Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4795 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אנלוגי , יותר צר לי שלא יכול להתקיים כאן חוסר שיוויון תעסוקתי כלפי האוכלוסיה הערבית (כיום אוכלוסיה מוסלמית,חלק גדול מהנוצרים והבדואים גם לא משרתים בצבא מסיבות שחלקן קשורות לערבים עצמם וחלק אחר שכן רוצה להתגייס אבל נתקל באילוצים שהמדינה מפעילה עליהם ) מאשר רגשות אשם שאין לי ולא יהיו לי כלפי החרדים. להם אין שום תירוץ לא לשרת בצבא ולא לצאת לעבודה.

זה כמו שתגיד "זה קל להשתלח בפדופילים כי הם חולים ולא יכולים לשלוט בעצמם" (כל עוד הם מקבלים קצבאות,עובדים בשחור ולא משרתים בצבא ,מעודדים בורות ולא תורמים לצמיחה יהיו לאנשים טענות ובצדק)

וכן אנחנו חיים במדינה הכי מתוסבכת בעולם, ועדיין צריך לשאוף כאן למכנה משותף. רוצה ללמוד תורה תלמד בזמנך הפנוי כמו כל יהודי אחר בעולם

למען הסר ספק - אני מהמשתלחים, לא מהמגינים. שתי האוכלוסיות האלה רוויות בבעיות, חלקן הן הביאו על עצמן, חלקן שנים של קיפוח.

יש לי הרבה יותר סימפטיה לבדואים מאשר לקהילות החרדיות (לא בהכללה גורפת, לחלק הפרזיטי שבהן), ועדיין אני ממש לא חושב שהם טלית שכולה תכלת. הם יודעים טוב מאוד לירות לעצמם ברגל.

שוויון לא יהיה כאן לעולם, במדינת "העם הנבחר".

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

• תגובות 115
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עושים ילדים ואז מתלוננים שאין להם מה לאכול.

צריך להגביל את הילודה במצבים של הורים ממעמד סוציו אקונומי נמוך, צריך לחנך שלעשות ילדים זה קל אבל לגדל אותם זו המשימה הקשה.

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם
אני רק לא מצליח להבין משהו בסיסי ואשמח אם מישהו יסביר לי.

אם ילודה גבוהה זה רע, למה מממנים עולים חדשים במיליונים?

מי צריך אותם?

גם ככה יש אבטלה, אין אוכל, כולם עניים ויש יותר מידי ילדים.

שישארו איפה שהם וכך לא רק שנחסוך מליארדים בשנה, גם העלויות העקיפות כמו "תגלית" ושאר השטויות, יחסכו.

תחשבו על זה.

משפחה שלמה של עולים חדשים מקבלת המון כסף ופטור ממסים בהמון דברים.

ולא רק זה אלא שהם מביאים ילדים שיתחתנו כאן ויביאו עוד ילדים.

למה זה טוב?

בקשת, תקבל הסבר.

כשאנחנו, הורים וילד, עלינו בשנת 91 קיבלנו סל קליטה של 1200 ש"ח, שווה ערך לשכר חודשי מינמלי באותה התקופה.

לא קיבלנו שום סיבסוד למגורים והבנק שחט את ההורים התמימים שלי במשכנתא שהם לקחו אחרי שנתיים בארץ.

קנינו סוזוקי סוויפט חדשה בכמה אלפים פחות מהאזרח הרגיל וקיבלנו אולפן ללימודי עברית חינם, זהו.

תקציב האיפור השנתי של שרל'ה נתניהו גדול יותר מהתקציב לעליה מרוסיה.

עד היום אני זוכר את הגלידה הראשונה שאכלתי בארץ, היא עלתה שקל, משה, בעל הדירה שממנו השכרנו את דירתנו הראשונה, קנה לי אותה במכולת השכונתית חודשיים אחרי שעלינו.

הוא נדהם איך ילד בן 5 עובר חודשיים בקיץ הישראלי בלי לטעום גלידה, הוא נדהם, לנו פשוט לא היה שקל מיותר.

את התרומה של העליה הזאת, מיותר להזכיר.

אם אתה מתכוון לעליה של הצרפתים שמטפטפים לפה לאט אבל בטוח אז אני מבטיח לך שרובם עולים עם יותר כסף ממה שיש לי או לך.

העליה הצרפתית הכניסה כמות מאוד יפה של ממון למדינה והם האחרונים שהיו נטל על המערכת.

איני בקיא ברזי העליה האתיופית אך קשה לי להאמין שהם קיבלו דירות חינם ומשכורת על חשבון משלם המיסים.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

אנלוגי, נראה לי שאני רואה את הדברים בצורה די דומה למה שאתה כותב.

