פצועים ולדאוג לפנות אותם מהכביש. להבא אדע מה עלי לעשות, בתקווה שלא אהיה שוב בסיטואציה כזאת.

אלעד כל הכבוד על פעולותייך במצב לחץ חריג ! זה בהחלט ראוי להערכה ! :mm_yeah:

תודה

בקשר לכביש 57, זה כביש שמאוד קל לחרוג בו מהמהירות המותרת, במיוחד עם צורת "רכבת ההרים" שבין צומת השרון לבין הכניסה לכפר יונה. לא אהיה מופתע שאחד הרכבים נהג שלא בהתאם לתנאי הדרך.

אותה "רכבת הרים" שהזכרת מרוחקת ממקום התאונה כק"מ לכיוון מערב. לחלוטין אין קשר בינה לבין התאונה. אם כבר, באיזור ההוא מותר לנסוע 90 קמ"ש, בעוד שבאיזור התאונה המהירות מוגבלת ל-60, ולעתים יש שם גם ניידת שאוכפת את זה.

אתמול כשחזרתי לכפר יונה ראיתי את המחזה שהיה שם, יש לציין שכאשר אני הגעתי לשם כבר היו ניידות משטרה בוחן תנועה וכו'.

עדיין לא הבנתי מי עבר שם באדום, למרות שלפי מה שנראה בעל המונית ניסה לגנוב את הרמזור.

ממש לא נעים לראות את זה.

רותם

אשתי ואני דיברנו על זה וניסינו לשחזר את האירוע ולהבין מה בדיוק קרה שם. המסקנה ששנינו הגענו אליה בהסתמך על מהלך הרמזורים היא או שנהג הסקודה ניסה לגנוב את הרמזור או שנהג היונדאי בטעות הביט על הרמזור של אלה שממשיכים ישר וחשב שהירוק הוא בשבילו. מכיון שטעות כזאת היא אומנם אפשרית אבל יחסית נדירה, אנחנו נוטים להאמין שנהג הסקודה הוא האשם, אבל כאמור: יש להתייחס לזה בתור השערה בלבד מכיון שלא ראינו את הרמזור של מי מהם.

מה שבוודאות ידוע זה שנהג הסקודה הגיע בנסיעה רציפה בעוד נהג היונדאי עצר לפני קו העצירה בטרם נכנס לשטח הצומת.

אלעד, 7853 הודעות, ועדיין בלי מצלמה? :shock:

אשתי צילמה תמונה אחת כשהתחלנו לעזוב את המקום. זאת תמונה מאוד לא מוצלחת אבל זה מה יש. בצדה הימני ניתן לראות את קצהו של עמוד הרמזור שהסקודה הפילה, מוטל על הכביש בסמוך מאוד למעבר החציה, וכן את כריות הוילון של היונדאי שנפתחו.

אם יש מסקנה אחת ברורה מהסיפור הזה, אז המסקנה שלי היא שהמכוניות היום בטיחותיות בטירוף. גם הסקודה וגם היונדאי היו ממש חדשות. אם רכב ותיק יותר היה סופג כזאת מכה, אני לא רוצה אפילו לחשוב מה היה עולה בגורל הנוסעים. אפשר גם לראות בתמונה, למרות שהיא די מחורבנת, שתא הנוסעים של היונדאי נותר די שלם והדלתות שלה נפתחו לגמרי כרגיל. זה היה המצב גם בסקודה.

שבוע טוב ובטוח בדרכים לכולם.

IMG-20130518-WA0000.jpg

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
סתם יש לי שאלה שמעניינת אותי, אם קרה לי דבר כזה ומשהוא בא ומשך אותי מחוץ לרכב וגרם לי להיות משותק.

כמובן שאפשר להוכיח שזה נגרם בגללו, אני יכול לתבוע את הבחור לא?

תמיד אפשר להגיש תביעה לבית משפט.

בבית המשפט תצתרך להוכיח שאכן נפגעת כתוצאה מהוצאתך מהרכב בצורה לא זהירה על ידי אדם שלא הוסמך.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
לפי דעתי לא פעלת נכון היית צריך לחכות למדא ורק אז תהלחיל לפעול

אתה יודע, זה לא שכתבו את זה לפחות 5738 פעמים בשרשור הזה וזה לא שכבר עניתי שאני מודה שלא הייתי מודע לכך ושלהבא אדע איך להתנהג. אני מודה לך שהארת את עיניי!

:?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תוכן חדש...