Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

על מה משלמים בטסט לרכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4804 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו שכתוב בכותרת אני מעוניין לדעת על מה משלמים שמגיעים לטסט על הרכב עוד 103 ש"ח בסולר, {בבנזין זה 96} לא מספיק להם האגרה?!

פורסם
כמו שכתוב בכותרת אני מעוניין לדעת על מה משלמים שמגיעים לטסט על הרכב עוד 103 ש"ח בסולר, {בבנזין זה 96} לא מספיק להם האגרה?!

מכון רישוי זה גוף פרטי, כמו מוסך רגיל, וצריך להרוויח ולהתקיים ממשהו.

משלמים על זה שהם בודקים לך את האוטו. הם לא גובים כמה שהם רוצים - עלות הבדיקה נקבעת על ידי מדינה.

זה לא קשור לאגרת הרישוי, אותה אתה משלם למדינת ישראל והיא פשוט מס.

פורסם

חבל שלא מכניסים את זה לאגרת רישוי ושאחרי זה משרד התחבורה יסתדר עם מכון הטסטים כי יש כאלו שלא יודעים את זה ואן להם תמיד כסף מזומן עליהם.

פורסם

הבעיה, שהם לא מסתפקים באגרה.

ומשחילים, כל מה שהמכון מוכר.

נורות/לוחיות רישוי/פסים זוהרים/אפוד זוהר וכו'.

פעם, זה היה תוספים לדלק מזל שלפחות את זה נאסר עליהם למכור...

פורסם

המכון טסטים שלי ממש שונא את הפאיסטה שלי ומן הסתם גם אותי. הכל ברכב הזה מדוגם ועובד כמו שצריך. ולכן אין על מה להכשיל ואין על מה לגבות בדיקה חוזרת.

השנה סוף סוף גם לא הצליחו להכריח אותי לשים את הפסים הזוהרים על הטמבון האחורי כי הבנתי טוב מאוד מחברים כאן בפורום שלרכב משנת 96 ומעלה אין צורך באותם פסים.

לדברי מנהל המכון שדיברתי איתו הוא אומר שיש להם בערך 100 רכבים ביום. עם כזה סכום הם יכולים להתקיים בלי לדחוף תוספים וכיוצא בזה.

דרך אגב, למי שלא ידע, יש הנחייה של משרד התחבורה שלמכון הרישוי אסור להכריח אותך לקנות את לוחית הזיהוי במקום אצלם אלא בכל מקום שתרצה. גם אם יש לוחית זיהוי שמצריכה החלפה הם יעבירו את הרכב טסט אבל יציינו על הרישיון רכב החדש שצריך להחליף לוחית. רכב שייעצר על ידי שוטר והלוחית שלו לא הוחלפה מן הסתם בעליו יקבל על הראש.

דרך אגב, מתוך ה 97 שקלים אגרה למכון הטסטים חלק מזה בעבור בדיקת זיהום אויר לרכב.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
הבעיה, שהם לא מסתפקים באגרה.

ומשחילים, כל מה שהמכון מוכר.

נורות/לוחיות רישוי/פסים זוהרים/אפוד זוהר וכו'.

פעם, זה היה תוספים לדלק מזל שלפחות את זה נאסר עליהם למכור...

אני חושב שבמהלך השנים העברתי טסט כ 60 -70 פעמים לרכבים שונים.

כמות הפעמים שנדרשתי לקנות אביזרים במכון רישוי היא בערך 3-4 פעמים.

תגיע עם רכב תקין, אם כל הנורות דולקות, עם אפוד זוהר, עם מגבים לא יבשים ועם פסים זוהרים במודלים שצריך ולא ינסו למכור לך כלום.

אלו דברים אלמנטריים שכל אחד יכול לסדר ב 5 דקות לפני טסט.

אוסיף גם, שמתוך 60 הפעמים בערך חצי היו רכבים ששווים סביב 5000-8000 ש"ח.

אף אחד מהם לא היה סופר מבריק ומדוגם.

אבל, שוב: כשמגיע רכב במצב סביר, כלומר תא המנוע לא מלא בשמן, צמיגים תקינים, חיצונית נראה בסדר, אין מיליון אלתורים ורואים שלבעל הרכב יש מודעות מינימלית - בדרך כלל לא מחפשים תקלות בכוח, ומכשילים רק על מה שבאמת לא תקין.

פורסם
אני חושב שבמהלך השנים העברתי טסט כ 60 -70 פעמים לרכבים שונים.

כמות הפעמים שנדרשתי לקנות אביזרים במכון רישוי היא בערך 3-4 פעמים.

תגיע עם רכב תקין, אם כל הנורות דולקות, עם אפוד זוהר, עם מגבים לא יבשים ועם פסים זוהרים במודלים שצריך ולא ינסו למכור לך כלום.