יש הרבה בעיות עם שתי האוכלוסיות האלו, אבל אנשים כאן רוצים לראות עריפת ראשים, שלא תתן שום דבר לאף אחד.

בסוף יש אוכלוסיות מגוונות במדינה הזו. אי אפשר "לפתור" בעיות בזה שכל פעם שעולה דוח כזה, מתנערים ממנו בטענה שאם לא סופרים אוכלוסיה כזו או אחרת המצב כאן נפלא. מי שחושב שזה יחזיק לטווח הרחוק, בסוף ימצא את עצמו כנראה גר במדינת תל אביב, גם מבחינת הגבולות הרשמיים..

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
בקשת, תקבל הסבר.

כשאנחנו, הורים וילד, עלינו בשנת 91 קיבלנו סל קליטה של 1200 ש"ח, שווה ערך לשכר חודשי מינמלי באותה התקופה.

לא קיבלנו שום סיבסוד למגורים והבנק שחט את ההורים התמימים שלי במשכנתא שהם לקחו אחרי שנתיים בארץ.

קנינו סוזוקי סוויפט חדשה בכמה אלפים פחות מהאזרח הרגיל וקיבלנו אולפן ללימודי עברית חינם, זהו.

תקציב האיפור השנתי של שרל'ה נתניהו גדול יותר מהתקציב לעליה מרוסיה.

עד היום אני זוכר את הגלידה הראשונה שאכלתי בארץ, היא עלתה שקל, משה, בעל הדירה שממנו השכרנו את דירתנו הראשונה, קנה לי אותה במכולת השכונתית חודשיים אחרי שעלינו.

הוא נדהם איך ילד בן 5 עובר חודשיים בקיץ הישראלי בלי לטעום גלידה, הוא נדהם, לנו פשוט לא היה שקל מיותר.

את התרומה של העליה הזאת, מיותר להזכיר.

אם אתה מתכוון לעליה של הצרפתים שמטפטפים לפה לאט אבל בטוח אז אני מבטיח לך שרובם עולים עם יותר כסף ממה שיש לי או לך.

העליה הצרפתית הכניסה כמות מאוד יפה של ממון למדינה והם האחרונים שהיו נטל על המערכת.

איני בקיא ברזי העליה האתיופית אך קשה לי להאמין שהם קיבלו דירות חינם ומשכורת על חשבון משלם המיסים.

בשנת 98 כשאני קניתי את הדירה שלי קנה במחיר דומה דירה דומה אחד העובדים שלי.

אני הייתי אז בן 30, נשוי,ליד הארץ ששירת בצבא, שילם שכר לימוד מלא בטכניון, עובד ומעולם לא ביקשתי או קיבלתי גרוש מהמדינה. ההון העצמי שלי עמד על כ 70,000 שקל ולקחתי משכנתא של כמעט 500,000 שקל.

הוא היה בן 26, 5 שנים בארץ התחתן בארץ והיה אב לילד קטן שלקח משכנתא בסך דומה לשלי.

אני שילמתי 3000 שקל לחודש והוא 1800.

אני מבין למה ההורים שלו קיבלו עזרה (בצדק. מדובר באנשים לא צעירים שמתחילים הכל מאפס) אבל למה הוא צריך לקבל טבות יותר ממני?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

יכול להיות שהוא פשוט פרס אותה להמון שנים וישלם בסופו של יום כפליים ממך?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

יש לי הרבה יותר סימפטיה לבדואים מאשר לקהילות החרדיות (לא בהכללה גורפת, לחלק הפרזיטי שבהן)

אתה לא גר בדרום במקרה?

אמנם הדתיים "גונבים" ממך את המיסים , אבל מה שהבדואים עושים בדרום זה פשוט לא יאומן.

המערב הפרוע זה גן לידם.

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם
אנלוגי, נראה לי שאני רואה את הדברים בצורה די דומה למה שאתה כותב.

יש הרבה בעיות עם שתי האוכלוסיות האלו, אבל אנשים כאן רוצים לראות עריפת ראשים, שלא תתן שום דבר לאף אחד.

בסוף יש אוכלוסיות מגוונות במדינה הזו. אי אפשר "לפתור" בעיות בזה שכל פעם שעולה דוח כזה, מתנערים ממנו בטענה שאם לא סופרים אוכלוסיה כזו או אחרת המצב כאן נפלא. מי שחושב שזה יחזיק לטווח הרחוק, בסוף ימצא את עצמו כנראה גר במדינת תל אביב, גם מבחינת הגבולות הרשמיים..

יבגניפ תראה את ההודעה של WIL בעמוד הקודם, מה נראה לך שיקרה בעתיד עם החרדים במידה ולא תעצור את החגיגה?

אנחנו כולה קיימים 65 שנה, וכבר מתחילים להרגיש כאן עומס , לא מספיק בעיות דיור יש גם בעיות מיסים ובעיות קיום.

אם האוכלוסיות הללו לא יעזרו בחלוקת הנטל , לא יקבלו חינוך ראוי וימשיכו בשלהן זה יתנקם בנו.

עם איך שאני רואה את הדברים זו רק שאלה של זמן עד שהממשלה תעביר כאן חוק להגבלת ילודה כדי לעצור את הריבוי הטבעי באוכלוסיה הערבית. כרגע החרדים מקבלים צ'ק פתוח כדי למשוך זמן ואולי להגיע לכמויות מוגדרות מראש בהתאם לשטח בפרפריה.

ברגע שהאזורים האלה יגיעו לצפיפות המתאימה יסגרו את השאלטר.

SEAT LEON TSI 1.2 2012

פורסם

אני מודה ומתוודה שלא קראתי את השירשור הארוך הזה. אני יכול לומר רק דבר אחד, באותה מידה שאני לא מרגיש רחמים, להיפך אני אפילו מזלזל באנשים שקונים מכונית עם מנוע גדול עתיר סמ"קים ששואב דלק ואחר בוכים שהמדינה דופקת אותם עם מחיר הדלק, ככה אני לא מרגיש חמלה על אנשים שמכניסים את עצמם במודע לבעיות ולבלאגנים.

מי שאין לו כסף בכיס, שלא יכנס למסעדה לאכול. מי שלא יכול לגמור את החודש שלא יביא ילדים לעולם שהוא לא יכול לממן.

הנה דוגמה, גיסי הוא דתי מסורתי, האחיינית שלו בקושי בת 18. היא יוצאת שנתיים עם חבר שלה והוא חייל. הוא עדיין לא השתחרר וכבר יש להם תאריך לחתונה. ציפור קטנה לחשה שהם שומרים נגיעה כל הזמן הזה ולהוטים לתת אחד לשני בראש. לכן הם מתחתנים. שתי המשפחות הן לא ממש מבוססות. כלומר, הזוג הצעיר יצטרך לעמוד ברשות עצמו. היא תיכנס להיריון, הוא יהיה חייל משוחרר, איזה פאקינג עתיד מחכה להם?

מנסים להסביר להם אבל הם חושבים שהם חכמים יותר מכולם. הם מאוהבים, הם יודעים יותר טוב מכולם איך החיים מתנהלים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

בדיוק מה שאני חושב

אני ואשתי מימנו את החתונה שלנו בעצמנו למעט מקדמה לאולם (וגם זה בהלוואה), עוד לא עברה שנה ואנחנו שוכרים בית, ממלאים אותו בתכולה מבלי לבקש שקל מאף אחד

אנחנו לא קופצים מעל הפופיק ולא מוציאים כסף שאין לנו ולא התחייבויות כספיות שלא נדע איך להתמודד איתם.

למה אחרים לא יכולים להיות כאלה?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
בדיוק מה שאני חושב

אני ואשתי מימנו את החתונה שלנו בעצמנו למעט מקדמה לאולם (וגם זה בהלוואה), עוד לא עברה שנה ואנחנו שוכרים בית, ממלאים אותו בתכולה מבלי לבקש שקל מאף אחד

אנחנו לא קופצים מעל הפופיק ולא מוציאים כסף שאין לנו ולא התחייבויות כספיות שלא נדע איך להתמודד איתם.

למה אחרים לא יכולים להיות כאלה?

כי יש אנשים שמאמינים שאלוהים ציווה עליהם להביא ילד מכל תשמיש. ג'ייזס קרייסט. מעניין מאוד שהם (הזוג שעומד להתחתן) לא מכירים את הקומבינה של זוגות דתיים של לאכול את העוגה ועדיין להשאיר אותה שלמה.

תסתכל על הקיבוצים, כאשר הייתה סכנה קיומית אנשים האמינו באידיאולוגיה של כל אחד לפי צרכיו, כל אחד לפי יכולתו וזה עבד כמה עשרות שנים. כאשר המצב השתפר אנשים התחילו "לזייף". פתאום לזה לא מתחשק לעבוד 8 שעות כל יום והוא משחק אותה חולני. להוא נמאס לעבוד כאשר הראשון הופך פרזיט ובצדק. תראה את הקיבוצים, כמעט כולם התמוטטו. היום נשארו בודדים ביחס למה שהיה פעם שעדיין נחשבים כקיבוצים במתכונת של פעם. הערבות ההדדית הזו שכולם מדברים עלייה היא זו שתביא את ההרס על המדינה הזאת.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
אתה לא גר בדרום במקרה?