אלו דברים אלמנטריים שכל אחד יכול לסדר ב 5 דקות לפני טסט.

אוסיף גם, שמתוך 60 הפעמים בערך חצי היו רכבים ששווים סביב 5000-8000 ש"ח.

אף אחד מהם לא היה סופר מבריק ומדוגם.

אבל, שוב: כשמגיע רכב במצב סביר, כלומר תא המנוע לא מלא בשמן, צמיגים תקינים, חיצונית נראה בסדר, אין מיליון אלתורים ורואים שלבעל הרכב יש מודעות מינימלית - בדרך כלל לא מחפשים תקלות בכוח, ומכשילים רק על מה שבאמת לא תקין.

המכון בעיר מגוריי, מכשיל על לוחיות רישוי חופשי וגם כאלו שנראות יפה.

וכאשר, היה מותר לו למכור תוספים הוא היה מעיף ארגזים שלמים.

פתאום, כל רכב היה מזהם והתוסף זה תרופת הפלא.

פורסם

ויש מכונים שמקשים באופן מיוחד ושגוי.

הסיפור של המשולש (שהיה ברכב) והפח (שהיה גם הוא) ואח"כ בדיקה של כל דבר נוסף שניתן לחייב עליו - פגוש אחורי שלא הספיק להם שיש על כולו מדבקות מחזירי אור חדשים והם דרשו שאמציא לפגוש בפיאסטה 85 את מחזירי האור מפלסטיק בשקע הפלסטיק החליפי, והתעקשו על פלסטיק מקורי ולא מותאם/מודבק (ולמי שלא יודע, הפגוש כולו ברזל ורק הכנפונים לכיוון/על הכנף הם פלסטיק), וחיזוק הכנפונים עם בקידוח למתכת (אמנם ישנה אבל כאב לי הלב לגרום לה לחלודה) - ולא מספיק המתאם של היצרן שבנה את הרכב, קרו לי גם קרו (עד לפני כ5 שנים) ורק במכון בכפר סבא!

חלק מהסיפורים אכן נכונים. סיפרתי בפורום איך עבור "תיקון הארקה", במכון ניסו לגבות ממני 100 ש"ח וכל שהייתי צריך לעשות היה להוזיז את החוט - בחוזקה והפנסים חזרו לעוצמת תאורה גבוהה.

הרכב היה שמיש, תקין ומושקע הרבה מעבר לגבול הסביר ביחס לגילו כי חשבתי שחובה שישרת אותי נאמנה ובסופו של יום לא אסתכן בזמן נסיעתי בו. כשאומרים סיוט, כך היה. וודאי שעזבתי אותם ומאז הרכב עבר כל טסט, אחת לחצי שנה, למעט לוחית זיהוי!

פורסם
המכון בעיר מגוריי, מכשיל על לוחיות רישוי חופשי וגם כאלו שנראות יפה.

וכאשר, היה מותר לו למכור תוספים הוא היה מעיף ארגזים שלמים.

פתאום, כל רכב היה מזהם והתוסף זה תרופת הפלא.

המכון טסטים שלי ממש שונא את הפאיסטה שלי ומן הסתם גם אותי. הכל ברכב הזה מדוגם ועובד כמו שצריך. ולכן אין על מה להכשיל ואין על מה לגבות בדיקה חוזרת.

השנה סוף סוף גם לא הצליחו להכריח אותי לשים את הפסים הזוהרים על הטמבון האחורי כי הבנתי טוב מאוד מחברים כאן בפורום שלרכב משנת 96 ומעלה אין צורך באותם פסים.

לדברי מנהל המכון שדיברתי איתו הוא אומר שיש להם בערך 100 רכבים ביום. עם כזה סכום הם יכולים להתקיים בלי לדחוף תוספים וכיוצא בזה.

דרך אגב, למי שלא ידע, יש הנחייה של משרד התחבורה שלמכון הרישוי אסור להכריח אותך לקנות את לוחית הזיהוי במקום אצלם אלא בכל מקום שתרצה. גם אם יש לוחית זיהוי שמצריכה החלפה הם יעבירו את הרכב טסט אבל יציינו על הרישיון רכב החדש שצריך להחליף לוחית. רכב שייעצר על ידי שוטר והלוחית שלו לא הוחלפה מן הסתם בעליו יקבל על הראש.

דרך אגב, מתוך ה 97 שקלים אגרה למכון הטסטים חלק מזה בעבור בדיקת זיהום אויר לרכב.

ראה קטעים מודגשים באדום. ההנחייה הזו רשומה על הדף שאתה מקבל מהמכון כאשר הרכב שלך נכשל בטסט מסיבה כלשהיא. אני יודע זאת בוודאות כי העברתי את הרכב טסט לפני מספר ימים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...