אמנם הדתיים "גונבים" ממך את המיסים , אבל מה שהבדואים עושים בדרום זה פשוט לא יאומן.

המערב הפרוע זה גן לידם.

גדלתי בדרום עד אחרי הצבא, שירתתי בעיקר בדרום (עבדתי עם ונגד בדואים), גרתי בב"ש תקופה מסויימת, יש לי משפחה וחברים ברחבי הדרום ואני מת על הנגב והערבה. היום אני בת"א.

מכיר בדואים. טוב. על הטוב והרע שבהם. שלא תחשוב לרגע שאני מצדיק פשע, אבל בעולם התיאורטי פילוסופי אצלי אני מעריך יותר אנשים שלוקחים את גורלם בידיהם על אלה שמוצצים ממני כסף במסווה צדקני. לראשונים לפחות אני יכול להתנגד אם אני הקורבן.

יש בעיה של פשיעה בקרב הבדואים, זה נכון, אבל יש גם מגמה הולכת ומתחזקת מקרבם המנסה למגר את התופעה. החלטה של המדינה לעזור במיגור התופעה שתכלול אכיפה, שיתוף פעולה עם הכוחות החיוביים בעדה תוך הכרה בצרכיהם/רצונותיהם היחודיים והשקעה כלכלית בכלים לשיפור איכות חייהם יכולה לצמצם את הבעיה מאוד.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

מסכים עם אנאלוגי.

אף על פי שלא מזמן ראיתי כתבה בערוץ חדשות שהמתראיין שם אמר שיש לו חשק לקחת אקדח ולירות בכולם.

אולי הם נפלו על מרואין קיצוני ואולי זה הלך הרוח שם.

בכל מקרה עדיף אנשים שמנסים להתקדם מאשר אנשים שבמודע נשארים באותו מקום.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם
יבגניפ תראה את ההודעה של WIL בעמוד הקודם, מה נראה לך שיקרה בעתיד עם החרדים במידה ולא תעצור את החגיגה?

אנחנו כולה קיימים 65 שנה, וכבר מתחילים להרגיש כאן עומס , לא מספיק בעיות דיור יש גם בעיות מיסים ובעיות קיום.

אם האוכלוסיות הללו לא יעזרו בחלוקת הנטל , לא יקבלו חינוך ראוי וימשיכו בשלהן זה יתנקם בנו.

עם איך שאני רואה את הדברים זו רק שאלה של זמן עד שהממשלה תעביר כאן חוק להגבלת ילודה כדי לעצור את הריבוי הטבעי באוכלוסיה הערבית. כרגע החרדים מקבלים צ'ק פתוח כדי למשוך זמן ואולי להגיע לכמויות מוגדרות מראש בהתאם לשטח בפרפריה.

ברגע שהאזורים האלה יגיעו לצפיפות המתאימה יסגרו את השאלטר.

כנראה שיסגרו את השאטלר מתישהו, כן.

יש פה כל מיני מהפכות או חצי מהפכות שצריך לעשות ואני לא יודע איך. אני חושב שרוב הזמן המדינה מעדיפה להתייחס לזה כאילו שהבעיה לא קיימת בשני המגזרים, ומן הצד השני, אנשים כ"כ שונאים גם ערבים וגם חרדים שרק רוצים שידפקו, בלי לחשוב מה הלאה.

בסוף הם אחוז לא מבוטל באוכלוסיה, ונכון שבעיקר בגללם ישראל מככבת כל פעם בדוחות העוני (אבל לא רק בגללם), אבל זה לא משנה. הרי ככה זה בכל מדינתצ עולם שלישי בעולם כולו.

בסוף אי אפשר לתת פתרון שהוא רק עונש, כי זה רק יהפוך אותם לעניים יותר (מה גם שההנחה שהם כולם לא עובדים היא פשוט לא נכונה). אני חושב שהדרך היחידה לשנות את שתי החברות המסורתיות כאן היא על ידי חינוך הילדים למשהו שונה, אבל איך לעשות את זה מבלי ליצור מרד פחות או יותר, אני לא באמת יודע.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

הציבור החרדי הרבה יותר קשה מהציבור הבדואי.

הציבור החרדי מאוחד על ידי שנאה כלפי הציבור החילוני, וזו עובדה קיימת.

מספיק לעבור בשכונה ירושלמית לא כל כך קיצונית(בר אילן) ולקרוא את השלטים שם כדי להבין את המגמה.

הממשלה-טמאה.

הצבא-גזרה שכולנו צריכים להתאחד נגדה.

קיצוץ קצבאות-רוצים להשמיד אותנו.

איך אפשר להתמודד עם זה?

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.

• תוכן חדש...